Roubaix

Roubaix

A kormány a Covid-válság miatt végleg megérett a leváltásra

És mégis: jobb lenne, ha maradnának

2021. április 09. - Sr2021

Tegnap este besokalltam. A sok személyes jó hír között (már a kortárs ismerősök között is sokakat oltanak) jött néhány vérlázító:

Folytathatnám a gázszerelőből (!!!) lett Lorenzo ásványvíz tündöklésével (komolyan, ezt mikor gondoltuk át utoljára: egy gázszerelő, vidékről, aki mára, ha csak papíron is, de dollármilliárdos), a dudálós tüntetők vegzálásával (Szél Bernadett most jelentkezett be emiatt közmunkára), az oltási sorrend nem létező koncepciójával, a sajtó sorozatos ignorálásával, az önkormányzatok hatásköreinek sokszor célzott elvonásával, a válság alatt is sportra költött százmilliárdokkal stb.

Már régóta úgy vagyok a Fidesszel, hogy tudom: a széttagolt és az iszonyatosan rövidlátó, önző és külön-külön alkalmatlan ellenzék fabatkát sem ér, ha kormányozni kell, tehát nekik kell kormányozniuk, mi több, e tekintetben kifejezetten Orbán-párti vagyok, akit politikusként korszakos zseninek tartok.

Csakhogy, és emiatt pötyögök most, túl sok lett a hatalomból, és a kevésbé korszakos zsenik önjáróvá látszanak válni, ami már kikezdi az áhított rendszert. Egy Németh Szilárdot lehetetlennek látszott előttem, hogy kormányzati pozíció közelébe engedjenek (bár ezt Torgyán József esetén már átéltem, de valahogy mégis más volt, "polgáribb", nem tudom), miközben amíg Varga Mihály a pénzügyminiszter, addig jól alszom. Emlékszik még valaki a 2002-es szocialista száznapos programra? Akkor tanultam meg (tanítottak meg rá maguk az elkövetők), hogy a szocialista pénzügypolitika annyi, hogy amíg van, osztogass, aztán, ha elfogyott, jöhet a megszorítás és a hitelfelvétel.

Na, ebből kellene 2022-ben valami értelmeset összegyúrni. Mondanám ugyan, hogy szakértői kormányt szeretnék, de az mindig keserves csalódás: a kormányzás szakértője a politikus, tehát nem árt, ha ért valamihez eredetileg, de a politikához kell értenie legfőképpen.

És most az ellenzék. Már leírtam, hogy egyenként alkalmatlanok, és egyelőre összefogásban is legfeljebb csak számszerűen erősek, egy tisztességes kormányt nehezen hoznék össze belőlük, hogy arról ne is mondjak semmit, hogy miniszterelnök-jelöltjük sincs még, csak aspiránsok. Mindegy, járják csak végig, a tervük nem rossz, bár az előválasztás hercehurcái (legyen-e online szavazás vagy sem) sokatmondóak számomra.

Amit pedig szívesen látnék: egy 50,001%-kal nyert Fidesz-KDNP-t, akik kormányoznak, és egy erős, hangos és okos ellenzéket, amely valódi, kidolgozott javaslatokkal érkezik, de legfőképpen: tudja, hogy a cél NEM Orbán leváltása, hanem Magyarország boldogulása. Ha ehhez Orbán leváltása eszköz, akkor lehet, de másnap is kell majd csinálni valamit, és nem azt, amit Orbán NEM csinálna!

Csak tartok tőle, hogy rengetegen lesznek, akik képviselőként továbbra is a fizetésért, a költségtérítésért és a "képviselő úr/hölgy/asszony" megszólításért ülnek majd be a parlamentbe. És megint el lehet mondani, hogy ez a "kurva ország" nem ezt érdemli. De ezen már túl vagyunk, ezért (sem) szeretnék a jelenlegi ellenzékből kormányerőt.

Konklúzió? Hát, már 2018-ban azt hittem, hogy az ellenzék nagyon megszorítja a Fideszt, aztán semmi. Most mit hiszek? Hogy a kormányképesek és a kormányképtelenek csapnak majd össze. És mitől félek leginkább? Attól, hogy egy ellenzéki kormánynak nem Magyarország lesz az első. Hanem azt gondolja majd, hogy az a feladat, hogy megfeleljen Amerikának, az EU-nak, utálja Kínát, Erdogant és Putyint, csakis Pfizerrel oltassa be magát stb. De ennél már lényegesen bonyolultabb a világ, és nem érzem egyelőre, hogy ez a bonyolultság megértésre talál azon az oldalon. A párizsi még nem nyugat, hogy úgy mondjam.

A bejegyzés trackback címe:

https://roubaix.blog.hu/api/trackback/id/tr3716495064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Galahad 2021.04.10. 13:43:21

Én ezt úgy szoktam megfogalmazni, hogy a Fidesznek jót tenne egy ciklus ellenzékben...csak az országnak nem.

nemecsekerno_007 2021.04.10. 13:53:02

@Sir Galahad: Ez tökéletes megfogalmazás. Az országnak kurvára nem kéne egy Fidesz ellenzékben 4 év.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.10. 13:58:17

A lényeg itt: a ballibant országrontó szakértőknek esélyt adni járassák le magukat a választásokig.

Ghengis Smith 2021.04.10. 14:02:55

orbán bűnözőnek zseni, politikusnak egyáltalán nem az.

Andy73 2021.04.10. 14:10:55

"Amit pedig szívesen látnék: egy 50,001%-kal nyert Fidesz-KDNP-t". Ennél rosszabb listás eredmény is elég a fölényes győzelemhez, ha az egyéni körzetek többségét behúzzák. Egyébként világos a mondanivaló: ennél sokkal jobban is lehetne kormányozni, de másoktól ennél csak sokkal rosszabbat láttunk, és sajnos nagyrészt még mindig ők jelentik az ellenzéket.

Reding Roli 2021.04.10. 15:05:20

Leginkább attól tartok , hogy folytatódik a covid- rèmálom Magyarországon , mivel az elhamarkodott nyitásnak - leginkább az iskolákra gondolok - olyan hatása lehet ,hogy egy igen magas szinten platózik a járvány , vagy egy chilei típusú felfutás is kijöhet belőle . Chilèben rányitottak elhamarkodottan , holott a kínai ( a rosszabbik kínai ) oltóanyag , az első shot után szinte alig ad vèdettsèget...
Mondjuk , Kovács Zoltán el is árulta a minap , hogy már nem az emberi èletek megmentèse az elsődleges preferencia , hanem egyèb politikai okok a fontosabbak ...
Azt lehet mondani , hogy soha nem is volt igazán fontos , az emberi èletek megmentèse ennek a kormánynak..
Drámai , rèmisztő a helyzet , 1,5 hónapig nem is reagáltak az angol mutációra...El kell számoltatni az elmúlt 1 èv járványbukásának felelőseit!

Reding Roli 2021.04.10. 15:10:11

Ha nem lesz szerencsèje az országnak - az államigazgatás csődje, a kormányzati inkompetencia , ès az egèszsègügy lerohasztása miatt mièrt is lenne - akár ez is bekövetkezhet :
www.theguardian.com/global-development/2021/mar/28/chile-coronavirus-lockdowns-vaccination-success

Ekrü 2021.04.10. 15:24:37

Tehát az,hogy a tisztelt blogírónak nagyon sok ismerősét már beoltották,védve őket egy súlyosabb lefolyású fertőzéstől az mind nem számít,mert a tisztelt blogírónak sokkal fontosabb az emberéletnél az,hogy mennyibe kerül a védettségi igazolvány...No comment.
Nos,a három ponthoz:
1.Pont nem érdekel,hogy mennyibe kerül az a védettségi kártya amit én az oltás után megkapok.Ami érdekel az az,hogy ennek a kártyának hála a párom a múlt héten simán át tudta lépni a szlovák-magyar határt anélkül ,hogy tesztet kellett volna csináltatnia vagy karanténba kellett volna mennie.Illetve az,hogy a kártya birtokában végre tudok majd utazni nyaralni.Görögország,Horvátország már kijelentette,hogy bármilyen oltásigazolást/kártyát elfogad,csak legyen.Akár a keletit is.Lettországba is simán lehet menni teszt és karantén nélkül ha van oltásod,amit ugye a kártyával igazolni tudsz.De még pár hét és a turisztikából élő országok kapkodni fognak azokért az emberekért akiknek igazolásuk/kártyájuk van arról,hogy őket oltották vagy átestek már a betegségen.
2.A tanárokat visszazavarják az első oltás után.-Pont úgy,ahogy visszamentek dolgozni a buszsofőrök (nem emlékszem,hogy Karácsony Gergely kifogásolta volna),vagy a postások,a bolti eladók,az orvosok és mentősök (érdekes itt sem jajgatott az ellenzék,hogy nem kéne még a 2. oltás után egy hétig) és mindenki ebben az országban, aki bérből és fizetésből él.Sokan úgy járnak dolgozni,hogy még egyetlen oltást sem kaptak meg és nem panaszkodnak...
3."Egy osztrák újságíró kérdezett és kiakadtak"-Miért nem szabad? Ha egy újságíró eleve gusztustalan ,manipulatív kérdést tesz fel őt nem lehet elküldeni a fenébe?Miközben a "hűdenagyondemokratikus" Németországban meg simán kirúghatnak valakit a véleménye miatt? Nem vagytok álszentek egy picikét?

smartdrive 2021.04.10. 16:00:57

hagyjuk már a "jó király - rossz tancásadók" mítoszt, ezt már 500 éve sem ette meg senki

aki szerint ez kormányzás, ami itt folyik, az hülye

smartdrive 2021.04.10. 16:02:09

@nemecsekerno_007: zsarolóknak nem engedünk. azt hittem, ez alap

Közlekedő tömegközlekedő 2021.04.10. 16:19:38

@Reding Roli: Az emberélet csak egy a sok szempont közül, jól hangzik, hogy az a legfontosabb, de soha nem lehet az valójában. K.rva egyszerű egy járványt leküzdeni, totál kijárási tilalom, aki kimegy, lelövik és annyi. Csak akkor majd a lezárás gazdasági hatásaiban hal bele 2x annyi ember. Vagy a hitel felvételi kényszer miatt az életszínvonala romlik a többieknek 15 évig.

Közlekedő tömegközlekedő 2021.04.10. 16:23:10

@Ekrü: Vicces, hogy kiderül, hogy egy országban a tanárok a legfontosabb munkaerő. Mondjuk nagyrészt kontraszelektált és finoman sem a legélesebb kés a konyhában, cserébe lusta.
Már az én 1990es érettségimkor is csak az ment tanárnak, aki minden máshoz hülye volt. Mi mentünk közgáz, jog, vagy műegyetem. amúgy javaslom nekik, hogy a pedagógus és pedofil jelentést ne keverjék össze, ne menjenek 1.5 méternél közelebb egy gyerekhez és nem lesz amúgy se bajuk

Reding Roli 2021.04.10. 17:02:32

@Közlekedő tömegközlekedő: Csak akkor majd a lezárás gazdasági hatásaiban hal bele 2x annyi ember"
Baromság!
A 21. század Európájában az államnak mindenhol van annyi pènzügyi eszköze, hogy áthidaljanak egy gazdasági válságot . Az emberek abba halnak bele, hogy megkèstek a vèdekezèssel , extrèm szinteken cirkulál a vírus , ès a megrogyott egèszsègügy 2-3 ápoló jut 40-50 normál covid ápoltra - nem kèpes jó ellátást biztosítani.
Nyugalom csak ott van, ès jól működő gazdaság , ahol minèl inkább kontroll alatt tudták tartani a járványt !

Andy73 2021.04.10. 17:05:05

@Közlekedő tömegközlekedő: Szégyelld magad, hogy ilyeneket írsz. Senki sem állította, hogy a tanárok a legfontosabbak az országban. Sajnálom a tanáraidat, ha így emlékszel rájuk, pedig nyilván egy elitgimibe jártál, ha igaz amit írsz. Egy dologban biztosan hibásak: nem neveltek meg. Bármi is a foglalkozásod, az világos, hogy egy arrogáns, beképzelt bunkó vagy.

bóvli ország jobban teljesít 2021.04.10. 17:06:03

@nemecsekerno_007: @Ekrü:

ELKÚRTUK. Nem kicsit, nagyon.

Európában ilyen böszme járványkezelést még ország nem csinált mint mi. Nem csináltunk mást az elmúlt egy évben mint hazudtunk reggel, délben, este. Közben meg az Adriára jártunk luxus jachtolni, Svájcba a bankszámláinkat ellenőrizni, a Felcsút meccseire meg villogtatni magunkat. És közben meg egy oltást se tudunk beadni ebben a kurva NER országban!

Nem tudtok mondani olyan járványkezelési intézkedést, amire büszkék lehetünk. És használt volna. Rajtunk kívül. Azon kívül, hogy belőlem és a gázszerelőmből multimilliárdost csináltunk. Ha el kell számolni a ránk szavazóknak, hogy miért nem ők kapták az EU milliárdokat, miért mi, akkor mit mondunk?

Nincs tovább gyerekek, ennyi a tudásunk.
Amit össze lehetett hazudni az orosz meg kínai vakcinákról az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban lehetett tartani, hogy miféle oltásra készülünk az EU vakcinák helyett, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, nehogy kiderüljön, miután minket Pfizerral már rég beoltottak.

Ha őszinte vagyok hozzátok, akkor azt se tudom megmondani, hogy miből vannak ezek az orosz meg kínai szerek. Meg mire jók. Csak azt tudom, hogy mennyit kaptam értük. Meg azt, hogy ha kényszerrel is, de be kell oltani a magyarokba az összes orosz meg kínai ampullát. De legalábbis a kétmillió hívőnkbe. Akkor talán az isteni gondviselés meg az EU még nem elzárt pénzcsapjai megmentenek minket. Különben bukunk és mehetünk a börtönbe. És akkor ott ki kellene tanulnunk valami szakmát. És dolgoznunk kellene! Hát csinált már valaki közületek ilyet?

Gyerekek. Nem vagytok tökéletesek. Egyáltalán nem. Nem is lesztek. Nem tudom nektek azt mondani, hogy minden rendben lesz veletek, ha bukjuk a válaszást. Azt tudom nektek mondani, amit mondtam az utolsó 30 évben. Hogy ami tisztességgel megcsinálható, az nem a mi terepünk. Mi az energiáinkat nem arra fordítjuk, hogy egymással szarakodjunk, mert nincsenek külön érdekek, csak az enyéim.

És akarok most egyetlenegyszer mondani nektek három percet. Ezt legfeljebb még egyszer fogom elmondani nektek, mielőtt végleg elrepülök Moszkvába. Fantasztikus dolog hülyéket irányítani. Fantasztikus. Fantasztikus egy országnyi hülyét az orránál fogva vezetni. Az utolsó 30 évet azért tudtam én személy szerint csinálni, mert egy dolog ambicionált és egy dolog fűtött: visszaadni magamnak mindazt ami nekem jár. Hogy nem kell beszarni az EU-tól, meg a Néppárttól és tanulja most már meg magát a világ nem ő hozzájuk mérni, hanem énhozzám. Ez adta a hitet, hogy miért érdemes ezt csinálni. Nagy dolog volt. Imádom. Folytatom.

Kell-e még mondanom valamit Vladimir?

blaubner 2021.04.10. 17:06:35

ideális (azaz a legkisebb rossz :-)) ) egy koalíciós kormányzásra kényszerített fidesz lenne akármelyik nem összefogásbeli párttal.

Reding Roli 2021.04.10. 17:08:36

Azon a szinten , ahol most tart Magyarország - egyelőre - semmilyen normális èletről nem lehet szó! Egyre fiatalabbak vannak a covid - osztályokban , egyre súlyosabb helyzetben ...a világ egyik legrosszabb járványstatisztikait produkáljuk, fiatal áldozatokkal , tegnap pl egy olimpiai bajnokot vesztett az ország ...Most valamelyest csökkent talán a heti fertőzöttek átlaga , de Chile pèldaja mutatja, hogy mennyire veszèlyes lehet meg ez a helyzet ...

pragmatika 2021.04.10. 17:09:46

Portugáliában már enyhítenek a járvány szigoron. Miért ?
Mert a védekezést elhalasztották, (náluk volt a legdurvább helyzet februárban,) egyszerűen kialakult a nyájimmunitás. A járvány szigorral, csak egy dolgot lehet elérni. Hogy az a szerencsétlen, aki érzékenyebb a kovid-ra, egy hónappal később kapja meg, így egy hónappal tovább él.
De !!! Vajon hány ember hal bele majd abba, amit a korlátozások következtében beköszöntő gazdasági depressziónak köszönhetünk ?

Ekrü 2021.04.10. 17:10:42

@Közlekedő tömegközlekedő: Igen,elgondolkodtató,hogy az orvosok és a mentősök oltásakor sem az ellenzéki pártok sem pedig az itt hozzászóló ellenzékiek nem jajgattak,hogy nem menjenek vissza dolgozni az első oltás után,mert még nem védettek.Mint ahogy a buszsofőrök esetében sem szólalt meg Karigeri,hogy várjunk még öt hetet míg megkapják a második oltást addig had álljon a BKV.
Amúgy szerintem itt nem a pedagógusokkal van a baj,ismerőseim körében van egypár és mindegyik úgy készül,hogy 19-én kezd és kezdett volna akkor is ha történetesen nem veszik őket előre az oltási sorrendben.Sokkal inkább az olyan ellenzéki képviseletekkel,mint a PDSZ akik szeretnének lázadást szítani,no meg a zavarosban halászni....

pragmatika 2021.04.10. 17:12:40

"Attól, hogy egy ellenzéki kormánynak nem Magyarország lesz az első. Hanem azt gondolja majd, hogy az a feladat, hogy megfeleljen Amerikának, az EU-nak, utálja Kínát, Erdogant és Putyint, csakis Pfizerrel oltassa be magát stb. De ennél már lényegesen bonyolultabb a világ, és nem érzem egyelőre, hogy ez a bonyolultság megértésre talál azon az oldalon. A párizsi még nem nyugat, hogy úgy mondjam."

Márpedig a jelenlegi ballib ellenzék deklaráltan is így gondolkodik. SOHA TÖBBET ballibbantakat !

Andy73 2021.04.10. 17:16:13

@bóvli ország jobban teljesít: Hiába nosztalgiázol 15 évvel Öszöd után, a böszmét rajtad kívül már nem sokan kívánják vissza a hatalomba. Ha pedig tényleg azt hiszed, hogy ezzel össze tudod mosni Orbánnal, akkor szánalmas vagy.

pragmatika 2021.04.10. 17:17:34

@bóvli ország jobban teljesít:

Bóvli kommentáló a személyedben meg alul teljesít.

Ekrü 2021.04.10. 17:17:45

@Reding Roli:
"A 21. század Európájában az államnak mindenhol van annyi pènzügyi eszköze, hogy áthidaljanak egy gazdasági válságot . "-ha jól emlékszem ez 2008-ban sem sikerült....
Ráadásul figyelmen kívül hagyod a bezártság és bizonytalanság miatt kialakult depressziót, a kilátástalanság érzetét ami végül robbanáshoz fog vezetni.Mielőtt pedig el kezdenél örülni,hogy jaj de jó a bukik az Orbán,csak szólók ennek jelenleg Nyugat-Európában látszanak a jelei.

Ekrü 2021.04.10. 17:22:17

@bóvli ország jobban teljesít:
"ELKÚRTUK. Nem kicsit, nagyon."-Egyszer már megírtam neked,ha ma Magyarországon bárki meglátja ezt a két mondatot rögtön 2006 és az öszödi beszéd jut az eszébe és már szorul is ökölbe a keze és eszébe jut ,hogy erre a Gyurcsány vezette ellenzékre soha az életbe nem szabad szavazni.Úgyhogy köszönöm neked,hogy időről időre leírod,emlékeztetve az embereket arra milyen is volt 2006-ban a demokrácia az MSZP-SZDSZ kormányok alatt.

Andy73 2021.04.10. 17:22:37

@Közlekedő tömegközlekedő: A tanárok valóban éhbéren élnek, mégis sok kiváló van köztük, aki hivatástudatból tanít. Van, akit nem csak a pénz boldogít, még ha te ezt el sem tudod képzelni.

bóvli ország jobban teljesít 2021.04.10. 17:26:46

@Andy73:

Én szurkolok hogy Orbán hatalomban maradjon. Láthatóan az a célja, hogy az amúgy teljesen néptelen stadionjait mind Covid hullákkal töltse fel. Azt meg tudjuk, hogy amit Orbán a fejébe vesz, azt mind megvalósítja. Akárcsak a Néppártból való kirúgatását. Te is szurkolj neki, hogy tele legyenek a stadionjai, ha mar mégépítette őket!

bóvli ország jobban teljesít 2021.04.10. 17:27:46

@Ekrü:

Én szurkolok hogy Orbán hatalomban maradjon. Láthatóan az a célja, hogy az amúgy teljesen néptelen stadionjait mind Covid hullákkal töltse fel. Azt meg tudjuk, hogy amit Orbán a fejébe vesz, azt mind megvalósítja. Akárcsak a Néppártból való kirúgatását. Te is szurkolj neki, hogy tele legyenek a stadionjai, ha mar mégépítette őket!

Exploiter 2021.04.10. 17:32:16

@Reding Roli:

Chilében népesség arányosan az a nagy felfutás ötödakkora volt, mint nálunk a mostani csúcs.
Ettől félsz?
Hehh.

nemecsekerno_007 2021.04.10. 17:33:01

@bóvli ország jobban teljesít: Ez kurva gyenge. Már írtam korábban. Azóta nem lett jobb.

nemecsekerno_007 2021.04.10. 17:34:46

@smartdrive: Te is ilyen magadtól okos lehetsz, akit 12 éve szivat a valóság.

m54 2021.04.10. 17:47:15

Gázszerelőzéshez: 2016-ben a leggazdagabb 100 magyar között 3(!) gázszerelő volt.

"Miként arra egy olvasónk felhívta a figyelmünket, a Szakács Lászlóról szóló cikk sajnálatos módon egy utólag nehezen orvosolható, súlyos tárgyi tévedést tartalmaz. Szakács László nem a második, hanem – jelenlegi tudásunk szerint – a harmadik leggazdagabb "gázszerelő" Magyarországon."
index.hu/belfold/2016/07/27/gazszerelo_szakacs_laszlo_masodik_leggazdagabb/

Exploiter 2021.04.10. 17:48:10

@pragmatika:

Jah, kijön a cikk, h a portugál nagy szigor, aztán ha megnézed a görbe dinamikáját, két hónap diffivel 100% pontosan követjük őket.
Nálunk majd az oltással magyarázzák, de szarok bele, a lényeg, h mindjárt vége van.

Ekrü 2021.04.10. 17:50:02

@bóvli ország jobban teljesít:
Én szeretem a focit.Választani meg az alapján választok,hogy kinek a kormányzása alatt éltem/élek biztosabb,kiszámíthatóbb anyagi körülmények között.Pont úgy mint ebben az országban az emberek 80%-a.
Miután az összes kormány függetlenül a pártállástól kihasználja a kiskapukat ( ti úgy mondjátok,hogy lop) ezért számomra ez nem igazán fontos.Ha nekem megfelelőek az adótörvények és stabil a megélhetésem akkor pont lesz@rom,hogy mennyi stadion épül. Hogy értsd,számomra az a jó kormány aki az élni és élni hagyni elvet követi.Ebben pedig a Fidesz fényévekkel jobban teljesített eddig mint az ellenzék.

a nagy hohohorgász 2021.04.10. 17:57:34

Én remélem minél hamarabb vége lesz a covidnak mert ezt a sok aljassagot már nem lehet elviselni.... a kurva sajtó is csak a propagandát nyomja balról jobbra az emberek meg epet hánynak a gyűlölködésben. Gusztustalan egy szaros világ ez. Pfizer t mindenkinek de honnan paraszt???? Hát az Orbán oldja!!!!! O1g meg kaphat nagy pofont mert jönnek az elquro hazaarulo gecik.... egy kibaszott szar az egész.... ahhhh

pragmatika 2021.04.10. 18:05:35

@Exploiter:

"Jah, kijön a cikk, h a portugál nagy szigor"

Azért nem is foglalkoztam azzal a részével. Egyszerűen a gyors terjedés immunizálta a populációt, és kész.

"Nálunk majd az oltással magyarázzák"

Ahogy az ellenzék, meg azon lovagol, hogy "megtöltjük a stadionokat !!!"
Mire azok a stadionok megtelnek, addigra immunis lesz mindenki.

A kovidon lovagol most minden politikus, miközben a járvány úgy viselkedik, ahogy a terjedési sebessége meghatározza.
Osztom azok véleményét, akik szerint az oltás fontos, de szerintem csak azok esetében fontos, akiken még nem ment át a nyavalya.
Halkan megsúgom, kevés ilyen embert ismerek. (Ezek általában izoláltan élnek, nyugdíjasok, szinglik, kevés mobilitással). Na, azokat oltsák be.

pragmatika 2021.04.10. 18:12:36

@Ekrü:

"Hogy értsd,számomra az a jó kormány aki az élni és élni hagyni elvet követi.Ebben pedig a Fidesz fényévekkel jobban teljesített eddig mint az ellenzék. "

Ennyi.

a nagy hohohorgász 2021.04.10. 18:14:21

@pragmatika: én csak egyet kérdeznék az okos szakertoktol hogy az orosz és a kínai vakcinát miért nem bírálta még el az eu????? Minta van! Szakerto van! Ha szar akkor miért nem adnak ki olyan deklaratumot hogy szar ezért meg ezért? Gyanus

pragmatika 2021.04.10. 18:24:26

@a nagy hohohorgász:

"én csak egyet kérdeznék az okos szakertoktol hogy az orosz és a kínai vakcinát miért nem bírálta még el az eu????? Minta van! Szakerto van! "

A pénz nagy úr kérem szépen.

Ménár Atya 2021.04.10. 18:27:48

Az ellenzék nem hibázik, csak az hibázik aki dolgozik.
Nehéz úgy kormányozni, hogy egy ilyen vészhelyzetben van egy olyan ellenzék, aki szándékosan ellen politikát csinál a helyzetből, politikai haszonszerzés céljára.
A kormány bármit tesz, annak az ellentéte a jó........
Eközben akadályozzák a minél több ember beoltását az elérhető vakcinákkal, azt sugallva, hogy csak a "nyugati " a j vakcina, de ezt semmivel nem képesek alátámasztani, egyedüli érv, hogy nem engedélyezte az eu , akinek ugye nem is érdeke, mert akkor politikai bukta, és anyagi is jön.
De látható, hogy ez az elméletük bukik, mivel eddig semmilyen olyan következmény nem történt, mint amiről minden információ és bizonyíték nélkül eddig állították hogy katasztrófa lesz.
Tehát hazudtak , ahogy szoktak.
Orbánék valóban hibáztak, de nem most, hanem 10 éve,amikor nem hallgattatták el végleg az ország legkártékonyabb emberét Fletót.
A járványra visszatérve, nincs jó megoldás , csak a zárás-nyitás játéka, az első körben jól csinálták, de nyáron elrontották, nem kellett volna az embereket sem ki, sem átengedni, ill sokkal erősebb szűréssel.
De most is az a véleményem, erről mit tavasszal volt, várjuk ki a végét, és akkor lehet matekozni.
Mondjuk a tanárokról is van véleményem, előbb nyekeregtek, hogy csak oltással dolgoznak, most megkapják, de ez nem jó.....Hát ezt elrontotta tényleg az orbán kormány. Inkább a Buszvezetőt, meg a kukásokat kellett volna soronkívül oltani, annak lett volna értelme a mostani helyzetben, a tanárokat meg a nyáriszünetben....................

Ménár Atya 2021.04.10. 18:29:53

@pragmatika: Semmi érdeke elbírálni, ha holnap korlátlanul lenne nyugati vakcina, azonnal rossz lenne minden más, most hogy még ez nem így van, időhúzásra játszanak, hátha nem kell kimondaniuk, hogy ugyanolyan jó az is.

a nagy hohohorgász 2021.04.10. 18:34:39

@pragmatika: én azt hittem hogy a rohadt Orbán gátolja....

Közlekedő tömegközlekedő 2021.04.10. 18:41:21

Nyilván a keleti vakcinák szarok ahogy vannak. Bár a felnőtt magyar lakosság 99%-a szovjet vakcinán nőtt fel ugye és mégsincs két feje.
A Kínai a legszarabb persze, bár szerintem erről a vírusról valszeg ők tudnak a legtöbbet...

A legszebb a DK-s nyomorult volt, aki el is utasította a keleti nyitást vakcinailag, oszt belehalt a Covidba. Élő példája a Covid hulla statisztika problémájának: Ha fertőzött volt és meghalt alapbetegségileg, akkor is Covid Hulla. Na az ő alapbetegsége a hülyeség volt.

a nagy hohohorgász 2021.04.10. 18:41:29

@Ménár Atya: arra azért kíváncsi vagyok hogy nyugaton mit szólnak ahhoz hogy pusztán gazdasági érdekek mentén nem kapható a keleti vakcina??? Dögöljön meg a német is!!!! De addig kell nekünk oltakozni mert utána az a vakcina is elérhetetlen lesz Magyarországon....

a nagy hohohorgász 2021.04.10. 18:44:58

@a nagy hohohorgász: szerintem a fideszeseket csak 1 dologgal lehetne eltantoritani az oltastol: ha Matyi vakcinát adnak:))))

Ménár Atya 2021.04.10. 19:00:16

@a nagy hohohorgász: Szerintem keletiből sincs elég, ez is politika, hogy ki kap belőle, amíg korlátozott az elérhetősége. A németeknél látszik már az elégedetlenség, ők már oltanának, enyhe nyomás alá helyezték brüsszelt, hogy vagy gyorsítsák a nyugatiak gyártását, vagy engedélyezzék a láthatóan működő keleti vakcinákat.
Ellenérv már nemigen maradt, főleg az Astra problémái után Ill ma hallottam ,hogy a Jensen is problémás lehet.
Véleményem szerint, amit kizárólag a magyar szakemberek véleményére alapozok, bármi ami rendelkezésre áll azt minél előbb be kell adni.
Max lesz kis láz, meg fejfájás, de nagy valószínűséggel túléled ha elkapod ezt a szart, aki meg válogat az magára vessen, ha csak nincs valami olyan baja, ami miatt esetleg valamelyik nem javallot a számára.

Serény Vélemény 2021.04.10. 19:00:36

@a nagy hohohorgász: én hálás vagyok Matyi személyéért, mert akárki, akármilyen párti, akár fideszes, akár dk-s, akár szoci, akár jobbikos egy dologban ért csak egyet: hogy Matyi nem normális, pszichopata.

Ménár Atya 2021.04.10. 19:02:32

Na látom megjött Fitymatyi, a migrik agyagedénye is :D
Matyika gyógyszereid bevenni azt mehet a kannás tablettás bor utána , ahogy szoktad :D

a nagy hohohorgász 2021.04.10. 19:07:04

@Ménár Atya: na de ez is milyen már??? A nyugati orvosok miért nem lazadnak hogy talán meg kéne gyorsítani az eljárást? Milyen Hippokratész i eskü ez????

Ménár Atya 2021.04.10. 19:13:25

@a nagy hohohorgász: Ha lázadsz törölnek, ilyen egyszerű. Csak nézd meg Fitymatyit mit művel itt, jó törölni nem tud, de megpróbál ellehetetleníteni bármilyen vitát, és akkor ha ez sikerül akkor eltűnik a probléma.
Szerencsére itt még egyelőre ez nem működik, itt alapból szeretnek vitatkozni az emberek, és nem akar olyan birka lenni mint Fitymatyi, és ahogy nézem a saját oldala is utálja már, és sokszor kidobják a picsába.
Nézd meg a petry ügyet, gyakorlatilag, ha nem úgy gondolkodsz ahogy elvárják, azonnal ellehetetlenítenek, ez megy ott, meg a térdelés egy fegyveres bűnözőért .

Lajos Csánó 2021.04.10. 19:30:26

@nemecsekerno_007: Igazad van! Minimum 50 év kellene!

Ménár Atya 2021.04.10. 19:43:03

@MAXVAL birсaman közíró: Szimplán szarházi, aki mások életével játszik, de a sajátját félti a féreg.
Háborúban az ilyenek lesznek besúgók, és dezertálók.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.10. 19:44:29

@Ménár Atya:

Viszont könnyű ellenség. Csak rá kell nézni csúnyán, s remegve hazaszalad.

white999 2021.04.10. 19:49:24

@Sir Galahad: igazad van soha nem kellene őket a hatalom közelébe engedni nem csak egy ciklusra.

white999 2021.04.10. 19:53:37

@Reding Roli: Ha az emberélet sem fontos ennek a gárdának akkor maga az ország állampolgárai fontosak akár nem egészségügyi de bármilyen szempontból is? Kizárólag a fideszre szavazó emberek fontosak de ők is csak a szavazatuk miatt.

