Roubaix

Roubaix

Ukrajna - Oroszország: Putyin még kihozhatja döntetlenre, sajnos

2022. február 27. - Sr2021

Oroszország ezt a háborút nem nyerheti meg az egész világ ellen. A Nyugat felébredt, és a csip-csup ügyekkel töltött tespedtségét gyorsan lerázta. Csak pénzt és lőszert küldhet, illetve szankcionálhat, ami ennél is több lenne, azt világháborúnak hívják.

Putyin, ez a legjobb tippem, úgy számolta, hogy egy ilyen vidéki országért, mint Ukrajna, senki nem emeli fel a seggét a tévénézős foteljéből a rothadó nyugaton. Ez már múlt idő, másképp történt. Ebbe viszont belebukhat, teljes mértékben, és az orosz birodalmi álmok újra szertefoszlanak, megint évtizedekre, talán most örökre is. Innen nyerni már nem lehet, mert Oroszország hiába nagy, nem birodalom, és a barátai is inkább afféle "vidéki újgazdagok", akiket jobban érdekel a saját "jó megjelenésük", és nem szívesen mutatkoznak vesztesekkel.

Így marad az, hogy akkor kiegyezik döntetlenben, mint a fekete lovag. Csakhogy ez egyféle módon lehetséges csak: világháború árán, amely egyben atomháború lesz.

A szellem hamarosan kiszabadulhat a palackból, és nincs hová mennünk, utolér, megtalál. Szívesen lennék most optimistább, de azt sem gondoltam, hogy Putyin bele mer menni a nyílt háborúba. Most miért ne hihetném, hogy képes lenne atomfegyvert bevetni? Bármilyen jó okot szívesen látok.

És gyűlölöm ezt az egészet. A másik szobában egy kisgyerek alszik, én meg ilyenekről kell, hogy gondolkodjam?

Update

Köszönöm a kommentezőknek a "vigasztalást". Úgy értem, hogy az atomkatasztrófát mintha csak én venném pont olyan komolyan, ahogy hangzik, mindenki más (talán pár kivétellel) irracionálisnak, bekövetkezhetetlennek tartja, hiszen abban Oroszország is elvész. Tiszta szívemből kívánom, hogy bárki másnak legyen igaza, csak nekem ne, kívánom, hogy rosszul ítéljem meg az emberi motivációkat, kívánom, hogy akár orvosi papírom legyen arról, hogy tegnap pánikrohamom volt, amikor a fentieket írtam.

Még egy kiutat látok: rosszul ítéljük meg Putyin "mindenhatóságát". Az én elgondolásom is azon alapul, hogy Putyin teljhatalmú, elmozdíthatatlan, nem kapcsolható ki a döntési rendszerekből, sőt, mint maga mondta, már meghozták a döntéseket, csak az a kérdés, mely döntési ágak "futnak le". Ha ez mégsem így van, mert a fő bizalmi emberek valahogy képesek elszabotálni a legsúlyosabb lépéseket, ha a pénzemberek rájönnek, hogy ez az ember tényleg inkább beszántaná a világot, csak ne szenvedjen vereséget, akkor elfordulhatnak tőle. Ketten közülük már bejelentkeztek háborúellenes üzenettel. Végső soron, Putyin hatalma is a beosztottakon múlik, akiknek parancsol. Az ő józanságuk most megmenthet mindannyiunkat.

Megnyerni a háborút

Magamat ismétlem meg: háborút nem lehet nyerni, itt nincs aranyérem, és nincs második helyezett. És amit e háború esetén kerülni kell, az a győzelmi fanfárok túlhasználata. Mert egy dolog visszaverni a támadókat, de az már nem szükségszerű, ha az ellenfél vezetőjét szimbolikusan egy ló után kössék, és élő Facebook-adásban körbehúzzák mindenhol. Mert Ukrajna megtartása mellett ott van még Oroszország megtartása is: barátnak, nem ellenségnek. Azt sem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy a Föld már mindannyiunk lakhelye, ez már nem a középkor, ahol nem is tudtunk egymásról.

Update 2

Zelenszkij Ukrajna azonnali EU-tagságát sürgette. Hát, röviden, na persze. Vagyis: semmiképp. Az EU, hiába próbálja magát másmilyenre sminkelni, lényegében érdekközösség, gazdasági motivációkkal. Ennek részesévé válni úgy lehetséges, hogy bizonyos előfeltételeknek megfelel az aspiráns. Sajna nincs tegnapi képem a técsői (Tjacsiv) Hotel Técső állapotáról, de amikor egyszer ott jártam, az minden volt, csak nem Európa. És itt nem csupán az ordító, "balkáni" állapotokról van szó, hanem a most háttérbe szorult ukrán nemzetiségi politikáról is. Európainak lenni nem egyenlő azzal, hogy miként viszonyulunk Oroszországhoz vagy épp Kínához. És egyre inkább azt gondolom, e gondolat minden előzetes megbélyegzettségével együtt is, hogy Európa sosem az Uralig tartott, hanem nagyjából a mai EU keleti határaiig. Ami attól keletre van, az valami más, hasonlít, de legalább annyira el is tér. A kérdés persze megint csak újabb értékválasztás: akkor most Ukrajna Európa vagy sem? Szerintem egyelőre inkább nem, mint igen. De dolgozni lehet rajta.

A mostani háború lezárására is van hasonlóan okos tervem: ez nem ukrán-orosz "belügy". Emiatt pedig sürgetném az EU "békediktátumát". Sajna az EU vezetése ehhez a feladathoz egyszerűen inkompetens, így nyugodtan írhatok hülyeségeket, képtelenek lennének akár egy fél mondatot is megvalósítani belőle. De a lényeg, hogy az EU-nak deklarálnia kellene, hogy mik az elvárásai mindkét fél felé, illetve ezek elérése esetén mit ad cserébe. Nagyon könnyűnek érezném a megegyezést, ha a "nemzeti büszkeségnek" nevezett, pénzben mindig is nagyon drága valamit ki lehetne iktatni pár hétre, de persze tudom, hogy lehetetlen.

Update 3

Olvasom, hogy Magyarország nem enged át fegyverszállítmányokat Ukrajna felé.

Három lehetséges olvasatát tudom elképzelni, amelyek közül a legnépszerűbb az, hogy Orbán Putyin csatlósa. A második helyre szorul a szimpla gyávaság, ami nem túl érdekes, mind voltunk már gyávák életünkben, szégyelljük magunkat emiatt, még másra fogni sem jó ezt az érzést.

"Téged öllek meg utoljára"

Ha viszont irracionálissá válnak a dolgok, amit rajtam kívül már az egyik általam is olvasott történész is felvetett, akkor annak, hogy ki és mikor pusztul el, van némi jelentősége. Ha engem kérdeznek, nem szeretnék az elsők között lenni, ha nem feltétlenül szükséges, és ezzel lehetünk még így néhányan.

