Roubaix

Roubaix

Ki akar "kevert fajú népet"?

2022. július 28. - Sr2021

Tegnapig csak a kommentárokon és pl. Hegedüs Zsuzsa lemondásán keresztül hallottam Orbán tusnádfürdői beszédének erről a részéről, amelyben a "kevert fajokról" volt szó. Végül elém került a teljes beszéd, aki akarja, megnézheti egyben itt.

Szerintem az egész, bár a szóhasználat kétségkívül kelthet erős érzéseket azokban, akik érintettjei voltak a holokausztnak, inkább vihar a biliben, mintsem valóságos fenyegetés vagy "náci szóhasználat", de megértem, sőt, az érintettek felháborodását nem is szeretném lekicsinyelni.

  1. Elhangzik, hogy az Európán és Amerikán kívüli társadalmak átvették az európai (és amerikai) technológiákat és pénzügyi rendszert, de az értékrendet (ami elvileg a mi értékrendünk is) eszük ágában sincs átvenni.
  2. Ha beengedjük az Európán kívüli népeket ("fajokat"), akkor azok e más kultúra révén, a születésszámok alakulásán keresztül (demográfia) egyszerűen "elfoglalják" majd a "mi földünket".
  3. A már megindult folyamatok alapján Nyugat-Európa számára csak pár évtized, hogy a bevándorlók többségbe kerüljenek a nagyobb városokban.
  4. Mi meg nem akarunk "kevert fajú" néppé válni, nekünk "elég" (vagy inkább az a természetes, az "fér bele", azt szoktuk meg, ha az európai népek egymással "keverednek", és ez ellen senkinek nincs is kifogása.

Egyrészt az ide vonatkozó rész alig pár perc volt, és másrészt, a "faj" szó nem biológiai értelemben szerepelt (ez esetben ui. még senki nem találta el az okosok közül: a Homo Sapiens Sapiens alfaj, amint a Homo Sapiens Neanderthalensis is az, de Fehér Klára: Hová álljanak a belgák? c. könyve után ennek már triviálisnak kellene lennie, amint az is, csak nem mindenkinek, úgy látszik). A faj ebben a beszédben, az én megértésem szerint "saját kultúrával rendelkező embercsoportot" jelentett, és a "fajok" keveredését e kultúrák vélt összeegyeztethetetlensége, összeférhetetlensége miatt nem ajánlotta a beszélő. Ez természetesen megvitatható álláspont, míg a fajelmélet, ahogy azt pl. a náci Németország előterjesztette, nem megvitatható.

Mi tehát (számomra) Orbán beszédének a státusa? Olyan beszéd, amely problémaként, kihívásként azonosított néhány tartalmat (demográfia, migráció, gender, háború, gazdaság, ha jól emlékszem), és a demográfia kapcsán annyit állított, hogy a kívánatos az lenne, ha Magyarországot "magyar gyerekek" tennék népesebbé, akik magyar származásúak és magyar kultúrájúak. Lehet azt mondani, hogy ez nem jó cél, de aki ezt mondaná, az ilyet nem mond. Aki érti, érti.

A bejegyzés trackback címe:

https://roubaix.blog.hu/api/trackback/id/tr5217892653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

birkamenet 2022.07.28. 14:25:50

Észkombány, a magyar is egy Európán kivülről érkezett nép. O1SS meg még azon is túlról.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.07.28. 14:52:48

Mindenki, akinek 50 fölött van az IQ-ja, pontosan érti Orbán mondandóját. A magyarországi ellenzék politikai céllal, a külföldi meg többnyire elvárt és kötelező megfelelési kénxszerből túllihegi a kétségtelenül nagyon szerencsétlen szóhasználatot.

chrisred 2022.07.28. 15:30:29

Na persze. Akkor már csak az a kérdés, mit keresünk a türk tanácsban. Valójában a porszívóügynök csak azért beszélt ilyesmiről Tusványoson, hogy ne olyan csúnya kifejezések uralják a közbeszédet, mint a "katások" meg a "rezsicsökkentés-csökkentés".

