Roubaix

Roubaix

Húzzál be dolgozni, vagy menj vissza állatorvosnak!

2022. május 03. - Sr2021

Ritkán érzem, hogy a politika (vagy egy konkrét politikus) ennyire felháborítson, mint tegnap Hadházy Ákos, aki egyedüliként nem ment be az új parlament alakuló ülésére. Ehelyett Kisvaszaron tett "alternatív esküt". Kezdem távolabbról.

A Holt költők társaságában Mr. Keating az udvaron tanít: menetelnek, tapsolnak, néha egyszerre, néha a saját ritmusukban stb. A tanulság: a komformitás mindenkiben ott van, mert vagy menetel ("én biztos nem menetelnék"), vagy tapsol a kör szélén. Mindkettőből kimaradni társadalmilag némileg olyan, mint mindenből kimaradni. Szóval, megértem a bojkottálókat: ha már csak veszíteni sikerült, és azt sem szépen, sőt, hát próbáljunk meg valami egyedit utána, még akkor is, ha nagyon hülyén fogunk kinézni, de legalább erre majd emlékeznek ("ezek néztek ki hülyén, ja!"). Megértem, hogy jobb híján azzal "tűnnek ki", hogy kivonulnak, amikor veszi őket a kamera. Rendben, de akkor miért álltak fel a Himnusznál? Miért nem tiltakoztak ülve maradással? Miért álltak fel, amikor Áder bejött a terembe?

És most vissza Kisvaszarra: ott Nagy Csaba (Fidesz-KDNP) nyert, tehát a képviseletet nyugodtan rá lehet hagyni, ő lett ennek a felelőse, rajta fogjuk (ideális esetben) számon kérni (és tudom, hogy dehogy fogjuk). Hadházyt pedig a zuglóiak juttatták munkához, így legalább annyit megtehetett volna, hogy ott élőzik egyet, habár a körülmények talán kevésbé lettek volna idilliek: zaj, járókelők, pár hajléktalan, nem beszélve a rossz emlékű műjégpályáról, ugye. Szóval, kedves képviselő úr, ha zuglói lennék, igen felháborodottan azt mondanám: nem azért szavaztam önre, hogy Kisvaszaron vagy hol a francban videózgasson. Menjen be szépen dolgozni, mert ezt vállalta. Sőt, már most visszaadhat mindent, mert Momentum-frakciótag sem lett, pedig ez volt a deal, ez volt a szavazatom egyik fontos oka. Pártja sincs, tehát minden legitimációja a kapott egyéni szavazatok. (Ez, amint írtam korábban, nem nagy szám, Zuglóban bárki, aki baloldali, könnyedén nyer.) Tehát akárhonnan indulunk, ugyanoda jutunk: vagy be tetszik járni, vagy vissza tetszik menni vidékre kutyákat oltani. Rendes állás az is, és legalább nekem nem kerül pénzembe.

A bejegyzés trackback címe:

https://roubaix.blog.hu/api/trackback/id/tr3017822019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2022.05.04. 06:22:49

A Fidesz csinálta 2006-ban, mint Hadházy. Csak ők kollektívan. Én amúgy már az új választási törvény összebarmolása után 2013-ban teljes bojkottot hirdettem volna, a szavazóinak a választásról távolmaradást hirdetve. A Fideszt megszavazták volna 35 százalékos részvétellel és 100%-os parlamenti többséggel, ami közröhej tárgyává tette volna már 2013-ban a parlamenti bábszínházat.

midnight coder 2022.05.04. 07:14:36

Egy baloldali politikus még mindig akkor a legolcsóbb az országnak, ha nem csinál semmit.

Wildhunt 2022.05.04. 09:20:29

@midnight coder: ezt ki kellene írni a parlament homlokzatára.

szalmakazal 2022.05.04. 11:20:03

Ja, törvényes a fidesz győzelme, csak éppen az azt biztosító Alaptörvény, a Választási törvény, a körzetek átírása, a kétfordulós szavazás eltörlése a bibi, mely hiteltelenné teszi az egész fidesz hatalmi legalizálását, és tartja a józan polgár csalásnak és a hatalommal való visszaélésnek rendszerüket.
133 bátor ember szavazata tette ezt lehetővé és nem a sokat emlegetett népakarat, oszt. ennyit a legalitásról.

GyMasa 2022.05.04. 12:26:55

@szalmakazal:
A világon nincs olyan választási rendszer, amiben a fidesz nem nyerte volna meg ezt a választást.

"csak éppen az azt biztosító Alaptörvény, a Választási törvény,"
Az elsö 2/3-ot még a régi rendszerben érték el. Tessék gyurcsánynál reklamálni, hoyg viselkedett volna államférfihoz méltóan, amikor gyakrolatilag, 2006-ban megbukott. Ha akkor lemond, a fidesz nem nyer 2/3-dal, ök kapják a nyakukba a 2008-as válságot, az mszp nem szakad ketté, és megmaradt volna a váltópolitizálás.

" a körzetek átírása,"
Azzal is csak az a baj, hogy azt meg KELLETT változtatni, hiszen, már 2007-böl volt egy alkotmánybírósági határozat, ami szerint a körzetek az eltelt évek alatt olyan mértékben változtak demográfiailag, hogy már nem képezik le a törvénynek megfelelöen a népességet.
AZ mszp tojt erre az egészre, és élvezte ennek a torzulásnak a gyümölcsét.

" a kétfordulós szavazás eltörlése"
Nekem azzal nincs problémám, mert ez ellen pont a mostani választás eredménye a legjobb példa!
AZ egyfordulós rendszerben az ellenzéknek elöre ki kellett jelentenie, hogy kivel kíván összefogni, és hogyan.
Az eredmények nagyon határozottan azt mutatják, hogy ERRE az összefogásra nincs össz-társadalmi igény.

" a bibi, mely hiteltelenné teszi az egész fidesz hatalmi legalizálását, és tartja a józan polgár csalásnak és a hatalommal való visszaélésnek rendszerüket."
Csak a hozzád hasonló, orbánfóbiásokra igaz ez a kijelentés.

Zoltán Mátyus 2022.05.04. 13:36:20

Természetesen, bátran... névtelenül hányja ide az okádék írását eme bértollnok.
Bayer csótány legalább adja a pofáját hozzá.

GyMasa 2022.05.04. 13:53:36

@Zoltán Mátyus:
Mondjuk, esetleg részletezhetnéd is, hogy mivel nem értesz egyet, azt' akkor meg lehet beszélni.
Mert, ez a hozzászólásod semmiféle pluszt nem adott hozzá a beszélgetéshez...
AMúgy, elhiszem, hogy még mindig fáj az április 3-ai eredmény, de fel kell tudnod dolgozni!
A saját érdekedben!