Vagyis, ha a fegyverszállítmányok át nem engedése egy elképzelhetetlen jövőben azt eredményezi, hogy minket a közvetlen (atom)bombahullás elkerül, akkor ez a döntés a legracionálisabb, amit csak meghozni lehetett. Nem én ültem nemrég Putyinnal szemben, de ha csak a halvány esélye is kiolvasható volt a tekintetéből, hogy eljöhet a "minden mindegy", akkor ez ellen mindenre, szinte bármire szükség van. Hogy ez ugyanúgy csak szimpla gyávaság lenne? Tudom, mi az, amiért most azonnal is meghalnék, és tudom, miért nem. Bevallom, Ukrajna nincs az első listában. Vitam et sanguinem non, sed avenam, hogy úgy mondjam.

A bejegyzés trackback címe:

https://roubaix.blog.hu/api/trackback/id/tr3817767444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemecsekerno_007 2022.02.27. 19:19:08

Nagy felelőtlenség volt Fukuyamának a ,,Történelem végéről,, beszélni.

,, Az emberfaj sárkányfog-vetemény./ Nincsen remény.,,

Etniez 2022.02.27. 19:38:06

Ha Putyin atomot lő, akkor kapni is fog. Ezt ő is tudja.

Oleg Gontar 2022.02.27. 19:54:03

Nagyon furcsa amit latok a hiradasokban - mar amennyire azoknak koze van a hirekhez.

A haboru elso napja majdhgoynem korrekt volt. Konkret celpontok, sebeszileg tervezve, kommandosok, deszantosok, ledobva, mas repterek megsemisitve raketakkal stb.

Ebbol kovetkeztetve Putyin szamara Ukrajna nem cska a NATO nyomlas megallitasa, birodalmi ontudat visszaallitasa, de egy demonstracio is a vilag szamara. Atomfegyvereket belengetve kikapcsolta a fegyveres konfliktusbol a vilagot, es azt mondta nezzetek ezt es rettegjetek. Szerintem a terkep, meg a tamadott celpontok alapjan tegnapra, legrosszabb forgatokonyv szerin mara mar a strategiai pontok teljes biztositasa, illetve az azokra eplo utnpotlas kiepitese lett volna. Nincsen viccesebb amikor valaki aki demonstralja a maga dermeszto tudasat, felsul. Holnaptol mindne masodperc amikor Ukrajna meg ellenoriz barmit is a teruletebol olyan erzes Putyinnak mintha egy vilagmeretu bukake party kozponti figuraja lenne. Minden oraval egyre bruttalisabb lesz minden,mert az a hatalom aki eloadasban jelentkezett be az eredeti szuperhatalom cimere, botladozik, meg a teljes legifolenyt sem tudta kivivni. Ez alapjan eljon az az ido amikor eleri a bruttalitas azon szintjet amit nem lehet tetlenul nezni - tok mindegy hgoy a nato pofatlan tolulasa vagy Putyin orultsege triggerelte a haborut. Ez alapjan a scenario alapjan mindnekinek az lett volna aa legjobb ha Ukrajna hanyattdobja magat az elso 3 nap alatt.

Ami viszont furcsa, hogy a hirekben latott hadieszkozok meglehetosen elavultak az orosz hadseregben is. A katonak nem beteranok, frissen sorozott kolykok. Ezzel akart egy Ukrajnat ellenorzes ala vonni? Nehez lenne elhinni. Egyaltalan, miert olyan fontos Ukrajna, Krim mar reg orosz ujra, a tengeri kikoto nem szamit. Kozel a nato, meg a raketak? A balti allamok sincsenek messzebb, EU es NATO tagok. Nem igazan valtozik a dolog Ukrajna elfoglalasaval. Ileltve az orosz propaganda szerint Ukrajna sosem letezett. Azaz Ukrajna Orosz. Ez alapjan Ukrajna megszallasaval nem baballam jonne letre, hanem visszaallitottak a regi hatarokat. Ok nem a NATO ment az o hatarukig, az oroszok jottek a NATOig. Az allapot nem valtozott. Nincs pufferzona a keleti es a nyugati blokk kozott. Szoval ez alapjan a gondolatmenet alapjan, Ukrajna nem mas mint provokacio, ha racuppannak a nyugati hatalmak, akkor indl meg a 2. hullam, a minosegi fegyverekkel, allomannyal. Nem alnak meg az Ukran hataron. A regi hideghaborus hatarokig fog vonulni. Es ezert nem lepett meg Kina. Arra var, hgoy a provokacio eszkalalodjon, USA vegre dontson hgoy a vilag elso szamu hatalmakent reszt akare venni a vilag sorsanak eldonteseben, vagy tovabb bohockodnak. Es ha USA elkotelezi magat csoportosit, akkor jatsza ki a maga kartyait Tajvan es a csendesoceani szigetvilg fele.

Egyik scenario sem tetszik.

alöksz róz 2022.02.27. 19:55:14

@Etniez: az attól függ, hogy kire lő. ukrajnáért szerintem egy ország se vállalna be orosz atomcsapást.

alöksz róz 2022.02.27. 20:04:50

@Oleg Gontar: "Ami viszont furcsa, hogy a hirekben latott hadieszkozok meglehetosen elavultak az orosz hadseregben is. A katonak nem beteranok, frissen sorozott kolykok" - mondják az ukránok.

(bár ettől még lehet igaz. bezavarják őket tölteléknek. a németeket se technológiával győzték le, hanem darabszámmal.)

Emmett Brown 2022.02.27. 20:08:09

@alöksz róz: bárkire lő, kapni fog cserébe, pont olyat, amilyet ő használ. Ha taktikait, akkor leradíroznak pár istenhátamögötti bázist, ha meg civilek ellen, na akkor lesz kurvanagybaj.
Gyanítom, hogy valami ilyesmit már a tudomására hoztak

CSOKKI MÁLNA 2022.02.27. 20:10:44

Hamarosan elfoglalják Kijevet és Harkovot. a jelenlegi kormány pedig vagy lelép vagy becsicskul.

Oleg Gontar 2022.02.27. 20:11:04

@alöksz róz: Ez ok, csak az elso napok utan ugy gondoltam hgoy ez egy demo war lesz. Nezd vilag, Ukrajna ellenorzes ala vonasa: 200 halott 10 tank 2 nap.

Mindneki tudja hogy Oroszorszag erosebb. Itt az lett volna a kaerdes hogy fellephet-e Amerika kihivojakent ujra. Akar kinaval megerositve is. Ebbol a hadjaratbol kiindulva jelenleg, eros de nem elvonalbeli regionalis hatalmakkal sem birna el. Torokok, iran stb. Ez a hadjarat ha erobol nyomjak at fel ev alatt, akkor az blamazs.

CSOKKI MÁLNA 2022.02.27. 20:11:42

Kijevet bekerítették, az utánpótlás gyakorlatilag megszűnt.

Oleg Gontar 2022.02.27. 20:14:31

@Oleg Gontar: Es ez a presztizsveszesseg eskalalhatja a haborut, ahogy egyre durvabb es durvabb eszkozokhoz nyulnak majd.

Etniez 2022.02.27. 20:24:35

@alöksz róz: Ha Oroszország atomfegyvert vet be, akkor a következő 1500 évben senki és semmi nem fog vele szóba állni, kereskedni, mindenki befog lépni valamilyen szövetségbe, ami atomfegyverekkel rendelkezik.

Még ha Ukrajna ellen veti be, akkor is vége Oroszországnak. Európának is ideje leszakadni végre az orosz gázról, onnantól kezdve nincs semmilyen ütőkártya Putyin kezében.