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.07.28. 15:39:49

Akik azért reagálnak érzékenyen, mert ez egy újabb lehetőség, hogy Orbánba belekössenek, azokkal fölösleges erről beszélni, őket maga a beszéd nem is érdekli. Sokan csak annyit ismernek belőle, amennyit pár hangoskodó idézett belőle. Az a kevés ember, akik ezek után a kalapban maradtak, nagyobbrészt a zsidók múlt századi szenvedései miatt huhognak, igazán fölöslegesen, a zsidókkal ugyanis ma ebben az országban legfeljebb pár tucat idióta foglalkozik, a többi ember egyszerűen nem törődik velük. A magyarországi zsidók ma a legkisebb gondja a magyaroknak.

Az a maroknyi ember, aki a kevert fajúságról szóló szavakban a "faj" szó biológiai értelmezését látja, oktondi módon, az elfelejti, hogy ez a szó számos más dolgot is jelent, emberfajta, nép, nemzet, dolgok csoportja, osztálya, az értelmező szótár még példákat is ad hozzá, ha valakit tényleg érdekel. Ha csak biológiai faj létezne, akkor az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata nem írna fajokról. Pedig ír.

Emlegetik a fajelméletet, mint Orbán beszédrészletének mögöttes tartalmát. De hol itt az elmélet? Orbán az égvilágon semmit nem mondott arról, hogy valamelyik emberfajta jobb vagy rosszabb lenne, egyszerűen felhasználta azt a tényt, hogy vannak MÁSFÉLE emberek, akik világosan megkülönböztethetők az euroamerikai fehér embertől. Sőt, a fehérség annyira nem is fontos, mert tényleg vannak olyan színesbőrű emberek vagy családok, akik hosszú ideje euroamerikaiak, átvették a normáinket, még s szokásainkat is, és a hazájukért és a maguk boldogulásáért egyaránt dolgoznak. Nálunk nincsenek színesbőrűek, kivéve, mondjuk, a cigányokat, akikről itthon mindenki tudja, hogy milyen jellegű problémákat okoznak. De amikor Orbán Európán kívüli fajokról beszélt, akkor ez a cigányokra nem vonatkozott, őket mi meg a románok már kénytelenek vagyunk megszokni, és valahogy boldogulni velük.

Az a "másfélékkel" a gond, hogy amikor Európába jönnek, közülük sokan azzal az elképzeléssel érkeznek, hogy megváltoztatják Európát. Ez az európaiaknak elég érthető módon nem tetszik. Ennyi. Ezért nem akarunk - mert én sem akarok - kevert fajú európát, nem kívánjuk magunknak a már számos "nyugati" országban a mindennapok részévé vált bajokat. Azok az idegenek, akik nem is akarnak integrálódni, az új hazájukban is mereven fenn akarják tartani a régi hazájuk velünk ütköző hagyományait, és néhány nidulatosabbjuk még büntetni is akarja Európát az "istentelensége" miatt, azok az idegenek nekünk nem hiányoznak. Persze hogy a nyugati országokban ez vihart kavar, hiszen ők már ha tetszik nekik, ha nem, benne vannak a bajban, és csak úgy tudják elképzelni a túlélést, hogy elhallgattatnak mindenkit, aki kimondja a régotta ott élő, régi európaiak aggodalmát. Nekik Orbán szavai veszélyesen maradiak, és ha valakinél meghallgatásra találna, az növelné az amúgy sem csekély társadalmi feszültséget Nagy-Britanniában, Franciaországban, Hollandiában, Olaszországban, Svédországban és máshol.

Szóval az érthető, hogy Orbán szavai nekik miért nem tetszenek. Azt is értjük, hogy a Nyugat magyarellenes magyar kiszolgálói, talpnyalói miért háborognak, ez világos. Az a szégyen, hogy vannak ilyenek. De beláthatjuk, hogy a háborgók megérthetők, az ő saját problémáikat nézve. Viszont az nem lehet követelmény, hogy mivel nekik kínosak ezek a gondolatok, más sem mondhatja el ezeket saját magáról. Ez a cenzúra legalább annyira idézi a veszélyes időket, mint maga a "faj" szó.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.07.28. 15:48:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne: " túllihegi a kétségtelenül nagyon szerencsétlen szóhasználatot."

Politikai szempontból szerencsétlen, ugyanakkor mindössze őszinte. Tényleg kevés magyar lehet, akit cseppet sem foglalkoztatna, ha lassacskán egyre több arabot meg négert látna beköltözni a szomszédságába.