Jozef Pockna 2022.05.04. 14:59:52

2/3 ra kenyszeriti a sajat szarukat a maradek 1/3ra. Nekem nem tetszik hogy a 2/3 miatt eladosodik az orszag hitelbol hitelbe vandorolunk. Ha vmit is akarunk kezdeni meg egy hitel amire azt mondjak 100ev mulva megterul... ha... ellenben be kell fizessem a reszem egy olyan vezetoseg fele akik csak kart okoznak nekem... 2harmad fizesse csak a szart nekem nem kell se segely se hitel. Elmegyek ledolgozom a magamaet kifizetem a kozterheket meg beadok 5% adot azt szevasz. Ha a 2/3 meggazdagszik annak nagyon fogok orulni es nem is akarok reszesulni az elismeresbol mivel nem jarulok hozza. Ellenben ha becsodolnek az en pizem miert usszon? A budos fideszes l***szt... jahh hogy Ader Jancsikanak 1milliardbol ujjitgatunk villat hat remelem Putin egyik eltevedt raketaja oda esik le... most az a penz mashova is nagyon jol jott volna.

Zoltán Mátyus 2022.05.04. 15:19:19

@GyMasa: El vagy tévedve barátom, szívből örülök, hogy ez a tetves banda ilyen arányban győzött, így legalább nem hivatkozhatnak "sorosbrüsszelmigráncsokra" miután rájuk borul a szar.
Azt meg, hogy ez a szereplési vágyban szenvedő szerint "húzzon dolgozni a Parlamentbe" hadd ne minősítsem!
Halvány vonalakban felvázolnád, hogy mit tud csinálni hatáskör nélkül?

GyMasa 2022.05.04. 15:22:20

@Zoltán Mátyus:
"Halvány vonalakban felvázolnád, hogy mit tud csinálni hatáskör nélkül?"
Igen, belátogat a MUNKAHELYÉRE!
Tudod, amiért fizetést kap, nem is rosszat!
Vagy, ha ez nem tetszik neki, akkor pontosan azt kell tennie, amit a posztban javasoltak neki, menjen vissza dolgozni a szakmájába!
Mondjon le a mandátumáról, és adja át a helyét valakinek, aki legalább akar tenni valamit!

Zoltán Mátyus 2022.05.04. 15:25:58

@GyMasa: akkor még egyszer fussunk neki te életlen kés!
Fideszes 2/3-al szemben mit is tud csinálni?
Az elmúlt 8 évben hány korrupciós ügyet tárt fel, ami az akolbeli vezéreidet jellemezte?

Ekrü 2022.05.04. 15:48:20

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög:
"A Fidesz csinálta 2006-ban, mint Hadházy."-Nem egészen. A Fidesz kizárólag Gyurcsány felszólalása alatt vonult ki és azt is csak az után csinálta,hogy kiderült az öszödi beszéd,azzal a "hazudtunk ,reggel,éjjel meg estével". Mert ugye normális ember nem hallgatja végig egy olyan ember beszédét aki saját bevallása szerint is folyamatosan hazudik....

@Zoltán Mátyus:
"Fideszes 2/3-al szemben mit is tud csinálni?"- Felszólal,szavaz és képviseli azokat akik megválasztották. Utcán bohóckodni a milliós fizetés nélkül is tud,így pedig csak a helyet veszi el attól ,aki esetleg tisztességesen elvégezné a munkáját.
De persze ha a zuglóiaknak jó az ,hogy nincsenek képviselve,az az ő dolguk....csak akkor ne sírjanak,hogy nem fejlődik a 14.kerület.

Zoltán Mátyus 2022.05.04. 16:04:10

@Ekrü: Atyaisten!

Látom, itt is gyökeret vert a faszbukos, fidesznyik színvonal.
Legyen biodíszlet..

Lesz még Magyar Köztársaság 2022.05.04. 16:34:20

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: "A Fidesz csinálta 2006-ban, mint Hadházy."

A komplett Fidesz frakció kizárólag Gyurcsány Ferenc felszólalásai előtt vonult ki az üléseremből. Ezeket leszámítva a fideszes képviselők teljeskörűen részt vettek az Országgyűlés munkájában. 2006-ban letették az esküt és bejártak a munkahelyükre.

Ekrü 2022.05.04. 17:13:32

@Zoltán Mátyus: Majd ha érdemben is tudsz válaszolni beszélünk....

Zoltán Mátyus 2022.05.04. 17:25:00

@Ekrü: érdemben azzal tudok beszélni, akinek értelmes felvetései vannak.
Ez nem te vagy, ha ilyen süket dumával jössz, hogy azért nem fejlődik egy ellenzéki választókerület, mert nem aktív a képviselője.

Ne fáradj a válasszal!
Van egy szint..

Ekrü 2022.05.04. 17:36:45

@Zoltán Mátyus:
" ha ilyen süket dumával jössz, hogy azért nem fejlődik egy ellenzéki választókerület, mert nem aktív a képviselője."- Ahhoz,hogy egy kerület fejlődjön, bizony szükség van arra,hogy a képviselője lobbizzon az érdekében a pályázati pénzeknél és egyéb pénzelosztásoknál.Tudnia kell milyen beruházások vannak és ezek közül mi illeszkedik a választókerületéhez. Ismernie kell az ott lakók életét és azt ,hogy ők milyen fejlesztéseket szeretnének, majd ezekkel megpróbálni házalni,hozzájuk pénzforrásokat keresni.Az a képviselő amelyik élből széttárja a kezeit és inkább belesz@rik az egészbe,az soha egy fillért sem fog szerezni a választókerületének.
De persze nem dolgozni és utána picsogni ,hogy nem repült a sült galamb a szánkba sokkal egyszerűbb.
Amúgy tényleg van egy színt. Nos, láthatóan ezt te nem ütöd meg,különben vita helyett nem személyeskednél.

GyMasa 2022.05.04. 17:48:13

@Zoltán Mátyus:

"Fideszes 2/3-al szemben mit is tud csinálni?"
Hát, ha semmit, akkor miért veszi fel a fizetését???
Ha úgy sincs semmit tenni, akkor nem kell felvenni a fizetését, és foglalni a pozíciót egy olyan ember elöl, aki esetleg megpróbálná...
Pl. ez az össz, faszfdej ellenzék, szerintem legnagyobb büne is, miszerint nem elég, hogy tehetségtelen, gerinctelen megalkuvók, hanem, hogy aktívan akadályozzák, hogy esetlegesen olyanok is felkerüljenek a politikai palettára, akik nemcsak akarnak változtatni, de mondjuk még képesek is lennének rá!

