Roubaix

Roubaix

Vakcina regisztráció lekérdezés

"Nyilván tartanak tőlem"

2021. március 26. - Sr2021

Sándor György egyik mondata szerint: "Nyilvántartanak. Nyilván tartanak tőlem." Ez most Grétsy László felől nézve jutott eszembe.

Amint tegnap megjelent, le tudjuk kérdezni, hogy szerepelünk-e a vakcinációra (Covid elleni oltásra) várók adatbázisában. Az csak a "szokásos", hogy azonnal meghalt az oldal, nem is érdekes, ma reggel sem voltam elkésve, hogy megtudjam, sikeresen regisztráltam-e hetekkel ezelőtt.

Viszont az, hogy egy kb. öt mondatot tartalmazó oldalon ennyi helyesírási hibát elkövessenek, az akkor is bosszant, ha tudom, nem ezen fog múlni a védekezés sikere. Mi több, kijelentem, hogy jelen akadákoskodásommal nem szeretnék közérdekű adatigénylést (közérdekűadat-igénylést?) kezdeményezni sem, nehogy a fent említett védekezés szélsebesen forgó kerekeinek küllői közé véletlenül én dugjak végzetes következményeket okozó ún. akadályozó tényezőt.

 Szóval:

A "vakcina regisztráció lekérdezés" nem azt jelenti, hogy vakcinálásra, vakcinációra regisztráltak megtudhatják esetleg, sikeres volt-e a próbálkozásuk, hanem olyasmit, hogy egy vakcináról megtudhatjuk, hogy az regisztrált vakcina-e vagy sem.

Javasolnám ezt: Vakcinációra/vakcinálásra/oltakozásra történt (vakcinaigény-) regisztráció állapotának lekérdezése. Vagy effélét. Nincs az sehol megírva, hogy három szóval kell elintézni egy ilyen címet.

Sikeres regisztáció esetén ez az üzenet várt:

"IGEN. Az Ön vakcinaigény iránti regisztrációja érvényes és az szerepel a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nyilvántartásában. Ez azt jelenti, hogy nyilván tartjuk Önt, mint oltandó személyt."

  • vesszőhiba (hiányzik),
  • egybeírás-különírás,
  • a szófordulat meg nem értéséből fakadó fölösleges vessző (a "mint" itt "-ként" jelentéssel értendő).

Tényleg, de tényleg nincs ott senki, aki csak egy kicsivel jobban tud helyesen írni (mint akár én)?

Tudom, örüljek, hogy lyuk van a sheggemen, mit okoskodom itt...

A bejegyzés trackback címe:

https://roubaix.blog.hu/api/trackback/id/tr8816480152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása