Roubaix

Roubaix

A pedagógusok miért nincsenek az oltási listán?

2021. március 08. - Sr2021

Minimálisan néztem csak utána, ezért lehet, hogy nem teljesen pontos az adat: kb. 150 000 pedagógus van mostanság Magyarországon, óvodától középiskoláig.

A korábbi mondás szerint az óvodák és általános iskolák nyitva tartása biztosítja azt, hogy anyu és apu dolgozni járhasson, ami pedig a gazdaság (benne az adott család) működését biztosítja.

Szóval, tényleg olyan nehéz lett volna ezt a viszonylag kis létszámú csoportot beoltani jó előre, amint csak lehet? Tudom, a gyerekek ettől még hozták-vitték volna a Covidot otthonról, viszont a személyzet legalább kicsit nyugodtabban alszik emiatt, és nem mellesleg nem dől ki, nem kerül kórházba, és két hónap múlva is lesz elég óvónő és tanár, befejezni a félévet.

Elfogult vagyok a tanárokkal szemben, ezerszer többre tartom a hivatásukat, mint bármit, ami csak szakma, de nem hivatás, és jó lett volna látni, hogy van valamicske kormányzati szándék is ezt kifejezni.

A másik, ami eszembe jut, hogy a tanárok általában véve afféle "ellenzéki" társaság (mindig is az), ezért esetleg lehetett olyan szándék a korábbi beoltásuk elmaradása mögött, ami az emiatti "neheztelés" folyománya. Ez esetben, de persze ez csupán reggeli spekuláció, egy történelemtanárhoz irányítanám az illetékeseket: Budapestet minimum kétszer azzal veszítette el a jobboldalinak hívott társaság, hogy nem saját jogára való tekintettel, hanem szavazatokban mérhető "hűsége" esetére biztosított (vagy ígért) fejlesztéseket. Nem jött be. Most miért jönne be, hogy egy társadalmilag jelentős csoportot hanyagol, és még gesztust sem tesz felé?

A bejegyzés trackback címe:

https://roubaix.blog.hu/api/trackback/id/tr7216453824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apro_marosan_petergabor 2021.03.08. 17:51:00

Valóban közfeladatot látnak el, nem ártott volna őket előre venni, mondjuk az általános iskolákban, amelyek eredetileg nem zártak be. Még nem késő.

Sir Galahad 2021.03.08. 18:58:23

Én meg - hasonló okokból - nem értem, hogy miért az idősekkel kezdték az oltást. Nekik kellett volna kijárási tilalmat elrendelni és közben az aktív dolgozókat beolatani, mert ők nem tehetik meg, hogy otthon maradjanak. Köztük természetesen a tanárokat is.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2021.03.08. 19:10:20

Azt gyanítom, hogy a pedagógusok azért maradtak le az oltási gyorslistáról, mert a vírus sokáig viszonylag veszélytelennek látszott a gyerekekre. Bár ennek egy kicsit ellentmond, hogy aztán bezárták a középiskolákat - a mostani zárlat már negyedik hónapja tart! a gyerekek már rosszul is tűrik -, de itt a problémát az is okozza, hogy más a fertőzőképesség és más a megbetegedési veszély. Nekem személy szerint nagyon rossz, hogy az iskolák zárva vannak, én bármikor beoltatom magam az összes cuccal egyszerre, ha az kell az újranyitáshoz.

DFK 2021.03.08. 22:27:17

„Zárja be! Zárja be, de ne úgy! Zárja be, de hagyja nyitva azért!

Nyissa ki, mert rosszul zárta be! Az általános iskolákat is zárja be! Most, hogy bezárta az általános iskolákat is, ki fog vigyázni a gyerekemre és ki fog helyettem dolgozni? Adjon bérkompenzációt! Miért csak ennyi bérkompenzációt adott? Miért nincs elég lélegeztetőgép? Minek vettek ennyi lélegeztetőgépet?

Miért nincs elég maszk? Miért rohad a raktárakba a sok millió maszk? Szűrje le a pedagógusokat is! Szűrje le, de ne azzal a teszttel! Mindenkit szűrjön le! (Bezzeg Románia, Szlovákia, Bulgária....stb) Bezzeg az EU! Elcseszte az egészet, kezdje elölről! Mi a francnak zárta be?

Nyissa ki, de ne úgy! Nyissa ki, de mindenképpen! Zárja be, de ki lehessen újra nyitni, jogunk van a szabadsághoz! Rosszak a számok! Oltsa be! Oltsa be, de ne azzal!

Mi az, hogy nincs vakcina? Miért azzal oltotta be? Engem aztán azzal ugyan be nem olt! Nekem csak a PFIZER jöhet! Mér' nem ad vakcinát az EU?!

Nyomkövető van az orosz oltásban! A kínai sz*r! A kínai mégse sz*r! Az orosz se! Rosszak a számok! Mért repülővel hozza?

Minek akkora repülő? Miért kamionnal hozza? Mért nem repülővel? Hogy hűtik le? Mért csak ennyit hoztak?

Ez sok, ennyivel hogy oltanak? Rosszak a számok! Pánik kormányzás. Későn hoztak döntést! Hova kapkodnak? Mi ötletünk volt!

Megint bezárta! Mér' zárta be?! Nyissanak ki! Nyissanak ki, de ne úgy. Nyissanak ki, de engem be nem oltanak!”

Exploiter 2021.03.09. 06:32:06

Ez teljesen jogos.
Ez a távoktatás marhaság okozza az egyik legnagyobb kárt.
Az látszik, h ha a tanárok otthon vannak karanténban, a másik fele meg pánikrohamot kap a félelemtől, az eléggé lehetetlenné tesz mindent.
Jah, a tanárokat be kéne mielőbb oltani, amelyik igényli. Amelyik nem igényli, azt meg bezavarni dolgozni.

bontottcsirke 2021.03.09. 12:29:11

Több évtizedes politikai ténykedés árán sikerült a tanárokból pedagógusokat csinálni, tehát egyfajta bohócot, aki olyan dolgokkal is foglalkozik, ami nem tartozna a munkaköri leírásába. Tapasztalatból beszélek, mert amíg oktató nem lettem, addig sajnos nekem is sok hülyeséggel kellett foglalkoznom. A politika úgy tekint rájuk mint rabszolgákra (azok is) és mivel pedagógusaink saját magukban sem hisznek, így lehet mellőzni őket mindenhonnan. Majd ha kiüresedik a szakma és új alapokról indul az oktatás valamint nem utolsósorban megbecsült és megfizetett szakma lesz ez, majd akkor lesznek ilyen dolgok is, mint például oltás.

Sr2021 2021.03.10. 06:42:29

@Androsz: Tegnapi hír volt, hogy leállhat a 2-es metró, ha "még ketten kidőlnek". Ha a tanarakat már nem sikerült, a kritikus, a működést napi szinten érintő infrastruktúrák üzemeltetőit miért nem sikerült felvenni a listára? Erről már külön nem is írnék többet, de a konklúzió nagyjából az, hogy ez az oltási lista, ami a prioritásokat illeti, "troppo imprudente".
süti beállítások módosítása