Ménár Atya 2021.04.10. 19:55:04

@jancsi_33:
Látod ennyire hülye vagy, már akkor irtam neked, hogy semmi értelme a tömeges tesztelésnek abban a helyzetben, amikor minden bezárt, és otthon kellett seggelned.
Remélem azt is megtaláltad amikor rinyáltál, hogy világbajnok elhalálozás van nálunk.
Aztán kiderült,hogy nem.
Hülye vagy a matekhoz, ezt már többször bebizonyítottad, és igazam is lett , olaszország 30000,magyarország 600 halott.Arányosítsd, de tudom erre képtelen vagy.
A tömeges tesztelést bemutatták a szlovákok, kiderült hogy semmi értelme nem volt.
Tehát megint szoptál.
Egyetlen megoldás az érintkezés kerülése, és most már az oltás, bármi ami rendelkezésre áll.
Csak a hülye dk-s agyhalottak hiszik hogy van nyugati meg keleti vakcina. Az orvosok szerint csak vakcina van ami életet ment.
Belátta már ezt néhány ellenzéki is :
www.vadhajtasok.hu/2021/04/10/budosszaju-tordai-is-az-orosz-vakcinaval-oltatta-be-magat
Igasz szembe köpte magát és a választóit, de hát ilyen egy balos hazug politikus ember ,nem várok tőlük mást.
Reméljük mindenki követi a példáját.
Tehát megint szoptál te kis ostoba pöcs.

white999 2021.04.10. 19:56:58

@Közlekedő tömegközlekedő: 2 hét gazdasági leállás kevesebbe kerül mint ez a szerencsétlenkedés. Csak szólok.

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2021.04.10. 20:01:05

Tuti, hogy Fideszes ez a blogocska - minimum +10%-ot kap a Fidesz azoktól, akik csak a címet olvasták. +30%-ot akik elkezdték olvasni. + kétharmadot, akik a feléig el is jutottak!
Gratulálok büdös proli!
Így kell öngólt rugni!

white999 2021.04.10. 20:02:24

@Ekrü: Kicsi csíra lesz nagy meglepetés. jelen állás szerint a tanárok fele nem fog visszamenne tanítani. A nyugdíj utáni óraadók köszönik szépen de nem akarnak szar pénzéért meghalni és micsoda meglepetés a fiatalok meg szeretnék felnevelni a gyereküket.. Ilyen az amikor a 10 és "sikeres" kormányzás ami az eü és oktatáspolitika forráselvonásában csúcsosodott ki, éppen összeomlik. Te meg menjél nyaralni Görögbe mert most tényleg ez a legfontosabb.

Ménár Atya 2021.04.10. 20:03:48

@Hungarian Geographic: Látom , téged teljes fizetéssel foglalkoztat a fidesz akkor ezek szerint :D:D
Gondolom nehéz a légzés is ennyi ésszel a számodra :D

Ménár Atya 2021.04.10. 20:05:17

@white999: Ha ez így lenne akkor az egész Eu leállt volna , csak szólok.....

white999 2021.04.10. 20:05:23

@a nagy hohohorgász: és a szlovák miért nem bírálta el? Minta van. Nem?

Közlekedő tömegközlekedő 2021.04.10. 20:05:49

@Ménár Atya: Szerintem ne add alá a lovat, sima személyeskedés elég neki. Arra már áll a cerka (max rotring betét... persze)

white999 2021.04.10. 20:13:56

@Közlekedő tömegközlekedő: Máshol működött tehát van rá példa.

Ménár Atya 2021.04.10. 20:15:35

@white999: Mikor mondtam én olyat, hogy valamelyik szavazótáborban ilyen vagy olyan az oltási hajlandóság?
Kicsit gondolkozz mielőtt ilyennel fárasztasz .
Én az ellenzéki politikusok keleti" vakcina démonizásáról beszélek folyamatosan, az pedig tény.
Fogalmam nincs hogy melyik csoport milyen számban akar szúratni, én mindenkit rábeszélek aki bizonytalankodik.

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2021.04.10. 20:16:26

Jóóóójjj! Hogy szenvednek a büdös prolik! :D :D :D

MÉÉÉÉG!

white999 2021.04.10. 20:16:36

@Ménár Atya: csak szólok az összes szakember normális virológus ezt mondta, ahogy Dániában is egy halott van naponta és nincs annyi vakcinázás mint itt. Vakcina jó de nem az egyedüli megoldás a probléma halmazban. Ebben a jó a fidesz az összes többiben egy zsák szar, így meg nem ér semmit.

törppicur 2021.04.10. 20:16:56

@white999: arról mi a véleményed, fehérember, amit az Astra művel mostanság?
Szállítok-nem szállítok
Átnevezek
stb.
Kis személyes adalék. Február és március közepén megkaptam az Atrát, 9 másik társammal, körzeti orvosnál. A másodiknál megbeszéltük - senkinél semmi érdemi reakció.
Hósvét után 4 közeli rokonom kapta meg ugyanezt? a szert. 4-ből négyen 38,2-39,4 közötti láz, mindenféle izületi panaszok.

Haaa ezt mondjuk a Sputnik okozza, világégés lenne a sajtóban. A te hitsorstársaid meg arról cikkeznek, hogy itthon "vakcinairigység" alakult ki azoknál , akik "keletit" kaptak.

white999 2021.04.10. 20:19:54

@Ménár Atya: Akkor azt állítod, hogy a baloldali politikusok jobban meggyőzik a jobboldali szavazókat oltásellenességükkel mint a saját választó bázisukat? Elég merész kijelentés de végül is logikailag csak így jön ki a matek. Azért a publikáció előtt kérdezzél meg más embereket, hogy mit szólnak az ötlethez.

törppicur 2021.04.10. 20:22:10

@white999: az a köcsög pdsz január elején is addig verte az asztalt, amíg sikerült a kierőszakolt soron kívüli, ingyenes tesztre nem egész 10 % pedagógust felhergelni. Most mire számítasz.

Amúgy ha a be nem oltott, és ezért otthon maradó, buszvezető Gizi nénit nem viszi be az iskolába, mi lesz? Bemegy autóval?
És ha a be nem oltott, és ezért otthon maradó, kereskedő nem ad Gizi néninek parizeres zsemlét piros arannyal tízóraira, mi lesz? Disznót fog tartani?

Gondolkodje tesó, más is dolgozik, más is fontos puzzle darab. Rádásul vannak, akik több emberrel találkoznak.

Amúgy miért nem oltatta be eddig magát állampolgárként a pedagógus?

Reding Roli 2021.04.10. 20:28:27

@törppicur: A Szputnyik hasonló elven működik , mint az Astrazeneca vakcina , csak mèg kevesebb embert oltottak vele , ès kisebb a transzparencia , de már vannak azért ott is problèmák: www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/szputnyik-ema-halaleset-vizsgalat-gamaleja-mellekhatas-oltas-roszpotrebnadzor.726783.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Közlekedő tömegközlekedő 2021.04.10. 20:28:42

@white999: Tényszerűen: Mo a negyedik legdagadtabb nép a földön. Ezzel együtt jár egy rakás egészségi probléma. Ebbe halnak bele, nem a Covidba. Tény, hogy Covid nélkül lenne még pár évük (esetleg), de nagyrészt a maguknak választott életmód követlezménye a magas elhullás itt.
Cserébe elmaradt az influenza, már úgy 2-3 szezon (amiben évente 7-10e ember hal meg).

white999 2021.04.10. 20:31:04

@törppicur: Astra elég gáz mind a fertőben született téves adataival, mind a vérrögképződésével de igazból a vállalt szállításai botrányosak. Remélem a piac megbünteti ezért. Viszont a briteknél még ez is elég jó volt a járvány letörésére. A mellékhatás más vakcináknál is van. Pfizernél környezetemben 10 ből 2 ember 2. oltás után is tünetmentes a többiek 1 napos láz és rosszullét és kb ennyi. Kínainaknem nagyon van mellékhatás viszont a hosszabb 2 hónapos védettség kialakulás miatt már haltak meg 2 adag után is de van olyan kórház ahol a 40 ből 10 kíniaval oltott a lélegeztetősök közül. Gondolom a dk nak nem is kellene kampányolni ha ez kiderülne pedig ez is természetes folyamat és nem a vakcina hibája. Csak ki kellene bekkelni a 2 hónapot fertőzés nélkül, csak ebben a helyzetben ez senkinek nem egyszerű, főleg ha nem veszi komolyan onnantól a távolságtartást. Kb ezért baromság a telt házas a stadion. Szuptnyikról nincs hír de keveset is oltottak vele és azt is mostanában. Ha halok valamit akkor majd mondom. Mondjuk én ma kaptam belőle a 2. adagot. és eddig semmi de az elsőnél se volt semmi, lehet fizikai sóoldatot és placebot kaptam.

Közlekedő tömegközlekedő 2021.04.10. 20:33:35

@törppicur: Valószínűleg elég lenne, ha minden dolgozó csak végezné a munkáját és nem pofázna, ürügyet keresve, hogy miért nem jó most épp melózni.
Hozzáteszem, hogy az orvos "szekértők" felelősségébe se tartozik bele, hogy újabb lezárási és tömegbe lövetési ötleteket találjanak ki. Végezzék a dolgukat, legjobb tudás szerint, a kórházakban úgyis halnak meg emberek, hisz azért mennek oda, mert betegek. Azok meg időnként meghalnak.
Amúgy meg a bankosok a legfontosabbak, ha kidőlnek, azonnal leáll a gazdaság. Úgy 24 órán belül.

white999 2021.04.10. 20:37:03

@Közlekedő tömegközlekedő: Ki kell ábrándítsalak rakat esetet tudok ahol a családból a legegészségesebb került kórházba vagy halt meg és dagadt cukorbeteg asztmás rokonnak semmi baja nem lett. A miértet csak sejtik, hogy genetikai lehet a dolog. Csak hát ha folyamatosan azt szajkózzák minden hír előtt"Hogy többségében idős krónikus beteg" akkor ez hajlamos az emberek agyába beégni. Valóság az, hogy manapság 40 pár év az átlag életkor aki kórházba kerül de 100 méterrel lejjebb aqz utcában egy családnak a 10 éves gyerekét vitték fel Heim Pálba 1 hónapi volt bent élet halál közt.

a nagy hohohorgász 2021.04.10. 20:39:09

@white999: változtasd meg a neved black666ra

Ménár Atya 2021.04.10. 20:43:37

@white999: Erre ne vegyél mérget.
A vakcina ha működik , akkor ez a megoldás, az összes többi csak kényszer intézkedés.
Persze működhet, itt csak az a probléma, hogy ez már az embereken múlik.
Nálunk még mindig nem fogják fel hogy milyen veszélyes a helyzet, és az "én úgy sem kapom el, mert a múltkor sem kaptam el" gondolkodás van még mindig.
Látható volt a múltkori zárásnál, amikor megrohanták az ikeát.
Tehát addig lehet itt akármilyen kormány, amig az emberek idióták, addig hullani fognak.

a nagy hohohorgász 2021.04.10. 20:44:23

@white999: amúgy hogyan lehet az hogy még az uber okos balliberális orvosok sem tudják mi a fasz van????? Csak annyit tudnak hogy csak a nyugati vakcina jó!!! Kariko Katalin miért nem vizsgálja meg a keleti vakcinakat hogy jó lenne e???? Mert petry sorsára jutna.....

white999 2021.04.10. 20:45:46

@törppicur: Amiért az összes többi, hiába iratkozott fel nem kapott vakcinát.
Amúgy egy pár találós kérdés . Hány iskolába járó gyereknek van olyan szülője aki betöltötte a 65 évet tehát abba 2.5 millió emberbe tartozik akik már védettek és így nem tudják elkapni a fertőzést a gyereküktől? Elég lesz egy százalékos becslés is.
Ebben a fertőzöttségi helyzetben berobbanhat-e az iskolába járás a fentiek miatt egy 4. hullámot?
Ha a gazdaság lenne a fontos akkor nem logikusabb lett volna a gazdaság működtetése szempontjából a fontos 30-50-es korosztályt oltani elsőként?

white999 2021.04.10. 20:46:33

@a nagy hohohorgász: Fehér a szépség és tisztaság színe.

Ménár Atya 2021.04.10. 20:47:36

@white999:
Nem, ezt te állítod, meg valamilyen közvéleménykutató.
Láttam már ennek ellenkezőjét is.
Számomra ez irreleváns.
Én azt állítom, hogy az ellenzéki politikusok hisztije káros, és képmutató, miután magukat simán oltatták "keleti" vakcinával,miközben ellene kampányoltak.
Jó próbálkozás volt tőled, de nem sikerült :)

Ménár Atya 2021.04.10. 20:50:14

@white999: Ez így van, viszont már rég nem mondják, hanem azt hogy tömeges megbetegedés van ami a fiatalokat is érinti, főleg a brit variáns.
Tehát most próbálod terelni részigazsággal a valós tartalmat amit naponta szajkóznak.
Okos, de ez sem sikerült :)

white999 2021.04.10. 20:51:11

@a nagy hohohorgász: Azért tudják mert nem über okosok hanem a pfizerről Izraelben van egy kurva nagy minta, ahol jól vizsgázott. A kínai a Chileieknél 50%-osra vizsgázott, az Arab emirátusokban meg Szerbiában kiderült, hogy sokszor kell 3. adag is. ezt hívják tudománynak amikor nagy mintán statisztikailag kiderül hogy melyik a jó. Pont ezért tudni még kevesebbet a szputnyikról, ami akár lehet nagyon jó is.

white999 2021.04.10. 20:56:05

@Ménár Atya: Tehát addig lehet itt akármilyen kormány, amig az emberek idióták, addig hullani fognak.

KULCSMONDAT. A kormány nem önmagától hülye hanem asszimilálódik az emberekhez. Azért én mégis szeretnék egy olyan kormányt aki nem butul a népszerűség kedvéért a választóhoz. Nehéz és fájdalmas küzdelem és nagy valószínűséggel bukás a vége de optimális esetben egy kormánynak ez lenne a feladata, mert ellenkező esetben a legjobb deal a kutyapárt ingyen sör és örök élet ígérete.

Reding Roli 2021.04.10. 20:58:42

A vakcinák között vannak különbsègek . Az eddigi tapasztalatok azt mutatják , hogy a Pfizer ès a Moderna a leghatèkonyabb. Ez persze nem azt jelenti , hogy a többi vakcinát nem kell elfogadni , de az említett kettő a legjobb ..
Pl a kínai Cansino vakcinát nem vèletlenül monda vissza a kormány :
www.scmp.com/news/china/science/article/3128886/chile-covid-19-vaccination-drive-adds-sinovac-efficacy-data
Az első oltás után mindössze 3%- os vèdelmet hozott és a második után is csak 56%- os a hatèkonysága
A Sinopharm vakcina egy fokkal jobbnak tűnik , de a 65 èv felettiek esetèben csak nagyon lassan, vagy fel sem èpül az immunitás ,így az Emirátusokban már a harmadik oltást adják bizonyos esetekben ...A mellèkhatasa viszont elèg kevès , de a gyártasi technológia kicsit aggasztó
A Szputnyik ès az AstraZeneca hasonló módon előállított oltóanyagok , az AstraZeneca 60 felettieknek ajánlható inkább , a Szputnyikról mèg túl kevés az info..

white999 2021.04.10. 20:59:53

@Ménár Atya: A kormány kizárólag a heti négy közvélemény kutatás alapján kormányoz. A nyitás népszerű mivel valós segítség hiányában az emberek éhen halnak. Így hát nyitás és az mellékes, hogy ebbe még hányan döglenek bele. Csak ezt nem szokás kormányzásnak hívni,mert erre még a legutolsó kretén is képes.

Reding Roli 2021.04.10. 21:01:14

@white999: A pusztító populizmus kimutatta valódi arcát : Trump ,Bolsonaro , ès Orbán a legnagyobb járvány - elba...ók!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.10. 21:01:26

@white999:

A ballibbantak csúnyán bukták a narratívát. Abban bíztak, hogy a nyugati oltások mindent megoldanak, míg akeletiek tömeghalált fogank okozni. Aztán egyik se jött be. Így jár, aki vakon megbízik Sorosékban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.10. 21:03:06

@Reding Roli:

Ez akkor lenne igaz, ha nyugaton megszűnt volna járvány, míg a csúnya populistáknál meg nem.

white999 2021.04.10. 21:07:26

@Ménár Atya: Ez így van, viszont már rég nem mondják, hanem azt hogy tömeges megbetegedés van ami a fiatalokat is érinti, főleg a brit variáns.

Sok mindent mondanak azt is, hogy 8-9 nap alatt kialakul a védettség, pedig nem.
A nyitást a nemzeti konzultáció alapján csinálják pedig abban nincs is szó iskolákról és akkor született amikor még nem is nagyon volt 3. hullám tehát a mai helyzetre egyáltalán nem interpretálható.
Folytassam hány ezret írjak ilyet?
Ha valaki lebukik hazudozással, annak már utána nagyon nehéz bizonyítani az igazát, pedig itt tényleg igazat mondanak csak akkor az ember nem érti, hogy minek kellett zárni ha szarabb helyzetben nyitnak. Ez az összes logikusan gondolkodó emberben felmerül, akiben meg nem az fideszes és az hívő tehát neki tök mindegy.

white999 2021.04.10. 21:10:36

@MAXVAL birсaman közíró: Megszűnések vagy terjedések között azért vannak fokozatok. Dániban 1 halott azért nem a tragikus kategória szemben a mi 300 darab halottunkkal. Kis túlzással ott egy év alatt annyian halnak meg mint itt egy nap alatt. Tudom megfogod magyarázni ezt is, hogy ez az illiberalizmus sikere, csak nevetséges leszel.

white999 2021.04.10. 21:11:44

@MAXVAL birсaman közíró: Látom nem olvasod amit írok különben nem beszélnél ilyen baromságot.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.10. 21:13:14

@white999:

Nem lehet párhuzamot kimutatni a kezelés módja és a megbetegedések, halálok száma között. Az első stédiumbban pl. Kelet-Európában sokkal kisebb volt a járvány, mint nyugaton, a harmadikban meg fordítva, miközben nem változott a kezelés.

Plus senki se tudja az igazi megoldást.

Így a ballib narratíva, hogy Zorbán elrontott valamit nem igazolható, nem eladhatő az embereknek.

Közlekedő tömegközlekedő 2021.04.10. 21:15:40

@white999:
"Ha a gazdaság lenne a fontos akkor nem logikusabb lett volna a gazdaság működtetése szempontjából a fontos 30-50-es korosztályt oltani elsőként?"
De, csak a nyuggerek a leginkább mobilizálható szavazók. Viszont az élet igazságos, mert mindkét oldalon ők a nagy tábor.
Tehát ezért kell rájuk vigyázni, egyébként én is "nyugdíjreformot" hajtanék végre. A maradékból oltanám őket.

white999 2021.04.10. 21:16:18

@Reding Roli: Ne felejtsük el Kim -et a fényességes csillagot aki már 3 millió halottal számol, pedig ott nincs is covid hivatalosan. de majd jön a birca aki győzelmet hirdet a nyugat felett.

white999 2021.04.10. 21:18:45

@Közlekedő tömegközlekedő: Ok akkor a kormányzópárt a népszerűség és szavazatvásárlás oltárán feláldozott 20.000 embert. Eddig. Akkor kérdezem jól kormányoznak? Vagy akkor a jó kormányzás ismérve a minél több halott?

a nagy hohohorgász 2021.04.10. 21:18:46

@white999: aha, a pfizert 1 éve szopjak, tudod kit nézz hülyének. A ruszki meg a kínai minta meg ott van keleten!!!!! Mocsing vagy koma.... a fehér a tisztaság színe????? Mi lesz a blmmel te szar?????

white999 2021.04.10. 21:22:53

@MAXVAL birсaman közíró: Nem tom feltűnt e hogy ezt a betegséget nem nagyon lehet kezelni, csak elkerülni. Ha nincs szerencséd akkor a leggondosabb kezelés mellett sem tudnak megmenteni. Itt a prevenció lenne a megfejtés, ami magyarországon amúgy sem divat csak itt még a szar nyugathoz képest az eü is romokban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.10. 21:25:30

@white999:

Azaz nem lehet ezzel kampányolni.

Sőt, mivel a járvány akkor is csökkenni fog a választásokig, ha senki nem csinál semmit, a ballibek esélyt adnak a kormánynak, hogy ezt a csökkenést saját sikereként tudja bemutatni.

A szokásos ballibbant öngól, mint pár éve a migrációval.

white999 2021.04.10. 21:25:53

@a nagy hohohorgász: Értelmes mondatra lehet tudnék válaszolni de ez egyik se volt az. ha valamit akarsz írni akkor alany állítmány jelzők és határozók és sokkal kevesebb összevissza jel. Talán, úgy érthető lenne. Mondjuk ha ez van a fejedben azzal nem tudok mit kezdeni.

white999 2021.04.10. 21:27:13

@MAXVAL birсaman közíró: Igazad van egyszer Magyarország is el fog fogyni ha mindenki meghal.

white999 2021.04.10. 21:28:54

@MAXVAL birсaman közíró: Akkor neked is amit a kollégádnak.

Ok akkor a kormányzópárt a népszerűség és szavazatvásárlás oltárán feláldozott 20.000 embert. Eddig. Akkor kérdezem jól kormányoznak? Vagy akkor a jó kormányzás ismérve a minél több halott?

white999 2021.04.10. 21:31:53

Hát asszem elfogytak a nemlétező észérvek, ezért pá és jó éjszakát mindenkinek!

Ménár Atya 2021.04.10. 21:32:00

@white999: "Azért tudják mert nem über okosok hanem a pfizerről Izraelben van egy kurva nagy minta, ahol jól vizsgázott. A kínai a Chileieknél 50%-osra vizsgázott, az Arab emirátusokban meg Szerbiában kiderült, hogy sokszor kell 3. adag is. ezt hívják tudománynak amikor nagy mintán statisztikailag kiderül hogy melyik a jó. Pont ezért tudni még kevesebbet a szputnyikról, ami akár lehet nagyon jó is."
.
Ez nagyon szép, tehát megerősíted, hogy bármelyik vakcina jobb, mint meghalni, ellentétben az ellenzéki politikusainkkal, akik szerint ezek rosszak :)
Amúgy pl a 3. oltás" érvelés a legnagyobb baromság szerintem. Ha ezen múlik az életem akkor napi hármat is szúrhatnak, nincs semmi jelentősége, persze ha valaki csak politikai alapon gondolkodik akkor annak ez fontos tényező, nem szúrat háromszor, inkább játszik a kaszással :)
Ez nekem gyengeelméjűségnek tűnik.
De vegyük az 50 % hatékonyságot, ez akkor halottakra nézve mondjuk kettőből egy, ez pont 100% -al jobb, akkor mintha kettőből ketten meghalnának.
" sokszor kell 3. adag is"
A sokszor az elég határozatlan adat, ez mellébeszélés szimplán.
Ha tudsz pontos adatot akkor elfogadom, de így csak blődség.
Tehát kering egy ilyen rémhír a levegőben igaz alapja nincs, ha mondjuk 20millió adagot adtak be akkor ahhoz képest mi a sokszor? Kinek és miért? Mi alapján?
Gondolom ez úgy ment, hogy Doktor úr, én úgy érzem kevés az ellenanyagom adjon már egy harmadikat, na most már rendben van....
Nem érzed, hogy ez baromság?
Mert oltás után nem mérik a pór nép ellenanyag szintjét, ha meg elkapta ennek ellenére, nem oltanak rá még egy adagot :)
Jó próbálkozás volt de nem igaz, ez megint nem sikerült :)

Ménár Atya 2021.04.10. 21:33:47

@white999: Na ne nagyzolj....ész érvek :D:D:D
De azért jó volt .
De én is megyek, meghagyom innen Fitymatyinak a terepet ,had kínlódjon a selejt ostoba pöcs reggelig :D

Ménár Atya 2021.04.10. 21:36:16

@white999: Láttuk az ikeában az éhenhaló népet :)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.10. 21:53:13

@white999:

Ez a szám nem kiugró, s nem bizonyítható a kormányzat felelőssége.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.10. 22:07:25

@nemecsekerno_007:

Időnként direkt kikapcsolom a szkriptemet, hogy lássam mit ír, így tudok röhögni a kis náciivadékon.

Reding Roli 2021.04.10. 22:07:31

@MAXVAL birсaman közíró: Ez a szám nem kiugró, s nem bizonyítható a kormányzat felelőssége."

De, bizony kiugróak a magyar adatok , akár az egy főre jutó halálozási arány , akár a kórházban ápolt kritikus állapotú betegek tekintetèben.
A felelősség több síkon megállapítható:
- Megkèsett , elodázott, nem hatèkony szigorítások- mind a második , mind a harmadik hullám előtt
- Kèptelenek voltak egy hatèkony járványügyi rendszert kièpíteni, eleget tesztelni , a határt rendesen lezárni ( kishatárforgalom )- felkèszülni a harmadik hullámra
- Az új egèszsègügyi közszolgálati jogviszony miatt 4000-5000 szakdolgozó hagyta ott a pályát , ami az ellátás zavarait idèzte elő- kevés a nővér
Mondjam mèg?

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2021.04.10. 22:08:21

A csuti cigányvajda korszakos zseni????? Szerintem egy hazudozó, jellemtelen csaló, tolvaj féreg, amilyet még nem látott a nemzet. Semmihez nem ért, csak a politikai szarkavaráshoz. Ettől lenne zseni? Mondjuk ha a szavazói, meg akik körülveszik sík hülyék, akkor az ilyen semmirekellő patkány tűnhet számukra zseninek. De csak kizárólag azoknak, akik körülveszik és azoknak akik annyira buták, hogy át tudja őket baszni. Mindenki másnak egy semmirekellő senki.

Reding Roli 2021.04.10. 22:11:28

@MAXVAL birсaman közíró: Az adatok nem igazolnak téged."

Ne mondj már ekkora hülyesèget, Birca ! Az adatok engem igazolnak ! Menj és tanulmányozd egy kicsit a John Hopkins homlapját!

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2021.04.10. 22:15:06

Amit szívesen látnék: egy 4,001%-kal vesztő Fidesz-t, a KDNP eltünését, akik kiesnek a parlamentből, és egy erős nemzeti parlamentet amely valódi, kidolgozott javaslatokkal érkezik, de legfőképpen: tudja, hogy a cél Orbán ~s bandája börtönbe zárása Magyarország boldogulása érdekében.

Sir Gombóc 2021.04.10. 22:17:46

@törppicur: a Szputnyik pont ugyanilyen tüneteket okoz, a szélesebb családban többen is ezt kapták. Mindegyiküknél láz, hőemelkedés, rossz közérzet 1-3napig..

Reding Roli 2021.04.10. 22:29:15

@MAXVAL birсaman közíró: Ne csak az utolsó 2 hét adatait nézd."

Nem csak azt nèze! , ès úgy is siralmas a kèp ! A Cseh Köztársaságban már jobban állnak az utolsó 2 hèt adatai alapján ..
Ha pedig az egész elmúlt covid időszakot nèzem, meg siralmasabb , hiszen sikerült elrontani a tavaly tavaszi szerencsès helyzetet , a felelőtlen ès megkèsett intèzkedèsekkel...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.10. 22:31:44

@Reding Roli:

Csakhogy igazi képet az egész járvány időszak adatai adnak, nem egy kiragadott időszak.

Komolyan hiszed, hpgy lehet majd jövő tavasszal azzal kampányolni, hogy "a magyar adatok rosszak voltak 2021 márciusában"?

Sir Gombóc 2021.04.10. 22:37:40

@Ménár Atya: tehát szerinted mind az arabok, mind a szerbek, mind a kínai gyártó hazudik. Mert ugye már a Sinopharm is elismerte, hogy elsősorban idősebb embereknél a 2. adag után sem alakult ki védettség (nem volt véletlen, hogy eredetileg 60 év fölött nem ajánlották, de Orbánék ezt felülírták). Utánaolvasni ér..

Reding Roli 2021.04.10. 22:42:06

@MAXVAL birсaman közíró: Komolyan hiszed, hpgy lehet majd jövő tavasszal azzal kampányolni, hogy "a magyar adatok rosszak voltak 2021 márciusában"?"

Birca, NEM csak a márciusi adatok rosszak, hanem úgy enbloc az egèsz járványhelyzet tavaly szeptember eleje óta egyre csak romlik minden , kisebb javulások voltak talán januárban , de valójban csak keveset teszteltek, ès zèro volt az utánkövetès !
Èn nem akarok semmivel sem kampányolni , de ha akarnèk akkor pl bemutatnám néhány ápolónő fizetèsi lapját, az új közszolgálati jogviszony bevezetése után ..
Vedd le a szemellenzőt, mert a való világ realitásai mellettem szólnak! Ismerd be , hogy Orbanèk elszúrták ! Èn teljesen objektív vagyok , egy dolgot csinaltak csak jól- remèljük nem kell kèsőbb revidiálni - hogy a keleti vakcinákat behozták , ezenkívül szinte mindent elrontottak az elmúlt 3\4 èvben...

Reding Roli 2021.04.10. 22:53:23

@MAXVAL birсaman közíró: Egy sor nyugati országban sokkal több a halott."

Lakosságarányosan - az áldozatok számát tekintve - elhagytuk a vezető nyugati covid államokat ( USA, UK, FR, IT)

Reding Roli 2021.04.10. 22:57:42

@MAXVAL birсaman közíró: Mi nem ? Eddig sem volt èrved , ez meg főleg nem az!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.10. 23:01:13

@Reding Roli:

Majd nézd meg jövő tavasszal a számokat, az összesítést, az fog számítani.

Studiosus 2021.04.10. 23:24:25

"kifejezetten Orbán-párti vagyok, akit politikusként korszakos zseninek tartok" - innentől felejtős, amit írtál. te nem tudod megkülönböztetni a demokráciát az állampárt és személyi kultusz alapú diktatúrától. szerencsére kelet felé is nyitva vannak a határok, neked biztos jól állna észak-korea, kína vagy oroszország. vigyél magaddal még egy embert, tudod, a korszakos zsenidet.

Rodney_2 2021.04.11. 05:35:00

@Reding Roli: Nagyon beborultél ebbe a Chilébe. Nézd meg az angolokat akik nem a gyengébb kínaival oltanak: mikor 27 millió volt beoltva az 1. adag AZ-vel és 3 millióan 2 adaggal, a járvány már lenn volt a picsában. És a brit mutáns onnan indult ugye. Ha ez lesz Magyarországon is, akkor május végére nagyjából vége lesz a járványnak. És ne legyenek illúzióid az NHS minőségéról, vagy az ott élő csőcselék szabálykövetéséről. Egyszerűen a nagyobb átoltottság levitte a járványt. A Pfizer esetében egy study kimutatta, hogy a beoltott gyakorlatilag nem is fertőz, még akkor sem ha megkapja a vírust. Ez a kulcsa az egésznek. A járvány gyors végének egyetlen negatívuma az lesz, ha addíg a pszichopata és szellemi fogyatékos Brendelszar nem hal meg a lélegeztetőgépen.

Ménár Atya 2021.04.11. 06:32:39

@Rodney_2:
Kíváncsi leszek, hogy ha nálunk is eléri az oltás a 40 %-ot, akkor mennyire esik vissza a járvány.
Gondolom addig még rengetegen amúgy is átesnek a fertőzésen, tehát azok is védettek lesznek.
De persze ki tudja, lehet ,hogy jön egy még szarabb variáns és mindent borít, de majd a végén lehet matekozni.
Fitymatyi már rég lélegeztetőgépen van, csak a cső másik vége Gyurcsányban végződik! :D

Ménár Atya 2021.04.11. 06:40:57

@Sir Gombóc: Hm ,nálunk senkinek nem volt ilyen mellékhatás, kis érzékenység a karon az oltás helyén, nekem még ez sem, de biztos mindenkinél más, apósom pl Pfizert kapott, szintén semmi hatás, ismerősöm meg 3 napig szarul volt pfizer után, meg egy nap 38 fok láz, utána elmúlt minden.
Szerintem ez egyén függő,kinek milyen az immunrendszere.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 07:09:21

@Ménár Atya: Nekem az egyik barátom orosz kapott . Úgy vette fel a a telefont hogy - tavaris ucsicselnica, ja daklivaju... - három napig zombi volt, olyan rosszul lett. Másik ismerős szintén oroszt kapott, kirakott otthon egy Putyin posztert és semmi baja nem volt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 07:13:49

@Ménár Atya: Elment kirándulni és gőzerővel nekiáll amikor visszajött. De visszatért a blogger is és kipucolta! :-))

Emmett Brown 2021.04.11. 07:27:44

Egyrészt a tanárokat-óvodapedagógusokat sokkal hamarabb be kellett volna oltani, de ez már mindegy. Volt is felzúdulás amikor kimaradtak az oltási tervből (ami mondjuk már teljesen megborult és random).
Másrészt ez az új szar már a gyerekeket is elkapja, és ameddig nem derül ki, hogy rájuk a longcovid milyen hatással van, addig nehéz a gyerkőcöt jószívvel visszaküldeni.
Fun fact: ha egy átlagos méretű osztályterem egy bolt volna, akkor hány embert engednének be egyszerre? 4et, 5öt? Gyerekből meg mehet a 25+csont nélkül.