Nem számított erre a szarviharra, nagyon eltaktikázta magát ORBÁN PUSZIPAJTÁSA, egy elmebeteg.

Etniez 2022.02.27. 20:26:08

@CSOKKI MÁLNA: Sztálingrád.

A városi harcnál nehezebb nincs a világon, ráadásul az ukránok eléggé tudják, hogyan kell partizán harcolni. Be van kerítve? Befelé támadni kell, kifelé meg védekezni... Be lesznek kerítve a bekerítők.

Etniez 2022.02.27. 20:26:58

@CSOKKI MÁLNA: "Hamarosan elfoglalják Kijevet és Harkovot. a jelenlegi kormány pedig vagy lelép vagy becsicskul."

Na, itt a következő Bayern. Mentettem a kommented, hamarosan kereshetsz másik nicket.

CSOKKI MÁLNA 2022.02.27. 20:39:33

@Etniez: Zsenikém Sztálingrádnál a németeket kerítették be!! Ők ott sosem kerítették be a várost, utánpótlása volt a védőknek..

CSOKKI MÁLNA 2022.02.27. 20:41:34

@Etniez: "Befelé támadni kell, kifelé meg védekezni... Be lesznek kerítve a bekerítők."

Hát ez jó. Mégis ki fogja őket bekeríteni? Az egy macska egér játék, nem a Barbarossa..Ha be vagy kerítve, előbb utóbb elfogy a muníciód és az élelmed.

Control_ 2022.02.27. 20:43:39

@CSOKKI MÁLNA: Nem kerítették be. Attól még messze vannak. Csak Kijev északi negyedében megjelentek. Harkiv meg teéjesen ukrán kézen van. Ott gyakorlatilag nincs veszélyben a város. Stabilan tartják az ukránok.

élveteg 2022.02.27. 20:54:18

Bekerítették Kijevet az oroszok, a lakosság evakuálása nem lehetséges

24.hu/kulfold/2022/02/27/bekeritettek-kijevet-az-oroszok-a-lakossag-evakualasa-nem-lehetseges/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202202

Pedig Control megmondta hogy nem kerítették be de a Klicskó csak ragaszkodik a marhaságaihoz

kunzoo 2022.02.27. 21:17:01

@CSOKKI MÁLNA:
Ezt a háborút az oroszok nem nyerhetik meg. Taktikailag igen, de van egy bökkenő.
A háború célja az volt, hogy visszahozzák Ukrajnát Oroszország kebelére. Ehhez kell magának a népnek a lojalitása. Hogy virágesővel fogadják őket. Virágeső helyett golyózápor.
Megszállja egész Ukrajnát? Pár év alatt tönkremegy bele. Onnan mindenki lelép, megoldva az EU munkaerőgondjait. Mit kezd Putyin 10 millió nyugdíjassal? Belerokkan gazdaságilag.

CSOKKI MÁLNA 2022.02.27. 21:23:57

@kunzoo: Nem. A cél bizonyos területek elcsatolása, és a kormány leváltása, illetve politikájának drasztikus megváltoztatása, nem pedig egész Ukrajna Oroszországhoz csatolása.

kunzoo 2022.02.27. 21:29:17

@CSOKKI MÁLNA:
Akkot tévedtek, hiszen elkezdett ömleni a nyugati fegyver. Ha nem szállják meg az egészet, Ukrajna nyugati fele egyertelműen nyugati elkötelezettsegű lesz. És ha ott az emberek jobban élnek mert euróban kapják a lóvét, kerdésessé válik a keleti rész lojalitása.

tiltsál ki te gyökér 2022.02.27. 21:32:38

", senki nem emeli fel a seggét a tévénézős foteljéből a rothadó nyugaton. Ez már múlt idő, másképp történt. "
Miben történt másképp? Mondj egy olyan szankciót amin nem röhög az orosz.

"Ebbe viszont belebukhat, teljes mértékben, és az orosz birodalmi álmok újra szertefoszlanak, "
Nem feltétlen vannak álmai, főleg nem egy olyan szarhalmazról mint Ukrajna.

"Így marad az, hogy akkor kiegyezik döntetlenben, mint a fekete lovag. Csakhogy ez egyféle módon lehetséges csak: világháború árán, amely egyben atomháború lesz."
Na, ez teljesen logikátlan. Tárgyalóasztal, és mindenki lepropagálja otthon, hogy elérte a célt és kész. Ki ellen lenne atomcsapás?

"Most miért ne hihetném, hogy képes lenne atomfegyvert bevetni? Bármilyen jó okot szívesen látok."
Miért tenné? Ki ellen? Addig húzkodták a bajszát, amíg odavert

tiltsál ki te gyökér 2022.02.27. 21:33:26

@kunzoo: "A háború célja az volt, hogy visszahozzák Ukrajnát Oroszország kebelére. "
Ilyet ki és mikor mondott?

tiltsál ki te gyökér 2022.02.27. 21:39:09

@Etniez: Na, meglepő lett volna, ha ehhez értesz sofőr...

"Sztálingrád."
Sztálingrád nem volt bekerítve okoska. Az volt a front.

"A városi harcnál nehezebb nincs a világon, ráadásul az ukránok eléggé tudják, hogyan kell partizán harcolni."
Három nap kaja nélkül, muníció nélkül aztán átgondolják.

"Be van kerítve? Befelé támadni kell, kifelé meg védekezni... Be lesznek kerítve a bekerítők."
Ja. Verekedésben is az van előnyben aki a földön fekszik.
Esetleg világtörténelmi példa, hogy a bekerített csapat nyert? Az utóbbi kétszáz évből

tiltsál ki te gyökér 2022.02.27. 21:43:08

@kunzoo:
"Akkot tévedtek, hiszen elkezdett ömleni a nyugati fegyver. "
Ez szerinted mit árul el? Mert egyik részről fegyvert osztanak a civileknek, más részről - állításuk szerint kilőttek 800 páncélozott járművet, harmadrészt meg kérnek fegyvert. Ez amolyan szervezett hadsereg képét mutatja?

"Ha nem szállják meg az egészet, Ukrajna nyugati fele egyertelműen nyugati elkötelezettsegű lesz"
Most is az
" És ha ott az emberek jobban élnek mert euróban kapják a lóvét, kérdésessé válik a keleti rész lojalitása."
Várj. Már ott tartunk, hogy Ukrajna uniós ország, és bevezette az eurót? Ez úgy 2150 után?

kunzoo 2022.02.27. 21:47:35

@tiltsál ki te gyökér:
Mivel rengetegen dolgoznak nyugaton euróert, ukrajna kvázi eurót használ. Mint anno Bosznia a német márkát. A keleti resz majd rubelért dolgozik. Hamar meglesz a látszatja.

CSOKKI MÁLNA 2022.02.27. 21:55:13

@kunzoo: Ott a Ladoga tó befagyott jegén tudtak utánpótlást szállítani.

