Roubaix

Roubaix

A cenzúra szabályai

2021. március 22. - Sr2021

Nemigen gondoltam, hogy ennyit kell ezzel tökölnöm, de úgy hozta az élet (a világmindenség meg minden), hogy kénytelen vagyok leírni, milyen kommenteket nem látok szívesen.

  • Nem közszereplő (valós) személyek (tehát Hófehérkére nem vonatkozik, de hogy ő valós személy-e, az is megérne egy posztot, ugye, pláne, hogy ő a törvényes örökös, vagyis még közszereplő is, szóval, problémás) vélt és valós személyes adatainak közzététele (személyes adat az, amit a jogszabály annak ítél). Ez minimum a komment törlésével jár.
  • Személyeskedő, fölösleges (öncélú) minősítgetések. Bár Pázmány és Alvinczi Péter vitái alapján ezt akár irodalmi stílusnak is lehetne tekinteni, nem tekintem annak. A személyeskedést pedig vitastílusnak vagy érvelési módnak sem fogadom el.
  • Flood: törlés, tiltás, örökre.
  • Szándékos rombolás: ennek ezerféle módja van, ezért nem részletezem. Törlés, tiltás, örökre.
  • Bármi, ami a személyes ízlésemet valami nagyon alapvető módon sérti meg, helytelen szóhasználat, embercsoportok, vallások és hitek gyalázása stb. módján. Ha egyedi, magában álló hiba, vagy ennek ellenére kifejez valamit, akkor akár maradhat is, de mindig van jobb kifejezés, érdemes átgondolni.
  • A fentiek a forrással megjelölt idézetekre nem vonatkoznak (a forráson nem azt értem, hogy valaki azt írja: "tegnap épp mondtam is, hogy...").
  • Van saját életem, nem itt töltöm minden percemet. Utólag olvasom a kommenteket, és akár egy teljes nap, sőt, több is eltelhet, mire észreveszem, hogy dolgom van. Az ezzel kapcsolatos megjegyzéseket ("miért nem törlöd azt a köcsögöt, amikor lekurvázta a rokonaimat?") rombolásnak veszem. Felnőttek vagytok, ha még mindig óvónénire van szükségetek, ne gyertek ide.
  • "jancsi_": ha csak azért válaszolsz egy témarombolónak, hogy tudasd vele, észrevetted, akkor kidoblak. Tedd meg a kedvemért, hogy rám hagyod a minősítést: ha csak egy nick-et kell keresnem, és azt mindenestül kitakarítanom, az két perc. De ha még a te értelmetlen, lényegében privát hozzászólásaidat is keresgélnem kell, attól bosszús leszek. Maradj a témánál, ha írhatnékod van, ahhoz szólj hozzá.
  • Ha meg is írod a világ legjobb hozzászólását, de a fentiek bármelyikével "elrontod" a végén, törölni fogom.
  • Igyekszem liberálisan kezelni a fentieket, amennyire lehet, feltételezve, hogy senki nem azért jön ide kommentelni, hogy ezt próbára tegye. Az efféle játékokban nem vagyok benne, és rombolásnak veszem.

Ahogy már írtam másutt, nincs semmilyen népszerűségi célom, nem érdekel, hányan olvasnak, bár kétségkívül jó lenne abban a hitben élnem, hogy sokan, sem pedig azt nem várom el, hogy millióan szóljanak hozzá ahhoz, amiket írok. Így bárki mehet nálam a levesbe, ha a fenti, pongyolán, hétfő reggel összeírt szabályokat megsérti.

A bejegyzés trackback címe:

https://roubaix.blog.hu/api/trackback/id/tr3616473414
süti beállítások módosítása