Sr2021 2021.04.11. 07:28:32

@Török törp hörcsögöt bökő bögöly: Orbán megítélését két egyszerű módszerrel "mérem": az egyik, amit mondanak róla azok, akik messzebb kerültek tőle, kiestek (kiesni látszottak) a kegyeiből stb. Három ilyen jut eszembe általában: Lázár János, Stumpf István és Navracsics Tibor. Utóbbi kettő megítélése nálam szintén pozitív: értelmiségiek, polgári gondolkodásúak, mérsékeltek.
A másik mérce Orbán döntéseinek a későbbi következményei: ebből kettő olyan van, ami elég "látványos" a beszélgetésünk szempontjából. Az egyik a déli határkerítés, ami óriási felháborodást váltott ki, majd az osztrákok is építettek egyet. A másik a "keleti" vakcinák: mostanra világos, hogy az aggályok inkább voltak nevezhetők "politikainak" (politikusok nyilatkoznak egészségügyi kérdésekről, hozzá nem értvén, általános szabályok betartását követelve, miközben a személyes felelősségük nulla), mint szakmainak.
A fenti személyekből és tettekből van még pár, de talán ezek a legkönnyebben észrevehetők.
Még valami: a szocik idejére, elég jól emlékszem, az volt a jellemző, hogy bólogattak mindenre, amit az EU mondott. Olyan volt, mintha Moszkva után (ez még Kovács László korosztálya volt!) jól jött volna a régi reflexeiknek, hogy van kire hallgatni. Hát, Orbán sokakra hallgat és senkire sem. Valami ilyesmi a titka, többek között, és ezt jól csinálja. De a környezete néha nehezen követi, és pl. azok, akik fideszesként belebuktak ostoba korrupciós ügyekbe, biztosan semmit nem fogtak fel a szándékaiból.

Sr2021 2021.04.11. 07:44:47

@Studiosus: Tényleg azt gondolod, a nyakad mernéd tenni rá, hogy nem tudok különbséget tenni demokrácia és az ellentéte között? Az eggyel fentebbit olvasd el, plz, és utána fejtsd ki bővebben, ha gondolod.

Ekrü 2021.04.11. 07:49:45

@white999:
"Kicsi csíra lesz nagy meglepetés. jelen állás szerint a tanárok fele nem fog visszamenne tanítani. "-Én a helyedben nem vennék mérget rá...Nem kell ám mindent elhinni amit a PDSZ hazudik.
"A nyugdíj utáni óraadók köszönik szépen de nem akarnak szar pénzéért meghalni.."-A nyugdíj utáni óraadók már ugye mind 60 év fölöttiek és nagy többségük már rég megkapta a második oltást is.
"a fiatalok meg szeretnék felnevelni a gyereküket.."-Nincs ezzel semmi baj,csak akkor üljenek szépen otthon a fenekükön,nem kell nekik soron kívüli oltást adni,elvégre a home officeban nem fogják elkapni a vírust.Utána pedig úgyis jön a nyári szünet ,úgyhogy ráérnek oltást kapni augusztus elején,így majd szeptemberre pont védettek lesznek.
De ha már ennyire aggódsz,remélem külön petíciót írtál Karácsony Gergelynek,hogy a buszsofőrök NE menjenek vissza dolgozni az első oltás után....esetleg önérzetesen követelted,hogy az orvosok szintén NE praktizáljanak az első oltás után...Ha mégsem,akkor álszent,hazug ember vagy aki nem a pedagógusokért aggódik hanem csak a zavarosban szeretne halászni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 07:55:23

@Ekrü: Ja, persze. Homeofficeban. Amikor a gyerek áprilisban viszik haza/suliba a covidot, pont jó lesz ha augusztusban beoltják - a hullájukat.

body_andras 2021.04.11. 08:00:18

Amikor az átoltott nép nyaralni fog, akkor nem fognak emlékezni egyik panaszra se a tavaszi szezonból. Akkor sem, amikor behúzzák az X-et. Ez a reális helyzet, nem a "monnyonle".

Ménár Atya 2021.04.11. 08:13:42

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Igen, hasonló a tapasztalat.
Nekünk pont orosz jutott, és nálunk semmi extra hatás nem volt, a gyerekeim meg az asszony annyit mondott, hogy kicsit érzékeny ahova szúrták, de ez kb 2 nap volt , egy ismerősömnek meg erős fejfájása volt 3 napig.
De pl akit kínaival oltottak, azoktól még nem hallottam panaszt.
Igazából mindegy is, ha pár nap nyüglődéssel megússza az ember az még mindig jobb, mint kifeküdni, vagy elpatkolni.
A bátyám, aki még náthás sem szokott lenni, elkapta, és 3 hétig kínlódott, azt mondta volt két nap amikor azt hitte vége lesz.
A sógorom aki meg asztmás és 50% a tüdőkapacitása, szintén elkapta, volt egy kis köhögése és ennyi.
Teljesen érthetetlen.
Én eddig megúsztam valahogy, dőlnek körülöttem az emberek, de eddig elkerült.
A legrosszabb az volt, amikor találkoztam egy gyerekkori haverommal két hete, egy hét múlva meg olvastam, hogy elhunyt kovidban, ráadásul fiatalabb volt mint én.
Kíváncsi vagyok, hogy kitart e a szerencsém a második adagig.

Ménár Atya 2021.04.11. 08:18:37

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Ez akkora duma , hogy kirándul :D
Egész nap itt ücsörög a nyomorult, és fenyegetőzik, de biztos viszi a laptopját vadvízi evezésre is :D
Olyan mint egy hülye sértődött óvodás.
Már mondtam neki többször, hogy értelmetlen amit csinál, jobb lenne ha szimplán vitatkozna, de ez a blokkolósdija semmire nem jó, max mindenki megutálja.
De hiába, már teljesen megzakkant, és csak osztályharcol itt a szerencsétlen. Tegnap is szét röhögtem magam ahogy fenyegette a bloggert, hogy ez most már az utolsó és lecsap a haragja....aztán kibaszták mint macskát xarni :D:D

Ménár Atya 2021.04.11. 08:23:18

@Emmett Brown: Gondolom ezért is vetették el a visszaengedést.
Mondjuk a buszsöfőrt vagy a kukást előbb kellett volna oltani a tanároknál, náluk elég nehéz a home office.
Persze, ha nincs elegendő oltóanyag, akkor nehéz sakkozni, és ez nem orbánék bűne hanem az eu tárgyalóké, sőt szerintem már ott elszúrták, hogy nem szerveztek rá a gyártásra, lett volna elég idő rá , már múlt tavasszal tudható volt hogy ez az egyetlen megoldás várhatóan, e helyett mindenhova szállítottak cuccot, csak az eu-ba nem, talán nem kellett volna garasoskodniuk.

Ekrü 2021.04.11. 08:26:47

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Már megint nem olvastad el rendesen a válaszom illetve azt ,hogy mire válaszoltam...:))) Értő olvasás pls....

Ekrü 2021.04.11. 08:32:34

Most olvasom az ellenzék legújabb agymenését...Nem kell nekik regisztráció,mindenki random támadja le a házidokiját az oltásért,illetve mellette nyissák meg a stadionokat és oda behívás nélkül mehessenek az emberek oltatni.Milyen jó is lenne! Ott állnának az emberek órákat a tömegben míg rájuk kerülne a sor...A házidokik is ,hogy örülnének neki ha a pacienseik megrohamoznák a rendelőiket az oltásért...
Ilyenkor erősödik meg bennem,hogy ezeket,ugyan soha vissza ne a hatalomba !

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 08:36:19

@Ekrü: Ezt írtad. "Nincs ezzel semmi baj,csak akkor üljenek szépen otthon a fenekükön,nem kell nekik soron kívüli oltást adni,elvégre a home officeban nem fogják elkapni a vírust.Utána pedig úgyis jön a nyári szünet ,úgyhogy ráérnek oltást kapni augusztus elején,így majd szeptemberre pont védettek lesznek." Áááá... a gyerek nem viszi haza a vírust.

Ekrü 2021.04.11. 08:41:45

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Áááá... a gyerek nem viszi haza a vírust. "-Honnan? A kisszobából a nagyszobába vagy fordítva? :))) Mert ugye ha a tanár home officeből tanít akkor a gyerek is otthon ül és nézi a számítógépén a tanítást...Ha pedig a gyermek elcsászkál otthonról akkor ugye ezen az alapon a suliba is bemehet.

Ekrü 2021.04.11. 08:44:51

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Ezt hol olvastad? "-Index,HVG,444. Választhatsz.
Guggli a barátod...

Sr2021 2021.04.11. 08:50:47

@andras_26: Szia! Csak egyszer írom le: olvasd el a kommentszabályzatot (itt: roubaix.blog.hu/2021/03/22/a_cenzura_szabalyai), és ahhoz tartsd magad. Ha nácikat látsz, tégy feljelentést ellenük. A továbbiakban is úgy járok el, mint eddig.
Ha a hozzászólásaid tartalma és stílusa elfogadható lesz (v.ö. kommentszabályok), felőlem azt írsz, amit csak akarsz.

Ekrü 2021.04.11. 09:32:18

Újabb hír:
index.hu/kulfold/2021/04/11/szlovakia-koronavirus-mellekhatasok/
Ha jól tudom, Szlovákiában jelenleg kizárólag az EU által engedélyezett vakcinával oltanak,mivel az oroszt még nem engedélyezték....

Emmett Brown 2021.04.11. 09:32:29

@Ménár Atya: buszsofőrt adom (ők nálam kritikus infrastruktúra), nyilván a kukás is, mondjuk ők annyiban mások, hogy a munkaköri leírásukból nem következik, hogy sok emberrel találkoznak.
Tanárok pont ugyanígy a kritikus infrastruktúrába tartoznak (kellene tartozniuk), ugyanis ők teszik lehetővé, hogy az iskolások és ovisok szülei produktívak legyenek (home office jó, de homeschoolinggal/homeovival együtt borzasztó). Ez igazából egyértelmű kellett volna legyen, erre Kásler olyan faszságokat mond, hogy ezek az emberek a mezei pórnép részei. Most komolyan: milyen vezető az, aki a saját embereiért nem tesz meg mindent?

m54 2021.04.11. 09:32:43

@Ekrü: "A diáksereg most még otthon ül és tanul. De májusban kimegy az utcára, tömegközlekedési eszközre száll, beugrik a kisboltba nassolnivalóért. És aki hordozza a vírust, akaratán kívül megfertőzi a mellette leülő bácsit és a sorban előtte álló nénit is.

Levél érkezett az Index szerkesztőségébe az érettségire készülődő diákoktól. A levél közvetítője a kamaszok iskolai és iskolán kívüli életét átfogóan támogató tanulásközpont, az EzCool. "
index.hu/belfold/2021/04/07/az-erettsegi-iden-mindenkit-erint-uzenik-a-beoltatlan-diakok/

Ki sem mozdulnak otthonról!

Ménár Atya 2021.04.11. 10:03:59

@Emmett Brown: A tanárokkal csak annyi a gond, hogy home offic-ból dolgoznak, tehát sokkal kisebb a kitettségük, mint más szakmáknak, tehát semmiképp nem venném őket ebben a lezárt helyzetben az első körhöz, bár kétségtelen a fontosságuk. De mondjuk a kukás az egyik legfontosabb , szar lenne ha hegyekben állna a szemét a városokban. Igaz kevés emberrel találkoznak , de a szemét amit kezelnek azért nem veszélytelen, főleg most nem az.
De ez csak egy ellen felvetés volt amúgy is a tanárokra reagálva. Mindenkit fontos oltani, és abból kell gazdálkodni jelenleg amink épp van. Szerencsére rendeltek Eu-n kívülről, ez valamennyire segít a helyzeten, de még így is kevés sajnos.
Nehéz fontossági sorrendet felállítani, talán Az Eü az egyetlen amivel mindenki egyetért, a többi az vita tárgya, de csak a hiány miatt, valakinek úgy is fáj.
De ha kicsit tovább gondoljuk, akkor az élelmiszeripar és kiszolgálóik fontosabbak a tanároknál.
Évet lehet ismételni, viszont evés nélkül nem bírsz ki egy évet az biztos,

Ménár Atya 2021.04.11. 10:17:21

@m54: Ez csak azért álszent hozzáállás, mert úgy tűnik, hogy a diákok majd érettségi után bezárkóznak ismét önként, és akkor nem kell aggódniuk a sorban előttük álló néni miatt.
Kíváncsi lennék ha hoznának egy döntést, hogy se buli se pláza se strand nehogy fertőzzenek akkor mi lenne ezzel a nyekergéssel.
Nem jó a helyzet az biztos, de azért nem hiszem hogy ennyire tragikus lenne a helyzet.
Jelzem előre mielőtt hülyeségeket kezdenél felhozni , a fiam most fog érettségizni, tehát van némi rálátásom.
Ő, pl jobban szeretett volna szóbelizni.
Elmondom mi lesz, lemegy az érettségi, és megtelik fiatalokkal minden, ezért kell minél több embert beoltani addig, utána pedig őket is.

Emmett Brown 2021.04.11. 10:31:33

@Ménár Atya: bőven lett volna idő beoltani őket amikor még nem home office volt a suliban. Vagy a sulizár után azonnal, hogy mire feloldják, ne essenek ki esetleges covid miatt.

birka menet 2021.04.11. 11:04:07

@Ekrü:

Beoltatott már téged orbán a kinai 100 dolláros kamuvakcinájával? Ha igen, akkor örvendj vagy várjál a 4- ik (gy.k. immáron 120 dolláros) lövésre, de nehogy már te adjál parancsot, hogy a nem fidessbirkák mikor és mivel oltassák magukat.
Inkább vigyél magaddal az oltásra még egy fidessest, hogy minél hamarabb eltűnjenek a magyar piacról a Kreml meg Kinai Komcsi Párt megbizhatatlan propagandaszerei és az emberek most már szabadon választhassanak a megbízható és állandó ellenőrzés alatt álló nyugati vakcinákból.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 11:04:31

@Ménár Atya: De hogy lesznek újra homo sapiensek homo offiszból, ha 19-én Őviktorsága nyitni akarja a sulikat?
Jéééé... matyi eltűnt. :-))

birka menet 2021.04.11. 11:18:01

Le ne váccsátok má eszt a fidessst, mer há akkor még ojanok jönnek akik nem ojanok mint mi mogyor emberek hanem ejrópainak akarnak minket formálni. Akkór majd külföldi múltik foglyák legyarmatositani az országot és mindent elfognak venni Mészaros Lörinctöl és ezzel nem lesz többé mogyor nemzeti nagytökés osztáj és mogyor tulajdon! A testvéri illiberális vakkcinák helyett arra fognak kényszeriteni hogy a ganyatló Eju vakcinákkal kell majd ótakoznuk. Nem lesznek többé stadijonok hanem ezek hejett kórházakat akar majd épiteni a zellenzék, orvosokat, tanárokat képezni meg megtartani. Nem kérünk ebből, nem kérünk Ejrópából, nekünk Félázsija kell a következő 1000 évre iss!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 11:18:52

index.hu/kulfold/2021/04/11/nemet-es-norveg-kutatok-van-kapcsolat-az-astrazeneca-es-a-trombozis-kozt/

Nos ezért volt az elején a kifogása az ellenzéknek az orosz és kínai vakcina ellen, mert az EU-ban nem volt bevizsgálva és tudjuk az oroszoknál és kínaiaknál az élet nem számít, a mellékhatás nem érdekes.

Emmett Brown 2021.04.11. 11:36:47

@Ekrü: köcsög oltásellenes ellenzék tömeges oltást akar.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 11:40:45

@Emmett Brown: A Fidesznek most muszáj elterelni a figyelmet arról, hogy amikor Orbán rendkívüli felhatalmazást kért, akkor azt monda minden felelősség az övé.

"Szeptember 18-án konkrétan szóba hozta a felelősség kérdését, amikor arról beszélt, hogy az operatív törzs javaslatai alapján hoz döntéseket.

„Nézze, szükség szerint, ugye, minden döntést a kormánynak kell meghoznia, következésképpen a felelősséget is a kormánynak kell viselnie, leginkább persze nekem. Ezt én vállalom is természetesen, mégiscsak ez a dolgom, mondhatnám, ezért kapom a fizetésemet.”

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 11:42:35

www.miniszterelnok.hu/orban-viktor-a-kossuth-radio-jo-reggelt-magyarorszag-cimu-musoraban-23/

"Nézze, szükség szerint, ugye, minden döntést a kormánynak kell meghoznia, következésképpen a felelősséget is a kormánynak kell viselnie, leginkább persze nekem. Ezt én vállalom is természetesen, mégiscsak ez a dolgom, mondhatnám, ezért kapom a fizetésemet. "

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 11:48:46

A baloldal, mi?
www.napi.hu/nemzetkozi-vallalatok/sinopharm-vakcina-hamisitvany-mellekhatas-engedely-biztonsagos-fulop-szigetek-sri-lanka.726739.html

"
Szputnyik V: hiába várt Magyarországról dokumentumokat Szlovákia
Szputnyik V: hiába várt Magyarországról dokumentumokat Szlovákia
Még februárban kértek a Magyarországon már alkalmazott és közel 600 ezer embernek beadott Sinopharm-vakcinák veszélyhelyzeti alkalmazására engedélyt a Fülöp-szigeteken, viszont most a manillai vezetés szkeptikus, hogy ezt megadják. Az ügyben egyeztettek a kínai nagykövettel is, a jövőben is rajtuk keresztül folytatják a tárgyalásokat.

Közben viszont az elnök saját biztonsági szolgálatának több tagja már kapott a készítményből.

Srí Lanka egyelőre nem engedi

Egészen más problémái vannak a cégnek Srí Lankán: a Sinopharm-vakcinákat egészen addig nem használják a Srí Lanka-i embereken, amíg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jóváhagyja sürgősségi felhasználásra - közölte a colombói kormány egészségügyminisztere. "

Emmett Brown 2021.04.11. 12:46:23

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: ki ne hagyd, hogy a védekezés minőségét a halottak száma mutatja meg.
A gazdasági oldal szintén tragédia, amit adnak a plebsnek az lófasz, a haverok jól járnak persze, viszont ha csak a gdp adatokat lobogtatják, abból ez kurvára nem látszik.

a nagy hohohorgász 2021.04.11. 13:02:03

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: szerintem meg az emberek majd jövő tavasszal eldontik hogy a mai politikai palettarol tudta e volna jobban csinálni.... meglátásom szerint nem, de abban maximálisan egyetértek hogy lehetett volna jobban is csinálni, de azt hogy hogyan ahhoz én nem vagyok olyan okos mint te.

nincs1agy 2021.04.11. 13:08:00

Az EU legjobb átoltottságával rendelkezik az ország. Ezt nehéz kudarcként értelmezni, de te megpróbálod..

nincs1agy 2021.04.11. 13:09:55

@Török törp hörcsögöt bökő bögöly: Vajon a rasszista szövegeidet meddig engedi a blogger, mielőtt kitilt?

nincs1agy 2021.04.11. 13:12:07

@a nagy hohohorgász: Ácsi, ez tilos ! ""Cultural appropriaton" lenne. Szegény fehér raszták, kezdhetik keresni a borbély telefonszámát.:DDD

Rodney_2 2021.04.11. 13:16:13

@Emmett Brown: A gazdasági oldalát úg yérdemes nézni, hogy a gdp adat PLUSZ az eladósodottság növekedése. Ugyanis azokban az országokban ahol sokat osztogatnak a népnek, ott emiatt kevésbé csökken a GDP viszont jobban nő az államadósság. Ezek nagyon egyszerű összefüggések.

laci_52 2021.04.11. 13:16:23

A Fideszt éppen a Covid-válság fogja újra hatalomra segíteni: nyáron lecseng a járvány és jön majd a sikerpropaganda."Legyőztük a vírust!" "Oltási politikánk eredményes volt" "Helyt állt az egészségügy a nehéz helyzetben" "Újraindítottuk az ország gazdaságát" stb.

Ha a választásig valóban elkezdődik a gazdasági fellendülés, jövő tavasszal a kormánypártok simán győznek.

Sir Gombóc 2021.04.11. 13:17:02

@Ménár Atya: De pl akit kínaival oltottak, azoktól még nem hallottam panaszt.

Én már igen. 2. adag után láz, fejfájás, rossz közérzet.

nincs1agy 2021.04.11. 13:19:54

@laci_52: Persze ez nyilvánvaló. A libsikék csak azt sajnálhatják, hogy ne ma hazai választásokra lett időzítve a covid, dehát ugye Trump megbuktatása mégiscsak fontosabb szempont volt.:D

#szájbergyerek# 2021.04.11. 13:21:50

Ezt leírhattad volna néhány mondatban is...

Váltsuk le kormányt mert óegygé...
Mer' a zéndómbó' lesz védeccségi igazóvány (meg a vakcina is a zénadómbó' megy, szólval ótakozzá' kedves pó'gártárs)
Mer' a pedagógusok is hergelhetők mindennel, meg annak ellenkezőjével is. A lényeg hogy óegygé,,vá'tsuk le a kó'mányt...
Mer' a zosztrák ú'ságíró a zigazság egyetlen letéteményes de óegygé kiakad, szóva' vá'tsuk le a kó'mányt...
Meg itt van ez a Pénztáros Lölö, vagyis óegygé, vá'tsuk le a kó'mányt...
Meg egyébként is óegygé, vá'tsuk le a kó'mányt...

Ennél több kell kedves elvtársak...

Emmett Brown 2021.04.11. 13:28:27

@Rodney_2: a haveroknak osztott lóvét kellett volna a népnek (mikro-kis-közepes cégeknek) teríteni, meg nem baromságokra költeni.

A GDP 80 százaléka az államadósság 2021.04.11. 13:29:29

@Rodney_2: Érdekes hasonló felmentést Gyurcsánynak nem adtad meg.
Mennyi is az államadósság? 36 949 milliárd! Annyira jó sikerült az adósságcsökkentés, hogy 19900 milliárdról felcsökkent 36 949 milliárdra.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 13:32:05

@laci_52: Persze, az a 400 ezer ember aki az út szélén lett hagyva, meg a pedagógusok, az orvosok, szerinted elfelejtik?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 13:36:51

@laci_52: www.miniszterelnok.hu/orban-viktor-a-kossuth-radio-jo-reggelt-magyarorszag-cimu-musoraban-23/

"Nézze, szükség szerint, ugye, minden döntést a kormánynak kell meghoznia, következésképpen a felelősséget is a kormánynak kell viselnie, leginkább persze nekem. Ezt én vállalom is természetesen, mégiscsak ez a dolgom, mondhatnám, ezért kapom a fizetésemet. "

Rodney_2 2021.04.11. 13:42:48

@A GDP 80 százaléka az államadósság: Te nyilván nem értesz semmit a gazdasághoz :(

Rodney_2 2021.04.11. 13:52:47

@Emmett Brown: A haveroknak osztott lóvé is a magyar gazdaságba megy. Egy csomó vállalkozás kapott mindenféle pénzeket, harcos ellenzéki vállalkozó ismerőseim is. Ha szállodáknak adnak kompenzációt és Lölönek sok szállodája van, akkor sok kompenzációt kap.

Én csak arról írtam, hogy azokban az országokban, ahol 100% kompenzációkat adnak, ott ceteris paribus jobban elszáll az adósság mint ahol mondjuk csak 70 vagy 50 százalékot, viszont a GDP adat meg kevésbé romlik. Ezért nem érdemes csak az egyiket vagy csak a másikat nézni külön külön.
A debil kolléga jött a Gyurcsánnyal. Ott az államadósság is elszállt, a GDP is bedőlt (már a 2008-as válság előtt) és még az FX hitelek mellett a magánszféra külföldi eladósodottsága is elszállt amit az Orbán kormány alatt kellett visszafizetni (vonódott ki iszonyat pénz a magyar gazdságból) Ezek komplex rendszerek, egy két dolgot kirángatni belőle mert az éppen jól hangzik, teljesen szakmaiatlan és persze teljesen fals képet mutat.

Rodney_2 2021.04.11. 13:53:54

@A GDP 80 százaléka az államadósság: Mennyit fizetsz? Nálad az alapoknál kell kezdeni :)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 13:58:33

@Rodney_2: "a GDP is bedőlt (már a 2008-as válság előtt)" - szerintem ne okoskodj vele, mert nálad kell az alapoknál kezdeni, például az adatok ismereténél. A GDP még 2008-ban is növekedett. Nézz utána és ülj vissza az iskolapadba!

A GDP 80 százaléka az államadósság 2021.04.11. 14:05:09

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Hagyd! Fogalma sincs arról, hogy mi a különbség mi a különbség a mostani válság és egy hitelválság között.

m54 2021.04.11. 14:09:07

@Ménár Atya: "Jelzem előre mielőtt hülyeségeket kezdenél felhozni"
Idézet volt egy balos diákszervezet felhívásából. Nem az én hülyeségem.
(Két unokám van a korosztályból. Tudom mi van. Járok az utcán is.)

a nagy hohohorgász 2021.04.11. 14:10:30

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: olyan jó látni a mer őszinteséget rajtatok ( 2010 előtt nem volt válság- az "csak" hitelválság volt ) akkor a maszop-szadesz elqurmány mitől hasalt el???? "csak" egy hitelválságtól???? mi lett volna ha egy igazi válság jön????

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 14:21:25

"Négy eltitkolt haláleset derült ki a Szputnyik V. vakcina kapcsán
Oroszországban nemrégiben négy ember halt meg röviddel a Szputnyik V korona elleni oltás beadása után, eddig nem jelentett esetekben, amelyeket az uniós szabályozó hatóság, az amszterdami Európai Gyógyszerügynökség (EMA) "komolyan vesz". A szervezet jelenleg is vizsgálja, hogy uniós engedélyt adjon a készítmény használatára, amelyet Magyarországon már használnak. Szlovákia ugyan rendelt belőle, de az ottani hatóságok hiányosnak tartják az orosz dokumentációt, amire a gyártó vissza is követelt magának 200 ezer adag vakcinát."

birka menet 2021.04.11. 14:27:01

@Rodney_2:

Már megint nyomod a beteges fidióta VALÓSÁGTAGADÁS-odat?

Huszonöt éves csúcsra ugrott Magyarország államadóssága a járvány miatt

Tavaly év végén a 81 százalékos szint fölé érhetett a magyar államadósság GDP-arányos értéke, ami meghaladja még a 2008-2009-es pénzügyi válságot követően látott adósságszintet. A koronavírus-járvány az adósság elleni harcot is elintézte, és nem csak egyetlen évre.

Vagyis a koronavírus-járvány és az annak nyomán kialakult gazdasági krízis miatt egyetlen év alatt 15,8 százalékponttal ugorhatott a bruttó adósságráta. Az 1990 óta rendelkezésre álló adatsorunk szerint egyetlen év alatt eddig egyszer sem ugrott ilyen nagy mértékben az államadósságmutató.

a nagy hohohorgász 2021.04.11. 14:45:26

@vackor1: és hol itt a baj? ha nem kéred a kinait nem adják be és kész! akkor lenne a baj ha az orbán visszautasítaná a pfizert. Visszautasítja? Nem. Kap elég MEGÍGÉRT VAKCINÁT Magyarország ? NEMMMMMM. Akkor várj a sorodra vagy menj izraelbe.

a nagy hohohorgász 2021.04.11. 14:48:20

@vackor1: Az EU az egyetlen aki nem küzd a népeiért. Ebből lett az angoloknak elegük. A rohadt frasziák meg az überfasza dojcsok meg "térdepelve" nézik hogy meghalnak a rokonaik!!!!

birka menet 2021.04.11. 14:48:35

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Ez a legszebb ezekben a rohadt illbernyák diktatúrákban: rásóznak az illibernyák diktáttor haverjaikra csillagászati összgekért minden szart se érő szert, aztán amint jön az első jelentés a problémákról, a Kreml meg a Kinai Kommunista Párt ellentmondást nem tűrő hangon áll neki LETAGADNI A VALÓSÁGOT. Már azt is letagadják, hogy a jelzett problémák egyáltalán léteznének.

Eközben meg a felcsúti járvány ELQRÓ meg még világgá is kürtöli, hogy már 1 millió magyart oltott be ezekkel a kétes szerekkel! Világrekorder!

Ménár Atya 2021.04.11. 14:49:22

@Emmett Brown: Nem ők voltak a veszélyeztetett csoport, idősek, krónikus betegek, utána a többi, ezt nem igaz, hogy nem érted.
Amúgy meg semmi nem lenne, most a diákoktól kezdtek rettegni, tehát jó volt így a sorrend, sőt, szerintem most is feleslegesen oltották a legtöbbjüket, ráért volna még, lennének fontosabbak.

a nagy hohohorgász 2021.04.11. 14:49:57

@a nagy hohohorgász: remélem németországban a migránsokat oltják be először. Kár lenne értük inkább Jürgen pusztuljon.

a nagy hohohorgász 2021.04.11. 14:53:36

@birka menet: a rohadt orbán azért adósította el az országot hogy te pfizert kapjál szaralak. Hol a kibaszott pfizer???? hol van???? a demokrata EU kötött egy szar szerződést és térdepelve szopja a faszt. De arra van ereje hogy hörögve mondja O1G

nincs1agy 2021.04.11. 14:54:34

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Kezdődik az újabb lejárató hadjárat, mert a bajorok meg az osztrákok szputnyikot akarnak. Kilóg a lóláb.. Mi a helyzet az Astrazeneca-val?

birka menet 2021.04.11. 14:55:10

@a nagy hohohorgász: " Az EU az egyetlen aki nem küzd a népeiért. Ebből lett az angoloknak elegük."

A ruszki EU bomlasztó propagandagépezet rányomolt az angolokra és sikerült az ottani, semire nem vitt, csak a nemzeti önáltatásból megélni akaró 60 plusz elhülyült idiótákkal megvalósítani a Brexitet.

Ugyanez a story Orbanisztánban is, az egymillió kivándorolt miatt itt is többségben vannak már régen a lúzer behülyített birkák, akik a történelem kerekét már 10 éve visszafele forgatják.

Ménár Atya 2021.04.11. 14:57:41

@Sir Gombóc: Hát, ha ennyi akkor ámen, és lehet adni. A BIZTONSÁGOS eu által jóváhagyottba meg belehaltak, akkor a fejfájás már csak jobb mellékhatás :)
Amúgy ilyet Pfizer anyagról is hallottam, nincs ezzel semmi gond, régen is volt hőemelkedés kis fejfájás, ez normál reakció egyeseknél.
Én akit ismerek és kínait kapott, még nem panaszkodott, de biztos volt ilyen ,én elhiszem.

nincs1agy 2021.04.11. 14:58:51

@a nagy hohohorgász: Sehol..az átlag EU-s átoltottság alig több, mint a magyar fele..

Ménár Atya 2021.04.11. 15:00:32

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Még mindig jól vagyok, nincs mellékhatás közérzetem ocseny haraso, dászvidányia :D

birka menet 2021.04.11. 15:02:17

@a nagy hohohorgász:

hehehe te NERagyhalott, orbán diktátorod pont hogy nem rendel Pfizert, csakhogy a milliárdos kínai meg ruszki vakcina mutyijait meg tudja valósítani rajtad. Kisfidernyák, te pont az előbb égtél be, hogy fingod sincs arról amit bégetsz, most is így jártál.

De legalább a Gázszerelő Stróman vezéred jól járt, az állami eladósodás 80%-a az ö pénztárcájába vándorolt.

Ménár Atya 2021.04.11. 15:03:40

@birka menet: Hurrá, tehát a fidesz tíz év alatt, egy sokkal nagyobb,és elhúzódó válság alatt növelte az államadósságot 1 teljes százalékkal, míg a jó szocik 8 év alatt olyan 26 %-al.
Értjük, ezek alapján a fidesz elkúrta, míg a fletóék csodát tettek..........
Mondjuk tényleg, csoda volt hogy előbb nem zavarták őket a picsába, hogy horn gábor szavaival éljek.

