Roubaix

Roubaix

Az öreg bohóc

2023. április 09. - Sr2021

Itt a hír.

Természetesen eléggé liberális vagyok ahhoz, hogy ha valaki kordont akar bontani, netán fejen állva fagyit enni, akkor hagyjam, hadd csinálja, akkor szólnék csak bele, ha másokat indokolatlanul zavarna ezzel, vagy ha erőszakkal akarna másokat is erre kényszeríteni.

A jövő kormányereje

Ha a Momentum (és Hadházy Ákos személyesen) nem a kormányzást szeretné megszerezni egy későbbi időszakra, akkor már most csalódott lennék. Középszerű, megélhetési politikus van elég, aki bemegy a tévébe, nyilatkozik valami közepes ostobaságot (vagy épp közepes okosságot), és az esti mesét már a gyerekkel nézi, mert lejárt a munkaidő. Ilyenekből nem kell több, és őszintén szólva sem konkrétan, sem szimbolikusan nem értem, mi haszna (értelme) a kordonbontásnak a későbbi kormányzás szempontjából. Tesztelik a rendőröket? Olyan rossz nem lesz, mint 2006-ban volt, amikor, tudjuk, de ismételjük meg a fiatalabbak kedvéért, mert 17 (!!!) éve történt: azonosító nélküli rendőrök verték össze a békés és kevésbé békés tüntetőket október 23-án este, fejre célzott gumilövedékekkel és viperával okoztak súlyos és indokolatlan sérüléseket, beleértve egy országgyűlési képviselő nyílt színi összeverését is, aki nyilvánvalóan nem támadólag lépett fel. Na, hát ez most nincs, és innen nézve, hogy a fiatalok hazamehetnek, és megvan minden foguk a vacsihoz, akár valaminek is nevezhető. Mert az lenne ám a diktatúra, ha se meg nem választja őket a nép, se protkó nélkül nem megy az étkezés, és a vacsit is a börtönben szolgálják fel.

Dehogyis kormányerő ez

Egyébként elfogadom, hogy a manapság olyan unalmas politikai életben, hiszen nincs itt semmi, ami miatt aggódni kellene, hacsak nem az ukrajnai háború, a még velünk lévő (jövő tél végéig minimum fejfájást okozó) energiakrízis, és általában, ahogy most állnak a dolgok, a világ jelentős átformálódása, amelynek mi is része vagyunk. Nincs tehát semmi, amin gondolkodni kellene, semmi, amit egy jól célzott kordonbontás meg ne oldana.

És itt be is fejezem, mert egyrészt eltelt pár nap, mire folytatni tudtam volna a "demonstráció" (mit demonstrált mindez?) napján megkezdett posztot, másrészt a Napirajz már lelőtte az egészet, és nem tudom felülmúlni. És hogy ki az öreg bohóc? Nem érdekes, tényleg.

A bejegyzés trackback címe:

https://roubaix.blog.hu/api/trackback/id/tr1518095060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6.Lеnin 2023.04.10. 14:06:32

Ez most miről szólt?

Mesterséges Geci 2023.04.10. 16:03:57

@6.Lеnin: ezt én is megkérdezném.
Ha jól értem, Hadházyt/Hadházit (a politikust, a másik a humorista(?)) köpködi kicsit erőtlenül.

Nekem erről az egészről (ellenzék) a Vogáék egy ősrégi száma jut eszembe: "Dööglött lóval ez nemigen indul el...
A büfében röhög a bukméker
Kooolbász-virsli, az ami itt hever,
Ül a fűben a kicsi zsoké és bámul..."

youtu.be/pYl_8kjsmTw
süti beállítások módosítása