@birkamenet: "a magyar is egy Európán kivülről érkezett nép"

A norvég is. A Homo sapiens a tudomány állása szerint Közép-Afrikában született. És? A magyar 1100 éve európai. Aki meg idemigrál, az, öt, esetleg ötven éve az. Felfogod a különbséget?

@chrisred: "Akkor már csak az a kérdés, mit keresünk a türk tanácsban."

Szerinted azt, hogy minden türk jöjjön Magyarországra? Te falakat szeretnél Európa körül? Pusztán együttműködni, együtt gondolkodni mással már nem is lehet? Persze könnyen lehet, hogy te is az a seggfej fajta vagy, aki szerint ha mi kereskedelmi megállapodást keresünk az oroszokkal, akkor Orbán Putyin bábja.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.07.28. 15:53:58

Megjegyzés: Láttok még olyat, hogy valaki a multicégek luxusprofitjára kivetett adóról hőbörög?

MEDVE1978 2022.07.28. 16:02:47

Ugye egy politikus, amikor mond, akkor azzal célja van. Viktornak is egyértelmű céljai voltak ezzel a fejtegetéssel, ráadásul több szinten. Az egyik cél komplex, az a lényege, hogy "beszóljon" az ellenfeleinek, ezzel a magyar liberális ellenzéknek és az EU-ban a szocdem / liberális vonalnak, másik oldalon az, hogy a saját és szövetséges külföldi szavazótáborokat megtartsa / a nimbuszát erősítse. További cél, hogy a megerősödött Mi hazánktól vigyen el szavazókat a nekik tetsző retorikával, illetve az is, hogy elterelje a figyelmet a neki releváns szavazótáborokat érintő megszorításokról vagy őket érő negatív hatásokról (magas infláció, rezsicsökkentés részleges felfüggesztése, KATA eltörlése).

A fentiek közül maga a tartalom a külföldi jobboldali politikusoknak és szavazóknak is szól, a faj kifejezés használata pedig a hazai szélsőjobb szavazóknak.

Ahogy megszokott van egy bonyolultabb valóságtartalom az egész mögött, ami lényegében a migráció / európai természetes szaporodás visszaesésének kérdése. Ez egy tabu kérdéskör a nyugati politikában, mert senki nem mer lényegében arról gondolkodni, hogy miért esett vissza a természetes szaporodás a fejlett országokban, illetve azon gondolkodni, hogy ez milyen hatással van a kultúrára, nemzetre, közösségre. A következő logikai lépés ugye az lenne, hogy ezt egy kontextusban szemléljük a migráció kérdéskörével, ez azonban újabb tabukba ütközik, lényegében az újbaloldali / globalista minden ember egyenlő / minden kultúra egyenlő dogmájába. Ha ugyanis minden ember egyenlő és egyenlő esélyeket érdemel, akkor a migrációt korlátlanul engedni kell.
Lényegében ma ott tartunk, hogy a fenti kérdéskörben az EU kormányainak döntő része képmutató álláspontot képvisel: ezt nem mondja ki, ugyanakkor de facto a munkaerő importálását / migrációt támogatja. Ez a nyugati országokban kevésbé problémás, egyszerűen azért, mert jobban részesülnek a legális migráció áldásaiból, a keleti és déli országok fiataljai a jó életkörülmények következtében nagy arányban költöznek hozzájuk. Végül minden az integrációs / asszimilációs képességen múlik, tehát azon, hogy mennyire képesek a migránsok beilleszkedni és értelmes feladatot ellátni a társadalomban. A jól integráló társadalmakban ennek hatására a migráns csoportok elveszítik eredeti identitásuk nem kompatibilis részeit (pl: becsületgyilkosságok, nők elnyomása stb.) és csak egy gyenge csoportidentitást tartanak meg. A rosszul integráló társadalmakban párhuzamos struktúrák alakulnak ki, pl: Párizsban gyújtogató arab fiatalok, muszlim enklávék.

Itt mindenki saját szájíze szerint foglalhat állást, hogy hogyan halad a folyamat és mi lehet a várható kimenetele. Mindenesetre, ha még működik is a migránsok sikeres integrálása, én akkor is veszteségként élem meg, hogy a nemzeti kultúra gyengül, illetve kevesebb utódunk születik.