Ménár Atya 2021.04.11. 15:06:59

@birka menet: Hát persze az a 10 millio ami jön, azt a szél hozza ide...........

nincs1agy 2021.04.11. 15:08:21

@vackor1: Van olyan Sinofarmmal oltott magyar vagy szerb, aki az oltás beadása után kórházba került coviddal? Több millió emberről beszélünk..

vackor1 2021.04.11. 15:11:12

@birka menet: Azzal az izével én nem annyira állnék szóba - olvastam pár hsz-ét, minden szempontból szalonképtelen - , de neked azért jelzem, hogy szerintem a Pfizerből mindig több volt az országban, ráadásul egyre több érkezik is. Mondom : SZERINTEM( az emlékezetem szerint ) ..
Pár héttel ezelőtt, amikor ez volt a "sláger" náluk, hogy a nyugati késik - mondjuk arról nem nagyon értekeztek, hogy az orosz is bőven késik - , akkor volt nem egy cikk, amikben összesítve szerepelt, hogy miből mennyi van itt , talán az is, hogy mennyit adtak be belőlük, most nem keresném vissza, de határozottan úgy emlékszem, hogy több volt a nyugati bőven.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 15:11:28

@Ménár Atya: Miért lenne nagyobb? A vírus járvány a szolgáltató ágazatokat érintette, a hitelválság meg mindent. Most például a bankok és az ingatlanpiac remekül van, a hitelválságnál meg egy csomó bank becsődölt.

a nagy hohohorgász 2021.04.11. 15:12:38

@birka menet: a fidesz nem rendelt pfizert?????? menj már a kurva anyádba..... És az EU sem rendelt pfizert ezek szerint???? csak a zsidók rendeltek pfizert ezek szerint :)))) Milyen érdekes, hogy egy amerikai német cégről beszélünk még is Izrael kapja elsőként a vakcinákat ....... Tanulhatnánk tőlük hogyan is kell ezt csinálni. Maximális respect Izraelnek, de én magyar vagyok. Orbán a nevemben is kifizette a pfizer vakcinát (államadósság terhére). Hol van a vakcinám? Tán én nem vagyok olyan fontos mint egy izraeli?????

a nagy hohohorgász 2021.04.11. 15:14:41

@vackor1: keresd vissza nyugodtan, hajrá. A kurva anyádba elmész. Ha a pfizer leszállította volna amit megígért az eunak már nem tudna sírni a szád.

Etniez 2021.04.11. 15:14:58

@nincs1agy: és mégsem halnak meg annyian máshol. Szóval, ki csinálja jól?

Olthatsz te hatástalan kínai vakcinával, pont annyit ér, mint a semmivel oltás.
De legalább lehet villogni a statisztikával. Na nem a halottakéval..

Mert ugye azt benyaltad barátom, egy hete bizonygattad, hogy milyen jó lesz majd a sok oltás miatt. Közben feljöttünk a második helyre Európa második legrosszabb lakosságarányos halottjait produkálta Orbán. Ugye, akkor ott pampogtál, hogy majd az oltás megoldja.

Hát nem oldotta meg és nem is fogja.
Akkor is hülye voltál már a témához, most is az oltással jössz.

Hogy lehet az, hogy oltásban és halottakban is elsők és másodikok vagyunk?

Jobb lenne, ha keresnél egy témát amihez tényleg értesz egy kicsit és nem haladja meg a képességeidet.

A kínai vakcina szart sem ér. Könnyen lehet, hogy az orosz is.

Sir Gombóc 2021.04.11. 15:15:48

@a nagy hohohorgász: a Pfizer határidőre leszállította az első negyedévre tervezett mennyiséget.

Etniez 2021.04.11. 15:18:18

@a nagy hohohorgász: Pfizer eddig 1. 750. 000 adagot szállított le.

www.pfizer.hu/hu/h%C3%ADrek

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 15:18:34

Azért látszik mit jelent matyi kiirtása. A szeka blogon semmiféle vita nincs, itt meg pezseg.

a nagy hohohorgász 2021.04.11. 15:21:06

@Sir Gombóc: emberek???? ti tényleg gennyládák vagytok!!!! van pofátok leírni hogy a pfizer leszállította az EUnak határidre amit megígért????????????? Na jó ez a vége. Minek veletek beszélni, amikor hazudtok reggel délben meg este!!!!!!!! bmeg még az EU is elismeri hogy NEMMMMMMMMMMMMMMMMMM szállít a PFIZER!!!!!!!!!!!!!

a nagy hohohorgász 2021.04.11. 15:22:47

@Sir Gombóc: ne a PFIZER által tervezettett nézd bmeg hanem a szerződésben vállaltat TE SZAR!!!!!!!!!!!

Etniez 2021.04.11. 15:23:27

@a nagy hohohorgász: ha zavarnak a tények, keress egy szakembert, aki segít rajtad.
Sajnos te elhitted az Orbán-kormány hazugságait.

Gösser söralátét 2021.04.11. 15:25:07

Anyád. Egyetlen cél van:

O1G eltakarítása örökre a közéletből. Amíg O1Gvan, addig itt csak polgárháborús hangulat, gazdasági és szellemi pusztulat vár mindenkire, főleg ha a sík ostoba orbáncsicskák egyre sűrűbben írnak a rinyáló király megrendelésére olyan baromságokat mint te is.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 15:25:17

@a nagy hohohorgász: B+ Más az EU megy Magyarország. Te hülyegyerek, csak március elejéig egy millió Pfizer vakcina érkezett. A kormányoldal elég hiteles lesz te barom?

koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipusa-es-mennyisege-4

birka menet 2021.04.11. 15:26:46

@a nagy hohohorgász:

Na menj te a k.rva anyádba te beteges VALÓSÁGTAGADÓ hülyegyereke a NER-nek. Majd gondolod, hogy itt bárki be átveszi az elmeorvosod szerepét és elkezd foglalkozni azzal a sárga földig elhülyített agyaddal, amelyik csak a fideSS propagandagépezet FAKE NEWS-ait ontja egész nap? Ma már 20-szor beégtél, hogy a világon semmit nem ismersz arról miröl itt pofázol. Orbánod a lószart se fizetett olyan Pfizerért ami ne lettt volna leszállítva te nyomoraqgyú, az pont Izrael.

A te orbánod csak a 100 dollárt fizeti ki a kínai haverjainak azért a fos vakcináért, amelyiknek 100 dollár (gy.k: 3-ik oltás után) sincs meg az a hatása, ami a Pfizernak 13 dollárért már rég mevan. Ebböl van Orbanisztán világrekorder államadóssága meg a világrekorder covid halálozási rátája te neandervölgyi kisfidernyák.

Ménár Atya 2021.04.11. 15:27:28

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Kirándul, ma már olyan negyedszer? :D Nem tudom , nem voltam itt.
De biztos írja az újabb fenyegetést :D
Egy utolsó utáni esélyt adok a bloggernek....külömben!!!...aztán megint repül :D
De lehet hogy már részeg, de szerintem birka menet is ő.

Sir Gombóc 2021.04.11. 15:27:49

@a nagy hohohorgász: Magyarországra te agyhalott. Igen, leszállította amit vállalt és egyre többet szállít. Nincs késés, menetrend szerint jönnek már a szállítások. Értem, hogy zavarnak a tények, amik nem illenek a narratívádba.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 15:30:15

@Ménár Atya: ja, vicces. Felhecceli a bloggert, aztán siránkozik. De nem is értem, egy ismeretlen emberrel hogy lehet valaki ennyire arrogáns és trágár? matyinak már teljesen elmentek otthonról.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 15:31:13

@Ménár Atya: szerintem is, birka menet is ő, csak tudja ha bevallja, vagy floodol, akkor röpül azzal is.

birka menet 2021.04.11. 15:32:50

@Ménár Atya:

a te illibernyák orbán diktátorod magasabb államadósságot horodtt össze, mint a ballibek 2010-ben. A kis felcsÚti törpe MERT NAGY LENNI! Neked kisfidernyáknak meg jó hír, hogy a következö 10 évedet is elszarhatod arra, hogy visszafizeted azt. F.asza egy boldog cseléd életed van neked, nem is csoda, hogy ennyi hülye mellett menekült el az országból 1 millió magyar.

Ménár Atya 2021.04.11. 15:33:26

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Az a baj, hogy az akkori az egy egyszeri , és kezelhetőbb volt, ez most más, sokkal hosszabb, és nagyobb tömeget érint, nem csak a szolgáltatókat, szinte mindenkit.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 15:33:41

@a nagy hohohorgász: Szépen beégtél megint a hazugságaiddal. Jellemző milyen buta vagy, fröcsögsz, hazudozol, de egy fél perces kereséssel meg lehet téged cáfolni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 15:35:16

@Ménár Atya: Ez nem így van, mert a covid válság pl nem érinti a bankokat, az ingatlan és pénzpiacokat. Míg a hitelválság mindenütt nagy rést ütött.

Ménár Atya 2021.04.11. 15:36:04

De többet is hoz a kasszába, tehát ezek alapján jobb.
Eddig csak a szocik meg a bolond fletó adósságát fizettük, tehát marhaságot beszélsz, gondolom összezavarodtál a számokkal megint :D

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 15:36:09

@Ménár Atya: A hitelválság meg pont nem volt kezelhető, mert senki sem mert pénzt önteni a gazdaságokba.

a nagy hohohorgász 2021.04.11. 15:37:02

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: kedves szétkurt segg urfi, Küldj egy linket a szerződésről( az EU és a Pfizer között). lássuk mik a határidők amiket tartott a Pfizer!!!!! tudok angolul szoval nyugodtan linkelhetsz angol nyelvűt is.

birka menet 2021.04.11. 15:37:05

@Ménár Atya: @Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "zerintem is, birka menet is ő,"

Annyira gyönyörü látni, ahogy az egyik közismert kőostoba betanított majom bérretegő lehúzza a maga szintjére a másikat. Jövőre már együtt vonultok orbán birkamenetében az EU Kilépést követelve! A fidess birka hozott magával még egy birkát.

l

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 15:37:14

@Ménár Atya: Milyen adósságot fizettünk ha sokkal nagyobb az államadósság? Az adósság sosem volt kisebb, csak a gazdaság nőtt.

Ménár Atya 2021.04.11. 15:37:20

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Most leírnám a miértet, de valamiért nem engedi a blog, tiltott kifejezés.... Pedig semmi olyan nincs benne, de lehet hogy van benne matyimentesítő szó, de megpróbálom kitalálni :)

Ménár Atya 2021.04.11. 15:38:44

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Tehát akkor sem jobb sem rosszabb jelenleg, előtte viszont csökkent folyamatosan ,úgy, hogy nem ment 3 % fölé a hiány, ezt egyik szoci kurmány sem tudta hozni.

a nagy hohohorgász 2021.04.11. 15:38:55

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: szóval az teljesen normális szerinted hogy Izrael 50%a megkapta a 2. pfizert is míg az EU népesség 8%-a kapta meg az elsőt ami nem biztos hogy Pfizer!!!!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 15:40:56

@Ménár Atya: Hahaha.. az a 3 százalékra letornászott hiány a manyup feléléséből volt az elején, aztán meg az eu-s pénzekből. Most mennem kell...

Ménár Atya 2021.04.11. 15:43:39

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Várj, a múltkor még azt állítottad , hogy ellopták, akkor mégsem lopták el, hanem az érdekemben felhasználták?
Ok
Köszi a megerősítést, hogy a kormány kiválóan használta fel a pénzt :D
De nem gondolod, hogy kevéske lenne az az összeg 10 évre?

a nagy hohohorgász 2021.04.11. 15:47:05

@Etniez::)))))))) jól van Móricka..... kuro urfival kezet foghatsz. Eu átlagos oltottsag 18 % Izrael jóval több!!!!! Egy német cégnél bmeg. Paks 2 szerződés miért titkos???? De a vakcina szerződés az nem baj ha titkos.... aham.....

nincs1agy 2021.04.11. 16:06:57

@Etniez: Ott bukik meg az egész okoskosdásod, hogyha úgy lenne, ahogy beállítod, akkor tömegesen lennének Sinofarmmal oltott emberek coviddal a kórházakban, de nincsenek. Ennyi..

kárárámaispj 2021.04.11. 16:23:15

@Etniez:
"Olthatsz te hatástalan kínai vakcinával, pont annyit ér, mint a semmivel oltás.
De legalább lehet villogni a statisztikával. Na nem a halottakéval.."

Ejj, a sofőrök már a vakcinához is értenek?

Ménár Atya 2021.04.11. 16:33:15

@Etniez:
"A kínai vakcina szart sem ér. Könnyen lehet, hogy az orosz is."
És ezt mivel is támasztod alá? :D
Ne égesd már magad .....
Inkább olvass többet, nézz kevesebb atv-t, és lépj ki a DK-ból, addig egy kis segédanyag :
telex.hu/koronavirus/2021/03/29/covid-vakcinak-oltasok-tudnivalok-informaciok-minden-ami-fontos-ki-kaphatja-pfizer-moderna-astrazeneca-szputnyik-sinopharm-janssen-cansino-covishield

Ménár Atya 2021.04.11. 16:34:15

@nincs1agy: Ez jó, tényleg, ha így lenne akkor már menne a nyekergés, de hát nem megy, nem tudják alátámasztani semmivel hogy rossz lenne.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 16:39:54

@Ménár Atya: Persze hogy ellopták. Azzal tömték be az a hiányt amit a lopással csináltak. Mi ezen a bonyolult neked?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 16:40:47

@Ménár Atya: 10 évre kevéske. csak éppen akkor az több volt mint a GDP 10 százaléka!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 16:42:09

@a nagy hohohorgász: Látszik milyen jellemtelen fasz vagy. Most hogy rád bizonyítottuk a kormány által megadott adatokkal hogy mekkorát hazudtál, rögtön átterelted a témát Izraelre.

Ménár Atya 2021.04.11. 16:47:36

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Várjál már, azt még az elején államosították, akkor nem nagyon volt még mit lopni, mivel akkora adósságot kellett fletóék miatt kifizetni hogy csak na, tehát itt meg is dőlt az elméleted :)

Etniez 2021.04.11. 16:52:06

@a nagy hohohorgász: Azért titkos, mert a fidesz titkosította.
Így mi aztán nem fogunk soha hozzáférni, tehát nem is tudjuk, ki-miről állapodott meg.
Amit viszont tudunk, hogy Magyarország jelenleg 1.7500.000 darab Pfizer vakcinát kapott.
És a Pfizer vakcina hatásos, működik és olcsó.
A kínai meg alig működik és baromi drága.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 16:52:33

@Ménár Atya: Milyen adósságot fizettek ki? Na mutass egy adatot amikor csökkent a tényleges adósság! Nem ám a GDP arányos! Soha, egyetlen euróval sem csökkent. Akkor mit fizettek ki?
www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdde410.html

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 16:55:25

@Ménár Atya: Most megyek GDP-t termelni. De bizony, minden amit termelek export, mert kemény euróért felügyelem külföldi bankok rendszerét és nem lopok mint Mészáros a közösből.

Etniez 2021.04.11. 16:57:28

@nincs1agy: A tiéd meg ott bukott el, hogy azt hazudtad, hogy majd a vakcina segít. Nem segített, helyette lassan Európa legrosszabb statisztikáját hozzuk, jelenleg a másodikok vagyunk.

Ez azt jelenti, hogy Orbán elbaszta. Nem az oltottak száma számít, hanem hogy hányan haltak bele.

Ménár Atya 2021.04.11. 16:57:49

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Jó, ezt nem érted.
Ha a fizud hirtelen háromszorosára nó az adósságod meg mondjuk 25% al, akkor valóban több az adósságod, csak lesz miből kifizetned és még több is marad a zsebedben.
Na ezen rágódj kicsit mielőtt hülyeségeket beszélsz.
Még otthon is gdp arányosan osztod be a fizetésed, a jövedelmedhez mérten adósodsz el, ha hülye vagy akkor meg csődbe mész.
Na fletóék épp ezt tették, giga mentő hitel nélkül csőd jött volna.
Ezek tények, ezt a hitelt kellett visszafizetni tudod ájemeff,meg eu.

Etniez 2021.04.11. 16:58:45

@kárárámaispj: Bármihez jobban értek, mint te.

Ménár Atya 2021.04.11. 16:59:24

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Amit te csinálsz az nulla, amit én, az is.
A kurva sopronnál, na az valódi termelés, amit az osztrák áthoz és itt dugásért fizet, az tiszta nettó bevétel.
Légy te is kurva! :D

Ménár Atya 2021.04.11. 17:00:06

@Etniez:
Régi mondás, hogy aki mindenhez ért, az nem ért semmihez :)

Etniez 2021.04.11. 17:00:49

@Ménár Atya: Nem azt mondtam, hogy bármihez értek, hanem azt, hogy bármihez jobban értek, mint Droid, aki rendszeresen előadja a fogyatékost.

Ménár Atya 2021.04.11. 17:04:29

@Etniez: Ő is mindenhez ért, mondjuk én is, meg itt mindenki :D

Etniez 2021.04.11. 17:12:12

@Ménár Atya: Nem, ő csak személyeskedni tud, mert érvei sosem voltak.

Ménár Atya 2021.04.11. 17:13:18

@Etniez: Amúgy az oltás az megoldás, más nem nagyon.
Ha nagy tömegben tudják alkalmazni akkor lassulás jön, a nagy tömeghez viszont sok oltóanyag kell, na az viszont nincs.
Felvásárolták az Eu elől , addig szaroztak és ez vicc.
Ha orbánék nem gondolkodnak előre, akkor sehogy sem állnánk.
Az oltásnak meg semmi köze az elhalálozáshoz, nem az oltástól, hanem annak hiányától halnak meg.
Viszont jó lenne látni egy a magyarhoz hasonló statisztikát országonként, hogy hol mi alapján veszik kovid halottnak a halottakat.
Magam részéről nem hiszek bizonyos nyugati országok statisztikáinak múlt nyár elejétől, amikor a vakáció kezdetén azonnal megszünt az elhalálozás, és a megbetegedés.
Majd ha vége lesz akkor lehet matekozni, hányan haltak meg azonos időszakban, van e kiugró elhalálozás népességfogyás ennek következtében.
Addig csak egy pillanatnyi részadat minden.
Majd június környékén talán de inkább júliusban látszik ki hogy úszta meg.
Mo.-n egyelőre többségében idősek mennek el, és ez nem nagyon kiugró adat még szerintem.
De lehet hogy ez pillanatok alatt változik, de az is lehet, hogy ha tartjuk az oltási mennyiséget akkor nálunk hamarabb leáll a járvány, míg máshol meg bedurran, ki tudja ezt még előre.

Etniez 2021.04.11. 17:33:34

@Ménár Atya: Nagyon hasonlóan számolják a covid halottakat Európában.
Nem hiszem, hogy ebbe bele kellene menni, hiszen az első hullám után az elsők voltunk Európában, (Orbán akkor verte a mellét) a harmadik hullám végére meg utolsó előttiek lettünk, ugyanazon számítás szerint.
Szóval nem ott van a különbség. Hanem ott, hogy Európában sok helyen már a másodikat is jól kezelték, de a harmadikat már különösen. Magyarországon meg fordult a helyzet, egyre kisebb és egyre később elrendelt lezárásokat csináltak Orbánék.
Ezért már hiába oltanak, a covid már annyira átfertőzte a lakosságot, hogy ez a hajó elment. A sok oltás majd a(z) negyedik/ötödik hullámban fog megmutatkozni, ha. Elvileg ott nem lesz járvány, ahol sok oltott lesz. A kínai nem elég jó (már nagyon sok helyről megerősítették, itt is linkeltek egyet), és azzal oltották az emberek felét, harmadát. Szóval könnyen lehet, hogy a keleti vakcinák inkább átok lesz, mint áldás, ez majd később kiderül.
Szóval lehet, hogy jobban jártunk volna, ha maradunk a Pfizer-nél akkor is, ha kevesebb van belőle most. Miért? Mert az oltás ezt a hullámot már úgy sem lassítja le, a következőre meg van még időnk.

Egyébként nyugaton sem az oltás vitte le a betegek számát, hanem a vírus természetes viselkedése, hullámokban támad. Ott már lement, Kelet-Európában még nem.

Aztán, vakcina beszerzés: ha nincs EU megállapodás, akkor a gazdag országok felvásárolták volna az egész készletet a csórok elől, ennyi történt volna. UK is pont ezt csinálta. Sok EU ellenes veri a tamtamot, hogy a britek "hatékonyabbak" voltak, mint az EU. Lófaszt, sokkal többet fizettek érte.
Könnyen lehet, hogy az EU megállapodásnak köszönhetően van egyáltalán hatékony vakcina Magyarországon.

Orbán elbaszta, nem zárt le eléggé és nem időben.

Az, hogy mennyire nem tudják kezelni a járvány látszik azon is, hogy folyamatosan változtatják a mérőszámokat. Amíg nem voltak halottak, addig arra vertük meg lélegeztető gépre. Ausztria volt a labor, stb Amióta halottak vannak, azóta előkapták a többlethalálozást nagyvonalúan kihagyva belőle az idei évet, amikor is a legtöbb magyar meghalt covidban. De tudják, hogy ez is bukó lesz, most jönnek az oltottak számával, mint ha az bármit is érne a jelenlegi helyzetben.

Az az igazság, hogy Orbán egyensúlyozott a lezárások és a gazdasági problémák között és ennyire futotta. Semmire.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 18:01:34

@Ménár Atya: Szóval elismered hogy nem fizették vissza az adósságot, ugye?

ben2 2021.04.11. 18:02:20

@Sir Gombóc:
"Én már igen. 2. adag után láz, fejfájás, rossz közérzet. "

Ez pont azt bizonyítja, hogy működik a vakcina.
A lázat, fejfájást, rossz közérzetet ugyanis nem a vírus okozza, hanem az immunrendszer ellenreakciója.
A covid-ban pont az a veszélyes, hogy oltás nélkül az immunrendszer nem reagál rá időben és a tünetek már csak akkor jelentkeznek, amikor a vírus konkrétan kárt tesz a szervekben (főleg a tüdőben). Addigra a vírus brutálisan elszaporodik, ami durván megnöveli a továbbfertőzés kockázatát is, mert gyakorlatilag a beteg minden testnedve tele van vírussal.

A vakcina utáni átmeneti rosszullét azért jelentkezik első sorban a 2. adag után, mert az első adaggal az immunrendszer már "megtanulta" a vírust és a második adagnál akcióba lép.
Ilyen tünetek amúgy az összes vakcina után előfordulhatnak, a háziorvosom pl. pfizert kapott és a második adag két napra ledöntötte a lábáról.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 18:04:54

@Ménár Atya: "Na fletóék épp ezt tették, giga mentő hitel nélkül csőd jött volna.
Ezek tények, ezt a hitelt kellett visszafizetni tudod ájemeff,meg eu."

Aha. Azt úgy fizették vissza, hogy magasabb kamatozású dollárkötvényeket bocsátottak ki, amit még most is nyögünk.
Azt hittem te ennél tájékozottabb vagy.
www.portfolio.hu/gazdasag/20201130/kik-azok-akik-meg-ma-is-vagyonokat-keresnek-magyarorszag-egykori-vesszofutasan-459302

"Már szinte kezdtük elfelejteni, de a magyar állam újabb devizakötvény-kibocsátásai újra ráirányíottták a figyelmet, hogy az államadósságunk ötöde még mindig devizaadósság formájában áll fent. Ma már igen alacsony kamaton lehet eladósodni dollárban vagy euróban, de nem volt ez mindig így. Még mindig több mint 8 milliárd dollárnyi magas kamatozású magyar dollárkötvény van a piacon, melyeket 2011 és 2014 között bocsátott ki Magyarország. Ezek éves kuponja 5,4-7,6 százalékos, vagyis a mostani hozamkörnyezetben vonzó befektetési lehetőséget kínálnak, a magyar költségvetésnek pedig hatalmas terhet jelentenek. Van olyan papír, ami után még több mint húsz évig kell kifizetni ezt a magas kamatot. De kiknél vannak ezek a kötvények?"

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 18:06:29

@ben2: Akkor a ciánkáli is remekül hat, attól is minden bajod lesz egy percen belül és soha többet nem kapod meg a covidot. :-))

Etniez 2021.04.11. 18:08:46

@ben2: Ez nem teljesen igaz. Uk-ban már közel 30 millió oltás utáni tapasztalat az, hogy az Astrazenica oltásra általában erős immunválasz érkezik másnap, míg a Pfizer-e semmi vagy alig valami, mégis utóbbi a hatásosabb egyelőre.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 18:09:09

@Ménár Atya: Bocsi, szerinted az mi ha az itthonról végzett munkámért a külföldi bank euróban fizet? Nem külföldi bank magyar fiókja. Olyan bank akinek semmilyen érdekeltsége nincs Magyarországon.

Etniez 2021.04.11. 18:11:54

@Etniez: Szóval Magyarországon pozitív teszt a feltétele, ezzel Európa "szigorúbb" feléhez tartozunk. Magyarul a mi számaink még valószínűleg kihagynak néhány covid halottat, így jobban is festhet, mint a valóság.

Ménár Atya 2021.04.11. 18:21:23

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Fizetsz utána adót?
Te szabod meg az árat?
Na ugye hogy jobb a kurvának! :D

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 18:23:35

@Ménár Atya: Amikor elkezdtél bűvészkedni, hogy nő a bevétel, fizetés stb, akkor beismerted hogy az adósság nem lett visszafizetve. És a cikk meg 2016-ról beszél én pedig a 2013 felvett több milliárd dollárnyi magas kamatozású dollárkötvényről. Mutass egy olyan adatot, akár forintban, akár euróban, dollárban hogy kevesebb volt az adósság az előző évihez képest!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 18:25:57

@Ménár Atya: Az árat én szabom meg, fizetek utána adót és ahogy a dolgok állnak még sokáig fogom csinálni, mert képtelenek a régi nagy rendszereket átírni. Szerintem még a nyugdíjas otthonban is homeoffiszolni fogok. :-))

Ménár Atya 2021.04.11. 18:28:22

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Már csak az ötöde? :)
Tehát akkor lassan kilépünk a külső eladósodottságból,amibe fletóék behúzták az országot, a belső adósságot meg zűr esetén elinflálják ugyi....
Nehéz bizonygatni hogy ha nem nőtt az adósságod akkor eladósodottab vagy mint előtte. :)
Jó nem megy ez neked ezt megértem.
Jelenleg jobb a gazdaságunk fényévekkel, jöttek a befektetők , és nem menekültek el mint 2009-ben.
Tehát feleslegesen téped a szád, mert nem mentünk csődbe, bár minden évben többször erről ment a károgás.
Jelenleg sokkal könnyebben élek ( saját tapasztalat) mint a szocik idején, az adóm kisebb, a jövedelmem nagyobb, a cégemnek folyamatos megrendelése van, és két gyerek után is támogatnak, nem megsarcolnak.Szerinted ezek alapján miért is szavaznék fletó és bandájára?

Ménár Atya 2021.04.11. 18:29:38

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Akkor te szerencsés vagy, és ha még nagyobb szerencséd lesz nem jön vissza fletó, és nem kell 38 % adót fizetned majd :)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 18:30:53

Államadósság 1990-2016 euróban. Most meg már 100 milliárd eurónál tartunk. Egy szám csökkent, 2010-ről 2011-re amikor a devizatartalék és a manyup rovására visszafizettek az IMF hitelből. Aztán szépen visszamászott az egész.
26 739,5 24 503,7 24 275,1 24 721,2 27 261,5 27 599,8 32 313,5 40 359,7 41 665,4 49 777,1 53 488,5 61 749,3 65 765,4 72 349,9 75 389,2 78 092,3 71 903,6 76 390,2 77 343,9 77 628,0 81 188,8 84 447,7

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 18:33:57

@Ménár Atya: Nekem jobb, neked jobb, de a többségnek nem. Hiába forgatod a szavakat, az államadósság nőtt. Ja és a GDP arányos adó kb ugyanaz. Például az adóék a 3. legmagasabb Európában.
444.hu/2021/03/18/magyarorszag-az-eu-harmadik-legnagyobb-adoterhet-roja-a-fizetesekre

kvadrillio 2021.04.11. 18:40:22

EGY VERSELEMZÉST KÉREK !
KI A GAZDA, KI AZ EMBER.....AKI KÍGYÓKKAL JÁTSZIK ÉS KIK A KUTYÁI ?????????????!

Takács Zsuzsa: Ez már a tegnap újra

„Egy ember kígyókkal játszik”
(Celan-Lator László: Halálfúga)

A sima szájon kibukó szavak,
az árulásra mindig készek,
a Gazda arcán átránduló mosolyt
épp ők ne fejtenék meg?
Szememet a könny befutja, mondhatnám,
de érzelegni mégse kezdek,
ez már a jövő, ez már a kezdet:
„egy ember kígyókkal játszik”,
s a folytatást betéve ismerem.

Nemrég volt Halottak Napja.
Gyertyát gyújtottam értetek,
kik nemrég még voltatok,
de érzelegni mégsem akarok.
Szememet a könny befutja:
ez már a tegnap újra.
Egy ember kígyókkal játszik…
előfüttyenti kutyáit.
A szavak előtte csúsznak-másznak.
A vírusok a Duna jegén koronáznak.

A Gazda minden határon túllép.
A szavak előtte csúsznak-másznak.
A vírusok a Duna jegén koronáznak.

Ménár Atya 2021.04.11. 18:41:20

@Etniez: Egyébként nyugaton sem az oltás vitte le a betegek számát, hanem a vírus természetes viselkedése, hullámokban támad. Ott már lement, Kelet-Európában még nem.
Ezzel mondjuk önmagad is cáfolod :)
Ha egy vakcina csak 10 %-os lenne akkor is pont 10%-al több, mintha nem oltottak volna, de a kínai is 90% feletti, nem nagyon volt gond vele, eddig egyedül az Astrával problémáztak.
Oroszt sorra rendelik mindenhol, mára már eu konform.
Az Eu addig tökölt amíg a gazdag országok felvásárolták előle a vakcinákat, ez az igazság.
Jobb lett volna zsebbe nyúlni, és mindenkit beelőzni, mint garasoskodni, és szívni utána.
Ha kicsit is olvasgatsz, könnyen felfedezheted, hogy a tagországok már lázadnak az elbaltázott vásárlás miatt.
És nem mi, a németek,osztrákok ,bolgárok olaszok stb
A kínait démonizálták az euban semmi más nem történt, de megszívták,mert nincs más helyette, hiába rendelték meg a tagállamok.
Nálunk meg van, ezzel életeket mentenek.
Nem kétséges , hogy orbánék mellényúltak valahol, talán lekellett volna tojni az ellenzéket, és szigorú zárást csinálni, ezzel egyetértek, de ez az ellenzék hibája is.
Ebben az esetben is politikát csináltak, ami borzalmas idiótaság.
A vírus nem válogat.
Persze ha sok a halott, akkor erre lehet építeni kampányt, de szerintem korai az öröm még.

HaD 2021.04.11. 18:41:22

Dánia 6milla lakos 237 ezer esetszám 2400 halott....Svédország (zárok nyitok zárok nyitok zárok nyitok NÈLKÜL) 10,2 milla lakos 857 ezer eset 13 600 halott...Ausztria (LABOR) 9 milla lakos 575 ezer eset 9700 halott...és kishazánk 9.8 milla lakos 714 ezer eset 23200 HALOTT...erröl ennyit:(...a felelösség ahogy orbánc monta az övé!!!! Ki és hol és mikor fogja felelösséger vonni....ja és a kínai haverok most jókat röhögnek a vakcinájukat szurkálókon.....hajrá Magyarország hajrá magyarok:):)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 18:41:58

@Ménár Atya: Az a tény, hogy 2010 végén 78 milliárd euró volt az adósság, most meg már 100. Akkor mit fizettünk vissza?

Ménár Atya 2021.04.11. 18:42:16

@kvadrillio:
Gyerek most fog érettségizni, ha megfizeted neki talán segít :D
Vagy elküld a .............ba :D:D

Etniez 2021.04.11. 18:46:42

@HaD: És Magyarország csak kb 9-9.5 millió igazából, annyian dolgoznak és élnek külföldön.

Ménár Atya 2021.04.11. 18:48:27

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Ez igaz akkora az adóm hogy még marad is :)
B+ legalább ne arról próbálj győzködni ami érint.
Ha vállalkozásod van akkor tudhatod, hogy ma az adók nagyon optimálisak.
Nem cseszegetnek feleslegesen, és bizonyos adófajták esetén alig kell fizetned, ez engem nem érint mondjuk, de sok vállalkozáson segített.
Meg sem közelítjük azt az adót ami fletóék alatt volt.
30 éve adózok, most sokkal egyszerűbb.

Ménár Atya 2021.04.11. 18:49:44

@HaD:
És múlt tavasszal mit írtál, hogy nálunk csak 600 halott volt , ki fogja kitüntetni orbánt a kiváló járványkezelésért? :D

a nagy hohohorgász 2021.04.11. 18:49:48

@Etniez: és ehhez még hozzá jön hogy o1g hamisitja az adatokat!!! Tehát minimum 1 millió halott a 20 millió éhező mellett!!

a nagy hohohorgász 2021.04.11. 18:52:04

@a nagy hohohorgász: tegnap atneztem a román határon és megrokonyodve láttam hogy igaza van az ellenzéki sajtónak, valóban kolbászból van a kerítés!!!

ben2 2021.04.11. 18:53:20

@Etniez:

A járvány megállításához a vírus reprodukciós számát kell leszorítani. Vagy a kontaktusok csökkentésével (zárások), vagy oltással, ami drasztikusan csökkenti az esélyét, hogy aki elkapja a fertőzést, az továbbadja.
Ebből logikusan következik, hogy minél _hamarabb_ minél _több_ embert beoltanak, annál jobban csökken a reprodukciós szám.