"Az elmúlt 8 évben hány korrupciós ügyet tárt fel, ..."
FOgalmam sincs!
És nem is érdekel, mert sajnos a komplett ellenzéki gárdának NULLA fogalma van róla, hogy mi a VALÓS helyzet az országban...
Eleve képtelenek vagytok körülírni is, hogy mi aza akorrupció, meg a lopás, és semmiféle koherens gondolatotok nincs róla.
(lásd, pl. hogy "csak az EU-s pénzek tartják életben az országot " vs. " az összes EU-s pénzt ellopják orbánék". EZ a két állítás nem lehet egyszerre igaz, de ez nem akadályozza a magadfajtát, abban, hogy ezt ismételgesse...)

"...ami az akolbeli vezéreidet jellemezte?""
Nekem ugyen nem vezérem!
Inkább neked van orbánfóbiád, ami csúnyán rányomja a bélyegét az életedre, és már-már azt is mondanám, hogy túlzottan is.

Összességében pedig van egy nagyon rossz hírem a számodra...
Amíg nem jelenik meg egy olyan politikus generáció, amelyik nem is akar lopni, addig a jelenlegi kutyaütök (mindkét oldalról) SOHA nem fognak semmilyen olyan törvényt megszavazni, amit késöbb ellenük is fel lehet használni!
(És, most a "késöbb" szót nem a leendö lopásaikra értem, hanem az EDDIGIEK késöbbi felelösségvonására)

Jozef Pockna 2022.05.04. 19:31:21

@GyMasa: hat vegulis 10 ev alatt kozbeszerzesekbol allamimunkakbol milliardosnak lenni nem volt lopas ugye. Egy szaros kis gazszerelo be tudott vasarolni milliardokert eszkozoket hogy egy nagy volumenu palyazatra jelentkezhessen ugye... es ha hiszed ha nem innen kezdte szurni a szemit az unionak a jogallamisag... ugye masok meg lettek buntetve ha el lett cseszve vmi orban vejko munkajat az adofizetok fizettek ki... ugye ez nem lopas a fasza lampa beszerzesi mutyijarol ne is beszeljunk videkihazak epultek szallasoknak kiadjak oket olyan aron hogy senki nem jar oda majd 5 ev mulva az oveke lehet a fidesz nem csinal aemmit ez igy jo ugye milliardokat vettek fel falufejlesztesre azt meg se epult de meg egy kapavagas se tortent de a fidesz mutyis kocsogoknek ez nem tunik fel ugye. amugy meg rohogve csatlakozhatnank az europai ugyeszseghez csak akkor a vezired is husolhetne egy ures nyirkos raccsal vedett elhagyott borospinceben. Ugye. A fidesz korrupcioja vilagszinten buzlik mindenkinek. A rohej meg se probaljak titkolni. A 2/3 se a magyar 2/3 elhiheted senki nem tudja abbol a rengeteg karpataljai ukranbol hanyat "nem" engedtek szavazni ugye... minden papa segnyalo fideszest le lehetne huzni egy felszentelt wc cseszeben szentelt vizzel...

#szájbergyerek# 2022.05.04. 22:19:57

Ha már ekkora demokrata akkor inkább ne vette volna fel a mandátumot. Persze az érte járó pénz az kell, politizálni meg csak úgy alternatívan.

GyMasa 2022.05.04. 23:16:39

@Jozef Pockna:
"hat vegulis 10 ev alatt kozbeszerzesekbol allamimunkakbol milliardosnak lenni nem volt lopas ugye."
Nem feltétlenül.
Ha nem voltak azok a munkák szemtelenül túlárazva, akkorcsak annyi kár érte az országot, hogy nem a strabag meg a közismerten korrupt Siemens talicskázta ki a pénzt az országból, illetve nem a szoci holdudvar gazdagodott meg belőle.
SZóval, akiknek ez szar volt az a nyugati, meg az itthoni szoci háttéremberek.
Ő értük, meg hadd ne kelljen könnyeket hullajtanom!

" Egy szaros kis gazszerelo be tudott vasarolni milliardokert eszkozoket hogy egy nagy volumenu palyazatra jelentkezhessen ugye..."
Ezek szerint tudott.

" es ha hiszed ha nem innen kezdte szurni a szemit az unionak a jogallamisag..."
Dehogyis!
Onna kezdte szúrni a szemüket, hogy a Strabag, meg a Siemens már nem jutott potya pénzhez, illetve, hogy kurvára be vannak szarva a tehetségtelen regresszív balosok, mert rájöttek, hogy amint más országokban is előkerül egy ilyen orbán kaliberű egyén, és hatalomra jut, onnantól ott is fog maradni, mert ezek a tehetségtelen naplopók nem lesznek képesek többé legyőzni őket!
Ezért, most mindent elkövetnek, hogy csírájukban elfojtsanak minden hasonló ötletet, illetve a baszogatással üzennek is mindenkinek, aki esetleg renitenskedni akarna, hogy jól meg lesz majd szopatva.
Nézd csak meg a Brexit tárgyalásokat!
Azoknak nyíltan az volt a célja, hogy a lehető legjobban megalázzák, megszívassák a briteket, és senki mésnak eszébe se' jusson ...xitre gondolnia!

" ugye masok meg lettek buntetve ha el lett cseszve vmi orban vejko munkajat az adofizetok fizettek ki ugye ez nem lopas a fasza lampa beszerzesi mutyijarol ... "
Igen, ha jól tudom, azt a munkát nem EU-s pénzből fizették végül ki.
Mondjuk, a munka el lett végezve, nem?
Volt ott túlszámlázás?

"ne is beszeljunk videkihazak epultek szallasoknak kiadjak oket olyan aron hogy senki nem jar oda"
Ezt mondd az EU-nak, akik csak ilyen haszontalan szarságokra adnak pénzt, nem kórház, meg iskolaépítésre, vagy üzemeltetésre!

"majd 5 ev mulva az oveke lehet a fidesz nem csinal aemmit ez igy jo ugye milliardokat vettek fel falufejlesztesre azt meg se epult de meg egy kapavagas se tortent de a fidesz mutyis kocsogoknek ez nem tunik fel ugye."
Ez hol volt?
És, mi lett a vége neki, mert ez sima sikkasztás.