CSOKKI MÁLNA 2022.02.27. 21:57:35

@kunzoo: A saját új kormányukkal szemben?

tiltsál ki te gyökér 2022.02.27. 21:58:34

@kunzoo: Leningrád nagyon rossz példa
- 3 évet kihúztak, aztán odaért a front, és felszabadultak. Valami milliós áldozat volt, és nem voltak bekerítve. Vízi úton kapták a z utánpótlást.

tiltsál ki te gyökér 2022.02.27. 22:02:19

@kunzoo:
"Mivel rengetegen dolgoznak nyugaton euróert, ukrajna kvázi eurót használ."
Hát én mást hallottam.
"A keleti resz majd rubelért dolgozik. Hamar meglesz a látszatja.
Azt hiszem, hogy ugyanabba a hibába esel, mint a nyugat. 14 óta, 8 éve vannak szankciók az oroszok ellen. Azt hitték, majd letérdelnek. Hát nem.
Tényleg úgy látod, hogy "majd a több pénz miatt akármit is csinálnak"? Marhára nem jön be, soha nem működött az oroszokkal.

parttalan 2022.02.27. 22:02:38

Mese habbal, hogy az oroszok elakadtak, csak az ellenállást látva jóval lassabban haladnak. Budapest házról-házra ostroma majd két hónapig tartott. Magyarországon a szovjet front átvonulása fél évig eltartott. Egy, a mai Ukrajnánál hatszor kisebb országban.

Én a háborúzni akaró Amerikától és az Európai Uniótól félek (az ukránok fegyverekkel való ellátása is az) és nem Oroszországtól, amelynek semmi terve velünk. De a csökönyösségükkel még tovább bosszanthatjuk. Miért kell fegyvert küldeni Ukrajnába, egy nem eu-és nato tag országba? Mert a koszos Biden a NATO égisze alatt erre utasít minket?! Aki beiktatása után (George W Bush után szabadon) meghirdette a "Gonosz" elleni harcot? Miért kell ebbe a piszkos játékba Európát belerángatni? Miért nem lehet ebből kimaradni?

Putyin az agresszor, ez egyértelmű, ő támadott. De a felbujtó, aki a kártyát a háttérben keveri, az a korábban Afganisztánt már cserben hagyó tömeggyilkos Biden, akit az afganisztáni brit erők volt parancsnoka személy szerint hadbíróság elé állított volna.

A megoldás tök egyszerű: vissza kell ülni a tárgyalóasztalhoz.

1. Az USA lemond Ukrajnának az orosz érdekszférából való kirántásáról.
2. A NATO határozottan kijelenti, sőt írásban is deklarálja, nem veszi föl soraiba Ukrajnát. Nem fegyverzi tovább.
3. Ukrajna szavatolja semlegességét, törli az Alkotmányból a NATO tagságot.
4. Az orosz haderő kivonul Ukrajnából.

De attól tartok, Amerika "világmegmentő" önzősége nem engedi, hogy a józan ész diadalmaskodjon.

tiltsál ki te gyökér 2022.02.27. 22:04:23

Na, most akkor mégse kerítették körbe Kievet.
Mondtam én, hogy hazudik mindenki

apro_marosan_petergabor 2022.02.27. 22:05:14

Valóban Putin valószínüleg másra számított, nagyobb ukrajnai szimpátiára, ez nincsen vagy nem látható. Másrészt relatíve kis erővel, is komoly eredményeket ért el 3 nap alatt. Az USA szerint támadó képességének nagyobb hányadát felhasználta (320 ballisztikus rakéta) - kérdés miért ez lenne a támadóképességek meghatározó része, mikor ezek a fegyverek nem pontosak - nem cirkálórakéták - inkább tüzérségi fegyverek. Nem tudjuk az igazi veszteségeket egyik oldalról sem. Egyrészről már nincsen ukrán légierő, masrészről még van. Az ukrán határ óriási része nyitott, nyugatról könnyedén kaphat utánpótlást, légvédelmi és tankelhárító fegyvereket, vonatszámra - ezekkel pedig elszánt kézben komoly nehézségeket lehet okozni az oroszoknak. Putin ezt pedig most nem tudja ellenőrizni. Csak egy lehetősége marad, ha gyorsan összeroppantja a fővárost, átveszi a kormányzást s megváltoztatja Ukr. státuszát. Ez nem biztos, hogy menni fog, ha erre nem elég 2-3 hét, Putin belebukik. Kérdés mit vázol fel a kikényszerített béketárgyalásokon Ukrajna jövőképként, ez üzenet lesz a Nyugatnak is a valós szándékokról.
Ha Ukrajna húzza az időt,s Putin sarokba szorul - erősödik-e az atomfenyegetés?
Konkrét atomfenyegetésre (pl. taktikai atomfegyver beveésére Ukrajnában, megjelőlt célpontokra) mit válaszol a nyugat? Lemond Ukrajnáról? Vagy visszafenyeget?
Nagyon sokváltozós a játszma. Putin belső körei meddig bírják a nyomást, mikor éri utól Putint is egy agyvérzés - mint Sztálint....?

Boldeone2 2022.02.27. 22:09:45

Minden egyes új nap, az ukránokat segíti, az idő nem az agresszornak dolgozik. Meg kell találni a lehetősèget Ukrajna a jelenleginèl sokkal jelentősebb katonai megerősítèsère , hiszen ők tartják a" vonalat " , kiválóan ès hősiesen
A kezdeti sokk után stabilizálódott a helyzet , elkèpesztő az összefogás, az önkèntesek száma
Az orosz diktátor egy forrongó katlant csinált Ukraknából, amit semmilyen orosz erő nem tud vègleg leigázni , nemhogy megtartani. A lakosság - nyilván a keleti rèszeket kivève - oroszgyűlölővè vált
Ukrajna magával rántja az oroszokat is ebben a háborúban, olyan hullámokat kavar ez a válság
A világ akaratègysège most az ellehetetkenítsèk most az orosz tömeggyilkos diktátor

kunzoo 2022.02.27. 22:10:16

@tiltsál ki te gyökér:
Itt a politikailag vállalhatatlan állapotig elég pár napot kitartani. Aztán az oroszok mit kezdenek egy 4 milliós várossal ami gyűlöli őket?

kunzoo 2022.02.27. 22:11:47

@tiltsál ki te gyökér:
Mert nem volt más. Azokat, akik mas rendszerben is voltak, nehezebb megtörni.

midnightcoder2 2022.02.27. 22:13:35

@kunzoo: "És ha ott az emberek jobban élnek mert euróban kapják a lóvét, kerdésessé válik a keleti rész lojalitása."

Mert te itt az EU részeként euróban kapod a lóvét? Szerinted az ukrán gazdaság mikorra fogja teljesíteni az eurózónás paramétereket? Másrészt, szerinted az átlag ukrán olyan kurva sokat keresne egy EU-s csatlakozás után? Mert az átlag magyar olyan kurva sokat keres? És az ukrán helyzete még sokkal szarabb lesz, mert még sokkal távolabb van nyugat-európától és ugyanúgy nem lesz semmilyen infrastruktúrája ahogy eddig sem volt. Ráadásul az EU már rég nincs abban a helyzetben, hogy nagyon országokat zárkóztasson fel - még ha szándék lenne is rá. De az igazság az, hogy nincs.