"Szóval lehet, hogy jobban jártunk volna, ha maradunk a Pfizer-nél akkor is, ha kevesebb van belőle most."

A fentiekből következik, hogy végzetes hiba lett volna a Pfizernél maradni, mert ha a Pfizer nem szállít időben (márpedig nem szállított időben), akkor nem tudják a lakosságot elég gyorsan oltani.

" Mert az oltás ezt a hullámot már úgy sem lassítja le, a következőre meg van még időnk."

A hullám lényege, hogy a vírus reprodukciós száma megugrik, azaz bármi, ami a reprodukciót visszaszorítja egyben a hullámot is megtöri. Azt meg nem igazán értem, hogy mitől lenne időnk a következő hullámig. Ez nem úgy működik, hogy a vírus meglapul, összeszedi magát, majd támad, és két támadás között időt hagy a védekezésre, hanem folyamatosan fertőz. Így ha fokozatosan csökkentik a reprodukciós számok oltásokkal, akkor egyre kisebb eséllyel alakulnak ki hullámok.

"A kínai nem elég jó (már nagyon sok helyről megerősítették, itt is linkeltek egyet)"

Szakmailag a legkisebb mértékben is komolyan vehető forrást sehol sem állít olyat , hogy a kínai vakcina nem elég jó. Különböző hitelesítési protokolok között van vita, hogy melyik hatóság melyiket fogadja el hivatalosan. Ezen túl vírustagadó konteók és politikai és / vagy üzleti motívációjú hangulatkeltő nyilatkozatok vannak, amiket teljesen felesleges komolyan venni, mert egy vakcina hatékonysága orvosszakmai és nem hit kérdés.

Hogy a kormány jól kezeli-e a járvány helyzetet, az szintén nem hitkérdés. A kormány annyit tehet, hogy támogatja az orvosszakmán belül kialakult szakmai konszenzust és tartja a frontot az egészségügyi szakemberekre irányuló ellenzéki össztűzzel szemben.
És itt a szakmai konszenzus a lényeg, mert minden szakmában lehet politikailag motívált kibeszélőket találni, mint pl. DK-s háziorvos, Gyurcsányék államtitkára, mint az orvosi kamara elnöke, stb.

Ami a mérőszámokat illeti, az már a pro és kontra politikai kommunkáció része. Ha az egyik szám jól alakul, akkor az ellenzék bagatelizálja, ha rosszul, akkor a kormány, ez a világ összes országában így megy.
A 2010 óta konstans kampányállapotban élő ellenzék persze képtelen kilépni a politikai kommunikációs térből, ezért is asszisztálják végig az egész járványhelyzetet egyik pofáraesésből a másiba ("álmentős" videó, Hadházy ámokfutása egyik lebukástól a másikig, hangulatkeltés a keleti vakcinákkal szemben, majd hirtelen letagadják az egészet, stb.).
Ettől még a kormányzat teszi, amit tud és a választópolgárok döntő többségének ez a lényeg: ha az emberek többsége időben megkapja az oltást és az egész járvány kérdést a nyár végéig letudjuk, akkor az emberek a járványkezelést sikeresnek fogják értékelni.
Nyilván az ellenzéki acsargók vadul mantrázzák majd, hogy ilyen rosszul járványt kormány még nem kezelt, de ezzel megint csak az emberek józan esze és személyes tapasztalata ellen fognak ágálni, mint a gazdasági válságkezelés, deviza adósságok rendezése, rezsicsökkentés, család- és lakástámogatások, migráns válság esetén és ezzel valószínűleg meg is ágyaznak a mentrendszerinti választási vereségüknek.

Etniez 2021.04.11. 18:53:35

@Ménár Atya: "Ezzel mondjuk önmagad is cáfolod :)
Ha egy vakcina csak 10 %-os lenne akkor is pont 10%-al több, mintha nem oltottak volna, de a kínai is 90% feletti, nem nagyon volt gond vele, eddig egyedül az Astrával problémáztak."

Az oltások védettséget csak egy idő után adnak. A kínai meg nem 90 feletti, még a klinikai tesztek szerint is 70% körüli. De Magyarországon hányan kapták meg mindkét oltást és telt el két hét azóta?
Nem túl sok ilyen lehet.
Tehát igen, valamiféle védettséget ad, de csak a lakosság nagyon kis része védett jelenleg és mire lefut az oltakozás, addigra már magától is lemenne a járvány.
Nincs ebben semmi szokatlan, a járványok mindig hullámokban terjednek és jönnek-mennek.
Az oltókampány a megelőzést szolgálja, a mostani tombolást már csak kis mértékben tudja befolyásolni.

nepszava.hu/3115451_sinopharm-a-rejtelmes-kinai-vakcina

Az AZ-vel meg nincs semmi gond, nem nagyobb az agyi trombózisok száma az oltottak között, mint az oltatlanok között, ebből kifolyólag nem sok köze lehet hozzá, felesleges a pánikkeltés
UK-ban 25 millió oltásra 19 esett jutott, 7 halálos.

Ménár Atya 2021.04.11. 18:55:34

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Hát az áfa 2 %-al több.
A munkát terhelőknél mire gondolsz, az sokkal jobb.
Feleségem könyvelő, ha gondolod összehozlak vele, hátha megérted :)
Szja-d mennyi?
Vagy kivás vagy? Mennyi a járulékod utána? :)

a nagy hohohorgász 2021.04.11. 18:58:23

@a nagy hohohorgász: ha Magyarországon kolbászból lenne a kerítés akkor azt is ellopnak Orbánék. Remélem az osszefogas 1. Törvénye az lesz hogy Románia része leszünk! Ott imádják a magyarokat. Majd ők megtanitanak hogy milyen az a demokrácia!!!! Éljen 1920.06.04!!!!!!

Etniez 2021.04.11. 18:59:15

@ben2: Ez nem igaz. Ha megnézed a covid grafikonokat láthatod, hogy hullámokban ért el minden országot, tombolt majd visszaszorult és később kezdte előlről. Ennek a tombolásnak a mértéket és hosszát lehet szabályozni a lezárásokkal. Az oltások már csak arra jók, hogy a következő hullámokat ne engedjék kialakulni.

Figyelmedbe ajánlom Svédország grafikonjait, ahol nem voltak a többi országhoz hasonló lezárások.

www.worldometers.info/coronavirus/country/sweden/

Pont olyan, mint bármelyik másik országé. És ott nem oltottak, nem zártak le.

Az oltás is segít valamennyit persze, de nagyon lassan építi fel a védelmet főleg úgy, hogy sokból kettő kell az 50% feletti eredményességhez.

a nagy hohohorgász 2021.04.11. 19:03:07

@Ménár Atya: ezt kérdeztem én is tőle, de már akkor sem válaszolt:)))

Etniez 2021.04.11. 19:03:43

@ben2: A covidban egyetlen mérőszám van: lakosság arányos halottak száma, összesítve.
Ez megmutatja az ország állapotát (eü ellátórendszer hatékonyságát, lakossági egészségi állapotát) és a járványkezelését.
Az is fura, hogy Magyarországon 95%-a meghal a gépre rakottaknak, míg UK-ban 60% volt az első hullámban és 40 % a következő kettőben (www.theguardian.com/world/2021/jan/31/uk-covid-patients-are-dying-needlessly-due-to-unfounded-fears-about-ventilators
és
www.novakhunor.hu/vegyes-hirek/sokkolo-adatok-sokkal-rosszabb-a-lelegeztetett-covid-os-betegek-tulelese-mint-ami-a-mediaban-megjelent)
Vagy lehet nézni gazdasági oldalról, akkor meg kell nézni a GDP visszaesést és a foglalkoztatottak számának csökkenését, erre majd kíváncsi leszek, ha lesz ilyen.

Etniez 2021.04.11. 19:07:45

@Etniez: egyébként ez a sok halott oka:

"Ideális esetben egy intenzíves ápolóra két beteg (két ágy) kell jusson. Közismert tény, rengeteg adat támasztja alá: ahogy csökken az ápolók száma, ahogy egyre több ágyat, lélegeztetett beteget kell ellátniuk az ápolóknak, úgy a lélegeztetett betegek halálozása többszörösére nő."

Nálunk ez néha 10-12/1 fő.

Ilyenkor sírok a fájdalomtól, amikor Kásler úr kijelenti, hogy a magyar eü nem omlott össze. De, már régen összeomlott és észre sem vette senki.
nyugatifeny.hu/2021/04/10/kasler-miklos-ugy-tudja-hogy-az-egeszsegugy-nem-omlott-ossze-es-nem-is-fog-video

Ménár Atya 2021.04.11. 19:08:07

@Etniez:
Segítség :
telex.hu/koronavirus/2021/03/29/covid-vakcinak-oltasok-tudnivalok-informaciok-minden-ami-fontos-ki-kaphatja-pfizer-moderna-astrazeneca-szputnyik-sinopharm-janssen-cansino-covishield
Ebből láthatod, hogy a halálozást ,súlyos lefolyást a kínai 100%-ban megakadályozza.
Amit pedig a lefutásról és az oltás feleslegességéről írtál az két dolog miatt hülyeség,:
'1.
Minden orvos akinek van köze a kovid járványhoz azt harsogja, hogy szúrasd magad vagy meggebedsz.
2.
Ha az előző hullám alatt már lement volna nem lenne 2., meg 3, hullám, ha viszont lett volna oltás, akkor tényleg nem lett volna 2., hullám , ill sokkal enyhébb.
Lásd pl pestis, kiírtotta az oltás európából, és még rengeteg minden mást, amit kötelezően oltottak.
Romániában pl nem ott volt is probléma , azt hiszem talán kanyaróval.
Én oltáspárti vagyok mindenképp, amit te mondasz, hogy majd lefut, az betegség és halál valójában.
Jelenleg nem nagyon érdekel se orbi, se fletó, hallgatom a dokikat és azokra hagyatkozok, azok pedig oltáspártiak.
Nekem orosz jutott, egy másodpercig nem gondolkodtam hogy kérem e.
Tesóm elkapta, kifeküdt, a gyerekkori haverom múlt héten halt meg.
Nem vagyok rizikócsoport, de kicsit sem akarok ez miatt szenvedni, oltást meg már kaptam egy rakattal, és kutya bajom.
Tehát ettől nem tartok.
Egyikről sem hallottam kiugró halálozást, max rémhíreketamiről kiderül, hogy nemúgy és akkor és ott történt.
Szerintem te se majrézz, hanem szúrasd magad, ne játsz a majd lefutra, most már túl sok ilyet láttam, aki kidőlt, mert azt hitte megússza.

a nagy hohohorgász 2021.04.11. 19:09:01

@Etniez: te a nyakadat merned rakni arra hogy a halálozási adatokat mindenki ugyanúgy számolja ? Igen vagy nem?

Etniez 2021.04.11. 19:14:24

@a nagy hohohorgász: Nem, mivel fentebb linkeltem, hogy nem ugyanúgy.

OMG, te tényleg nem olvasod el, amire reagálsz?

Etniez 2021.04.11. 19:15:23

@Ménár Atya: "Amit pedig a lefutásról és az oltás feleslegességéről írtál az két dolog miatt hülyeség,:"

Hogy mi van? Én aztán nem írtam ilyet, magam is beoltott vagyok. Pfziert kaptam. De még én sem vagyok védett, két hét múlva kapom a második adagot.

a nagy hohohorgász 2021.04.11. 19:26:06

@Etniez: akkor minek használod te szar?

Ménár Atya 2021.04.11. 19:26:19

@Etniez:
Az oltás pont azért kell, hogy ne legyen hullám, elég volt ennyi, ráadásul ki tudja mi lenne a következő, lehet még agresszívabb.
Az meg jelzem, hogy egy oltás is ad annyi védettséget, hogy mire a másodikat kapod, nem halsz meg, kettő meg még jobb az okosak szerint,
Ha nézted a táblázatot akkor láthattad a kínai vakcinát is, az is megvéd.
Amúgy azt hiszem olyan majd egymillióan kapták meg a másodikat is, de ez csak rémlik mintha ezt hallottam volna, de ennek utána nézhetsz simán.
Nálunk családon belül is sokan túlvannak a másodikon, többen meg elkapták, én eddig megúsztam, és egy oltásom már van, nekem is még 2 hét a második, ill a családomnak szintén,mi egyszerre kaptuk.

Etniez 2021.04.11. 19:34:06

@a nagy hohohorgász: Hogy a buta fejedet kidurrantsam velük.

Etniez 2021.04.11. 19:37:47

@Ménár Atya: Figy, engem nem kell meggyőznöd az oltásról. Én csak azt mondom, hogy a mostani magyar oltásszám már nem sokat ér azoknál, akik már megvannak fertőződve és hamarosan mennek a kórházba meghalni.
Ezáltal biztos, hogy csökkenti és rövidíti a mostani hullámot, de a legnagyobb hatása nem most lesz, hanem a következő idején, ahol remélhetőleg már nem is lesz érzékelhető hullám.

Figyelj, nem tudom, hogy tudod-e én covid osztályon ápoltam tavaly egy londoni kórházban. Most már nem vagyunk covid osztály, de a kollégáim 95%-a be van már oltva.
Mi hiszünk az oltásban.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 19:42:29

@Ménár Atya: Tudod nem értelek titeket jobbosokat. Miért zabáltok meg mindent ami a Párt és a média elétek rak? Az egy 2016 áprilisi cikk, miszerint 1,5 milliárd euróval kifizették az IMF hitel utolsó részletét. Akkor "felcsökkent" az adósság 2015 végi 81 milliárd euróról 2016 végére 84,5 milliárdra? Ez valamilyen unortodox matematika? Vagy korlátozott pontosságú algebra? :-)) Vagy csak maszlag amit zabáltok mint vak ember a pertlit a spagetti helyett? Komolyan olyan kevés esélyetek van gondolkodni mint vaknak a kilincs gyárból kijutni.

Etniez 2021.04.11. 19:42:48

@Etniez: Sőt, keleti oltások nélkül is jobbak az oltásszámaink, mint Magyarországon. Itt eddig csak Pfizer és AZ volt, most már van Moderna is.
37.000.000 első oltás és 2.000.000 második. A lakosság száma 52.000.000 (Anglia és Wales, a skótok és írek külön programon vannak.)

birka menet 2021.04.11. 19:42:55

@Ménár Atya: @a nagy hohohorgász:

Megbukott orbánotok a VAKCINA KAMUJÁVAL, a Kínai Komcsi Párt megroggyant a halom nemzetközi bizonyíték alatt:

Kína beismerte, hogy a vakcinái nem elég hatékonyak, keverni akarja őket

2021.04.11. 19:14

Kína gondolkodik a Covid-19 elleni védőoltásainak keverésén a hatékonyságuk növelése érdekében - közölte Kao Fu, a kínai járványügyi központ vezetője, elismerve, hogy a forgalomban lévő kínai vakcinák nem elég hatékonyak a koronavírus ellen.

A jelenleg elérhető vakcinák hatékonyságai rátái nem túl magasak.

ANNAK AKI NEM ISMERNÉ az orbáni vakcina kamut: Kína még le se zárta a 2. tesztelést (és hol voltunk még a 3-iktól!!), de orbán már milliószámra rendelte meg a gagyit. A világ legmagasabb áráért, 30 dolláron. Eközben a Pfizert 13 dollárért adták. Késöbb Kína 90% fölé hazudta a hatékonyságot, miközben már javában közismert volt, hogy egyes országok csak 50%-os hatékonyságot mérnek. EU konform dokumentáció pedig mind a mai napig nincs.

Eközben orbán csak rendelte milliószámra a gagyit, nyomatta bele az emberekbe, nyomta fel az államadóssdágot, na meg a kiválasztott NER haver ofcsór számla vagyonát. Egy kína gagyit 3-szor kell benyomni a szerencsétlen magyar KÍSÉRLETI NYÚLBA, ez 100 dollárba kerül, eközben a Pfizer 13 dollárba, de minde egyéb már EU engedélyezett nyugati vakcina ára ez alatt van. A hatásuk meg már az első oltáskor több, mint a kínai gagyinak a 3-ik után. Sem.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 19:44:59

@birka menet: A linket is tedd ide matyi, hogy az orruk alá tudja dörgölni!

nincs1agy 2021.04.11. 19:46:11

@Etniez: Fogd már fel, hogy a halálozás és a Sinofarm oltás között nincs összefüggés. Ha lenne, akkor jó sok Sinofarmmal oltott covidos ember lenne a kórházakban. De nincsenek..
Másrészt azon is kibicsaklik az érvelésed, hogy Szerbiába és az Egyesült Arab Emírségekben is rengeteg Sinofarmmal oltott ember van, és a covid halálozási adatuk relatíve alacsony. Ha döglött lovon ülsz szállj le róla ! :D

a nagy hohohorgász 2021.04.11. 19:49:58

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: azt tudom hogy az én nyakamat raraknad:))) de a kérdésre inkább nem válaszoltál te sem:)))

nincs1agy 2021.04.11. 19:53:46

@birka menet:

Hány Sinofarmmal oltott ember került kórházba coviddal, balfasz??

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 19:54:37

@nincs1agy: "Fogd már fel, hogy a halálozás és a Sinofarm oltás között nincs összefüggés. " - tényleg nincs agyad. Ha nincs összefüggés, akkor minek oltanak vele? Te fogalmazásgátlót szedsz? :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 19:56:38

@nincs1agy: demokrata.hu/vilag/kina-fontolora-vette-vakcinainak-kevereset-369946/

"Kína fontolóra vette a Covid-19 elleni védőoltásainak keverését a hatékonyságuk növelése érdekében – közölte Kao Fu, a kínai járványügyi központ vezetője, elismerve, hogy a forgalomban lévő kínai vakcinák nem elég hatásosak."

Nocsak, nocsak...

Emmett Brown 2021.04.11. 19:56:43

@Rodney_2: ja, oda megy, pont ezért tűnik a gdp bukó vállalhatónak. Szállodakompenzáció pár száz millás nagyságrend, nem oszt nem szoroz (az spec pont korrekt volt, én is csak néztem, hogy miafaszért írnak valami emír pesti szállodájáról hogy kapott 10 millát, az nettó parasztvakítás volt).

Vendéglátásban az egész csomagot letudták az 50%bruttó fizuval, meg egy EUs 10 millás hitellel. Ez nagyon halvány, miközben Lölő kapott 17 milliárd (árbevétel 60%-a) vissza nem térítendő támogatást fejlesztgetni.

nincs1agy 2021.04.11. 20:00:45

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Gondolom a közül a több millió ember közül , aki nálunk meg Szerbiában megkapta az oltást, azért nem került senki kórházba ,mert mázlijuk volt, ugye, és nem azért mert megkapták a Sinofarmot. Nem lehetsz ennyire sötét.

nincs1agy 2021.04.11. 20:02:31

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Próbálok az alapvető értelmi képességeidre hatni. Nem gondolod, hogyha nem lenne hatékony a Sionofarm, akkor legalább az ezzel beoltottak egy része kórházba került volna coviddal??

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 20:02:35

@nincs1agy: Szóval akkor a kínai járványügyi vezető hülyeségeket beszél, igaz?

Emmett Brown 2021.04.11. 20:04:17

@Ménár Atya: nem csak veszélyeztetett csoportot kell oltani (rendőrök/katonák/Viktor maga/stb), hanem olyat is, akik ha tömegesen kiesnek (nem is halnak bele feltétlenül), akkor nagy szopás van.
Ha belátod (márpedig te hoztad fel őket, tehát nyilván ez a helyzet), hogy a buszsofőrt meg a kukást be kell oltani, akkor ez ugyanúgy érvényes a pedagógusokra is. Nyilván nem homeschooloztattál alsóst/ovist meló közben se idén, se tavaly, különben nem írnál baromságokat.

Rodney_2 2021.04.11. 20:07:25

@Emmett Brown: Nyilván lopnak össze vissza meg "maguk felé hajlik a kezük". (pl mikor jött a bankadó, akkor a Csányit pl részben kompenzálták egy 6 milliárdos támogatással a disznóvágóhídjához, akkor azt mondtam: és a többi részvényessel mi lesz (pl befektetési alapok, nyugdíjalapk, stb), na azok szoptak.

Én azt nem szeretem amikor a tények helyett mindenféle idiótaságokkal érvelnek, mert nem is értik az egészet, meg azt olvasták a "független" sajtóban. A gazdaság egy komplex rendszer, nem lehet kiemelni egyes sorokat a "mérlegből" és azzal demagóg módon érvelni.

Etniez 2021.04.11. 20:07:31

@nincs1agy: Te ugye az a srác vagy, aki két hete még azt jósolta, hogy nem leszünk másodikak a halálozási statisztikában, ugye?

Szerintem te ne nagyon jósolgass ezek után :)

"nincs1agy2021.03.23. 15:01:42
Belgiumot sikerült kihagyni a pandemia.hu-n...

pandemia.hu/koronavirus-orszagonkent/

Vajon miért? Túl kínosak az adatok? A nagy testvér beavatkozik, ahol kell..:D"

"nincs1agy2021.03.23. 15:40:20
@konrada: Belgiumban eddig több mint 800 ezer regisztrált covid fertőzött, és több mint 22 ezer covid halott van. Nálunk ugyanezek a számok 500 ezer és 18 ezer..Érthető, hogy ezt egyesek nem szeretik látni és közölni.."

"incs1agy2021.03.23. 15:59:32
@taga20: Jellemző, akkor a releváns mutatók nem tetszenek, akkor nekiálltok mindenféle nektek tetsző mutatót fabrikálni. Még egyszer: Belgiumban eddig több mint 800 ezer regisztrált covid fertőzött, és több mint 22 ezer covid halott van. Nálunk ugyanezek a számok 500 ezer és 18 ezer..Érthető, hogy ezt egyesek nem szeretik látni és közölni..És itt van a csehországi adat is, csak hogy szörnyülködj:pandemia.hu/csehorszag-koronavirus/"

"
nincs1agy2021.03.23. 16:32:04
@s: A szlovákok annyira hittek a tesztelésben, hogy az egész lakosságot letesztelték. Mégse sikerült elkerülni a járvány exponenciális belobbanását. hu.euronews.com/2020/10/18/szlovakia-a-teljes-nepesseg-koronavirus-tesztjet-tervezik"

"nincs1agy2021.03.23. 17:23:36
@white999: Már elmondtam, hogy a covid halálozásba drasztikusan belejátszik az elhízottság és ennek szövődményei. Márpedig Magyarország a világ 4. legelhízottabb országa. De még így is kevesebben haltak bele itthon a betegségbe, mint Belgiumban vagy Csehországban.."

"nincs1agy2021.03.23. 21:14:25
@Etniez: A csehek, belgák, britek tuti megelőznek. Szóval tuti nem vagyunk dobogósok.."

És a személyes kedvencem:

"nincs1agy2021.03.23. 16:38:40
@white999: Sajnos nem tudsz felülemelkedni a tényen, hogy a kiváló magyar átoltottsági adatok hamarosan a hazai járványhelyzet jelentős javulását fogják eredményezni, míg ez az EU legtöbb országában közel sincs így. Ezért vagy ideges. Én megértem.:D"

Látod, 3 hét eltelt és azóta várjuk azt a kiváló eredményt, de csak nem jön.

Szerintem engedd el ezt a témát.

Én mondtam akkor, hogy nem lesz igazad és látod...

Akit érdekel az egész sztori: miigyelunk.blog.hu/2021/03/20/orwell_viktor_allatfarmja?full_commentlist=1#comments

Etniez 2021.04.11. 20:09:47

@Etniez: És figyeld az én szavaim:

"Etniez2021.03.23. 21:22:25
@nincs1agy: Igen, a 126e halottjukkal
1m főre 63000, Magyarország 60500 és csak most durran be.

Ja, britek is nagyon kövérek, mint a magyarok.

És te a pillanatnyi állást nézed, Belgiumban és briteknél már lement a hullám. Csehországban és Magyarországon még megy felfelé, hamarosan kiderül, hogy "megnyerik"-e versenyt.

De egyébként mindegy, hogy második vagy negyedik legrosszabb lesz-e Magyarország.
Az már biztos, hogy szar eredmény. Orbán _mindent_ elbaszott a vakcinabeszerzésen kívül.
Ami a legfájóbb, hogy az út szélén hagyta az embereket, nem úgy mint pl "mi" vagy a sógorok.

Én tavaly még nem foglaltam ebben a kérdésben állást, de most már kijelenthető, hogy számokkal bizonyítottan is Orbán kúrta el az egyik legjobban az EU-ban."

Jöttél még a trendekkel, stb, de nem akarom az egész topicot idemásolni. Össze-vissza beszélsz a témában és nem jönnek be a jóslataid.

ben2 2021.04.11. 20:10:10

@Etniez:

A hullámok pont a zárások miatt vannak. Limitáljuk az ember-ember kontaktokat, a fertőzés visszaszorul. Aztán engedünk a záráson, így a fertőzés jobban terjed.

Akkor miért engedünk egyáltalán?

Mert a zárás nem gyógymód, hanem átmeneti intézkedés, hogy tehermentesítse az egészségügyi ellátórendszert, hogy legalább amiatt ne halljanak meg emberek, mert nincs férőhely az intenzíven. (Nem csak covidosok, hanem bárki, aki kórházi ellátásra szorul.)

A járványok mindig is a mindennapok részei voltak, eddig is rengetegen haltak meg különböző fertőző betegségekben, ide értve az influenzát is.
Ha a teljes zárás lenne az ultimate megoldás a covidra, akkor a többi fertőző betegségre miért nem?
Ha minden februárban és márciusban bezárnánk az iskolákat és a vendéglátóhelyeket, kijárási tilalmat vezetnénk be, stb. akkor évente több ezer ember életét lehetne megmenteni csak az influenzia visszaszorításával.
Ez nyilván nonszensz, mert ennyi erővel be lehetne tiltani az autózást, biciklizést, motorozást is, mert azzal is tízezrek életét lehetne megmenteni és így tovább. Ezért demagógia a halálozások számára hivakozva zárást követelni.

A covid esetében akkor kell zárni, amikor félő, hogy elfogynak a kórházi férőhelyek. Ha az esetszámok annyira megugranak, hogy megtellnek a kórházak, akkor nyilvánvalóan nincs mit tenni. Ha viszont mindenkinek jut kórházi férőhely, aki rászorul, akkor onnantól orvosszakmai és nem közigazgatási kérdés, hogy ki éli túl a betegséget és ki nem.

A lényeg: ott kell meghúzni a határt a zárással, ahol az egészségügy még bírja a strapát.

Olaszországban, Spanyolországban, UK-ban azért haltak meg olyan sokan az első hullámban, mert túl sok beteg zúdult az egészségügyre nagyon rövid idő alatt és a többségük egyszerűen nem jutott ellátáshoz.
Magyarországon viszont _senki_(!) nem halt meg egészségügyi ellátás hiánya miatt. Mindenki, akinek súlyos tünetei jelentkeztek kapott megfelelő ellátást.

Szlovákiában az első hullámban ugyanannyi fertőzöttből sokkal kevesebben haltak meg, mint nálunk, mert a szlovákoknál javarészt a 30-40 közötti korosztály fertőzödött, nálunk meg a 60+. A harmadik hullámban a britt mutáns viszont a fiatalokat jobban fertőzte és rendesen meg is ugrottak a halálozási számok Szlovákiában, kis híján összeomlott a szlovák egészségügyi rendszer, már EU segítséget is kértek.

Ezért hülyeség olyan politikailag motívált hangulatkeltő kijelentéseket tenni, hogy:
"A covidban egyetlen mérőszám van: lakosság arányos halottak száma, összesítve."

"Az oltás is segít valamennyit persze, de nagyon lassan építi fel a védelmet főleg úgy, hogy sokból kettő kell az 50% feletti eredményességhez. "

Az oltás az egyetlen, ami valóban segít, minden más csak átmeneti kármentés, ezt kellene végre megérteni.
Covidra egyelőre nincs garantált gyógyszer, hogy észleled a tünetet, beveszed a bogyót, majd kialszod a betegséget.
A covidban az a veszélyes, hogy az immunrendszer nagyon későn veszi érszre, hogy baj van és mire előjönnek a tünetek a vírus már szétszaporodott a szervezetben. Gyakorlatilag a későn reagáló immunrendszered erősségétől függ, hogy túléled-e vagy sem.
Az oltások első dózisa amúgy 70% feletti védelmet ad a fertőzéssel szemben és 90% védelmet a halálos kimenetellel szemben, a második dózis ad 90% feletti általános védelmet és 99%-ot a halálos kimenetellel szemben.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.04.11. 20:10:11

Drága posztoló, b@szd meg a tiltott szavaidat. Semmi trágár szót nem használtam, mégis:

"Üzenetedben olyan kifejezést vagy linket használtál, ami tiltott. Fogalmazd át és küldd el újra!"

Ménár Atya 2021.04.11. 20:13:38

@Etniez:
Nem tudtam, annyit nem járok ide mint matyi. Akkor viszont be kell lásd, hogy minden eszközzel meg kell akadályozni a következő hullámot. Mindegy mivel, ami kicsit is csökkenti az jó, ha a kínai akár csak 10%-os akkor az is jó míg nincs más, ez ennyire egyszerű.

vackor1 2021.04.11. 20:14:06

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Egyrészt igen, az , aki pontosan tudja,hogy milyen vizet használnak vakcinának álcázva, az hülyeségeket beszél ha nem illik a narratívába ( fideszes - módi ) , másrészt ez a nick névre pontosan tudja, hogy kik, mennyien, milyen tünetekkel és miért vannak kórházban ( pláne milyen oltás után ) . Hogy a fenébe lenne máshogy, ma is vagy háromszor jött ezzel az "érvvel" ? :)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 20:14:37

@ben2: "Ezért hülyeség olyan politikailag motívált hangulatkeltő kijelentéseket tenni, hogy:
"A covidban egyetlen mérőszám van: lakosság arányos halottak száma, összesítve."

Miért is?

Etniez 2021.04.11. 20:15:04

@Etniez: Az egyetlen jó hír, hogy az aranyérem mégsem lesz meg (ahhoz valami hatalmas fordulatnak kellene történnie), azt behúzzák a csehek, ők baszták el a legjobban az EU-ban a covid kezelést, utána jön Magyarország. És ez az ezüst nem csillog szépen.

www.statista.com/statistics/1104709/coronavirus-deaths-worldwide-per-million-inhabitants/

Ménár Atya 2021.04.11. 20:15:54

@Kovacs Nocraft Jozsefne: :D:D
Csak matyitlanított, légy választékos, ámbár meg kell jegyeznem ezen a ponton, hogy néha ez nem lehetséges opció.
Na ezt elfogadta :D

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 20:16:35

@Ménár Atya: Aha, ez is valami fura algebra? 10 százalékos hatékonyság többszörös áron?

Etniez 2021.04.11. 20:18:54

@ben2: Akkor azt magyarázd el nekem, hogy Svédországban miért hullámszerűek a covid halálozások, mint bárhol máshol? Ott nem volt lockdown.

Figyeld az influenza görbéjét pl: hu.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1rv%C3%A1nytan#/media/F%C3%A1jl:1918_spanish_flu_waves.gif

Ménár Atya 2021.04.11. 20:21:59

@Emmett Brown: Ne nálam reklamálj , a pdsz-nél.
Véleményem szerint mindenkit oltani kellene, nem azt írtam hogy a tanárokat nem, hanem azt, hogy nem elsősorban őket, nem nagyon tetszik amikor előadják, hogy ők a legfontosabbak.
Ez nem igaz.
Hidd el, ha nagyon kell akkor megoldják a szülők a felügyeletet, nem áll meg a világ, csak miután kihisztizték az oltást, mégsem akarnak tanítani, ilyen olyan indokkal.
Mert ugye a sok fertőző gyerek stb.
Na akkor most figyelj, fogadjunk hogy az én beoltott gyerekemet sem akarják személyesen tanítani, pedig semmi para akkor már ugye?
De meddő vita, mer eredetileg nem is ez volt a téma, csak a kapacitás felhasználása, mivel korlátozott még az elérhetőség.

Ménár Atya 2021.04.11. 20:26:17

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Most gondold el, szélsőséges példával:
Tehát te veszélyeztetett vagy, és tuti meghalsz,ha elkapod.
Nincs más, csak 10% os vakcina, tehát te mit választanál a biztos halál, vagy a 10%-os esély az életre.
Amúgy meg bocs, de idióták vagytok, mert ez csak arra egy mérőszám, hogy mennyi esélyed van elkapni a fertőzést, ez nem azonos azzal amit már elküldtem párszor, hogy mennyire véd a tuti haláltól, vagy a súlyos lefolyástól.
Persze így összemosva már jól hangzik de az a helyzet, hogy kb mindegyik vakcinával megúszod a halált, esetleg valamelyiknél több eséllyel kapod el enyhébb lefolyással.
Kapis?