" amugy meg rohogve csatlakozhatnank az europai ugyeszseghez csak akkor a vezired is husolhetne egy ures nyirkos raccsal vedett elhagyott borospinceben."
Nekem orbán nem a "vezírem". Ő neked a mumusod!
És, ideje lenne már leszakadni erről a börtönbe csukás/vagyonelkobzás/akasztásos témáról, mert egyre nevetésgesebb!
Ember!
30 alig került rács mögé politikus!
Azt hiszed, hogy majd ez meg fog változni?
Egy ilyen gyurcsány miatt?
Aki a "már elévült" Kisz vagyon lenyúlásával csinálta meg a szerencséjét, meg a jó házasodással?

" Ugye. A fidesz korrupcioja vilagszinten buzlik mindenkinek."
Nem, csak nektek bűzlik!
A te oldalad is egészen pontosan ezt csinálta, és csinálná, ha megint hatalomra kerülne, csak ő jó nagy balfaszok, mert nem a nyereségből lopnak, hanem a hitel lopják el közvetlenül, ami miatt szépen össze is csukják a gazdaságot pár év alatt.

" A rohej meg se probaljak titkolni."
Miért kellene nekik?
A népet nyilvánvalóan nem érdekli, ti meg még arra sem vagytok képesek, hogy ebből érdemi politikai tőkét kovácsoljatok...

Sr2021 2022.05.05. 07:20:59

@Zoltán Mátyus: Vicces momentum (haha), hogy a legsikeresebb "feltárása" épp az volt, aminek a jelenlegi állását köszönheti: kigolyózta Zuglón az erre már rég rászolgált MSZP-s Tóth Csabát. :)
Ha a véleményemre jobban kíváncsi vagy, hallgasd meg Tölgyessy-t a Partizánban, a választás után pár nappal készült.
Még egy: azt előre lehet tudni, hogy a választások után mik lesznek a parlamenti játékszabályok. Aki győz, kormányoz, aki nem, ellenzékbe kerül. Aki kétharmaddal győz, az bármit megtehet, legitim módon (ami nem ízléses is ugyanakkor), az ellenzék ilyenkor nem sokat tehet. De mindezt előre lehet tudni, és aki ezt a játékot játssza, utólag nekem ne sírjon, hogy rossz oldalára került a tudodminek.
Ha nem tetszik, be sem kell szállni a játékba (sosem tenném), és ha az eredmény nem felel meg (ez egyébként mit mond el az illető demokráciafelfogásáról?), akkor le lehet mondani.
Hadházy jómódú állatorvos volt, nyugodtan lehet még az pár évig, mondhatja, hogy inkább az asszony és a gyerekek, vagy hogy nagyobb fantáziát lát abban, hogy alapít egy helyi egyesületet, amely tanulásban akadályozottakat segít stb. A parlamenti munka nem valamiféle "csúcs", ahonnan mindent lehet, ezért sem értem, mi az ő hisztijének az oka.
És még egy, ha már elkezdtem: Hadházy úgy indulhatott az összefogás színeiben pártnélküliként, hogy előzetesen lenyilatkozta, hogy a Momentum frakciójába ül be. Erre hát nem megszegte ezt? A kérdésem ezek után jogosnak tűnik: tfh. az összefogás igen nagy aránnyal győz, és azon belül a DK és a Jobbik tekintélyes számú mandátumot szerez. Megesküdnél a gyermekeid lelki üdvére, hogy Gyurcsány nem rúgta volna ki MZP-t az első alkalommal? Ui. MZP-nek nincs pártja, nincs senkije, és a parlamenti logika az, hogy a legnagyobb frakció vezetője a főnök. Ha ez történt volna, most mit mondanál? Mit éreznél? Leírnád, hogy ezek szószegő gazemberek? Hogy nem erről volt szó? Vagy mindez csak a másik oldalt illeti?
Millió bajom van a Fidesszel, és 2010 óta először szavaztam megint rájuk, mert ezt az összefogás-katyvaszt még véletlenül sem akartam kormányra segíteni azzal, hogy pl. a kétfarkúakra szavazok. Erősen azt gyanítom, hogy sokan voltunk így ezzel.

Zoltán Mátyus 2022.05.05. 07:24:39

@Sr2021: írtam volna valahol a Momentum nevet?

Zoltán Mátyus 2022.05.05. 07:27:34

@Sr2021: mellesleg ezt a katyvaszt a fidesz által a képükre formált Választási törvény átírásának köszönhetjük. Tehát érdekes egy demokrácia felfogásod van, hogy az általuk kitalált új játékszabályok adta lehetőséggel élve, az "ellenzéken" kéred szàmon a végeredményt.

látjátok feleim szümtükkel 2022.05.05. 07:40:06

@GyMasa:

Ha a Gyurcsány akkor... szöveg idejét múlta, mivel nem akkor, hanem most van, és az elmúlt 12 évben volt. Mert ha a nagyanyádnak kereke lett volna, akkor te lennél a villamos kisunokája. De nem volt kereke.
Majd ha anno mégy a nyugdíjba, akkor ez is jusson ez eszedbe! A jelent nem a múlttal kell mindig összehasonlítgatni, hanem azzal, hogy mi lesz a jelenből a jövő hozadéka. ezt meg már látni. Pedagógus egyre kevesebb, orvos, egészséügyi alkalmazott az állami szférában egyre kevesebb, és mindez az elmúltnyolc, illetve 12 év hozadéka. Nem a Gyucsányé.

Sr2021 2022.05.05. 07:43:21

@Zoltán Mátyus: Azt a tökös húzást viszont az ellenzék nem merte meglépni, hogy szó szerint el sem indul. Hogy azt mondja, ebben eleve nem veszünk részt. Ez ui. tényleg botrány lett volna, mert ilyen csak a legsötétebb diktatúrákban van, hogy egy párt visz mindent, és verseny sincs. És talán Orbán leült volna egyezkedni. Az indulásban benne volt a díszlet-szerep lehetősége, ennek tudatában szálltak be a játlkba, csak a végeredmény hibádzott.
Volt pár kérdésem, ha lesz rá időd, érdekelnének a válaszok. :)

Zoltán Mátyus 2022.05.05. 07:45:49

@Sr2021: Orbán leült volna tárgyalni....

Sr2021 2022.05.05. 08:08:52

@Zoltán Mátyus: Azért nem vagy vitapartner, mert nem is akarsz vitázni. A hülyének nézés nem érv, bár azt így is megértem, hogy azt, hogy Orbán ezzel az ellenzékkel leüljön, lehetetlennek tartod. De azon kívül, hogy kb. mindent lehetetlennek tartasz, nem mondasz semmit. És így persze, hogy szabad az út afelé is, hogy Hadházy Kisvaszaron bohóckodjon, hiszen úgyis minden mindegy. Ha ez lenne a kormányzati álláspont, annak is örülnél? :)

GyMasa 2022.05.05. 09:55:54

@látjátok feleim szümtükkel:
"Ha a Gyurcsány akkor... szöveg idejét múlta, "
Te, figyelj már!
Olvasol te híreket?
Ki a legnagyobb ellenzéki frakció vezetöje MA?