MEDVE1978 2022.07.28. 16:04:08

@chrisred: A kazah gáz importja nem azt jelenti, hogy idejön élni 10 ezer kazah. Kb. ezt :D

morph on deer 2022.07.28. 16:09:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
De 50 feletti IQ-val már nem fogalmazhatna ennyire tapló módon valaki, ha nem az lenne a célja, hogy belepiszkítson abba a bizonyos ventillátorba, nem gondolod?

Ugyanis azt a feltételezett mondanivalót minden különösebb nehézség nélkül úgy is meg lehetne fogalmazni, hogy pontosan azt jelentse, amit és ahogy most - feltételezhetően - érteni kéne, ha a beszélő tegyük fel 50-es IQ-nál többel rendelkezik, ráadásul akkor mindenki ugyanúgy érti, és kizárt a félreértés/félremagyarázás lehetősége is.
Ha feltételezzük, hogy az a bizonyos IQ mégiscsak magasabb, akkor itt mindössze az történt, hogy az értő - értsd: nemzetiszocialista - fülek úgy hallják, hogy kaptak egy bíztatást, a lojális hívek megmagyarázzák, hogy hogyan is értette, és az a hülye, aki nem úgy, aki kritikus kívülálló, az felhúzza a szemöldökét, hogy mégis, hogy jut egy európai miniszterelnök idáig, az érdekeltek meg szívrohamot kapnak, enyhébb esetben felmondanak.
Szóval ilyen az élet errefelé, ha a miniszterelnök üzen haza egy másik országból, amelynek egy darabja történetesen az illető “nemzeti ambíciójának” része…

oassasa 2022.07.28. 16:19:11

index.hu/kulfold/2010/10/16/merkel_megbukott_a_multikulturalis_modell/

Vannak tudományos megállapítások amit a politika megcáfol. "Az ember biológiai neme szerint nő vagy férfi"

Érdekességként.: "A ma élő emberek a Homo sapiens („értelmes ember”) faj, ezen belül a mai ember (Homo sapiens sapiens) alfaj tagjai. A Homo sapiens másik alfaja a kihalt Homo sapiens idaltu volt. A körülbelül 28 000 évvel ezelőtt kihalt neandervölgyi embert (Homo sapiens neanderthaliensis) is a Homo nem egyik fajaként írták le, később alfajra módosították a besorolást. A neandervölgyi ember besorolása ma is élesen vitatott kérdés. Az emberi nem további kihalt fajai a Homo habilis, Homo erectus, H. heidelbergensis, H. gautengensis,[1] H. rhodesiensis, H. antecessor, H. naledi[2][3] és a vitatott H. floresiensis."

Valójában Homo sapiens sapiens nagy és egységes tömbben csak a Száhel övezettől délre él. Észak-Afrikát, Európát, Közel-Keletet és Ázsiát a Homo sapiens és a Neandervölgyi keveréke népesítette be. Dél-Ázsiában és Ausztráliában a Homo sapiens és a Gyenyiszovi , illetve egy ismeretlen emberi faj leszármozottainak keveréke foglalták el.

birkamenet 2022.07.28. 16:26:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @Androsz:

Áruljátok már el, hogy honnan az a.nyátok kinjából kaparta össze O1.SS ezt a kétmilliónyi értelmi fogyatékos fajtátokat?
Kubatov listáról, aki meghekkelte az OEP elmegyógyászati adatbázisát?

Ti betanitott majmok, hámmá megin az egész világ h.ülye, hogy felháborodik, hogy a gazdátok n.áci, miközben ő csak azt magyarázta el, hogy a magyar a világ legvendégszetetőbb népe?? Há h.ülye a világ, nemde?

Egyébként O1SS őse hogy is keveredett a fajtiszta félázsia horda magyarokkal? Indiai migriként csatlakozott hozzájuk vagy egy janicsár herezacskójában lépte át a határt Röszkénél?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.07.28. 16:39:59

@morph on deer:

Egyetértek veled. Egy világosabb, egyértelmű megfogalmazással a mondandó félreérthetetlen lett volna, és nem szolgálhatna ürügyként a műfelháborodásra. Ez csakis Orbán hibája. Még ha más írta is neki a beszédet, az ő felelőssége, hogy mit olvas fel.