HaD 2021.04.11. 20:28:54

@Ménár Atya: 2020 decemberében meg nulla volt...és???...a járvány kezelés is pont ilyen nulla...kicsit sok a hulla...bocs;).....és még nincs vége!!!

Etniez 2021.04.11. 20:29:06

@ben2: "Magyarországon viszont _senki_(!) nem halt meg egészségügyi ellátás hiánya miatt. Mindenki, akinek súlyos tünetei jelentkeztek kapott megfelelő ellátást."

:D

Attól függ, mint nevezünk megfelelő ellátásnak. A 95%-os halálozási aránya a gépre rakottaknak azt mutatja, hogy valami nagyon nincs rendben. Vagy a gépek rosszak, vagy a személyzet képzetlen vagy elégtelen számú. Vagy ezek bármilyen keveréke.
Orvosok nyilatkozzák névvel, hogy egy ápolóra 10+ beteg jut lassan, ami 5X nagyobb, mint az optimális.
Ez azt jelenti, hogy a magyar eü már túlkép összeomlott. Itt Angliában is ez volt az első hullám alatt, csak itt be is jelentették. Orbán nem meri, ezért sem mehetnek nem MTI fotósok a kórházakba, el kell titkolni, hogy ne legyen pánik.
3 magyarországi ismerősöm halt meg eddig, egyik 3x, másik kettő 5x éves volt. Egyiknek sem volt komolyabb baja, egyikük túlsúlyos volt, de nem hatalmas mértékben. Valószínűleg egy jobb eü rendszerben hazajöttek volna. Valószínűleg ezért is iszonyatosan rosszak a halálozási adataink, egyszerűen nincs elég ápoló. Csak ez nem derülhet ki, miután 5000 ápoló mondott fel Orbán miatt.
Ezt kell eltitkolni.

Ménár Atya 2021.04.11. 20:29:07

@birka menet: Matyika
Psszt!
Buta vagy ehhez! :)

vackor1 2021.04.11. 20:29:42

@Ménár Atya:

" Na akkor most figyelj, fogadjunk hogy az én beoltott gyerekemet sem akarják személyesen tanítani, pedig semmi para akkor már ugye?"

Azt azért tudod, ugye, hogy az oltás nem azt jelenti, hogy nem kaphatod el/nem FERTŐZHETSZ meg másokat...., hanem, hogy valószínűleg nem lesznek súlyos tüneteid?

Szóval nekik MAJDNEM tök mindegy, hogy a gyerekek be vannak-e oltva - hiszen a beoltottól is elkaphatják-, nekik főleg az a fontos, hogy ők már védettek legyenek az oltástól - amihez ugye be kellene ŐKET oltani - és így amennyiben elkapják, akkor mondjuk köhögjenek hármat és ne haljanak bele.
Szerinted ez különbség vagy nem ? ( a kérdés költői, remélem érthetően írtam:) :)))))

Ménár Atya 2021.04.11. 20:31:38

@HaD: Most mellébeszélsz.
Te hoztad fel a járványkezelést, hogy hú de rossz most, gondolom tavasszal is nyekeregtél amikor jó volt :)

Emmett Brown 2021.04.11. 20:32:03

@Ménár Atya: nem elsősorban, baszod. Ne forgasd ki a szavaimat. Az állítás a következő: a pedagógusoknak az oltási tervben bele kellett volna esniük valamelyik kiemelt kategóriába (szvsz a kritikus infrastruktúrába), nem pedig ignorálni őket, hogy majd egy kőfaragó meg egy balettáncos közé beférnek, ahogy épp a háziorvos küldi őket. És nem lóhalálában a nyitás előtt 3 héttel kellene őket beoltogatni, miután rájöttek ott fent is, hogy faszság volt, ahogy eddig gondolták.

Ménár Atya 2021.04.11. 20:33:08

@vackor1: És?
Pont ezt írom, a beoltott gyerekem ha elkapja köhög kettőt és kész, ha a tanár akkor szintén, megoldott a helyzet, tanítani mégsem akar.
Miért is?

vackor1 2021.04.11. 20:38:31

@Ménár Atya: Nem , nem volt jó tavasszal sem, csak szerencséjük volt. Gondolj bele : tavasszal mennyi turista is van itt ? Pesten kívül gyakorlatilag egy darab sincs , ráadásul mire ide eljutott, addigra már tudtunk róla - na, nem mintha előre készültek volna rá a nagyszerűek, amikor kezdődött ITTHON a betegség , akkor elkezdtek kapkodni , meg ráfogni az iráni egyetemistákra ( akiket akkor harsogva kiutasítottak, majd kicsit később halkan, ahogy szokták visszaengedtek, mert jogtalan volt az eljárásuk... ) . Ahol rengeteg volt az első hullámban a fertőzött, azoknál rengeteg turista volt, baromi nagy népsűrűségű helyeken , azokban az országokban is cak pár nagyobb góc volt, nem a kis, vidéki falvakban haltak százszámra , és OTT az elején természetesen fogalmuk sem volt, nem is lehetett még róla, hogy éppen járvány készül kitörni, időbe telt szervezni, szabályozni.

nincs1agy 2021.04.11. 20:39:02

@Etniez: De gyorsan témát váltottál. Lehet, hogy rájöttél, hogy nincs értelme összefüggést keresni a Sinofarm vakcina és a hazai halálozási adatok között?

vackor1 2021.04.11. 20:40:25

@Ménár Atya: Azt írtad, hogy fogadsz, hogy a tanár nem akarja tanítani a beoltott gyerekedet.. Erre írtam, hogy a tanár nézőpontjából nem az lényeg , hogy a gyereked be van-e oltva... Ezzel vitatkozol ? :)

nincs1agy 2021.04.11. 20:42:59

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Majd pár nap múlva kiderül, hogy nem Moszkvában ,hanem Péterváron, és nem Merciket, hanem Volgákat...
Ha majd mutatsz nekem legalább néhány száz embert a több millió magyar és szerb beoltott közül, aki coviddal kórházba került, esetleg elgondolkodom azon, hogy nem hatékony..

Etniez 2021.04.11. 20:44:49

@nincs1agy: Nem, arra jöttem rá, hogy veled felesleges beszélgetni.

Tévedtél.

Mindenben.

Ménár Atya 2021.04.11. 20:54:49

@vackor1: Nem ezen nincs mit vitatkozni, nem akar és ennyi. Ha decemberben oltották volna akkor sem. Ha minden gyerek oltva lenne akkor sem.
De megértem, kényelmesebb online.
A gyerekemnél látom milyen jó ez, lerövidítették a szünetet is, hogy minél előbb végezzenek, igaz így kajálni sem marad ideje, nagyon fasza, tényleg, tehát kár beléjük, van most náluk fontosabb.
Mondjuk mielőtt hisztizni kezdtek , közölhették volna, hogy oltással sem akarnak tanítani, legalább akkor más kaphatott volna ,akinek valóban fontos.

nincs1agy 2021.04.11. 20:55:23

@Etniez: Szállj le a döglött lóról, úgyse tudsz vele tovább menni..:D

Emmett Brown 2021.04.11. 20:56:24

@Rodney_2: én nem a független sajtóban olvastam, hanem próbálom kigazdálkodni az állandó költségeket meg a fizukat az 50% bruttóból. Miközben az elmúlt 13 hónapból 9ben nem engedtek normálisan dolgozni, azaz ami alatt 80-90%kal kevesebb bevétel van, ráadásul nagyobb költség mellett.
Mivel pénz van, ezért két opció van: vagy ennyire hülyék odafent, vagy a célzott támogatások célja a piacszerzés és tisztítás. A gdpben most nem látszik, mert ott kurvamindegy, hogy Lölőnek van 30000 milliója és Jóskapistának 2, vagy JP-nek 0 és ML-nek 30002, az aggregát ugyanaz. De igazából tudjuk, hogy nagyon nem mindegy.

Ménár Atya 2021.04.11. 21:02:15

@Emmett Brown: Ugye tudod hogy nem akarnak így sem tanítani, tehát baromságot beszélsz.
Amúgy pedig, mivel oktatni tudnak online, viszont buszt vezetni ,meg közértben kiszolgálni elég nehéz, úgy gondolom hogy ez nem az az eset,amikor elsőként őket kell oltani, szép sorban.
Szerintem fontosabb egy cukorbeteg, mint egy harmincéves tornatanár aki online oktat épp.....
Tehát baszod, te forgatod ki amiről nyekergek.
Eddig is azt írtam mindenkit oltani kell, de mivel nincs elég anyag, így valamilyen sorrend kell, és nálam nem feltétlenül a tanár van első helyen.
Amúgy erre a kis időre teljesen felesleges már bemenni, semmi haszna, értelme, tehát ráértek volna, max akik érettségi miatt mennek azokat kellett volna oltani.

Etniez 2021.04.11. 21:05:25

@Ménár Atya: Ebben nem értünk egyet, mert a kontaktot száma exponenciálisan növeli a fertőzés esélyét, tehát egy tanárnak sokkal nagyobb esélye van fertőzésre, mint egy előírásokat betartó cukorbetegnek.

Ismerek pár tanárt személyesen, egy csomóan rettegnek. Az is biztos, hogy van egy réteg, aki jól érzi magát az online oktatásban, de ez a gyerekeknek nem megfelelő, tehát be kell fejezni, a tanárokat az elsők között kellett volna oltani.

élhetetlen 2021.04.11. 21:15:23

@Ekrü: Lehet, hogy az ellenzéknek agymenése van, de neked meg agyleállásod van. Mi van most? Központi regisztráció, onnét megy az olthatók listája a körzetihez, aztán telefonálhat este tízig. Ha nem lenne regisztráció, akkor elég lenne a koronavirus.gov.hu-n, hogy mikor milyen vakcina van, és hol, és elérhetőségi telefonszám. Ránézel a gépeden, vagy ha nincs, van információs telefonszám, és ha jó neked, akkor felhívod vagy a körzetit, vagy a stadiont, és kérsz (vagy választasz) időpontot. Kimaradna a központi vezénylés, és az azzal járó időnkénti kavarodás, a körzetiket meg megkímélnénk a telefonálgatás felétől. Nem lennének felesleges a hívások, hogy de azt nem kérem, stb. Borzasztó, ugye? Pedig rohamozás sem lenne. Tudod, van különbség a behívásra várok, ami esetleg rosszkor jön, és az időpontot foglalok között.

Ménár Atya 2021.04.11. 21:16:03

@Etniez:
De hiába oltod, egyrészt akkor sem mennek, minden normális emberben van félsz ettől a szartól.
Másrészt abban 100% igazuk van hogy az iskola góccá válik pillanatok alatt, tehát mindenkinek maradni kellett volna otthon, pont a kontakt csökkentés miatt, így viszont felesleges a tanárok tömeges oltása, hacsak nem veszélyeztetett valamiért.
A gyerekek már mennének, akár holnap is.
Szar ez itthon, a legjobb idejuket tette tönkre ez a vírus, szerinted az egyetemista lányom vagy az érettségiző fiam szivesen tanul online?
Egész nap itthon és igazából semmilyen bandázás nincs, ez 18 -20 éves korban elég gáz.
De bárkinek, én dolgozok, ennyi amit emberek között töltök de azt is óvatosan, viszont néha leülnék már egy étteremben ,elmennék egy koncertre stb szar ez így de nincs sok választásunk, majd úgy 40% körüli átoltottságnál szerintem....talán......

Emmett Brown 2021.04.11. 21:16:12

@Ménár Atya: persze, hogy nem akarnak 8 nap múlva bemenni, amikor múlt héten kaptak egy kör Pfizert, a második meg május második hetében lesz esedékes.
Az, hogy előrehozták őket, az önmagában bizonyítja, hogy az 1.0 oltási terv nem volt átgondolt. A pedagógusok funkciója egyrészt a tanítás (ami megy online), a másik meg az, hogy a szülők tudjanak produktívan dolgozni, amíg a csemete a köznevelésben dekkol. na ez a fele most nagyon nincs meg. Még az excelhuszárkodós homeoffice is majdnem a pokol, de miafasztcsinál egy olyan pár, ahol egyik fél sem homeofficekompatibilis dolgozó? Ahol a nagyszülő vagy meghalt, vagy trottyon van, vagy esetleg még szintén dolgozik?

Ménár Atya 2021.04.11. 21:21:56

@élhetetlen:
Bocs de ez jelen helyzetben ökörség, majd ha lesz elegendő vakcina akkor lehet ilyet csinálni, addig viszont terv szerint kell menni.
Semmi fennakadás nincs, flottul megy az oltás, kb 1 percet kellett várnom, épp csak odaadtam a papírom és már szúrtak is, utána félóra ücsörgés és viszlát.
Amúgy te mi alapján döntöd el mi a jó neked? orvos vagy?.........csak költői kérdés volt.
Kicsit gondolkodni is kellene néha, orvosok ücsörögnek feleslegesen arra várva, hogy neked mikor lesz kedved oltatni magad. Ez baromság, drága időigényes.
Majd ha lefut a regisztráció akkor lehet ilyenről szó , amíg van regisztrált addig azokat kell oltani.

white999 2021.04.11. 21:23:15

@Etniez: 24.hu/belfold/2021/04/10/szemeszorvos-koronavirus-intenziv-osztaly/

Nekem pedig ez a személyes kedvencem. Hányszor leírtam fél éven keresztül, hogy kövér krónikus beteg is lejön a gépről az egészséges meg nem de ebben is okosak voltak főleg az agyatlan.

Etniez 2021.04.11. 21:24:59

@Ménár Atya: Erre mit mondjak? Én sem repestem az örömtől tavaly tavasszal, amikor kijelöltek minket covid osztálynak. Mert akkor még nem tudtuk, hogy milyen vírus is ez, szerencsére nem egy ebola.

Ménár Atya 2021.04.11. 21:25:27

@Emmett Brown:
Ez csak azért nem igaz, mert most épp arra hivatkoznak, hogy nem ők, hanem a gyerekek fogják terjeszteni a vírust, tehát ez öngól, mert így felesleges volt az előrehozott oltásuk, elvették mások elől.
Most jöttek rá, hogy a gyerekek terjeszteni fogják ezért inkább maradjanak otthon? Eddig ezt nem tudták?......
Nevetségesek.
De amúgy én egyetértek az otthon,aradással most, a gond az, hogy mondjuk én ezt már a tanárok előtt néhány hónappal láttam.

Ménár Atya 2021.04.11. 21:27:55

@Etniez:
Azért nem egyszerű, érthetetlen kit miért terít le ,míg mások meg sem érzik.
Figyelem a környezetem, és akiről azt hittem simán kiköhögi az kifeküdt, akire meg azt hogy ennek vége lesz, szinte észre sem vette.
Én tartok tőle, nem lazázom el, amit tudok megteszek, hogy elkerüljük.

white999 2021.04.11. 21:29:46

@Ménár Atya: 100 méterrel lejjebb az utcában elkapta a 10 éves gyerek. Mentő vitte a Heim Pálba és lélegeztetőn is volt. Azért ezt nem nevezném a kettőt köhögött és kész kategóriának. OK túlélte, majd mosd küzdhet az utóhatásokkal.

www.portfolio.hu/gazdasag/20210411/a-koronavirus-nagyobb-bajt-okozhat-a-szervezetben-mint-amit-jelenleg-latunk-477980

www.portfolio.hu/gazdasag/20210411/koronavirus-egyre-tobb-egeszseges-fiatal-van-a-halalozasi-listan-477978

white999 2021.04.11. 21:35:02

@nincs1agy: Akkor neked is tanulj ha már nincs ismerősöd az egészségügyben. Amúgy 2x oltott kínai nem csak lélegeztető van de meg is haltak már. Figyelembe véve, hogy 2 hónap a védettség megszerzése ez nem is csoda mer t még két hónapja nem oltanak.

www.portfolio.hu/gazdasag/20210411/koronavirus-egyre-tobb-egeszseges-fiatal-van-a-halalozasi-listan-477978

www.portfolio.hu/gazdasag/20210411/a-koronavirus-nagyobb-bajt-okozhat-a-szervezetben-mint-amit-jelenleg-latunk-477980

Ja és természetesen a leggagyibb vakcinára van alapozva a nyitás.

24.hu/kulfold/2021/04/11/koronavirus-kina-vakcina-sinopharm-sinovac-hatekonysag-fejlesztes-mrns/

Ménár Atya 2021.04.11. 21:35:33

@white999: Szerintem nem olvastad végig amiről beszéltünk és félreértetted.
Arról beszéltünk, hogy ha a tanár és a diák is oltva van ,akkor ha elkapják akkor két köhögés és ennyi, oltatlanul meg gáz van.
10 évest meg sajnos még nem oltanak semmivel.
De legalább túlélte.
Ennél borzasztóbb nincs mint amikor ilyen gyerekeket visz el a kaszás, az nem normális.
Apám 3 hete halt meg, nem kovidban, nagyon szomorú voltam , mert váratlan is volt, de szép hosszú élete volt ,és ez a rend, ezen túllendül az ember.
Ha a gyerekemmel történe abba beledöglenék.
De ők kaptak oltást, igaz még friss, de legalább már több az esély, hogy elkerüljék a súlyosabb lefolyást.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.11. 21:35:41

"A Sinovac kínai gyógyszergyár Covid-19 elleni vakcináját a Brazíliában végzett klinikai kísérletek mindössze 50,4 százalékban találták hatásosnak. Egy másik, törökországi vizsgálat szerint 83,5 százalékban hatékony, amihez képest az amerikai Pfizer vakcinája 97 százalékban bizonyult annak.

A Sinopharm által kifejlesztett, Magyarországon is használt védőoltásról nem hoztak nyilvánosságra részletes hatékonysági mutatókat, előzetes kutatási eredmények alapján azt közölte, hogy a vakcina 79,4, illetve 72,5 százalékban hatásos. Mindkét gyógyszergyár olyan adatokat közölt a vakcinájáról, amelyek elérik az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által megkövetelt szintet – közölte márciusban egy WHO-bizottság."

Etniez 2021.04.11. 21:36:28

@white999: Én már nem foglalkozom vele, amíg nem tol egy hatalmas mea culpa-t.

Mert olyan alaposan felvázoltuk neki, hogy miért nem lesz igaza, hogy egy jól fejlett csimpánz is megértette volna, de ő ... Szóval vagy troll vagy korlátozott képességekkel rendelkezik, egyre megy.

Etniez 2021.04.11. 21:39:22

@Ménár Atya: A szomszédom 7x éves, most temette el a fiát. Nem tudom mit fogok tudni neki mondani, ha Magyarországon leszek. A fia rendben volt egészségügyileg.
Közeli rokonnak mindenféle alapbetegsége volt (vérnyomás, túlsúly és diabétesz), 2 hét alatt kifeküdte és azóta is jól van.
Nálunk mindenki le van oltva, de a kínait nem kértük. Sputnik, AZ, Pfizer és Moderna egyelőre. Remélem a Sputnik is jó, nagyon kevés hír jön róla.

Ménár Atya 2021.04.11. 21:41:01

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Szóval egy kísérleti vakcina ami nem elég hatékony, a sanofi francia vakcinája amiből már millió szám kellene hogy legyen az meg egyenesen szar,
Tehát ez egy nesze semmi fogd meg jól.
Jelentősége egyelőre nem sok van, majd tovább tesztelik és ennyi, addig meg hátha beindul a pfizer gyártása

white999 2021.04.11. 21:42:03

@Etniez: Úgy számoltam a cseheket a jelenlegi trendekkel két hét alatt be lehet fogni. Már most látszik tisztán, hogy kezd 3. hullám megint erőre kapni a cseheknél meg lementek a számok. Az abszolút első helyhez pedig Gibraltár már alig van a csehek előtt. Az simán fogható hacsak nem kapja el egy népes család, mert ahhoz nekünk még egy falunak ki kell halni.

kárárámaispj 2021.04.11. 21:45:17

@Emmett Brown:
"persze, hogy nem akarnak 8 nap múlva bemenni, amikor múlt héten kaptak egy kör Pfizert, a második meg május második hetében lesz esedékes."
Azért ezt elmagyarázhatná valaki. Az ÖSSZES ISMERŐSÖM megkapta az oltást, aki regisztrált az elmúlt néhány hónapban. Mindegyik. A tanárok nem regisztráltak? Vagy ők nem magyar állampolgárok, vagy mégis mi a lófasz van, hogy őket külön kell oltogatni?

Ménár Atya 2021.04.11. 21:45:53

@Etniez: Majd elmesélem , azt kaptam, néha eszembe jutnak az orosz szavak már, és furán berreg a tv ha közel megyek hozzá, de semmi extra eddig, a kínait is bevállaltam volna ,nincs fenntartásom ,miután meghallgattam a magyar virológusok,orvosok véleményét.
De mindenhol azt olvastam a súlyos betegség ellen és a halál ellen bármelyik megvéd.
Hát ez szomorú, én is ismerek hasonló elhunytat, nehéz, de írtam tesóm kifeküdt, aki még náthás sem szokott lenni, a mindenféle cukorbeteg köszvényes asztmás sógorom meg kettőt köhögött és ennyi.
Tök érthetetlen.

Rodney_2 2021.04.11. 21:49:40

@kárárámaispj: Már majdnem 4 millióan regisztráltak és 2.8 millió van beoltva. Én pl holnap megyek az első adagért (nem tanár vagyok) De a fiam is sorra kerül a héten, ő 30 alatt van bőven.

white999 2021.04.11. 21:52:55

@Ménár Atya: Igaz nem olvastam végig a folyamot. A papáért részvétem. Az én gyerekem nyáron lesz 16. Ha a földhöz veri a seggét a kormány akkor se fogom idén visszaengedni csak ha megkapta a vakcinát. Ma beléptem a facebookon az osztálycsoportba. Kiderül, hogy egy ismerősöm akivel pár napja beszéltem az osztálytársa apja. (Gimi első nem is ismerünk senkit.) Pár napja mondta, hogy a gyerektől ősszel elkapta a vírust 4.5 hónapig volt beteg a covidtól. Ezek alapján kicsit közel volt hozzánk de akkor is tudtuk, hogy a fél osztály hiányzik abból biztos vannak covidosok de nem lehet a végtelenségig szerencséje az embernek. Erre a kétes hatékonyságú kínaira alapozva meg inkább orosz rulett min kiérlelt terv.

Rodney_2 2021.04.11. 21:54:47

@Ménár Atya: A zsidók miatt van (bocs :) )

Attól is függ a betegség lefolyása, hogy mekkora adag vírust kap be az ember. Ezért is fontos a maszk viselés. Pl valaki rád köp valamennyi vírust az utcán mikor szembe jön és mobilozik versus együtt ülsz 3 órát egy vasuti fülkében valakivel aki folyamatosan beszél, telefonál eszik stb (ezért dumálnak a szellőztetésről)
És hát az immunrendszer, amit nem tudom hogyan lehet objektíven definiálni.

nincs1agy 2021.04.11. 21:54:52

@white999: Figyelj te szerencsétlen. Orvosi tény, hogy a túlsúly és az elhízás komoly kockázati tényező a covid tekintetében. Tök mindegy, hogy mit mond neked a haverod..Hány cikket linkeljek még a témában??

white999 2021.04.11. 21:56:40

@Ménár Atya: Kínaival haltak már meg a helyi kórházba és lélegeztetőn is vannak. Szeretné hinni az ember, hogy csak a védettségi idő miatt. Más te már majd beoltanád magad tegnap a manna pfizerre 60 ma 80 tanár nem jött el. Nem hinném, hogy mindegyik beteg lett és azért. Sose lesz nyájimmunitás.

nincs1agy 2021.04.11. 21:56:47

@Etniez: Itt neked kellene mea culpazni, hogy egészségügyisként összefüggést próbáltál kreálni a Sinofarm vakcina és a magas hazai halálozási adatok között szembe menve a nyilvánvaló tényekkel..

white999 2021.04.11. 21:57:17

@white999: pfizerre tegnap 60 a helyes

nincs1agy 2021.04.11. 22:00:13

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

hu.euronews.com/2021/01/19/kollegank-mar-megkapta-a-kinai-sinopharm-oltas-testkozelbol

"Daleen Hassan azt mondja, az Egyesült Arab Emirátusokban komoly klinikai teszteken bizonyított az oltóanyag.."

"Az Egyesült Arab Emírségek tízmilliós lakosságából eddig kétmillió embert oltottak be, többségüket a Sinopharm vakcinával. Mindenki két dózist kap, 20-22 napnyi eltéréssel" - mondta Daleen Hassan, hozzátéve, hogy családjából ketten, a barátai, illetve a kollégái közül sokan kaptak kínai oltást, panasz nélkül."

white999 2021.04.11. 22:00:43

@nincs1agy: Csehek, Szlovákok túlsúlyosak, Ez nekem új. Azt hittem ott halnak meg sokan ahol béna védekezés.

Ménár Atya 2021.04.11. 22:01:41

@white999:
Köszönöm!
Jól teszed, ha nem engeded, most tényleg rizikós és felesleges, de úgy látom elengedték már ezt amúgy is.
Hozzám sokkal közelebb volt eddig, de valahogy megúsztam, vagy szerencse, vagy az immunrendszerem fogja meg, fene tudja.
Az a baj a kínainál, hogy sokan keverik a hatékonysági adatot a megelőzési adattal.
Hatékonyságban gyengébb mint a pfizer pl., de megelőzésre 100%, tehát lesz annyi immunreakciód, hogy nem leszel súlyos beteg, ill nem halsz meg, tehát jobb opció,mint a semmi.
Mondjuk nem tudom hogy nálunk oltanak e 18 alatt bármivel, nálunk ez már nem volt szempont.
Orosz volt, nem vártam másra.
Majd később ha már válogathatok akkor majd talán mást választok, most mindegy.
Amúgy pl a fiam egyik osztálytársa most kapta el, igaz ő az anyjától, ezért nem jó most sulit nyitni.

nincs1agy 2021.04.11. 22:02:38

@white999: Annyira ostoba vagy, hogy néhány egyedi esetből próbálsz törvényszerűségeket levonni, nem véve tudomást a nagy esetszámokból levont következtetésekről. Csatlakozz Gődényhez ! Ott a helyed ! :D

white999 2021.04.11. 22:03:41

@nincs1agy: És azóta adják a 3. dózist. Kicsit frissitsd a softwaret, Úgy általánosságban csak 2-3 hónappal vagy lemaradva. Fog ez menni de a jövőre vonatkozó következtetésekkel ne próbálkozzál mert az reménytelen a szellemi képességeiddel.

Ménár Atya 2021.04.11. 22:04:26

@white999: Ez érthetetlen, szerintem hülye aki nem oltat.
Ha az oltástól halok meg még az is jobb,mint azért mert nem oltattam.
De jelzem, eddig jól vagyok , ez már valami!

kárárámaispj 2021.04.11. 22:07:50

@Rodney_2: Hát, ezzel nem adtál magyarázatot a tanárok hisztijére...

white999 2021.04.11. 22:10:14

@Ménár Atya: Bennem is orosz van tegnap óta 2. körös Hajnalban bevettem egy fájdalomcsillapítót mert mindenem fájt de lehet, hogy csak a kerékpározástól meg a fekvőtámasztól volt, hogy túlerőltettem magam. Szóval kb mint a placebó de még akkor is jobbnak gondolom mint a kínait főleg a 40 lélegeztetősből 10 kínai 2 szer oltott nem biztató az intenzív osztályon. 2 hónap az kurva sok idő ebben a pandémiás időben amíg a kínai kifejti hatását.

nincs1agy 2021.04.11. 22:11:11

@white999: Még mindig jobb, mint a végtelenségig várni az elegendő mennyiségben soha meg nem érkező amerikai vakcinákra. Feltéve , ha valóban kell 3. Tény, hogy a több millió Shinopharmmal beoltott magyar és szerb közül senki nem került eddig kórházba coviddal. Tedd fel magadnak a kérdést, hogyha nem oltottak volna Shinopharmmal, közülük ma hányan lennének a föld alatt..

white999 2021.04.11. 22:13:39

@Ménár Atya: Rengeteg a hülye én abba fáradtam bele, hogy nagyságrendileg 100 ból 20 normális van covid ügyben és sajnos nem is feltétlen értelmi képesség függő. Lásd a tanárok, még ha az utóbbi 30 évet figyelembe véve azért vannak elképzeléseim, hogy kik mentek annak.

kárárámaispj 2021.04.11. 22:15:43

@white999:
"Szóval kb mint a placebó de még akkor is jobbnak gondolom mint a kínait főleg a 40 lélegeztetősből 10 kínai 2 szer oltott nem biztató az intenzív osztályon"
Ezt az Athina mondta ,ugye?
Ja, mintha arról is pofáztál volna, hogy az orosz cucc is szar. Meg oltsa magát vele a fidesz.

Nem mennél már el az anyádba?

white999 2021.04.11. 22:22:01

@nincs1agy: Nyilván nem olvasod amit írok te kretén mert akkor nem írnál ilyeneket.
Amúgy egy elhízott országban ahol több a túlsúlyos akkor ki fogja elkapni covidot. Igen az elhízottak a soványak kevésbé mert alig vannak . Ahol meg nem ott a nem elhízottak mint a svédeknél ugyanúgy meghalnak akik halat esznek és nem elhízottak. Látod megint helytelen következtetésre jutottal mert rosszul értelmezed az adatokat.
Na még egyszer hátha elolvasod vagy szemlézek inkább belőle.

24.hu/belfold/2021/04/10/szemeszorvos-koronavirus-intenziv-osztaly/

140 kilós krónikus lejön a gépről az egészséges alapbetegség nélküli meg nem és nem tudják miért.

white999 2021.04.11. 22:24:10

@kárárámaispj: Menjél te az anyádba és mivel csökött az agyad ezért nem emlékezhetsz rá, hogy ilyet mondtam volna de túrd át a netet másold be ha megtaláltad te kretén. Sok sikert parasztkám.

kárárámaispj 2021.04.11. 22:25:32

@white999:
white999 2020.12.13 20:36:47
Pont a fenti pont miatt amit te is mondasz hiteltelen az orosz cucc. Mert ha világ pénze is volt rá nekik (nem hinném hogy több lett volna mint nyugaton) az idő nem volt rá elég. Na az tényleg ellenőrizetlen, azzal oltsa magát a fidesz. Pedig lehet az is jó de körülmények miatt 0 a bizodalmam benne."

Akkor, elmész a kurva anyádba szakértő úr?

Etniez 2021.04.11. 22:45:22

@nincs1agy: Hagyjál már barátom, megint papagájkodod a hülyeségedet, én semmi olyasmit nem mondtam.

Offra vagy téve, amíg nem kérsz mindenkitől elnézést.

kárárámaispj 2021.04.11. 22:48:19

@Etniez: Na. A sofőr is hozzászól. Az OKJ-s ápolókat mikor is képzik ki vakcinakutatásból?

white999 2021.04.11. 22:56:04

@kárárámaispj: 2020.12.13 20:36:47
Ekkor hiteltelen volt is volt a cucc, mert akkor még ennyi adat se volt róla mint most. de engem kakadu péter meggyőzött hogy beoltotta magát.
Amúgy az volt vele a baj mint kretén Fideszel aki oltási versenyt akar nyerni. Hetente hoztak ki eltérő %-okat és mindig az volt a lényeg, hogy jobb legyen pfizer. Ha lehetne választani akkor most is pfizert választanám te gyökér csak ebben a helyzetben amibe belekényszerítették az embert nem lehet de egy vektor vakcina akkor is modernebb mint a kőbaltás kínai.
És menj te a kurva anyádba gyökérkém.

nincs1agy 2021.04.11. 23:01:06

@Etniez: @kárárámaispj: Nem kötötted a Shinopharm használatához a magas hazai halálozási számot?? Nem félsz, hogy rád szakad a plafon?

white999 2021.04.11. 23:01:15

@kárárámaispj: Egyébként simán az lenne a becsületes ha fideszesek kínaival és orosszal oltanák magukat. Legyen övék a jobb én lemondtam volna róla. Már az is elég lett volna ha küldenek egy e-mailt hogy mikor kerülök majd sorra de ez a filléres webshopok ismérve is megoldhatatlan feladat elé állította a kormányzati regisztrációt.

nincs1agy 2021.04.11. 23:03:00

@white999: Össze-vissza beszélsz minden hülyeséget. Az elhízottak körében lényegesen magasabb a cukorbetegek és a magas vérnyomással küzdők aránya, amely jelentős kockázati tényező a covid szempontjából..