"Majd ha anno mégy a nyugdíjba, akkor ez is jusson ez eszedbe! "
Majd eszembe fog!
Nagyrészt német nyugdíjat fogok kapni.

"A jelent nem a múlttal kell mindig összehasonlítgatni, hanem azzal, hogy mi lesz a jelenből a jövő hozadéka."
NOs, a mai, magyar jelen pontosan gyurcsány gerinctelen, államférfihoz nem méltó, a hatalomhoz mindenáron való ragaszkodásának az egyenes ági következménye!
EZt teljesen felesleges tagadni!

" Pedagógus egyre kevesebb,..."
Nagyon helyese!
Így kell megmutatni orbánnak, hogy _VALÓBAN_ elégedetlenek a körülmönyeikkel!
Nem 100 fös tüntetésekre van szükség, hanem, hogy ne legyen ember, aki elmegy tanárnak, és akkor az fog majd a tanári bérekkel is történni, mint az

" orvos,"-ok bérével, azaz a komrány megemeli azt értlelmes szintre.

" egészséügyi alkalmazott"
Nekik is járna a béremelés, és öket is biztatom a (z legalább ideiglenes) pályaelhagyásra!

" az állami szférában egyre kevesebb,"
Nos, ö érük nem fogok könnyeket hullajtani.
Nekik elsösorban a szolgáltatói hozzáállást kell elsajátítaniuk, hogy aggódjak majd értük. (ezalól 100%-ban kivétel a tüzoltóság, és nagy részben a mentösök)

" és mindez az elmúltnyolc, illetve 12 év hozadéka. Nem a Gyucsányé."
Nem, ez az elmúlt 30+ év "hozadéka"!
Tehát, igenis gyurcsány sem tett semmit ebben az ügyben anno, úgyhogy semmiféle jogalapja nincs neki ebben kritikát megfogalmazni!
Tanárnak lenni már 50 évvel ezelött sem volt egy pénzes szakma...
AKik ezt a szaklmát választották az elmúlt évtizedekben, pontosan tisztában voltak azzal, hogy mit vállalnak.

GyMasa 2022.05.05. 10:00:27

@Sr2021:
"...hogy Orbán ezzel az ellenzékkel leüljön, lehetetlennek tartod."
Mondjuk, nem lehetetlen, hanem szükségtelen!
AZ ellenzék egyetlen mondanivalója az o1g volt végig, mármint, amihez konzisztensen ragaszkodtak.
AZ viszont azt mutatja, hogy az ellenzék orbán ellensége.
És, az ellenséggel semmi szßkség leßlni tárgyalni!
Szerinted, hogy nézett volna ki egy ilyen tárgyalás?
Mert, szerintm kb. az lett volna, hogy leülnek, az ellenzék beböfögi az igényeit, és hozzáteszi, hogy orbán vagy elfogadja...
Nem lett volna semmiféle alkudozás, hanem diktátum lett volna, hiszen az ellenzék már attól nyeregben érezte volna magát, hogy leülnek velük tárgyalni!
Kb. elenszkij viselkedéséhez tudnám hasonlítani.

látjátok feleim szümtükkel 2022.05.06. 07:15:35

@GyMasa:

No ha német nyugdjat fogsz kapni, akkor mit osztod itt az észt azoknak, akik meg magyar nyugdíjat fognak kapni, ha jut nekik?
Látom te onnan a leendő német nyugdíjat mellől tisztán látod a hazai helyzetet. Mondjuk neked nem is annyira hazai, de fogjuk rá.

Lehet, hogy én kissé közelebbről láttam-látom mi volt, és mi van?

Amiket leírták tények, de a megoldásaid hozadéka nem biztos, hogy jót tesz az országnak. Addig amíg nem lesz elég tanár, orvos , stb. addig ki fogja a népet tanítani, gyógyítnai, ügyeit intézni? Tudod te mennyire lesüllyedt az oktatás színvonala? Tudod mennyi a vidéki szegény ember? Mit tudsz te ahhoz, hogy ítélkezz az ellenzék felett? Mit tudsz te rról, hogy milyen viszonyok uralkodtak a Gyurcány korműynzása idején az MSZP-ben? Mint ahogy arról sem tudsz semmit, milyenek uralkodnak ma a fideszben. Gondolod, hogy a fideszen szabadon választott, hogy ki mit csinál? Nagyon tájékozatlan vagy, csak a szád nagy.

GyMasa 2022.05.06. 12:08:40

@látjátok feleim szümtükkel:
"No ha német nyugdjat fogsz kapni, akkor mit osztod itt az észt azoknak, akik meg magyar nyugdíjat fognak kapni, ha jut nekik?"
Mondjuk, mert a Logika az független az országoktól?

"Látom te onnan a leendő német nyugdíjat mellől tisztán látod a hazai helyzetet."
Pontosan!
Sőt, CSAK az index-444-telex vonalról tájékozódva látom így a helyzetet!

" Mondjuk neked nem is annyira hazai, de fogjuk rá."
Ma már ott a zInternet, amim miatt tökmindegy, hogy hol vagy a világnam...

"Lehet, hogy én kissé közelebbről láttam-látom mi volt, és mi van?"
Attól még letet teljesen rossz az általad látott (mások átltal láttatni akart) kép...

"Amiket leírták tények, de a megoldásaid hozadéka nem biztos, hogy jót tesz az országnak. Addig amíg nem lesz elég tanár, orvos , stb. addig ki fogja a népet tanítani, gyógyítnai, ügyeit intézni?
Mivel, ezek a dolgok nem az idén, vagy az elmúlt 12 évben kezdtek lerohadni, hanem kb legalább 30 éve, emiatt, ha elkezdenek lelépni ezek az emberek, akkor valószínűleg gyosabban fogja a kormáyn rendezni az ő fizetéseiket is.

" Tudod te mennyire lesüllyedt az oktatás színvonala?"
Ha jól értettem, pl a PISA teszben enyhe emelkedés volt megfigyelhető...

"Tudod mennyi a vidéki szegény ember?"
Hát, nem annyi, mint amennyit TI belefantáziáltok a saját valóságotokba.