Az ukránok most abban az illúzióban vannak, mint mi voltunk 89-ben. Vége a kommunizmusnak, és majd egy év múlva itt is nyugat-európa lesz. Közben meg lószart mama!

parttalan 2022.02.27. 22:16:03

@tiltsál ki te gyökér: Persze, hogy hazudnak. Stratégiai okból egyik fél sem közöl valódi adatokat, hogy azt az ellenség fölhasználhassa ellenük.

midnightcoder2 2022.02.27. 22:16:09

@Boldeone2: A legtöbb amit a világ elérhet, hogy a ruszkik az elcsatolt területeket megtartják, a nyugati rész pedig megmarad nyugatinak. Amit Putyin is akar szerintem egyébként.

Aztán jön majd a nagy szívás az ukránoknak is, meg európának is. Az USA meg röhög a markába.

midnightcoder2 2022.02.27. 22:18:54

@Etniez: "Európának is ideje leszakadni végre az orosz gázról, onnantól kezdve nincs semmilyen ütőkártya Putyin kezében."

Amivel Európa még a maradék kis versenyképességét is felszámolja. És az USA látá hogy ez jó.

Boldeone2 2022.02.27. 22:20:47

@apro_marosan_petergabor: Ukrajnáról nem lehet lemondani , mert akkor " enemy at the Gate" - mi ," Európa "vagyunk a következők. Nem azért , mert Putyin olyan erős , kivèrzik az ukrán háborúban rendesen Oroszország , hanem a hátráló ukrán csapatok ha a lengyel határhoz szorulnak , majdnem biztos az összecsapás
Az ukránok - ahogy őket ismerem - nem adják meg magukat , elkèpesztően bátor nèp
Ha Putyin fair bèkèt ajánl , akkor mèg van esèly megállni a pokol kapujában , ha nem akkor abból minden lehet
A nyugati közvèlemèny is egyre inkább - a kezdeti sokk ès fèlelem után - egyre inkább harcra kezd orientálódni
Eddig mindig azt mondták , nem megy Ukrajnába hadsereg , de ma már ebben sem vagyok biztos , hogy nem lesz olyan megoldás
" Zsoldoshadsereg " támaszthatja meg Nyugat- Ukrajnát . Az idő az ukránoknak dolgozik

kunzoo 2022.02.27. 22:21:03

@apro_marosan_petergabor:
Az lehet a baj, hogy jut el az üzemanyag a támadó alakulatokhoz. Kik lesznek azok az öngyilkosjelöltek akik felülnek azokra az autókra. Azt ha eltalálják, garantáltan elevenen elégnek.

Boldeone2 2022.02.27. 22:22:12

@midnightcoder2: Az úgy teljesen korrekt lenne: vigye a keleti rèszt Oroszország , a nyugati rèsz meg úgyis Nyugat- orintált

kunzoo 2022.02.27. 22:26:05

@midnightcoder2:
Nem lehet egy gazdaságot egyetlen orosz kénye kedvének kitenni. Ez kockázat és ezt a kockázatot a piac beárazza. Még a biztosan drága gáz is jobb mint az olcsóbb, de bizonytalan. Azzal nem lehet tervezni.

tiltsál ki te gyökér 2022.02.27. 22:26:07

@Boldeone2:
"Minden egyes új nap, az ukránokat segíti, az idő nem az agresszornak dolgozik. Meg kell találni a lehetősèget Ukrajna a jelenleginèl sokkal jelentősebb katonai megerősítèsère , hiszen ők tartják a" vonalat " , kiválóan ès hősiesen"
Minek? Normális vagy?

"A kezdeti sokk után stabilizálódott a helyzet , elkèpesztő az összefogás, az önkèntesek száma"
Miben?

"Az orosz diktátor egy forrongó katlant csinált Ukraknából, amit semmilyen orosz erő nem tud vègleg leigázni , nemhogy megtartani. A lakosság - nyilván a keleti rèszeket kivève - oroszgyűlölővè vált"
Pont a keleti részek miatt megy a balhé - a lakosság többi része ha nem gyűlölte volna az oroszokat, akkor nem csinálnak ellenük törvényeket

"Ukrajna magával rántja az oroszokat is ebben a háborúban, olyan hullámokat kavar ez a válság
A világ akaratègysège most az ellehetetkenítsèk most az orosz tömeggyilkos diktátor"

Boldeone2 2022.02.27. 22:28:48

Valamiért azt gondolom , hogy Putyin meg fog egyezni
Az orosz hadsereg egyes források szerint majdnem 3\4 - e már Ukrajnában van , de nem sikerült elsöpörni őket
Fèl, hogy nagyot lèp a nyugat , azért fenyeget az atomháború al

Annyira nem hülye - hogy belássa egy 140 milliós ország nem győzhet egy ,25-30x - os gazdaságilag ès technológiailag fejlettebb tömb ellen
Eddig a nyugat megosztottságában bízhatott, a kijevi vèrfürdő azonban felrázta a töketlen nyugati világot

tiltsál ki te gyökér 2022.02.27. 22:30:35

@kunzoo:
"Itt a politikailag vállalhatatlan állapotig elég pár napot kitartani. Aztán az oroszok mit kezdenek egy 4 milliós várossal ami gyűlöli őket?"
Melyik részét nem érted annak, hogy az orosz nem akarja elfoglalni Ukrajnát? Nem akarja visszacsatolni?
Hihetetlen mit szalmabáboztok.
Élég kitartani pár napot? Mire? Mi fog változni pár nap múlva? Jön a felmentősereg? Honnan?
Az orosznak - ha bekeríti a fővárost - nem kell semmit csinálnia, egy hét alatt összeomlik.

Boldeone2 2022.02.27. 22:33:39

@tiltsál ki te gyökér: A nyugat- ukrajnai lakosság oroszellenes , termèszetesen , de a keleti sem -kivève a Donbas - oroszbarát , ma már főleg

Mindent elmond : Medvedcsuk pártja 12,5 % - ot kapott összesen Ukrajnában . A többi párt mindegyik nyugatos víziót kínált

Boldeone2 2022.02.27. 22:36:21

@tiltsál ki te gyökér:
A kezdeti sokk után stabilizálódott a helyzet , elkèpesztő az összefogás, az önkèntesek száma"
Miben?

Az ukránok beásták magukat , az orosz előrenyomulást lelassult , ami kedvező(bb) helyzet
Semmilyen összeomlás nincs!

tiltsál ki te gyökér 2022.02.27. 22:37:33

@Boldeone2: Szóval te vagy a vágyvezérelt gondolkodás mintája. Mellesleg kicsit furcsák az ékezeteid...

"Ukrajnáról nem lehet lemondani , mert akkor " enemy at the Gate" - mi ," Európa "vagyunk a következők. "
Nem akar Putyin továbbjönni, és nem akar Nato tagországot szomszédnak.

"Nem azért , mert Putyin olyan erős , kivèrzik az ukrán háborúban rendesen Oroszország , hanem a hátráló ukrán csapatok ha a lengyel határhoz szorulnak , majdnem biztos az összecsapás"
HE? Te, ez nem párnacsata.

"Az ukránok - ahogy őket ismerem - nem adják meg magukat , elkèpesztően bátor nèp"
Akkor nem ismered őket semennyire.

"Ha Putyin fair bèkèt ajánl , akkor mèg van esèly megállni a pokol kapujában , ha nem akkor abból minden lehet"
Megmondta a feltételeket.