élhetetlen 2021.04.11. 23:03:38

@Ménár Atya: Tény, hogy neked a múltkori futam után nem akartam írni, de hogy megszólítottál, hát legyen. „a következő lényeges megoldandó feladat az lesz, amikor elfogynak a regisztráltak és közben tömegével állnak majd rendelkezésre vakcinák, csak nem lesz kit beoltani.” . (Orbán Viktor bejelentette: szerdán kezdődik a nyitás Magyarországon - Portfolio.hu ). Neked ez nem forrás, az meg nem érv, hogy nem lesz szerencsés majd akkor, egyik napról a másikra összegányolni egy rendszert, teljes váltással. Nem lehetne gyakorolni akár a körzetiknél, akár az oltópontoknál (ami akár stadion is lehetne) a regisztráció nélküli időpont kéréssel?
„Semmi fennakadás nincs”, ha neked flottul ment, akkor nem számít, hogy a barátnőm másfél órát állt sorban. Értem. Azt a szösszenetet nem keresem meg, ami arról szólt, hogy valakit 80 km-re levő oltópontra hívtak be tévedésből. Nem emlékszem, lehet, hogy csak 60 km volt. „Március 15-ig minden 60 év feletti magyart be fognak oltani, aki regisztrált a vakcináért - mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádióban.” (Kijön a matek? Ennyi idős magyar kaphatja meg a koronavírus-vakcinát március 15-ig (penzcentrum.hu) . 68 leszek a nyáron, és még nem kaptam szurit, pedig regisztráltam. De minden zökkenőmentes.
A kérdésedet nem kell költőinek minősíteni, mert az azt sugallja, hogy tudod a választ, pedig nem tudod. Nem vagyok orvos, de tudok gondolkodni. És a kínai gyártónál, akitől vásároltunk, a siker kapujában, mikor már csak a lé dőlt volna, lemondott két legfelső szintű vezető (az egyik az ellenőrzésért is felelős volt). Miért is? Csak a sikerből nem kértek? Az oroszoknál jobb a helyzet, ott csak egy kutató fejlesztő esett ki az ablakon. Ezek szerintem nem jó jelek. Probléma van az AZ-vel, de az rögtön nyilvánosságra került. És ez fontos, nincs sumákolás.
„Kicsit gondolkodni is kellene néha, orvosok ücsörögnek feleslegesen arra várva, hogy neked mikor lesz kedved oltatni magad. Ez baromság, drága időigényes„. Nyilván olvastad Ekrünek írt kommentemet, csak nem értetted meg. Nem kell ott ülni, és várni. Regisztráció nélküli időpontfoglalás. Próbálom lassan, hogy megértsd. holnapra öten kértek időpontot az adott helyre. Egy orvos megy ki. Ha, amíg ott van, jön még pár hívás, hogy esetleg van-e még hely aznapra, akkor, ha van, mondják, hogy mikor jöhet, ha nincs, akkor adnak másnapi időpontot. Ha százan jönnének, akkor tudván, hogy hány oltó jöhet szóba, az alapján osztanák az időpontokat. És az időpont osztáshoz nem kéne egészségügyi dolgozó, elég lenne egy időszakosan foglalkoztatott érettségizett is. Ne fárassz tovább!

Etniez 2021.04.11. 23:06:45

@white999: Nem tudom, mennyire kap újra a járvány, hogy nyitnak jövő héten. Ha nem, akkor csehek "nyerik" a versenyt. De majd kiderül.
De a trendeknek megfelelően első kettő lettünk, ahogy jósoltuk.

Etniez 2021.04.11. 23:07:18

@kárárámaispj: Amikor a magadfajta trollok megtanulnak gondolkodni. Pont akkor.

Etniez 2021.04.11. 23:25:23

@nincs1agy: Én biztosan nem. A kínai vakcina maximum hatástalan, ezt írtam. Halált nem okoz.

white999 2021.04.11. 23:47:16

@nincs1agy: Vietnámban úgy védekeznek, hogy amikor kakdu péter megfertőzte a testőrökekt, úgy 3000 embert raktak miatta karanténba. Ebből lehet vonni azt a tanulságot, hogy azért kevés a fertőzött és halott mert soványak de azt is normálisan védekeznek. Ha itt 80% túlsúlyos akkor éppen négyszer annyi esély van, hogy egy kövér kapja el a betegséget, mint egy normál testalkatú, akkor abból a nagy számok törvénye alapján már önmagában négyszer annyi kövér fog meghalni. Kapizsgálod. Amerikában aki normál testalkatú az vagy színész vagy fitnesz edző amúgy az egész ország szét van folyva. Ebből akkor lehetne következtetést levonni ha volna egy szobában 5 kövér és 5 normál testalkatú, hogy abból szándékosan megfertőzve hányan kapják el és ki hal meg.
A COVID nem felső légúti betegség hanem érrendszeri és vezető halál ok a citokin vihar amikor a szervezet elkezd védekezni eszetlenül és túlreagálva a saját szervezetét emészti fel miközben nem is kellene védekezni a covid ellen már. Ez kurvára független a testsúlytól, mert immunrendesz függő. Haveromáknál egyedül ő volt kórházban a szülök krónikus betegséggel és párja asztmával nem.

kárárámaispj 2021.04.11. 23:48:19

@white999:
Hehe. Vergődj, magyarázkodj.
"Ekkor hiteltelen volt is volt a cucc, mert akkor még ennyi adat se volt róla mint most. de engem kakadu péter meggyőzött hogy beoltotta magát."
Ez ám a szakértelem. Azt hittem, hogy utánaolvastál a hivatalos dokumentációjának, esetleg eredetiben oroszul, aztán összevetetted az itthoni vizsgálatokkal.

"Amúgy az volt vele a baj mint kretén Fideszel aki oltási versenyt akar nyerni. "
Igen. A kretén fideszesek levegőt akarnak venni.

"Hetente hoztak ki eltérő %-okat és mindig az volt a lényeg, hogy jobb legyen pfizer. Ha lehetne választani akkor most is pfizert választanám te gyökér csak ebben a helyzetben amibe belekényszerítették az embert nem lehet"
Ja. Mert nincs elég, ugye te barom? Egyébként simán lehet. Jelen állás szerint december környékén kapsz pfeizert. Persze csak akkor ha a többi ember elfogadja a másikakat. Ha mindenki olyan hülye mint te, és várna a pfeizerrel, akkor úgy 2023 ban meg is lenne az átoltottság.

"de egy vektor vakcina akkor is modernebb mint a kőbaltás kínai."
Na, megint a szakértő a 444 meg index.hu okoskodással. Akkor most a saját szavaiddal meséld is el, hogy miben is jobb? Mert ugye a kőbaltás cucc az úgy 150 éve bevált technológia. Szánalmas és felesleges életed során eddig kaptál úgy kb. 8 oltást, az mind a kőbaltás volt. De most, hogy kurva nagy internet szakértő lettél, már nem jó.

"És menj te a kurva anyádba gyökérkém."
Fáj, mi, amikor beleverik az orrodat a saját szarodba?
Lettél volna hiteles, és nem oltattad volna be magad baszod.

kárárámaispj 2021.04.11. 23:51:06

@Etniez: "A kínai vakcina maximum hatástalan, ezt írtam. "
haló emberek! Ne oltassatok, egy utolsó csicska betegtologató aki OKJ tanfoylamon lett ápolósegéd azt mondta, hogy hatástalan. Egy igazi szaktekintély...
Kisköcsög. Majd ha a fékbetét csere lesz a téma, vagy a jobbkézszabály, akkor szóljál. Ahhoz lehet, hogy értesz.

white999 2021.04.11. 23:55:32

@Etniez: Cseheknél ma 37 nálunk 206 halott. Ők lefelé mennek mi magasan tetőzünk.

1 MILLIÓRA ŐK 2593 mi 2429 Ezer főt kell behozni ami napi 200-al gyerekjáték. Gibraltár is meglesz szégyenszemre pedig ott 33.000 laknak.

kárárámaispj 2021.04.12. 00:00:19

@élhetetlen:
Na, hálisten előmásztál te is.
"„Semmi fennakadás nincs”, ha neked flottul ment, akkor nem számít, hogy a barátnőm másfél órát állt sorban."
Igen, az nem számít. Tudod, az van, hogy terveznek egy számot, aztán, ha egy magadfajta roki szarakodik, neadjisten az orvosnak el kell mennie vécére, akkor feltorlódik a sor.
Nyilván te mindig mindent tökéletesen csináltál életedben.

"Azt a szösszenetet nem keresem meg, ami arról szólt, hogy valakit 80 km-re levő oltópontra hívtak be tévedésből. "Nem emlékszem, lehet, hogy csak 60 km volt."
Ja. Volt egy ilyen tényleg. Tehát minden szar.
" 68 leszek a nyáron, és még nem kaptam szurit, pedig regisztráltam. De minden zökkenőmentes."
Esetleg kérdezd meg a háziorvosodat. Nekem az összes ismerősöm aki regisztrált, 30-75 ig mindenki megkapta.

"Nem vagyok orvos, de tudok gondolkodni."
Azt már láttuk sokszor. Tudjuk, a balatonban a kisgyerekek megeszik a szart, meg a többi agymenésed.

white999 2021.04.12. 00:01:06

@kárárámaispj: RUSVAI mondta meg az összes virológus szakértő, nem a kakadu te gyökér. A szakemberekkel vitatkozzál ne velem. Amúgy az megvan hogy ha valami 79%-ot tud a másik meg 91%-ot akkor a 91% a jobb. Ráadásul a 79% ra már az emirátusban 3. kört oltják, hogy hatásos legyen. Vagy ezt is tollba kell mondanom te kretén vagy ezeket már felfogod a csökött agyaddal.

kárárámaispj 2021.04.12. 00:02:35

@élhetetlen:
"lemondott két legfelső szintű vezető (az egyik az ellenőrzésért is felelős volt). Miért is? Csak a sikerből nem kértek?"
Korrupció miatt. Csak addig már nem terjedt az olvasmányod.

white999 2021.04.12. 00:03:11

@kárárámaispj: Írd fel mindenhova kisköcsög hogy a kőbaltás a jobb mint a vektor meg pfizer. Lássuk hányan rögnek ki gyökér. Remélem kínaival oltatod magad.

kárárámaispj 2021.04.12. 00:03:57

@white999:
És mesélj, ott áll a 91%os a polcon, te idióta fasz?
Mondom, ne szard szájba magad, várd ki szépen a decembert.

white999 2021.04.12. 00:05:21

@Etniez: Mennyire kap erőre? Hát kezd megint megtelni a helyi kórház.

kárárámaispj 2021.04.12. 00:06:53

@white999:
"Írd fel mindenhova kisköcsög hogy a kőbaltás a jobb mint a vektor meg pfizer. Lássuk hányan rögnek ki gyökér. Remélem kínaival oltatod magad."

:D:D:D: Szánalmas szardarab vagy. Az orosz ellen is magyaráztál. Semmit nem értesz hozzá, de ugatsz.
Próbáld felfogni. A "majd lesz decemberben, talán 91%os" nál jobb a "itt van vigyed, 79%os" cucc. Sokkal jobb.

white999 2021.04.12. 00:08:07

@kárárámaispj: Nem a 91%-os bennem van mert másnak nem kellett. Én már védett vagyok te meg várod, hogy a pártvezetés a krumpli mellé adjon kínait is. Bár ha öreg és szenilis vagy akkor már biztos megkaptad. Van rá esély. Az öreg szenilisre.

white999 2021.04.12. 00:09:15

@kárárámaispj: ELVESZTETTED A FONALAT SZEDD ÖSSZE MAGAD TAHOKÁM MERT ÍGY SENKI NEM ÉRTI AMIT MONDANI AKARSZ.

Etniez 2021.04.12. 00:40:42

@kárárámaispj: Te meg semmihez nem értesz, te kis fikagép. Másokat szapulsz, pedig csak egy kis gyökér vagy, akinek azt is megmondja a fidesz, hogy mit gondoljon.

Etniez 2021.04.12. 00:45:49

@white999: Annyira jó a kínai, hogy komoly engedélyeztetésnek nem merik alávetni. Az oroszt sem.
Csak remélhetjük, hogy biztonságos. Kakadu megmondta. Meg a magyar szakemberek is, akik nem is vizsgálhatták a készítményt, mert a Kakadu eldöntötte helyettük, hogy jó.

Ettől eltekintve még lehet, hogy jó. Csak ezt te sem tudod, hiába vered a tamtamot. Max elhiszed.

élhetetlen 2021.04.12. 00:54:03

@kárárámaispj: És gondolod, hogy annak sokan örülnek, hogy te is előmásztál, a nem éppen úriemberhez méltó stílusoddal? „ha egy magadfajta roki szarakodik”, tudod, sok rokinak kéne szarakodni, hogy másfél órás sor torlódjon fel, vagy a dokinak is hasmenése kellene legyen. Persze, ez a valószínűbb, nem a szervezetlenség. A „Semmi fennakadás nincs”és a „Tehát minden szar”között van átmenet, akkor is, ha te nem érted.
A másik, szerencsére nekem csak a térdem sérült, nem az agyam, mint neked. Te lerokizol, bár nem voltam, nem vagyok leszázalékolva. Tudod, a rokkantosítás úgy működik, hogy kérni kell, aztán elbírálják. Én nem kértem, te sem, de, ha kérted volna, lehet, hogy agyi korlátozottságod miatt most roki lennél. „a balatonban a kisgyerekek megeszik a szart”. Nem emlékszem pontosan, hogy mit írtam, valószínű, hogy azt, hogy nem kéne engedni hogy adott gyerek a pancsolóba pisiljen, vagy szarjon, de, ha elmondanád egy elmegyógyásznak, hogy te ezen úgy kikattantál, hogy évek múlva is emlékszel rá, biztosan megkapnád az agyiroki papírt. Ennyi.

élhetetlen 2021.04.12. 00:59:49

@kárárámaispj: „Korrupció miatt”. Ja, csak ennyi? Ha egy vakcina gyártása, piacra dobása körül korrupció van, akkor minden rendben, minden tiszta? Okos meglátás!

Ménár Atya 2021.04.12. 06:34:18

@élhetetlen: Hát tényleg nem vagy orvos, és a logisztikához sincs sok közöd.
Csak ott olthatsz, ahol megfelelő körülmény van arra az esetre, ha valami gond lenne, pl nem várt reakció, ehhez több ember kell, nem elég egy ápoló, elfelejted hogy problémás a tárolása az oltóanyagoknak, főként a pfizer-nél, ha nem használod fel célzottan akkor tönkremegy, ezért van az, hogy tömegesen és lista alapján adják.
Túl sok atv-t és gyurcsányt nézel azért írsz átgondolatlan hülyeséget.
Amíg van regisztrált jelentkező, sokkal egyszerűbb megszervezni, a gyors oltást, ahogy jön a vakcina, felesleges erre kapacitást fenntartani, hogy azt várja a körzeti, élhetetlen úr mikor akar befáradni és milyet rendeljenek neki.
Már ott megdől, hogy mondjuk te kedden szeretnél menni, másik kettő meg szerdán hárman meg mondjuk pénteken és mind pfizert akar.
A gond ezzel csak annyi, hogy ki kell olvasztani a vakcinát,ami ugye 5 adagos kiszerelés egy üvegben, tehát kedden 4 adagot, szerdán 3 adagot, pénteken meg két adagot kell kidobni ,élhetetlen úr és társai miatt, mert visszafagyasztani már nem lehet.
Na akkor most hogy ezt tisztáztuk, hívd fel az ATV-t és mond meg, hogy gyurcsány és bandája ne terjesszen ekkora baromságot.
Amúgy azt sem értem mi a gond azzal, hogy kapsz egy telefont, hogy mehetsz, kb 1 perc az életedből, és az orvosnál meg nem lesz káosz, és felesleges telefonálgatás.
Félelmetes mennyire nem tudsz gondolkodni, csak szajkózod a párt direktívát,amit a nagy fletó vezér épp kiad neketek...................

white999 2021.04.12. 07:36:39

@Etniez: Világos! Az orosz a technologia az orvostudomány fejlettsége alapján simán a pfizer (moderna stb) mögött a legjobb lehet. Ha Svájc gyártaná, senkiben fel sem merülne a kérdés, ez a baj a diktatúrákkal. Számomra pont az a biztató, hogy nem tudnak eleget gyártani, ha valami vacakot csinálnának és a mennyiség lenne a cél akkor már elárasztották volna a piacot. Mondjuk ez is csak okoskodás de van benne logika. Így valóban a remény marad, ami még mindig több, mint várni hogy egy korlátozások nélküli országban egy szabadon eresztett vírussal mikor kapom el és az hogyan fog érinteni. Bízik az ember benne, hogy hatásos vagy legalább nem okoz kárt és akkor már beljebb vagyok, mint vakcina nélkül. Amúgy reálisan ha mindenki pfizerre vár, akkor 2022 ben sem lenne a fél társaság beoltva és garantált a fertőzés

Emmett Brown 2021.04.12. 08:07:21

@kárárámaispj: az oltás teljesen random módon történik. Én csütörtökön kaptam, tanár ismerősömet előttem egy héttel nyomták be Pfizerrel, úgy, hogy az oltása után egy nappal hívta a háziorvosa, hogy menjen be, mert kapna egyet. Azt nyilván lemondta.
Katonák/rendőrök szintén nem magyar állampolgárok? Mert őket is előrehozták.

0dzsud0 2021.04.12. 11:26:05

@Rodney_2: Milyen vakcinát kaptatok?

Rodney_2 2021.04.12. 11:48:09

@0dzsud0: Ne is kérdezd, most megyek oltásra (néhány óra még aztán ki tudja :))) ) Kis siránkozásra kapok Pfizert :) Modernától após került kórházba vérrögképződéssel, erről nem nagyon vannak hírek... Apám és anyai nagyapám is trombózisban halt meg, az orvos egyetértett hogy A-Z-t kihagyjuk. "Megbízható nyugati vakcinák" a la Dobrev Klára :(((
Nekem a keleti sajnos nem jó mert muszáj EU passportot kapnom, sokat utazom. És a szputnyikot nagyon fúrják politikai alapon, pedig jobb mint az A-Z. A franciák azért fúrják, mert a Sanofi még csak most készül el a saját nyamvadt vakcinájával és azt akarják nyomni az EU-ban. Ezért haljon meg még egy csomó ember. Ezek a minta jogállamiság / jó kormányzás nyugati politikusok. Vagy ott a szlovák elmebaj. Kik fúrják a szputnyikot? A ballibsi pártok. Ezek tényleg csak rombolni és gyilkolni tudnak mindenhol :((( Különös anyagból vannak gyúrva, biztosan már így születnek...

white999 2021.04.12. 15:42:55

@Rodney_2: Bocs hogy belepofázok de pfizer is nyugati. Moderna meg a pfizer ugyanaz a technológia habár egy fokkal több mellékhatása van a modernának. AZ szputnyik mindkettő vektor de szerintem is jobb az orosz. vagy inkább reménykedik az ember benne. Te magad is elismered, hogy a keletivel nem engednek be( én orosszal engednék és az sem biztos, hogy nem fognak) tehát nagyon nagy kreténséget nem mond Dobrev. Mondjuk az oroszok tehetnének róla, hogy elfogadják csak le kellene papírozni a cuccost. A fő gond az az orosszal, hogy nincs, ide is későn szállított és nem az hogy nem akar venni a nyugat. A Pfizeren kívül mindenkinek megvan a maga sara talán még a modernánának nem de Ő meg keveset szállít.

a nagy hohohorgász 2021.04.12. 16:25:37

@white999: a pfizernak nem sara az hogy nem tud annyit gyártani amennyit szerződésben vállalt????? szerinted????

élhetetlen 2021.04.12. 17:38:33

@Ménár Atya: Még szerencse, hogy te orvos is vagy, logisztikus is, és logikusan gondolkodsz is.
„Csak ott olthatsz, ahol megfelelő körülmény van arra az esetre, ha valami gond lenne”. Mit nem mondasz! . Eddig úgy tudtam, hogy oltópontokon, körzetiknél, és van, amit lakáson is lehet adni. Egy lakással mit csinálnak, hogy megfelelő körülmény legyen?
„ezért van az, hogy tömegesen és lista alapján adják.”Nem tudom, történt-e változás, de, mikor regisztráltam, nem lehetett megadni, hogy milyen vakcinát fogadok el, tehát ez egy nem létező adat a regisztráltaknál, de szerinted ezen nem létező adat alapján hívják be tömegesen az embereket. Nem így van. „milyet rendeljenek neki.”. A körzeti nem „rendel”, hanem kap, amit kap, aztán elkezdi hívogatni az oltandókat, és egyeztet, hogy kinek mi jó, és attól függően hívja a rendelőbe, vagy küldi oltópontra, mert azt megkapja, hogy hol, mi lesz a köv. napokban. A Pfizer. Ha a körzeti kap tíz adagnyira felhasználási jogot adott oltóponton, akkor először azokat hívja, akik jelezték, hogy azt kérik, (ha nem jelzi valaki, akkor nem tudhatja, mert, mint már írtam, a regisztrációból nem derül ki), és, ha nincs tíz ilyen, akkor kérdezi a többieket. El tudod képzelni, hogy egy körzetben nem akad tíz oltandó, aki a Pfizert vállalná, mert mindenki ragaszkodik a kínaihoz? És még nekem írod, hogy nem tudok gondolkodni. „kapsz egy telefont”. Kitől? „mehetsz”. Milyen vakcinára? Mint írtam, nincs nyilvántartva, hogy mit fogadsz el, és szabad vakcina választás van. Azt hiszem, túl egyszerű vagy. Hogy is van? Ha én hívom az orvost, megadva, hogy mit fogadok el, abból káosz lesz, ha az orvos hív feleslegesen x embert, mert ami van, az nem jó neki, akkor nem lesz felesleges telefonálgatás? Mert te aztán tudsz gondolkodni. Mindegy.
Nem tisztáztál semmit, csak mondtál valamit, aminek nem sok értelme van.
A másik, szokták volt mondani, hogy ki mint él, úgy ítél. Lehet, hogy neked szükséged van vezérürüre, aki után mehetsz, nekem nincs. Ha nem tudsz leszakadni erről az ATV, Gyurcsány témáról, mint érvről, (a többi érved sem ér semmit, ez már a múltkor is kiderült), akkor ne kínlódj, mert ez sem érvelés. „csak szajkózod a párt direktívát,amit a nagy fletó vezér épp kiad neketek”. Idézd, hol. és mit szajkóztam. Szánalmas, amit produkálsz.

white999 2021.04.12. 17:55:28

@a nagy hohohorgász: Egyedül Ő teljesítette? Szerinted akkor az micsoda?

"A két vállalat 2021. év elején kiemelt figyelmetfordított gyártási kapacitásainak megerősítésére és kibővítésére, hiszen a cél, hogy a növekvő globális igénynek megfelelve idén több mint 2 milliárd adag COVID-19 vakcinát gyártsanak és szállítsanak világszerte. Magyarország vonatkozásában az első negyedévre vállalt teljes vakcina mennyiséget a Pfizer megbízhatóan leszállította, 2021második negyedévétőlpedigjelentősen megnöveli az országbaszállított vakcina dózisok számát"

white999 2021.04.12. 17:59:08

@a nagy hohohorgász: Ja a kínai is teljesítette, bár nézőpont kérdése, hogy ha valamiből 3 adag kell de csak kettőre valót szállít le az micsoda. Nem vagyok szőrszálhasogató, ezt a az alacsonyabb minőség rovatba teszem amikor arról beszélünk, hogy kinek mi a sara.

0dzsud0 2021.04.12. 19:14:03

@a nagy hohohorgász: Erről ő valószínűleg lemaradt, meg a nevetséges -80 °C-os tárolási/szállítási kritériumokról is.

Ménár Atya 2021.04.12. 19:32:29

@élhetetlen:
Az a baj, hogy nem akarod megérteni a logisztikát, hűtést.
Bocs, de burokban élsz, és fogalmad nincs a valóságról.
Hogy hol idéztél dk mantrát?
Hát.... ha csak nem te dobtad fel nekik az ötletet, hogy tb kártya alapon oltsanak, akkor bizony most is az ő mantrájukat hajtogatod.
Jelenleg regisztráltakat oltanak, felesleges magyaráznod hogy megy az oltás, pontosan tudom, semmi extra.
Ami vakcina van azt próbálják szétosztani, elég nehézkes lenne, ha sok kis élhetetlen úr, kénye kedve szerint kellene osztani a vakcinát, nem akarom ismét leírni, hogy milyen kiszerelésben ,milyen hűtést igényel, és nem tudod visszafagyasztani stb.
Vezérürütök nektek van, eddig egy önálló gondolatot nem mondtál, csak szajkózod a DK direktívát.
Megértem nektek ez kell meg az idióta fletó, ebben nőttetek fel, amit a főnök mond az úgy helyes, keleti vakcina rossz....mára már halkul ez is :)

Ménár Atya 2021.04.12. 19:36:42

@a nagy hohohorgász:
Felesleges vita.
Majd ha lefut, akkor kell ezen rágódni, jelenleg oltatni kell ami van azzal, és reménykedni, hogy nem voltál már fertőzött az oltás előtt, akkor tök mindegy, úgy is.

white999 2021.04.12. 19:42:54

@a nagy hohohorgász: "A Pfizer a kezdeti bizonytalanság után már jó ideje megbízhatóan teljesít, összesen már közel 1,3 millió adag oltóanyagot szállított le Magyarországra. Keddi közleményükben hozzátették, a második negyedévtől jelentősen megemelik az ide szállított mennyiséget. "

Igazad van tényleg hülyének néztelek de még én sem gondoltam, hogy ekkora kretén vagy. Mosd meg a szádat és utána jöhetsz szopni bár nem biztos hogy benne vagyok, inkább csak játszd az udvari bohócot.

g7.hu/kozelet/20210324/a-szputnyik-es-az-astrazeneca-kesese-miatt-kellett-uj-vakcinakat-engedelyezni/

Ha elolvastad akkor vedd fel a csörgő sipkát és add elő a következő műsorszámot. Mondjuk legyen az, hogy káromkodva még mindig nem érted, hogy ha valaki leszállít annyit amit vállal az korrekt dolog. Gyerünk bohóc táncolj kezdődjék show.

white999 2021.04.12. 19:58:45

@a nagy hohohorgász:

telex.hu/koronavirus/2021/03/26/eu-unio-brusszel-vakcinak-beszerzes-szallitas-mennyiseg-masodik-negyedev

Neked túrtam kretén. A Pfizer még túl is teljesített ha kevesebb 888 at olvasnál nem égnél ekkorát. Táncolj bohóc!!! Nagyon hülye majd ha esetleg bocsánatot kérsz a mosdatlan szádért akkor megfontolom, hogy szóba álok veled, addig kuss van alattvaló.

nincs1agy 2021.04.12. 21:39:02

@Etniez: "Én biztosan nem. A kínai vakcina maximum hatástalan"

Hatástalan.. persze.. és annak a több millió Shinopharmmal oltott magyar és szerb embernek biztos csak kurva nagy szerencséje volt, hogy nem találkozott a vírussal. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy Shinopharm nélkül hányan lennének ma közülük a föld alatt..

élhetetlen 2021.04.12. 22:15:27

@Ménár Atya: Nem semmi vagy. Ezt már elhinni is fárasztó, hogy ilyen gondolkodásmód létezik, mint a tiéd. „Az a baj, hogy nem akarod megérteni a logisztikát, hűtést.”. A Pfizernél van hűtési probléma a hosszabb idejű szállításnál. Ez költséges a hűtés miatt, ezért nem viszik ki az x ezer körzeti orvoshoz, csak a kevesebb számú oltópontra. Ha már ott van, öt napig normál hűtőben is tárolható. Te nem érted az esetet. (Esetleg nézz utána).
„elég nehézkes lenne, ha sok kis élhetetlen úr, kénye kedve szerint kellene osztani a vakcinát”. Fogd már fel, hogy nem erről van szó, hanem a már elosztott vakcinákat annak ajánlják, fel, aki azt elfogadja. Ez maradt ki a szuper reg rendszerből. Ez egy nagyon egyszerű relációs adatbázissal megoldható lett volna, akkor még értelme is lehetett volna. Másnak már vázoltam is a struktúrát, nem fogom megismételni, mert nem értenéd. „ha csak nem te dobtad fel nekik az ötletet, hogy tb kártya alapon oltsanak, akkor bizony most is az ő mantrájukat hajtogatod.”. És képzeld, még azt is képes vagyok mondani, hogy a fű zöld, bár nem tudom, ki mondta először, kinek a mantráját hajtogatom. Veled még nem fordult elő, hogy egy ötlettel egyetértettél, főleg, ha az működhet? A körzeti megadja az oltópontnak, hogy hány embert irányított oda, ők látják, hogy maradt-e szabad kapacitás, miért ne lehetne ezt telefonon megkérdezni, és ha van, időpontot foglalni? Egyébként bagoly mondja a verébnek futam, te kinek a mantráját nyomod, hogy ez az eltolt reg rendszer, ahol még azt sem rögzítették, hogy ki, mit fogad el, ez a tökéletes megoldás, ennél jobb nem is lehetne?
„felesleges magyaráznod hogy megy az oltás, pontosan tudom, semmi extra.”. Már sok megállapításoddal igazoltad, hogy nem tudod, csak nem veszel tudomást a cáfolatról. „eddig egy önálló gondolatot nem mondtál”. Te bezzeg mit is mondtál? Ne szórakozz! Én nem akartam megváltani a világot, főleg nem úgy, hogy neked mondom el, hogyan kéne, csak azt próbáltam leírni, hogy miben nincs igazad. Sajnos, nem érted. A keleti vakcinákról meg nem írtam, hogy rosszak, csak azt hogy miért fogadom gyanakvással, de nem érted. A káráló már megírta, hogy csak korrupció miatt mondtak le a vezetők, a válaszomat olvashattad. Jók vagytok vele együtt logikában.
„burokban élsz, és fogalmad nincs a valóságról.”. Miből gondolod, hogy kevesebb kapcsolatom, barátom van, mint neked? Esetleg értelmesebbek nálad. Vagy úgy gondolod, hogy a valóságot csak az utcai szemetesek turkálásából lehet megismerni?
Rengeteg ember van, aki úgy hiszi, hogy okos, logikus gondolkodású. Ilyen vagy te is, én is. A különbség annyi, hogy te nem tudod cáfolni azt, amit én írok, és, ha én cáfolom, amit írtál, te arról nem veszel tudomást, és jössz az ATV, Gyurcsány szöveggel. Engem nem zavar, ettől még lehet boldog életed, de engem ne boldogíts a téveszméiddel, ha kérhetem. Nem vagy azon a szinten, hogy meggyőzz.

élhetetlen 2021.04.12. 23:17:19

@Ménár Atya: Csak olvastam tovább a híreket… Ez is Gyurcsány dumája, amit csak szajkózok? Vagy ez sem hiteles? Vakcinák: Kína megrendítő beismerést tett a hatékonyságról - Napi.hu .