"Mit tudsz te ahhoz, hogy ítélkezz az ellenzék felett? "
Azon felől, hogy már 4 éve is megmondtam, hogy az összefogás nem fog bejönni, és, hogy kb. ősszel leírtam, hogy az ellenzéknek a következő 2/3 megakadályozűása CSAK az "ambíciózus" célja lehet és nem a valós?
Azon felül semmit...

"Mit tudsz te rról, hogy milyen viszonyok uralkodtak a Gyurcány korműynzása idején az MSZP-ben? "
Azt pont leszarom, arra emlékszem, hogy akkor a szuperbruttók kb. 80%-a volt adó...
Meg, hogy a brutto 400 körüli, multis fizetésemmel én voltam a "gazdad geci" akit a halálba kellett adóztatni...
SZóval eléggé képben voltam.

"Mint ahogy arról sem tudsz semmit, milyenek uralkodnak ma a fideszben."
Szerintem erről neked sincsenek _VALÓS_ adataid, csak az elég tett fantazmagóriákat veszed készpénznek...

" Gondolod, hogy a fideszen szabadon választott, hogy ki mit csinál?"
Fogalmam sincs, de van egy gyanúm, hogy a DK-ban sincs akkora szabadság, mint, ahogy azt te képzeled...

" Nagyon tájékozatlan vagy, csak a szád nagy. "
Ezt mondjuk, inkább neked kellene magadról mondani, hiszen TI azért szoptatok 4. alkalommal is, mert halvány segédfogalmatok sincs róla, hogy mi a helyzet az országban!
Attól, hogy Budapesten a körúton belül ti, ott körbszopjátok egymást, attól az ország többi részén, (ami a szavazatok kb. 80%-a,) nem lesz ugyanaz a helyzet, és az ott lakó emberek nem rág fonak szavazni...

látjátok feleim szümtükkel 2022.05.06. 14:53:36

@GyMasa:

Árnyékra vetődtél, nem fővárosban élek, hanem vidéken, és foglalkozás révén sok dologba beleláttam, és most is sok mindet látok, sok tényt megismertem, megismerek. Ja, és nem nyugati nyugdíj reménye mellett. Egyébként meg nem akarok láttatni senkivel semilyen képet, mert tőled sokkal jobban tudom, hogy az emberek ismeretszerzési lehetősége szűk körre terjed ki. Az enyém azonban bővebb, mint a tied, és sok átlagemberé. Nagyképűség szándéka nélkül mondhatom, hogy a tudásom is. De azt ikérem magamnak, hogy "ti azért szoptatok". Lehet, hogy te szoptál, de én nem csalódtam, mert előre láttam mivé fog változni a fidesz és rendszere . Ami magam részéről sem nem jobb, sem nem rosszabb, mint az előtte járók voltak, de az országnak pont az nem mindegy, hoyg ki mennyire élt vissza a kezében kapott lehetőségekkel. Mellesleg van peadgógus is a családomban, szóval nekem te ne mutasd be az elmúlt 30 évet.

GyMasa 2022.05.06. 18:06:38

@látjátok feleim szümtükkel:
"Árnyékra vetődtél, nem fővárosban élek, hanem vidéken, és foglalkozás révén sok dologba beleláttam, és most is sok mindet látok, sok tényt megismertem, megismerek."
Igen, érdemes Mérő László riportját megnézni.
Ő április 3-án szembesült azzal, amit mondtam neked.
Ő is azt hitte, hogy miondent IS tud, aztán rágött arra, hogy bizony van élet (ugye az ország népességének a 80%-a, vidéken is.
Én vidéken nőttem fel, aztán 15 évet éltem Budapestem, és 9 éve élek Németországban.
Szóval, én is láttam sokmindent.

" Ja, és nem nyugati nyugdíj reménye mellett."
Figyelj csak!
Én azt a nyugdíjat nem "csak úgy" fogom kapni, hanem azért tennem is kellett, kell és kelleni fog majd a hátralévő 19 évben!

" Egyébként meg nem akarok láttatni senkivel semilyen képet, mert tőled sokkal jobban tudom, hogy az emberek ismeretszerzési lehetősége szűk körre terjed ki."
Nekem csak annyi a furcsa, hogy ugyanabból a hírforrásból mennyire més következtetéseket lehet levonni...

" Az enyém azonban bővebb, mint a tied, és sok átlagemberé."
Ezt hadd nem higgyem már el neked, hiszen kb semmit nem tudsz rólam, szóval egy ilyet kijelenteni enm túl bölcs dolog.
Nekem pl. eszem ágában sincs veled kapcsolatban ilyet kijelenteni, hiszen nem ismerlek, és tényleg lehet, hogy többet láttál nálam.

" Nagyképűség szándéka nélkül mondhatom, hogy a tudásom is."
Lásd az előbb! én nem érzem magamat annak a tudásnak a birtokában, hogy ilyet kijelentsek feleősséggel.

" De azt ikérem magamnak, hogy "ti azért szoptatok"."
Természetesn kikérheted, de akkor is ez az igazság, hoyg az április 3-ai eremények nagyon is világosan megmutatták, hogy rossz volt a stratégiája az ellenzéknek, amit mi többen, előre meg is mondtunk, és csak le lettünk fideszbérenc/fideszbirkázva.

" Lehet, hogy te szoptál, de én nem csalódtam, mert előre láttam mivé fog változni a fidesz és rendszere ."
Emondom mégegyszer:
Amíg nincs mire laváltani a fideszt, addig hatalmon fog maradni.
éS, amíg a gyurcsány-DK-maz(m)p hármas fogja képviselni az ellenzéket, addig soha nem lesz alternatóva leváltani a fideszt!
Én előre láttam, hogy kb, mi lesz, mert már ősszel megmondtam, hogy ennek az ellenzéki leosztásnak nemhogy 2/3-a nemlesz, de még az ójabb fideszes 3/3 megakadályozása is az "ambíciózus céljuk" lehet csak.
És még azt a minimalista elvárást is rettentően alulmúlták.
Őszintén remélem, hogy végre levonják a megfeleő következtetést, és végre lesz majd valami érdemi változás.

" Ami magam részéről sem nem jobb, sem nem rosszabb, mint az előtte járók voltak, de az országnak pont az nem mindegy, hoyg ki mennyire élt vissza a kezében kapott lehetőségekkel."
Ebben egyet értünk.
Az ellenzék vastagon visszaél a lehetőségeivel, és szánalmas, amit művelnek!
Ja, és rettentően káros az országra nézve is, hiszen azzal, hogy aktívan gyilkonak MINDEN új kezdeményezést, amelyik nem sorol be alájuk, azzal pont azokat fojtják meg, akik később, esetleg leválthatnák majd a fideszt.