"A nyugati közvèlemèny is egyre inkább - a kezdeti sokk ès fèlelem után - egyre inkább harcra kezd orientálódni"
Ez abban nyilvánul meg, hogy minden hülye átszínezi a facebook oldalát, ugye? Szerintem egy normális ember nem akar az orosszal konfliktust, főleg nem egy olyan szemétláda horda miatt, mint az ukrán.

"Eddig mindig azt mondták , nem megy Ukrajnába hadsereg , de ma már ebben sem vagyok biztos , hogy nem lesz olyan megoldás"
Reméljük, hogy a hozzád hasonlókat a normálisak elrugdossák a döntési pozíciókból

" Zsoldoshadsereg " támaszthatja meg Nyugat- Ukrajnát . Az idő az ukránoknak dolgozik"
Ja. Végül is se gazdaságuk, se nyersanyaguk, se semmijük....

kunzoo 2022.02.27. 22:38:22

@tiltsál ki te gyökér:
Komolyan úgy gondolod, a semmiert indította? Putyin mellett az egyik főnök elszólta magát, elcsatolásról beszélt.
Annak nincs ertelme hogy amiatt szetlősz egy országot mert utál téged. Utána megjobban utál. Minden orosz ellenséggel összeáll, újrafegyverkezik.
Oroszország elerte négy nap alatt azt, amit Tump 4 év alatt sem. Németország újra felfegyverkezik, rögtön euromilliárdokkal dobálózva. Ezzel minden rémálma teljesült. Fegyverkező Németország, szövetségben a lengyelekkel. Aztán a németek agya könnyen átkattan militarista üzemmódba a szivárványos üzemmódból. Ráadásul balos kormány alatt.

Boldeone2 2022.02.27. 22:38:36

@tiltsál ki te gyökér: Ukrajna a jelenleginèl sokkal jelentősebb katonai megerősítèsère , hiszen ők tartják a" vonalat " , kiválóan ès hősiesen"
Minek?

- Az ukránok jelentik ma az utolsó vèdvonalat Közèp- Európa felè, tehát a Putyin- csicskák érdeke is az, hogy Ukrajna kitartson !

tiltsál ki te gyökér 2022.02.27. 22:41:21

@Boldeone2: "Az ukránok beásták magukat , az orosz előrenyomulást lelassult , ami kedvező(bb) helyzet
Semmilyen összeomlás nincs!"
Mihez képest lassult le? Tényleg nincs összeomlás, már lassan félmillióan pattantak meg.
Beszélsz agy nélkül marhaságokat... AZ orosz hadsereg háromnegyede Ukrajnában lenne? Az megvan, hogy 700ezer emberről beszélsz? Azt majd megállítják a lakosságnak kiadott AK-kal, mi? AZ ukrán hadsereg meg 200ezer.

kunzoo 2022.02.27. 22:41:51

@tiltsál ki te gyökér:
Európa növényolaj szüksegletének több mint felét ők adják. Áramot is adnak. A törökök ukrán búzát esznek. Munkaerőt adnak. Szóval kellenek.

Boldeone2 2022.02.27. 22:49:25

@tiltsál ki te gyökér: Nem akar Putyin továbbjönni, és nem akar Nato tagországot szomszédnak."

- Te már csak tudod mit akar Putyin! Eddig is minden szava hazugság volt , vagyis de: tovább is jöhet

"Nem azért , mert Putyin olyan erős , kivèrzik az ukrán háborúban rendesen Oroszország , hanem a hátráló ukrán csapatok ha a lengyel határhoz szorulnak , majdnem biztos az összecsapás"
HE? Te, ez nem párnacsata."

- Európa jövője a tèt , egy barbár diktátor megállítása. Ennyi

"Az ukránok - ahogy őket ismerem - nem adják meg magukat , elkèpesztően bátor nèp"
Akkor nem ismered őket semennyire."

Ez is egy vèlemèny. Az eddigi esemènyek azt bizonyítjak hogy hősiesen helytállnak

"Ha Putyin fair bèkèt ajánl , akkor mèg van esèly megállni a pokol kapujában , ha nem akkor abból minden lehet"
Megmondta a feltételeket.

- Amit vagy elfogadnak vagy nem . Orosz bábállam nem lesz Ukrajna!

"A nyugati közvèlemèny is egyre inkább - a kezdeti sokk ès fèlelem után - egyre inkább harcra kezd orientálódni"
Ez abban nyilvánul meg, hogy minden hülye átszínezi a facebook oldalát, ugye? Szerintem egy normális ember nem akar az orosszal konfliktust, főleg nem egy olyan szemétláda horda miatt, mint az ukrán."

- Soha nem volt ekkora tisztelet az ukrán nèp felè, szinte hőssè emelte őket a világ . A konfliktus már megvan az orosszal , amit az orosz visz realizálódó katasztrófába

"Eddig mindig azt mondták , nem megy Ukrajnába hadsereg , de ma már ebben sem vagyok biztos , hogy nem lesz olyan megoldás"
Reméljük, hogy a hozzád hasonlókat a normálisak elrugdossák a döntési pozíciókból"

- A szèljobb populisták mind elbuktak erkölcsileg , Orbán is gyorsan irányt váltott . Az EU fegyvereket küld, a haderő is szerveződik

" Zsoldoshadsereg " támaszthatja meg Nyugat- Ukrajnát . Az idő az ukránoknak dolgozik"
Ja. Végül is se gazdaságuk, se nyersanyaguk, se semmijük...."

- Az EU- nak jó lesz Nyugat - Ukrajna , nekünk sincs semmint , csak a munkaerőnk, az EU èpített gazdaságot Az ukránok kemènyebben dolgoznak , mint a legtöbb közèp- európai

tiltsál ki te gyökér 2022.02.27. 22:51:02

@kunzoo: Nyilván akkor ezért prosperál olyan jól az ukrán gazdaság.
Egyébként, szerintem a búza akkor is terem, ha egy Belorusz - típusú kormány áll fel.

Oleg Gontar 2022.02.27. 22:52:50

@midnightcoder2: Ezt valaki meselje mar el nekem miert lenne jo USA -nak ha europa tonkremegy? Valami orult logikai bakugrast erzek itt.

Boldeone2 2022.02.27. 22:53:17

@tiltsál ki te gyökér: Összeomlás nincs . Főleg a nők ès a gyerekek menekülnek meg a kisebbsèg
Vannak akik nyugatról térnek haza harcolni
A valós hadsereg látszatot már az aktív orosz állomány 3\4 - èt kiteheti egyes katonai szakértők szerint

kunzoo 2022.02.27. 22:55:19

@tiltsál ki te gyökér:
Csak azt felejted el hogy az agrárertelmiség is lelép. Euro, dollárelszámolás nélkül nem lesz növényvedőszer. A tulajdonviszonyok szétzilálása miatt sok terület parlagon marad. A modern gépekhez nem lesz alkatrész. A búza nem csak úgy lesz.