Ménár Atya 2021.04.13. 06:01:49

@élhetetlen: Ez a baj, hogy csak olvasod, de nem érted. Kísérleti fázisban az egyik kínai 54 %-os.
Mondom Kísérleti fázisban!
Gondolom ez már nem ment át.
A sanofi vakcinája kísérleti fázisban megbukott, még emberig sem jutott el, pedig mára azzal kellene tele lenni a rendelőknek.
De, csak mert annyira okos vagy, a hatékonyságot kétféleképp nézik, gondolom erről már nem tudsz.
Hatékonyság-milyen számban véd meg a betegségtől , ez átlag 55-95 %
A másik szám, ami fontosabb, milyen arányban véd meg a súlyos megbetegedéstől,haláltól ez viszont már az 55 % hatékonyságúnál is 100% körül mozog.
Kis segítség,mielőtt még az értelmes barátaid hívnád :
telex.hu/koronavirus/2021/03/29/covid-vakcinak-oltasok-tudnivalok-informaciok-minden-ami-fontos-ki-kaphatja-pfizer-moderna-astrazeneca-szputnyik-sinopharm-janssen-cansino-covishield

Ménár Atya 2021.04.13. 06:39:41

@élhetetlen:
Akkor most ismét cáfolom a tb kártya téziseid.
Továbbra is tartom, hogy a logisztikához nem értesz, ez látszik, amikor azt fejtegeted, hogy 5 napig is eláll a vakcina hűtőben.
Akkor elmondom hol bukik a logikád.
Te egy kb két hónappal későbbi állapotot vázolsz, amikor már a regisztráltak nagy része be lesz oltva, és a maradék bizonytalan ,amikor majd körülötte is hullik az oltatlan rokonság, majd telefonál, hogy szeretne oltást.
Mondjuk akkor már elegendő egy oltópontra irányítani, ahol megmondják mikor olvasztják ki az üvegcsét, hogy ne kelljen az 5 adagból négyet kidobni.
Ez csak épp annyit tesz, hogy ezek a telefonálgatós emberek, elveszik az időt az orvostól, amit hasznos gyógyítással tölthetne, de ez más kérdés , egy másik vita.
Az szintén hülyeség, hogy nem oltanak pfizerrel körzeti orvosnál, itt látszik ,hogy rosszak az információid.
Tegnap anyósomat pfizerrel körzeti orvosnál oltották, míg engem szputnyikkal oltóponton.
A pfizert ha kell még a lakásodra is kiviszik, tehát hülyeség, hogy csak oltóponton kaphatod.
Pont ezért van a regisztráció.
Én erről beszélek, az emberek tömegesen oltatnak még, tehát regisztrálnak, az oltóanyag mennnyiségének függvényében az orvos megkapja a kvótát és eldönti kit hív be, vagy kit küld tovább.És ennyi.
A folyamat egy email, egy telefon, utána bemész leadod a kis papírkádat, egy szúrás és húsz perc után viszlát a következőn.
Jó mi vérfideszesek ezt biztos rosszul tudjuk itt vidéken elbutulva a zsákfalunkban, még szerencse, hogy a panelproli olyan jól informált mindig..... :)
Egy kicsit pedig az ideológiához, te ellenzéki vagy, ez világos, az ellenzék ma gyurcsány, tehát az ő , számomra beteg agyament ideológiáját támogatod, ezzel nincs is semmi baj, baj fletóval van, neked tetszik nekem nem.
Én inkább kormánypárti vagyok, de nem azért mert orbán egész nap gyurcsányozik, hanem mert csökkentek az adóim, és olyat támogatnak, ami hasznos, lásd család.
Mivel két gyerekem van , akik 2000-es születésűek ezért van épp elég összehasonlítási alapom a két rendszerrel.
Fletó rendszerében sarcoltak, és csődbe vitték az országot, jelenleg a fidesz rendszere nem ilyen, szerintem sokkal jobb.
A különbség csak annyi hogy ha neked azt mondják az ellenzéki megmondók, hogy ez vagy az rossz, te elhiszed, és ( ne magadra vedd) inkább meghalsz, de akkor is igazuk van.
Én nem vagyok ennyire elkötelezett, ha majd úgy látom nem jó a fidesz, könnyed mozdulattal húzom az x-t oda ahol úgy gondolom jobban intézik az ügyeimet.
Ez a vakcina háború a legékesebb példa rá, hogy milyen idióták az emberek, nem oltat, mert kínai...inkább meghal, mineközben a kedves ellenzéki vezetők szúratják magukat soron kívül, vagy kínaival, orosszal, remélem nem kell belinkelnem bősz anett férjét, vagy akármelyik másikat aki keleti vakcina ellen kampányolt, utána keleti vakcinával oltatott.
Az ilyen ember szarházi áruló.
Nem engem árult el, téged.
Visszatérve pedig a logisztikához, szerintem eljön az idő, amikor telefonálhatsz, lassan lepereg majd a regisztrációs lista, mivel napi 60-80 ezer embert oltanak ez alapján gond nélkül.
Kisebb zökkenő mindenhol lehet ekkora számnál, de úgy néz ki jól működik, és elég hatékony a felhasználás. A számok ezt mutatják.
Miért is kellene ezen változtatni akkor?
Az emberek nagyobbik része bármit elfogad, ha nem akar meghalni, de ha nem akkor kicsit vár és kap mást.
Anyósomnak Astrát ajánlottak, de a háziorvos nem ajánlotta , egy hét múlva (tegnap) pfizert kapott.
Tehát működik a rendszer.
Magam részéről azzal sem értek egyet, hogy te válogatsz, milyen alapon? biokémikus, virológus vagy?
Szerintem az orvos döntse el,ne te, de ez megint egy újabb vita.

élhetetlen 2021.04.13. 15:56:07

@Ménár Atya: Ez az, amiért nem érdemes beszélgetni veled. Átküldök egy linket, „A Sinovac vakcinája 50 százalék körül van, szemben a Pfizer 97 százalékos hatékonyságával. A hivatalos tájékoztatás szerint április másodikáig Kínában 65 millióan kapták meg legalább az első vakcinát, ebből 34 millióan pedig már a másodikat is.”, „Gao Fu megemlítette, hogy a kínai oltóanyagok hatásossága többféle megoldással is javítható. Példaként említette az adagolás, és a két oltás között eltelt idő újragondolását, az ismétlő oltások számának növelését. (Az Egyesült Arab Emírségekben pedig már régebb óta három adagot adnak be a Sinopharmból.)”, erre te arról hadoválsz, hogy egy vakcina kísérleti fázisban bukott meg, csak én nem értem. A 65 millió oltás, és a harmadik adag, az nem az a kísérlet, amiről te beszélsz.
„Továbbra is tartom, hogy a logisztikához nem értesz, ez látszik, amikor azt fejtegeted, hogy 5 napig is eláll a vakcina hűtőben.” A Pfizer/BioNTech vakcinája magasabb hőmérsékleten is tárolható (webbeteg.hu) , „A vakcina öt napig hagyományos hűtőszekrényben is tárolható (+2 és +8 Celsius-fok között).”. „A pfizert ha kell még a lakásodra is kiviszik, tehát hülyeség, hogy csak oltóponton kaphatod.”, és hogy rád hivatkozzak, akkor a másik négy adagot kidobják? Kicsit összevissza beszélsz, mert hol azzal jössz, hogy, ha telefonos időpont kérés van, akkor ki kell esetleg dobni pár adag Pfizert, de ha házhoz viszik, akkor nem lehet veszteség, mert ott biztosan van 5 Pfizert kérő ember. Vagy mit akartál mondani?
„Akkor most ismét cáfolom a tb kártya téziseid.”. Nem cáfolsz te semmit, csak mondasz valami zöldséget. „Te egy kb két hónappal későbbi állapotot vázolsz”. Igen, csak te azt nem vagy képes megérteni, hogy arra az állapotra készülni kellene. Aki telefonon kapott idő pontot, és beoltották, az hogy kerül a beoltottak listájára, akiknek majd kártyát küldenek, stb. EZT A FOLYAMATOT KI KELL DOLGOZNI, LE KELL TESZTELNI, különben az lesz, mint a regisztációnál. Ja, és arról mélyen hallgatsz, hogy a nem tárolt „mit fogadok el” adat alapján hogyan is hívják be az embereket tömegesen oda, ahol az van, amit elfogadnak? Azt, hogy ez képtelenség, nem cáfoltad, pedig mindent tudsz cáfolni (szerinted).
„A körzeti nem „rendel”, hanem kap, amit kap, aztán elkezdi hívogatni az oltandókat, és egyeztet, hogy kinek mi jó, és attól függően hívja a rendelőbe, vagy küldi oltópontra, mert azt megkapja, hogy hol, mi lesz a köv. napokban.”, írtam, erre te ma
„az oltóanyag mennnyiségének függvényében az orvos megkapja a kvótát és eldönti kit hív be, vagy kit küld tovább.És ennyi.”. Ezt is cáfolatnak szántad, vagy csak megmagyaráztad nekem, hogy az van, amit írtam? És vegyelek komolyan?
Már csak apróságok. „Anyósomnak Astrát ajánlottak, de a háziorvos nem ajánlotta , egy hét múlva (tegnap) pfizert kapott.Tehát működik a rendszer”. Ki ajánlotta az Astrát, hogy került képbe a háziorvos, a regisztrációs rendszer hívta fel a háziorvost, vagy ti, és ki intézte, hogy kapjon Pfizert? A jól működő regisztráció? Hol egyezik ez azzal, hogy „az orvosnál meg nem lesz … felesleges telefonálgatás.”, mert ezt írtad.
„Magam részéről azzal sem értek egyet, hogy te válogatsz, milyen alapon? biokémikus, virológus vagy? „Szerintem az orvos döntse el,ne te, de ez megint egy újabb vita.”. Hát, ez elég durva. Szerintem jogom van elfogadni, vagy visszautasítani egy kezelést, amíg épeszű vagyok. Ne az orvos döntse el. Lehet javaslata, amit megbeszélhetünk, és döntök. Szerencsére a körzetim van annyira értelmes, hogy tudja, hogy én is az vagyok, csak másból diplomáztam. Eszébe sem jut, hogy döntsön helyettem.
És itt a vége: „te ellenzéki vagy, ez világos”. Csak az világos, hogy nem vagy képes felfogni, hogy vannak emberek, akik nem pártokat követnek, egyszerűen adott törvényeket, rendeleteket, intézkedéseket nem tartanak jónak, vagy rossznak, függetlenül attól, hogy melyik felekezet hozta őket. Nincs miről beszélnünk.

Ménár Atya 2021.04.13. 17:01:12

@élhetetlen:
Sajnálom hogy nem akarod felfogni, mert itt inkább erről van szó szerintem.
De segítek, még mindig kevered a hatékonyságot, és képtelen vagy megérteni, hogy a gyengébb hatékonyságú is megvéd attól hogy az agyagrétegbe kerülj idő előtt.
Ha nincs más mint olyan vakcina, ami kevésbé hatékony, de megvéd a haláltól, akkor nem érdekel ha három vagy öt adag kell, sőt napi három is jöhet, ha túlélsz vele.
Sinovacot nálunk nem adnak, tehát hülyeséget beszélsz.
Úgy csaptok le az ilyen hírekre ,mint légy a lószarra.
-
Jelen helyzetben nem fogják betelefonálgató élhetetlen úr két szép szeméért egy napig sem tárolni a vakcinákat.
Sokan vannak és oltatni akarnak, tehát aki sorrakerül mehet, nem tudom ezt miért nem fogod fel.
Nem beszélek összevissza, csak képtelen vagy feldolgozni az információt, ha beteg vagy, és a lakásodra kell vinni ,mondjuk a pfizert, akkor van egy akinek kiviszik, és négy akit behívnak oltani, tehát nem kell semmit kidobni, azonnal felhasználják.
ok , ezt nehéz megérteni, de így van.
-
"Te egy kb két hónappal későbbi állapotot vázolsz”. Igen, csak te azt nem vagy képes megérteni, hogy arra az állapotra készülni kellene. Aki telefonon kapott idő pontot, és beoltották, az hogy kerül a beoltottak listájára, akiknek majd kártyát küldenek, stb. EZT A FOLYAMATOT KI KELL DOLGOZNI, LE KELL TESZTELNI, különben az lesz, mint a regisztációnál. "
Mi volt a regisztrációnál?
Regisztráltam, felhívtak kaptam egy időpontot és beoltottak.
Minden flottul megszervezve ment, nem értem mi a gondod ezzel.
Beírják a géppe mikor mivel oltottak, és kapsz egy kis kártyát róla.
Tehát felesleges félned , meg lesz később is szervezve.
-
"Ja, és arról mélyen hallgatsz, hogy a nem tárolt „mit fogadok el” adat alapján hogyan is hívják be az embereket tömegesen oda, ahol az van, amit elfogadnak? Azt, hogy ez képtelenség, nem cáfoltad, pedig mindent tudsz cáfolni (szerinted)."
Háziorvos felhív, élhetetlen úr elfogadja a gagyi kínait? nem, Rendben akkor hívjuk ha lesz más.
Kb ennyi, házidoki jegyzi.
Na akkor anyós . Háziorvoshoz jött Astra, Anyóst felhívták, elfogadja e, de mivel van eü problémája tájékoztatták, hogy gond is lehet, vagy vár másikra, vár, egy hét múlva jött pfizer, azt kapta tegnap.
Hát itt ilyen az orvos, figyel a betegeire.
Intézni semmit nem kellett, megvárták amíg jön pfizer ,moderna,szputnyik, Sinopharm, ezek neki nem rizikósak, a vérrög viszont igen.
Te hiába döntesz bármelyik mellet, bocs, de hülye vagy hozzá úgy is, van jogod ugyan elfogadni, vagy nem, de ezt az orvosodnak kellene tudni nem neked.
Az ilyen okostojások kerülnek lélegeztetőre, és ott már az orvos dönt ...helyetted, csak akkor már késő.
Soha nem mondtam, hogy nincs jogod dönteni magadról, dönts.
Te életed , te kockáztatsz, láttam az okos dk-s idiótákat, akik már az agyagba kerültek, biztos jó döntés volt.
Én nem engedném, mivel a te döntésed az én életem is befolyásolja , tehát az idióta nem oltat, csak lefertőződik és még tizet, ez nekem is kárt okoz, mert vagy ezért nem kapok meg szolgáltatást, vagy az életem sodorja veszélybe, tehát kötelezővé tenném ezt is mint sok másik oltást.
De jelenleg nem kötelező, elfogadom.
Esetedben jelen kormány intézkedéseit nem tartod jónak, még egyszer sem kritizáltad a kiváló gyurcsány kurmány intézkedéseit.
Gondolom azért mert akkor minden szép és jó volt, és te független objektív vagy :)
De örülök hogy elismered másból diplomáztál, így már érthető hogy nem érted hogy nem az a vakcina nem itt, és nem nálunk volt.........
Tényleg nincs miről beszélni így, már az első mondatodban megcáfoltad önmagad.
Általánosítottál, a kínai az rossz, aztán a sinovac...........
Minden cigány bűnöző, ja nem, csak kalányos árpi aki nem itt született, és ausztráliában él..........
Jajjj................

élhetetlen 2021.04.13. 21:23:02

@Ménár Atya: „De segítek,”. Te nekem ne segíts, mert nem akarok én is elhülyülni a tanácsaid alapján. „Háziorvos felhív, élhetetlen úr elfogadja a gagyi kínait? nem, Rendben akkor hívjuk ha lesz más. Kb ennyi, házidoki jegyzi.”. Tehát a háziorvosnak már nem kell feleslegesen telefonálni. Akkor nem kéne feleslegesen telefonálni, ha a reg lapról kiderülne, hogy kit érdemes hívni, mert megadta, hogy mit fogad el, csak ezt nem érted. Akkor nem lennének felesleges hívások. „Ez csak épp annyit tesz, hogy ezek a telefonálgatós emberek, elveszik az időt az orvostól”, írtad, az anyósod, míg telefonon tisztázta, hogy mit akar, akkor időt adott az orvosnak, nem elvett? Mikor látod be, hogy magadnak ellentmondó dolgokat mondasz, sorozatban, és a logikádra hivatkozol. „Esetedben jelen kormány intézkedéseit nem tartod jónak, még egyszer sem kritizáltad a kiváló gyurcsány kurmány intézkedéseit.”. Milyen intézkedései voltak Gyurcsánynak az elmúlt tíz évben? Mit lehetett volna kritizálni?
„már az első mondatodban megcáfoltad önmagad.”. Mutasd meg, hol is, mert nem találom.” Általánosítottál, a kínai az rossz”, most mondhatnám, hogy hazudsz, ami egy origón kb. ötször előfordul, akár tévedés kapcsán is, de nem hiszem, hogy találsz olyan mondatot, hogy azt mondtam volna, hogy a kínai vakcina rossz, csak arról beszéltem, hogy miért nem azt választottam.
Itt már azt hiszem, teljesen félre mentél. „Minden cigány bűnöző, ja nem” . Ezt ki mondja, a Fidesz, az MSZP, a Dk, a civilek, vagy a Mi hazánk? Nem érdekel, de azt gondolom, hogy nálad elmentek otthonról valahová csoportosulni, és vonulni. Most hess! (a teljes verssorral nem tisztellek meg).

Ménár Atya 2021.04.14. 13:54:07

@élhetetlen:
Marhaságot beszélsz, anyósom nem vett el időt, nem ő telefonált hanem az orvos hívta, kurva nagy eszed van hogy ennyit nem fogsz fel, az orvos ideje azzal megy el amikor az idióták telefonálgatnak neki órákig a baromságaikkal.
Majd ha lecseng a négymillió regisztrált oltása, és elfogy a páciens, majd akkor talán lehet telefonálgati, mert az orvos is ráér majd, és akkorra már célzottan hívhatod, hogy neked fittyfene vakcina kell mert a te orvosi szaktudásod szerint az a jó neked...........
Addig viszont ezt kell szeretned, vagy nem szeretned.
Ha nem működne a rendszer, akkor nem lenne ennyi ember beoltva, ha jól emlékszem talán második legtöbb oltást adták be nálunk az eu területén.
Ez meg is cáfolta az agymenésed a telefonálgatásról.
Kínai vakcináról csak annyit, mert látom próbálod ezt is megmagyarázni :
-
"Ez az, amiért nem érdemes beszélgetni veled. Átküldök egy linket, „A Sinovac vakcinája 50 százalék körül van, szemben a Pfizer 97 százalékos hatékonyságával. A hivatalos tájékoztatás szerint április másodikáig Kínában 65 millióan kapták meg legalább az első vakcinát, ebből 34 millióan pedig már a másodikat is.”, „Gao Fu..."
Egy probléma van, mi a magyarországi oltási rendszerről és vakcinákról vitatkozunk, erre belinkelsz egy olyat amivel itt nem oltanak!!!!
Almát hasonlítasz a körtéhez.
Aztán a fél agyhalott ellenzék másnap már ezen lovagol, igaz itt nem használják.
Most vagy szándékosan akarod hamisítani a valós helyzetet ezzel, vagy buta vagy, és fel sem fogod, hogy Sinovac nincs, ,tehát felesleges volt felhozni a témában.
Nem a bugris proli a legveszélyesebb, hanem a lexikonokkal és diplomákkal körbebástyázott butaság.

élhetetlen 2021.04.14. 17:21:39

@Ménár Atya: Ennyi maradt talpon a rengeteg cáfolatodból? Igen, benéztem a Sinovacot, de ez azért van, mert miután lemondott a Sinopharm két vezetője is, attól kezdve nem foglalkoztam a kínai cuccal, és egyébként csak kínaiként emlegetik, nem a nevén. Ez jó érv. „anyósom nem vett el időt, nem ő telefonált hanem az orvos hívta”, és ettől az orvosnál megállt az idő, egy másodperce sem ment rá a telefonálásra. Ja. „az orvos ideje azzal megy el amikor az idióták telefonálgatnak neki órákig a baromságaikkal”. „Háziorvos felhív, élhetetlen úr elfogadja a gagyi kínait? nem, Rendben akkor hívjuk ha lesz más. Kb ennyi, házidoki jegyzi.”. Ez már két telefonhívás, eggyel több, mint ami szükséges lenne, ha ezt is lehetett volna rögzíteni regisztrálásnál, és nem a házidokinak kellene rögzíteni azt, ami bent lehetne az adatbázisban, ha eszükbe jut.
„Addig viszont ezt kell szeretned, vagy nem szeretned.”. Ez jó, mert elvileg az engedélyezett vakcinák közül szabadon választhatsz, és, ha megkapta volna a háziorvos, amit nem kaphatott meg, csak akkor hívna, ha szerinte a választott ellenjavallt.
„Majd ha lecseng a négymillió regisztrált oltása, és elfogy a páciens, majd akkor talán lehet telefonálgati,”. Már írtam, AZT A FOLYAMATOT KI KELL DOLGOZNI, LE KELL TESZTELNI. És mi is cáfolta az agymenésemet a telefonálgatásról? Csak kellene egy lista a honlapon, hogy hol, mi kapható éppen, egy telefon, és, ha van szabad kapacitás, kapsz egy időpontot.
Egyébként vigyázz az orvosokkal is, ők is lexikonokkal és diplomákkal körbebástyázottak, és lehet, hogy butábbak nálad. Ugye?

Ménár Atya 2021.04.14. 20:51:31

@élhetetlen: Telefonálgatás baromság.
Ha a regisztráció menetén rugóznál még megérteném.
Abban volt hiba szerintem, ill lehetett volna csiszolni.
Elmondom mire gondolok, pl családok esetén lehetett volna egy email címmel regisztrálni mondjuk akárhány embert, mivel a taj számot is kérték, így ennek semmi akadálya nem lett volna, a hisztisek kedvéért két választható vakcinát lehetett volna jelölni , bár nem sok értelmét látom ennek, de nem ellenkeztem volna, elismerem sok a neten képzett orvos nálunk.
De az, hogy akárki órákig telefonálgasson, az marhaság.
Örülök hogy elismered, hogy benézted a kínait, így talán már érthetőbb miről beszéltem.
A baj az, hogy nem csak te nézted be, hanem még rengeteg más is azonnal ugrott rá...feleslegesen.
Ma már változik a vélemény erről is, már nem probléma a 3 oltás, valóban volt ilyen pár száz pár millióból.
Ne felejtsd, nem vagyunk egyformák, van akinek kevés.
Ma két embertől hallottam , hogy az orosz után hőemelkedése lett, nálunk meg senkinek semmi baja tőle, ettől még működik mindenkinél.
Ezt épp ma olvastam:
index.hu/gazdasag/2021/04/14/kinai-vakcina-rusvai-duda-harmadik-oltas/
Nem akartalak megbántani, de most úgy tűnik mintha elbeszéltünk volna egymás mellett.
-
"Egyébként vigyázz az orvosokkal is, ők is lexikonokkal és diplomákkal körbebástyázottak, és lehet, hogy butábbak nálad. Ugye?"
Ez valóban így van, csak ők ezt nem hangoztatják minden villamos megállóban .
Senki sem állította, hogy bárkinél butábbak.
Ebből erra következtetek, nem érted, miről szól az idézet.
Talán üss fel hozzá egy lexikont.

élhetetlen 2021.04.14. 23:08:03

@Ménár Atya: „Telefonálgatás baromság”. Hogyne. Normál üzem esetén is van olyan, hogy időpontot kérsz, akár a körzetihez, akár szakrendelésre, de ez szerinted baromság. Miért ne lehetne oltásra telefonon időpontot kérni?
„a hisztisek kedvéért két választható vakcinát lehetett volna jelölni , bár nem sok értelmét látom ennek, de nem ellenkeztem volna”. Miért kettőt, ha 5-ből lehet választani? Akinek mindegy, megjelöli mind az ötöt, hogy elfogadja. (Ez kedves, hogy nem ellenkeztél volna). Az e-mail címes elkúrás meg gondolom akkor derült ki, mikor a második reget kivágta a rendszer, mert nem láttam tájékoztatást ezzel kapcsolatban. És ez nem csiszolás kérdése, hanem rendszerszervezésé. Ha van egyértelmű azonosító (TAJ), akkor az legyen a kulcs, ne egy e-mail cím, csak ehhez érteni kéne a szakmához annak, aki felvette a rendszerért a pénzt.
„Örülök hogy elismered, hogy benézted a kínait”, te meg még azt sem ismered be, hogy egy telefonos beszélgetés hossza nem attól függ, hogy ki a hívó. „így talán már érthetőbb miről beszéltem”, nem, nem érthetőbb, a két vezető lemondása volt az, ami miatt nem kértem kínait, leírtam, ez megtörtént, ezen nem változtat az , hogy benéztem egy linket.
„már nem probléma a 3 oltás, valóban volt ilyen pár száz pár millióból.”. A probléma az, hogy miből derük ki, hogy kell-e harmadik oltás, ha nem mérik az antitest képződést. És nem mérik. Tehát vagy megfertőződik a második után is, de tünetmentes lesz, és fertőzhet, vagy megbetegszik, esetleg meghal, és így derül ki, de szerinted ez nem probléma.
Mit nem hangoztatnak az orvosok minden buszmegállóban? Hogy butábbak, vagy nem butábbak? „Idézet”? „Nem a bugris proli a legveszélyesebb, hanem a lexikonokkal és diplomákkal körbebástyázott butaság.”. Ha ez az idézet, talán idézőjel és forrásmegjelölés kellett volna, mert én spec. nem ismertem ezt, és nem tudom, melyik lexikonban kéne keresni. Tudom, mondtad már, hogy buta vagyok. Ennyi.

Ménár Atya 2021.04.15. 07:51:42

@élhetetlen:
"Hogyne. Normál üzem esetén is van olyan, hogy időpontot kérsz, akár a körzetihez, akár szakrendelésre, "
Itt a hiba amit nem akarsz belátni.
Jelenleg nem normál üzem van, napi ellátás, plusz oltás, ezért most még terhelő a telefonálás a dokinak.
-
"Miért kettőt, ha 5-ből lehet választani? Akinek mindegy, megjelöli mind az ötöt, hogy elfogadja."
-
Úgy gondolom, hogy ha odaírom a regisztrációs kérdőívre, hogy kedves páciens, a rendelkezésre álló oltóanyagokból van van e külön preferált amit elfogad jelölje meg (mert eddig ezen vitatkoztunk, hogy van aki hobi virológus és ő majd tudja), akkor értelem szerűen aki nem jelöl külön semmit, az bármit elfogad, de még ezt is módosíthatja, ha közben egy lépcsőházi nyugdíjas konferencián más eredmény jön ki, és mégis mást szeretne.
Tehát szerintem felnőtt ember csak tudja mit szeretne, ha már választhat, és ezzel felesleges egyeztetéstől mentették volna meg az Eü rendszert.
Ha te pfizert szeretnél és csak kínai meg astra jött, akkor nem hívogatnak.
-
"Az e-mail címes elkúrás meg gondolom akkor derült ki, mikor a második reget kivágta a rendszer, mert nem láttam tájékoztatást ezzel kapcsolatban. És ez nem csiszolás kérdése, hanem rendszerszervezésé. Ha van egyértelmű azonosító (TAJ), akkor az legyen a kulcs, ne egy e-mail cím, csak ehhez érteni kéne a szakmához annak, aki felvette a rendszerért a pénzt."
-
Na szerinted miért hoztam ezt fel? Ebben teljesen egyet is értünk akkor, én is így gondolom, ezért írtam, meglepődve tapasztaltam hogy így csinálták meg, és az összes idős rokonnak email címet kellett gyártani, akinek nem volt.
-
"te meg még azt sem ismered be, hogy egy telefonos beszélgetés hossza nem attól függ, hogy ki a hívó. "
Jó, ebben van részigazság, de biztos vagyok benne, hogy a kor előrehaladtával ,mivel több az Eü problémája az embernek, így rákérdez az orvosnál arra is...ha már felhívta, ha csak 10/2 ilyen eset van akkor most az is sok.
Az hogy benéztél egy linket, lehet, hogy téged nem befolyásolt, de tízből nyolc rettegőt,aki szintén benézte ,igen, és ebben az a szomorú, hogy csak azért,mert feleslegesen hergelték fel őket ellenzéki politikusok, ezért inkább meghaltak inkább.
-
" A probléma az, hogy miből derük ki, hogy kell-e harmadik oltás, ha nem mérik az antitest képződést."
Úgy tudom, nincs ilyen protokoll egyik vakcina esetében sem, ha érdekel akkor pénzért megcsinálják, amúgy meg nem, minden gyártó azt mondja jó a terméke és ennyi.
Mivel 7 milliárd variánsa van az embernek, előfordulhat, hogy egyeseknél eltérések vannak ezért másként reagál, ezt nem lehet előre szűrni, utólag meg senki nem vállalja , hogy fizeti mindenkinek a tesztelését.
-
"Mit nem hangoztatnak az orvosok minden buszmegállóban? Hogy butábbak, vagy nem butábbak?"
Bocs, ez tényleg félreérthető lett.
Azt nem hangoztatják, hogy ők az átlagnál esetleg mennyivel okosabbak, azoknál a büfészakos diplomával rendelkezőknél, vagy az utcaseprőnél , vagy a villanyszerelőnél.
Aki a végzettségével kérkedik mindenhol, az emberileg nulla.
A végzettséged a munkahelyeden ér valamit, esetleg még mutathatja, hogy bizonyos képességeket eltudtál sajátítani, ez még nem jelenti azt hogy mindenki fölött áll az, akinek mondjuk 3 diplomája van, és nem 1, vagy kettő, vagy egy sem.
Eddig volt egy csalhatatlan módszerem, ha kapok egy névjegyet, és azon az áll Gipsz Jakab okleveles mechatronikus, akkor az szimlán közli ki és mivel foglalkozik, ha viszont az van rajta Gipsz Jakab okleveles mechatronikus, agysebész ,kertész vízvezetékszerelő , okkult tudományok doktora, sátorállító kisiparos, és még tíz foglalkozás és titulus , akkor már tudom hogy ez szar alak, szociálisan érzéketlen, nárcisztikus pöcs,és úgy kezelem.
-
Nincs jelentősége hogy idézet volt e, jelentősége a tartalomnak volt, semmit nem változtatott volna a mondanivalóján, nem diploma munka amit itt csinálunk, nem hiszem, hogy feltétlenül forrás megjelölést kellene alkalmaznunk , csak találónak tartom a gondolat sort, ezért írtam le.
A vita hevében esetleg butának nevezett partner, nem feltétlenül az, de ne akard hogy beidézzem hányszor próbáltad ezt rám sütni , de vagy észre sem veszed, vagy nem akarod.
Én csak reagálok, és amilyen az adjon isten.........
Ha igazán butának tartanálak, már két sor után nem is reagálnék arra amit írsz.
De látod, lassan azért már kezdünk kiegyezni egy két dologban.
Szép napot, és oltass !

élhetetlen 2021.04.15. 14:32:25

@Ménár Atya: Hát ez hosszú! „Jelenleg nem normál üzem van, napi ellátás, plusz oltás, ezért most még terhelő a telefonálás a dokinak.”. De szükséges, mert nem tudja, hogy mit fogadsz el, és ahhoz, hogy megtudja, vagy neked, vagy neki telefonálni kell. (Lehet e-mail is, azt akkor olvassa el, ha ráér, csak az könnyebben megy félre, és több időt vihet el. Mikor a 7 évvel fiatalabb barátaim másik körzetben megkapták az oltást, akkor kérdeztem meg, hogy mi van, válaszolt, hogy rajta vagyok a listán, majd megbeszéljük. Visszakérdeztem, hogy mikor? Ez után hívott fel, és beszéltük meg. A kímélő levelezéssel hosszabb lett, mintha egyszerűen felhívtam volna.).
„Úgy gondolom…Ha te pfizert szeretnél és csak kínai meg astra jött, akkor nem hívogatnak.”. Most jól elmagyaráztad nekem azt, amit már írtam, hogy miért lett volna jó, ha a reglapon jelölni lehetett volna, hogy mit fogadok el. Bravó! Csak egy technikai apróság. Van öt kocka, ahová x-szelhetsz, ha kéred. „akkor értelem szerűen aki nem jelöl külön semmit, az bármit elfogad”, azaz, a jelöletlen kocka elfogadást jelent, ha mind üres, de, ha van egy-két jelölt, akkor az üres kocka már NEM elfogadást jelent, na, ezt programozd le inkább te.
E-mail cím. „Na szerinted miért hoztam ezt fel?”. Mert belebotlottál, én meg nem. Én abba botlottam bele, hogy alap info bekérése kimaradt, ezért írtam arról.
Ez meg hülyeség. „így rákérdez az orvosnál arra is...ha már felhívta, ha csak 10/2 ilyen eset van akkor most az is sok.”. Ha valakinek extra problémája van, akkor is felhívja a körzetit, ha járvány van, sőt, ha elfogy a rendszeresen szedett gyógyszere, akkor is.
„minden gyártó azt mondja jó a terméke és ennyi.”. Nem igaz, a Sinopharmról már bevallották, hogy kellhet a 3. oltás.
„Aki a végzettségével kérkedik mindenhol, az emberileg nulla.”. Nem kérkedtem, csak ennyit írtam: „Szerencsére a körzetim van annyira értelmes, hogy tudja, hogy én is az vagyok, csak másból diplomáztam. Eszébe sem jut, hogy döntsön helyettem.”.
És nem lenne jelentősége, hogy idézet, ha nem nyomtad volna oda, hogy „Ebből erra következtetek, nem érted, miről szól az idézet.Talán üss fel hozzá egy lexikont.”. De odanyomtad.
Egyébként, ha ráérsz, olvasd vissza a teljes levélváltásunkat, és gondold végig, hogy miben van igazad. Az, ahol azt ismétled, amit írtam, az nem ér.
Neked is szép napot!

élhetetlen 2021.05.15. 03:14:52

@gergely_31: Te ellenzékinek nevezed magad. Két lehetőség, vagy komplett hülye vagy, vagy jól fizetett kormánypárti bérenc. Mindegy. De egy ellenzéki nem mondaná ezt, „Еllеnzékі аlіg vаn еzеn а blоgоn, hа mégіѕ bесѕúѕzоtt, аkkог аzt ајánlоm, hоgу егге а náсі blоgга nе kоmmеntеlјеn!”, azaz MINDEN ELLENZÉKI FOGJA BE A POFÁJÁT, ne kommenteljen, ne is vitatkozzon. Dehogy vagy te ellenzéki! Tehát a második eset. Csak azért dolgozol, hogy kinyírd a kommentelést, és csak a kinyilatkoztatások jöhessenek, úgy, hogy nem lehet rá válaszolni. Nem tudom, kinek jutottál az eszébe a kormánypártból, de zseniális, megéred a pénzed. Amit csinálsz, az szellemi könyvégetés.
De azért büszke ne legyél magadra, mindegy, hogy milyen ideológia mentén, de a rombolás soha nem lesz jobb az építésnél.
süti beállítások módosítása