" Mellesleg van peadgógus is a családomban, szóval nekem te ne mutasd be az elmúlt 30 évet. "
Nekem is van, és kb, mindnekinek van, ezzel mit szerettél volna mondani?
Hogy, akinek nincs, az nem tudja mi folyik, és kussoljon?

látjátok feleim szümtükkel 2022.05.07. 08:54:49

@GyMasa:

" Én vidéken nőttem fel, aztán 15 évet éltem Budapestem, és 9 éve élek Németországban."
Szóval az elmúlt 26 évbn sem nem vidék, sem nem Magyarország. Így jól képbe is vagy.

"Nekem csak annyi a furcsa, hogy ugyanabból a hírforrásból mennyire més következtetéseket lehet levonni..."
Nincs ezen csudálkozni való, mert elrétőek a háttér ismeretek.

"... tényleg lehet, hogy többet láttál nálam."
Tényleg.

"amit mi többen, előre meg is mondtunk, és csak le lettünk fideszbérenc/fideszbirkázva."
Általam nem. Majd jelentkezz, ha talász tőlem ilyen kifejezést. Nekem ner hívők vannak, amit ha dehonesztálónak találsz, akkor talán magadra húzhatod a sérelmezett jelzőket.

"Őszintén remélem, hogy végre levonják a megfeleő következtetést, és végre lesz majd valami érdemi változás."
Mit vonjanak le? Azt, hogy a nép szó nélkül türte azpkat a jogi intézkedéseket, amik gyakorlatilag leválthatatlanná tették a fideszt? Szó nélkül türik pl. a pedagógusok, hogy Körév minimálisan szükséges bérelemést lát kialakulóban a számukra? Más országokban már régen utcán lennének a pedagógusok. Vagy vonjam le a következtetést, hogy az alattvalói státusz kialakítása az elmúlt 12 évben prímán sikerült?

"Az ellenzék vastagon visszaél a lehetőségeivel,..."
Ha szabad kérdeznem milyen lehetőségei vannak, és mivel is él vissza? Netán azzal, hogy még független települések sem jutnak pályázati támogatásokhoz? Feküdjenek le a fidesznek, hogy ne éljenek vissza?

"Ja, és rettentően káros az országra nézve is, hiszen azzal, hogy aktívan gyilkonak MINDEN új kezdeményezést, amelyik nem sorol be alájuk, azzal pont azokat fojtják meg, akik később, esetleg leválthatnák majd a fideszt."
Ezt te magad sem érted. Mert mit is gylkolnak? Kiket fojtanak meg ? MIVEL? Még egy ellenzékit sem vádoltak sem gyikossággal, sem fojtogatással. Pedig a fidesz mindennel szokja vádolni.

"Nekem is van, és kb, mindnekinek van, ezzel mit szerettél volna mondani?
Hogy, akinek nincs, az nem tudja mi folyik, és kussoljon?"
Háb+, ha mindenkinek lenne pedagógus a családjában, akkor most nem fájna a fidesz feje, hogy nincs elég szaktanár vidéken, és egyre fogy a pedagógusok létszáma. A maradék olyan, amilyen, fél, és hallgat. Ráadásul egyre kevesebben jelentkeznek tanárnak.

Tudod a diktatúra nem egyszemélyes, sokszemályes, A fidesz pont ezt a rendszert építette ki, Az alsó szintek úgy uralkodnak a helyieken, mint a felső szint felettük, ők csak azt gyakorolják, amit tapasztanak. Védelem ellenük nincs. Pl. azt, hogy amikor egy mostani ogy képviselő amikor kormánymegbizott volt, a kormányhivatalba még a takarítónőt si ő vette fel, és egyes állásokhoz fidesz tagság kellett. Én már láttam ilyet előttük is. Tudod abban az elmúlt negyvenben, amit az ideiglenesen itt állomásozó oroszok alatt élt át a ország, ennek ellenére újra megvalósították. Egyenlőre oroszok nélkül. Aztán majd meglátjuk a te korosztályod mit hoz ki mindebből.

Szóval ennyivel kevesebbet látsz onnan a távolból.

látjátok feleim szümtükkel 2022.05.09. 08:01:45

@Quercuserdész:

Nem tetszik? Akkor miért jársz oda? Nézelődni, vagy tájékozódni?

látjátok feleim szümtükkel 2022.05.09. 08:05:08

@Quercuserdész:

Ja, mellesleg a z a blog nincs bezárva. Essetudni?

GyMasa 2022.05.09. 14:52:10

@látjátok feleim szümtükkel:
"Szóval az elmúlt 26 évbn sem nem vidék, sem nem Magyarország. Így jól képbe is vagy."
15+9 az 24 nem?
Ja, és nem azt mondtam, hogy nem voltam vidéken ezalatt az idő alatt'
Sőt, a covid előtt 2 havonta hazautaztam a szüleimhez vidékre...

"Nincs ezen csudálkozni való, mert elrétőek a háttér ismeretek."
Jaja, meg előítéletek...

"Tényleg."
Akkor szupi!

"Általam nem. Majd jelentkezz, ha talász tőlem ilyen kifejezést. Nekem ner hívők vannak, amit ha dehonesztálónak találsz, akkor talán magadra húzhatod a sérelmezett jelzőket."
Nem a konkrét kifejezéssel van a baj, hanem a hozzáállásoddal!
És, most bizonyítottad, hogy te is pontosan olyan vagy, mint, akikről írtam.
Én soha, életemben nem függtem semmilyen kormánytól, hanem mindig a piacról éltem meg a saját tudásomból.

"Mit vonjanak le? Azt, hogy a nép szó nélkül türte azpkat a jogi intézkedéseket, amik gyakorlatilag leválthatatlanná tették a fideszt?"
Nincsen semmi olyan intézkedés, értsd már meg!
Kizárólag töketlen, komrányképtelen ellenzék van, akik olyannyira el vannak rugaszkodva a valóságtól, hogy az már fájdalmas!

" Szó nélkül türik pl. a pedagógusok, hogy Körév minimálisan szükséges bérelemést lát kialakulóban a számukra?"
Nem mindegyik!
Nekem vnnak pedagógus ismerőseim, akik szépen felmondtak az iskolában, és magántanítványokat fogadnak azóta.
Szerinted, ennél többet mit tehetnek?

" Más országokban már régen utcán lennének a pedagógusok. Vagy vonjam le a következtetést, hogy az alattvalói státusz kialakítása az elmúlt 12 évben prímán sikerült?"
AZ ugye megvan, hogy tanárnak lenni nem 2010 óta lett szarul fizetett állás, hanem kb mindig is az volt.
Szóval, elég furcsa ezt orbánékon számonkérni, nem gondolod?