Boldeone2 2022.02.27. 22:58:46

@tiltsál ki te gyökér: Az megvan, hogy 700ezer emberről beszélsz? Azt majd megállítják a lakosságnak kiadott AK-kal, mi? "

- Az orosz nem tudja leuralni Ukrajnát , annak nyugati rèszèt biztos nem hosszabb távon. Ehhez fontos a lakosság teljes felfegyverzèse

tiltsál ki te gyökér 2022.02.27. 23:00:11

@Boldeone2:
"Te már csak tudod mit akar Putyin! Eddig is minden szava hazugság volt , vagyis de: tovább is jöhet"
Miben hazudott? Megmondta, hogy eddig és ne tovább. Nem figyeltek rá. Miért jönne tovább? NATO.

" Európa jövője a tèt , egy barbár diktátor megállítása. Ennyi"
Nem. Az egyik szláv szopatta a másikat, aztán most az odavág. Ennyi. Avassátok már szentté az ukránokat ott a DK székházban.

"Ez is egy vèlemèny. Az eddigi esemènyek azt bizonyítjak hogy hősiesen helytállnak"
Melyik események? Amit behazudtak a Kígyó sziget hőseiről?

"- Amit vagy elfogadnak vagy nem . Orosz bábállam nem lesz Ukrajna!"
Tényleg, a szélsőjobbos tolvaj kormányzásuk annyira jó volt. Az megvan, hogy két hónapja még minket fenyegetett ez a bátor és hősies nép?

"Soha nem volt ekkora tisztelet az ukrán nèp felè, szinte hőssè emelte őket a világ . "
Mint ahogy másik ezer dolgot, a meleg pingvintől egy beteg svéd kislányig. A világ annyira könnyen átállítja a profilképét, hogy beszarás. Aztán vannak hülyék, akik ezt komolyan veszik.
"A konfliktus már megvan az orosszal , amit az orosz visz realizálódó katasztrófába"
Esetleg akkor nem kéne szórakozni velük?

" A szèljobb populisták mind elbuktak erkölcsileg , "
Igen. Van olyan hely is, ahol éppen most buknak el, mert nyakukon az orosz hadsereg.

"Orbán is gyorsan irányt váltott "
Semmilyen irányváltás nem volt. Az első pillanattól ki akar maradni, és jól is van.

. "Az EU fegyvereket küld, a haderő is szerveződik"
Milyen haderő szerveződik? Nem gondolod, hogy kicsit késő szerveződni?

" Az EU- nak jó lesz Nyugat - Ukrajna , nekünk sincs semmint , csak a munkaerőnk, az EU èpített gazdaságot Az ukránok kemènyebben dolgoznak , mint a legtöbb közèp- európai"
Persze, hogyne. ::D:D:D:
Ez látszik is a Svájchoz mérhető színvonalukon, az élet minden területén.

tiltsál ki te gyökér 2022.02.27. 23:03:18

@Boldeone2:
"- Az orosz nem tudja leuralni Ukrajnát , annak nyugati rèszèt biztos nem hosszabb távon. "
Főleg úgy, hogy nincs is szándékában.

"Ehhez fontos a lakosság teljes felfegyverzèse"
Igen, tényleg remek ötlet. Mit nekünk kiképzés, meg tanulás, meg stratégia, meg tervezés. Az ilyenek olyan avitt hülyeségek. Ki kell osztani fegyvert a bábuskáknak, aztán majd ellenállnak. Csak ott lesz a bibi, amikor az orosz katona visszalő.

Boldeone2 2022.02.27. 23:03:51

@tiltsál ki te gyökér: Egyébként, szerintem a búza akkor is terem, ha egy Belorusz - típusú kormány áll fel."

Ostobaságot beszèlsz Axel Rózsi! Az ukránok nem fogadnak el egy "puppet government" - et 1. Abból
polgárháború lenne csak tovább
A világ azonnal ellehetlenítenè a működèsèt 2.

Buchhalter 2022.02.27. 23:05:22

@tiltsál ki te gyökér: szerintem Kunzonak abban igaza van, hogy ez az orosz pofon mind a Natot mind az eu-t felébresztette. A németek ha mondanak valamit azt be is tartják. 100 milliárd eurót pumpálnak bele a német hadseregbe és 2023-tól a GDP 2,5%-a megy haderő fejlesztésre. Lengyelország, Németország, Szerbia és Horvátország még idén vissza akarja állítani a sorköteles katonaságot. Ez persze a migráns hordákkal operáló erőknek egy kellemetlen hír és a későbbiekben fizikai gond lesz. A németek chip gyárat építenek és a franciák azon gondolkodnak, hogy Ázsiából vissza kell hozni néhány ipari szektort. Illetve Törökország is kapja a jelzéseket, hogy nem nézik jó szemmel az ő kis regionális hatalmi terveit és kettős játékait. Lásd az ISIS-től átvett olajat de verte a mellét, hogy a szegény szír nép védelmezője,közben meg fegyverért olajat vett terroristáktól És persze az orosz S-400-asok ügye amiért USA bepipult és kizárta az F35-ös vadászgépek vásárlásából.

tiltsál ki te gyökér 2022.02.27. 23:06:30

@Boldeone2:
"Vannak akik nyugatról térnek haza harcolni"
Igen, az a fasza, amikor kiképzetlen szerencsétlenek nekiállnak háborúzni.

"A valós hadsereg látszatot már az aktív orosz állomány 3\4 - èt kiteheti egyes katonai szakértők szerint"
Mondom, az 3/4 az 700 ezer katona. Ha a jeges tengeri meg csendes óceáni flottát leszámítod, akkor gyakorlatilag a teljes orosz hadseregről beszélsz. Komolyan el is hiszed?

Boldeone2 2022.02.27. 23:07:04

@tiltsál ki te gyökér: Miben hazudott? Megmondta, hogy eddig és ne tovább. Nem figyeltek rá. Miért jönne tovább? NATO."

- Putyin nyílt háborút hirdetett egy független ország ellen , ami a második vh óta pèldtatlan , nèpirtó . Hazudott , mert tárgyalást színlelt meg ezerszer uralkodása folyamán , lsd : gyilkosságok a mèdia munkatarsai ellen , Szír háború,

" Európa jövője a tèt , egy barbár diktátor megállítása. Ennyi"
Nem. Az egyik szláv szopatta a másikat, aztán most az odavág. Ennyi. Avassátok már szentté az ukránokat ott a DK székházban.

"Ez is egy vèlemèny. Az eddigi esemènyek azt bizonyítjak hogy hősiesen helytállnak"
Melyik események? Amit behazudtak a Kígyó sziget hőseiről?

"- Amit vagy elfogadnak vagy nem . Orosz bábállam nem lesz Ukrajna!"
Tényleg, a szélsőjobbos tolvaj kormányzásuk annyira jó volt. Az megvan, hogy két hónapja még minket fenyegetett ez a bátor és hősies nép?

"Soha nem volt ekkora tisztelet az ukrán nèp felè, szinte hőssè emelte őket a világ . "
Mint ahogy másik ezer dolgot, a meleg pingvintől egy beteg svéd kislányig. A világ annyira könnyen átállítja a profilképét, hogy beszarás. Aztán vannak hülyék, akik ezt komolyan veszik.
"A konfliktus már megvan az orosszal , amit az orosz visz realizálódó katasztrófába"
Esetleg akkor nem kéne szórakozni velük?