Így viszont magas labdát adott azoknak, akik most jól megrugdalják. Holott Orbán egész pályafutása igazolja, hogy semmi köze rasszizmushoz vagy fajelmélethez. De ugye milyen jó érzés politikailag meglincselni? (Ez nem neked szól!)

Jager_ 2022.07.28. 16:53:30

Értem én, de kikre gondolhatott miiszterelnökünk akik idegen fajúak?
mizantroop.blog.hu/2022/07/28/kiket_tekintunk_idegen_fajunak

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.07.28. 17:03:16

@oassasa:

Bantu négerek között is megesik neandervölgy gén, azaz ez nem teljesen igaz.

Az persze tény, hogy a négerekben van a legkevesebb idegen gén.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.07.28. 17:11:47

@birkamenet:

A válasz egyszerű. A kis ember nem szeretne bal lib országrontást, abból a szakértői típusból, amit Gurc sány és Bajnai csinálták, így támogatja Orbánt, aki a leghatákonyabban képes megállítani a bal libb ant hatalmi vágyakat.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.07.28. 17:50:50

Le kell szarni mit mondott Orbán.
Pottyondi Edina mondja jól a legutóbbi videójában, ami kb az én véleményem is.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.07.28. 17:52:53

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Pl. amikor egy versenytárs nélküli szektort privatizálhatsz..

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.07.28. 17:59:38

@MEDVE1978:

,,Ez a nyugati országokban kevésbé problémás, egyszerűen azért, mert jobban részesülnek a legális migráció áldásaiból, a keleti és déli országok fiataljai a jó életkörülmények következtében nagy arányban költöznek hozzájuk.,,

Egy egységes munkaerőpiacon bizonyos skillek birtokában.

MEDVE1978 2022.07.28. 18:00:45

@oassasa: Bizony, csak Frau Merkel köztudottan "reakciós" politikus volt. Tehát megnézte magának a folyamatot, az eredményeket, a közvélemény reakcióját és utána cselekedett. 2000 környékén és már előtte a CDU/CSU-ban, valamint az egész német politikai közéletben volt egy vita, az úgy nevezett Leitkultur Debatte. Ennek a lényege az volt, hogy kell-e definiálni egy német kultúrális minimumot, amit a bevándorlóknak el kell sajátítania, illetve kicsit közvetetteben, mennyire szükséges a bevándorlók asszimilációja. Az alap probléma ugye adott volt: sok bevándorló nem azonosult a német kultúrával, értékekkel, nemzeti örökséggel, nemzettudattal. A CDU és a jobboldal azt képviselte, hogy erősen jelenjen meg egy ilyen irány, míg a zöldek és szocdemek természetesen azt, hogy nem kell ilyen. A végén nem lett kötelezővé téve, hogy a bevándorlók valamilyen "vizsgát tegyenek" németségből. Merkel 2010. évi a multikulti halott kijelentése egy biccentés a CDU szavazóbázisnak. A probléma az ezzel, hogy miután Merkel rossz PR szituációba került 2015 nyarán (erről már írtam: a lényege, hogy egy libanoni menekült kislány élő adásban megkérdezte egy fiatalokkal folytatott fórumon, hogy mi lesz, ha elutasítják a menekültkérelmét. Merkel erre azt válaszolta, hogy sajnálja, de akkor kiutasítják. Erre a kislány sírni kezdett, Merkel megpróbálta vigasztalni. A német sajtó erre kőszívű gonosznak állította be Merkelt, aki megtanulta a leckét és amikor a szír menekültválság jött kicsit később, már teljesen irányt váltott - ezzel a német közepet "bevéve" és további 5 évre hatalomban tartva magát). Szóval ezt követően Frau Merkel pont az ellenkező irányba ment.