"Ha szabad kérdeznem milyen lehetőségei vannak, és mivel is él vissza?"
Ott van minden lehetőségük, ami egy parlamenti képviselőnek adott.
Lehetne tenni is az országért, de neki csak a "belefolytott szó"-ra, meg a TV székház szánalmas "ostromára" meg a zsák krumplira futotta.

" Netán azzal, hogy még független települések sem jutnak pályázati támogatásokhoz?"
Ezért kell a piacról megélni, és nem állami megrendelésekből.

" Feküdjenek le a fidesznek, hogy ne éljenek vissza?"
Hát, a 13. kerületben a parkolási rendszerrel nagyon jól működött a dolog, senkinek nem volt különösebb ellenérzése vele kapcsolatban...

"Ezt te magad sem érted. Mert mit is gylkolnak? Kiket fojtanak meg ? MIVEL? Még egy ellenzékit sem vádoltak sem gyikossággal, sem fojtogatással. Pedig a fidesz mindennel szokja vádolni."
Te tényleg nem voltál képes értelmezni, amit leírtam?
Most rágjam a szádba?
Nem fogom.

"Háb+, ha mindenkinek lenne pedagógus a családjában, akkor most nem fájna a fidesz feje, hogy nincs elég szaktanár vidéken, és egyre fogy a pedagógusok létszáma. A maradék olyan, amilyen, fél, és hallgat. Ráadásul egyre kevesebben jelentkeznek tanárnak."
Akkor majd egyszer a fidesz megemeli a tanárok bérét is, mint, ahogy az orvosokkal tette!

"Tudod a diktatúra nem egyszemélyes, sokszemályes, A fidesz pont ezt a rendszert építette ki, Az alsó szintek úgy uralkodnak a helyieken, mint a felső szint felettük, ők csak azt gyakorolják, amit tapasztanak. Védelem ellenük nincs."
Hogyne lenne! El kell menni az orszzágból, ahogy a sok csalódott ellenzéki akarta tenni április 4-e óta!
Tökre jó dolog, mert kicsit kinyitná a sok idealista szemét, aztán megtapasztalnák, hogy kurvára nem az a rózsaszín köd van ám itt, amiről ezek otthon a diktatúrában rettegve ábrándoznak!
AMikor rájön, hogy az annyira sokratartott diplomájával itt elmehet McDonalds-ba dolgozni, és, a párjával ketten alig keresnek többet, mint, amibe egy közepes méretű lakás havi bérleti díja kerül...
Meg, hogy nincsen semmiféle rezsicsökkentés, szóval 2 EUR egy liter benzin, és 230 EUR egy hónapra a villanyszámla, ami egy éve még 130 volt.

" Pl. azt, hogy amikor egy mostani ogy képviselő amikor kormánymegbizott volt, a kormányhivatalba még a takarítónőt si ő vette fel, és egyes állásokhoz fidesz tagság kellett."
Te miért vagy ennyire ráfeszülve erre az állami munkahelyre?
Talán nincsen piackéápes végzettséged?

" Én már láttam ilyet előttük is."
Igen, a szocik alatt is ez volt. Csak akkor nem mondták meg az ember szemébe.

" Tudod abban az elmúlt negyvenben, amit az ideiglenesen itt állomásozó oroszok alatt élt át a ország, ennek ellenére újra megvalósították. Egyenlőre oroszok nélkül. Aztán majd meglátjuk a te korosztályod mit hoz ki mindebből."

"Szóval ennyivel kevesebbet látsz onnan a távolból. "
Jaja, mert soha nem is megyek haza, meg indexet sem olvasok, meg 444-et sem, meg telexet sem, ugye?

látjátok feleim szümtükkel 2022.05.09. 21:27:28

@GyMasa:"... indexet sem olvasok, meg 444-et sem, meg telexet sem, ugye?"

Hát olvashatod, de sok dologról ők sem írnak. Nem azért mert nem akarnak, hanem nincs rá kapacitásuk.
Egyébként te egy kicsit nagyon idealista vagy, azt gondolod, a külföldre menéssel megoldódik mindenki problémája, még a rendszeré is. Sok embernek nem adatik meg a lehetőség a külföldre menéshez, sőt még ahhoz sem, hogy a szomszéd faluba átmenjen, legfeljebb gyalog.

Fárasztó a szemelenzőséged, nincs kedvem veled tovább vitázni, mert te nem vitázol, az érdemi kérdésekre kerülöd a választ, feltehetőleg nem is tudsz rá mit mondani. Na szia.

GyMasa 2022.05.10. 09:11:28

@látjátok feleim szümtükkel:
"Hát olvashatod, de sok dologról ők sem írnak. Nem azért mert nem akarnak, hanem nincs rá kapacitásuk."
Ó, és ezt te honnan tudod?

"Egyébként te egy kicsit nagyon idealista vagy, azt gondolod, a külföldre menéssel megoldódik mindenki problémája, még a rendszeré is."
Már bocs!
Ezt nem én gondolom, hiszen már 9 éve tapasztalom, mi itt a helyzet!
Kifejezetten azokra az ellenzéki nyávogókórusra gondolok, akik a kivándorlásban látják a megoldást!
Szerintem az nem lesz megoldás, föleg, ha nincs piacképes végzettségük, illetve a célállam nyelvének legalább középfokú ismerete!

" Sok embernek nem adatik meg a lehetőség a külföldre menéshez, sőt még ahhoz sem, hogy a szomszéd faluba átmenjen, legfeljebb gyalog."
Igen, de ezek az emberek szinte mind a fideszre sszavaztak, és nem ök sírják tele a balos sajtót az elmenéssel kapcsolatos igényükkel...
Az ilyen "április 3 után sokat sírtam, de mostanra eldöntöttem, hogy elmegyek!" féle video-k az indexen, meg talán a 444-en... Azok egyike sem vidéki mélyszegény ember volt, hanem mind egytöl egyik budapesti, jellemzöen LMBTQ tag, vagy amolyan, amúgy életképtelen alakok....

"Fárasztó a szemelenzőséged, nincs kedvem veled tovább vitázni, mert te nem vitázol, az érdemi kérdésekre kerülöd a választ, feltehetőleg nem is tudsz rá mit mondani. Na szia."
Neked meg az arroganciád fárasztó, igaz, én nem is vártam töled semmi eltéröt attól, amit végül kaptam.
Melyik "érdemi kérdésedre" nem kaptál választ???
süti beállítások módosítása