Kivlov 2022.07.28. 18:30:44

Gyurka meg a zEU...

chrisred 2022.07.28. 18:52:58

@MEDVE1978: Mert csak a tanács tagjai kapnak gázt a kazahoktól? A lengyeleknek és a cseheknek eszük ágában sincs összeborulni a türk népekkel, mégis ugyanúgy jelen vannak Közép-Ázsiában.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.07.28. 19:10:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: az nagy baj, ha egy ilyen kaliberű politikus előre megírt mondandóját utólag kell megmagyarázni. 50-es IQ felett képes vagy olyan szöveget írni, hogy ne legyen kétértelmű.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.07.28. 19:21:16

@MEDVE1978: Nem mindegy, hogy egy alsó hangon 10-12 évet iskolába járt kelet-európai jelenik meg a ny-európai munkaerőpiacon, vagy egy kvázi írástudatlan afgán vagy eritreiai. A kulturális különbségekről nem is beszélve..

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.07.28. 19:24:52

@birkamenet: A mongolokat is tárt karokkal kellett volna fogadni, hisz pár évszázaddal korábban még mi is sztyeppei lovas nép voltunk..

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.07.28. 21:22:22

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"50-es IQ felett képes vagy olyan szöveget írni, hogy ne legyen kétértelmű."

Ezzel is egyetértek. Na jó, kell hozzá talán 60-as IQ.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.07.29. 09:01:29

@Igazamvanvagyigazamvan?: Miért, nem azt mondjátok, hogy nekünk nincs jogunk védekezni mivel keletről jöttek az elődeink?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.07.29. 11:40:20

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Magyarország a NATO tagja. Tehát Orbán tudtával, sőt, egyetértésével döntik be a forintot.
Egyébként a kormányzati beavatkozások nélkül 30% lenne az infláció. Ez már a Hold túlsó oldaláról is láts,ik!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.07.29. 13:18:28

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Lazulás.

Értsd meg: a gondolkodás szó jelentése nem az, hogy tisztelgünk gazdáidnak.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.07.30. 01:54:25

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: a gondolkodás jelentése az, hogy vannak saját gondolataid. Te a putyini propagandát böfögöd vissza, de azt is rosszul. Hiba vagy a gépezetben.
Paranoid skizofrén. Egy bevándorló. Idegen.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.07.30. 08:41:38

@Igazamvanvagyigazamvan?:

A ballib propagandát böfögöd vissza, azt is rosszul. Alattvaló vagy. Szar,

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.07.30. 09:09:38

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: nem tudtam, hogy a fidesz kormány ballib.
A romló forint és az emelkedő kamatok tények. Ez tehát ballib .
Amit te képviselsz, az a mese. Bomlott elméd szüleménye. Egy skizofrén képzelgése két roham között.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.07.30. 09:11:14

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Már elmagyaráztam neked, nem fogom megismételni.

Lépj ki buburékodból, s kezdj gondolkodni.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.07.30. 09:19:21

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: ": Magyarország a NATO tagja. Tehát Orbán tudtával, sőt, egyetértésével döntik be a forintot"
Írtam én.
"

A NATO vezetésében nulla szava van a magyar kormánynak"

Böfögted te.
Nincs logikai kapcsolat. Ez is azt mutatja, hogy hamis az állításod, miszerint képes vagy gondolkodni.
A Kreml selejttel is beéri?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.07.30. 09:26:05

@Igazamvanvagyigazamvan?:

A logika kapcsolat: "Orbán tudtával, sőt, egyetértésével döntik be a forintot" és "Orbán tudtával, sőt, egyetértésével döntik be a forintot" - ezt gondold át. Rá fox jönni 30-40 percen belül. Ha nem sikerül, kérdezd anyukádat vagy osztályfőnöködet.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.07.30. 09:26:54

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Orbán tudtával, sőt, egyetértésével döntik be a forintot" és "vezetésében nulla szava van a magyar kormánynak".

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.07.30. 09:40:39

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: nincs logikai összefüggés. Orbán tud a NATO Magyarországot érintő döntéseiről. Tehát a tudtával történnek a dolgok.
Az egyetértésével is, hisz nem tiltakozott .
Azaz, buta vagy, egy kremli selejt.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.07.30. 09:41:48

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: " logika kapcsolat: "Orbán tudtával, sőt, egyetértésével döntik be a forintot" és "Orbán tudtával, sőt, egyetértésével döntik be a forintot" - ezt gondold át"

Átgondoltam. Ezt én mondtam. Szeded te a gyógyszereidet?
süti beállítások módosítása