" A szèljobb populisták mind elbuktak erkölcsileg , "
Igen. Van olyan hely is, ahol éppen most buknak el, mert nyakukon az orosz hadsereg.

"Orbán is gyorsan irányt váltott "
Semmilyen irányváltás nem volt. Az első pillanattól ki akar maradni, és jól is van.

. "Az EU fegyvereket küld, a haderő is szerveződik"
Milyen haderő szerveződik? Nem gondolod, hogy kicsit késő szerveződni?

" Az EU- nak jó lesz Nyugat - Ukrajna , nekünk sincs semmint , csak a munkaerőnk, az EU èpített gazdaságot Az ukránok kemènyebben dolgoznak , mint a legtöbb közèp- európai"
Persze, hogyne. ::D:D:D:
Ez látszik is a Svájchoz mérhető színvonalukon, az élet minden területén.

tiltsál ki te gyökér 2022.02.27. 23:09:23

@Boldeone2:
"Ostobaságot beszèlsz Axel Rózsi! Az ukránok nem fogadnak el egy "puppet government" - et
Jajj, elfelejtettem, hogy milyen karakán és tisztességes nép ez az ukrán- a te világodban.
1. Abból polgárháború lenne csak tovább
8 éve az van, csak szólok
2. A világ azonnal ellehetlenítenè a működèsèt
Ahogy az oroszokat is 14ben, ugye?

kunzoo 2022.02.27. 23:12:45

@tiltsál ki te gyökér:
Ukrajnában sorkatonaság van, oroszoknál is. Tehát a kiképzettség hasonló. Ugyanazokra a fegyverekre kaptak kiképzést. A masodvonalbeli személyzet arra is jó hogy a hivatásosok az első vonalban lehetnek.

Camelotr 2022.02.27. 23:13:30

A Krím óta szajkózom, hogy Putyint nem szabad lebecsülni... sajnos pedig ezt a hibát menetrendszerűen elköveti a Nyugat. SOHA nem szabadott volna eljutni a háborús szituációig. Ki kellett volna egyezni Putyinnal, mert a legigazságtalanabb béke is jobb mint a legigazságosabb okkal indított háború. Most is ezt tudom csak mondani: a konfliktust a lehető leghamarabb le kell zárni. Nem fegyvert küldeni, nem támogatni, hanem lezárni. Kiegyezni az elmebeteggel mindenáron, mert ahogy elszámolták magukat 2 ízben, el fogják harmadszorra is De az a harc a végső lesz. Putyin karrierje a végét járja. Utóda nincs. A halála/bukása utánra kell halasztani a rendezést. Minden más ÉLETVESZÉLYES.

tiltsál ki te gyökér 2022.02.27. 23:19:41

@Buchhalter:
" szerintem Kunzonak abban igaza van, hogy ez az orosz pofon mind a Natot mind az eu-t felébresztette."
Nem tudom. Szerintem annyi hülye van az eu vezetésében, hogy nem. Ezek megint kitalálnak valami hülye szankciót, amit mindenki leszar de főleg az orosz.

"A németek ha mondanak valamit azt be is tartják."
Hmm. Mint a gyertek a Don Kanyarhoz szandálban?

"100 milliárd eurót pumpálnak bele a német hadseregbe és 2023-tól a GDP 2,5%-a megy haderő fejlesztésre."
Ez ugye Nato kötelezettség lett volna eddig is

"Lengyelország, Németország, Szerbia és Horvátország még idén vissza akarja állítani a sorköteles katonaságot."
NA, ez új. De hát nem arról pofázott eddig mindenki, hogy az nem jó, meg nem kell, meg egyébként is?

A németek chip gyárat építenek és a franciák azon gondolkodnak, hogy Ázsiából vissza kell hozni néhány ipari szektort."
Ezt sem hallottam még. Vajon mi lesz a következő? Hogy hülyeség az elektromos autó meg napelem?

kunzoo 2022.02.27. 23:21:50

@Buchhalter:
Legyőzheti Ukrajnát, amelyik soha nem kapott volna elsővonalbeli NATO technikát, hisz a sok orosz nemzetisegű dezertálhatott volna vele. Ehelyett lehet kap az orosz egy új, csillivilli Wehrmachtot.

kunzoo 2022.02.27. 23:24:21

@tiltsál ki te gyökér:
Eddig nem tartották be a németek. Ez Putyinnak jó volt. Most majd elköltik. Az Putyinnak rossz.
A nemet GDP 2,5 százaléka lehet nagyobb összeg önmagában mint amit most a ruszkik a hadseregükre költenek.

tiltsál ki te gyökér 2022.02.27. 23:25:04

@kunzoo:
"Ukrajnában sorkatonaság van, oroszoknál is. Tehát a kiképzettség hasonló. "
Nem tudom, hogy melyik mennyire veszi komolyan.

"Ugyanazokra a fegyverekre kaptak kiképzést. "
És? Csak az egyiknek szarásig van, a másiknak meg kevesebb.

" masodvonalbeli személyzet arra is jó hogy a hivatásosok az első vonalban lehetnek."

Figyelj. Most tulajdonképpen mit akarsz mondani? Hogy egy nagyjából négyszer akkora hadsereg ellen van esély?
Már bocs, nem vagyok orosz tábornok, de ha nem néztek meg minden hírszerzési adatot, és úgy támadtak akkor hülyék. Lehet, hogy azok, én nem tudom, de olyan támadási terv nincs a világban, hogy na, három napot tudunk, aztán majd átáll hozzánk az ellenség.
Ja, olyan sincs, hogy 1300 kilométeres országot 4 nap alatt elfoglalunk...

dare 2022.02.27. 23:27:52

"Most miért ne hihetném, hogy képes lenne atomfegyvert bevetni? Bármilyen jó okot szívesen látok."
Ha most ilyen érzelgősen állnék ehhez a kérdéshez akkor azt mondanám, hogy valószínűleg azért nem, mert az tényleg a harmadik világháború onnantól, iszonyatos nagy pusztítást okozna az egész bolygón, és ilyen hülyeség nem fordulhat elő épelméjű embernek a fejében.

Putyin épelméjű szerintem, viszont ez olyan szitu, hogy valaki 19-re még lapot akar kérni.
Ha minden zsetonod abban az egy játékban van, és az ellenfelednek 20 a lapjai értéke, akkor kérni fogsz 19-re lapot, mert különben bukni fogod a játékot.
Putyin eltökéltnek látszik, nem indított volna támadást, ha nem gondolná ezt az egészet teljesen komolyan.
Az ő kezében a lapok értéke most jelenleg 19-et ér.
Nem tud elképzelni olyan forgatókönyvet, amely ne az ő győzelmét hozná el ebben a partiban.
Azért nem, mert ő szinte minden feltett erre a leosztásra.
Nem veszíthet.
Viszont egyre több támogatást kap az ukrán nép, és olyan respectjük lett, hogy a világ sem tud elképzelni olyan forgatókönyvet, hogy az ukránok feladják a szabadságharcukat. És persze hogy ne Putyin szája íze szerint alakuljon ez az egész.
Putyin sérelmezi, hogy egyre több támogatást kapnak az ukránok, és ez rontja a béketárgyalások kedvező feltételeit rájuk nézve, értsd: kevesebb ultimátumot fognak akkor elfogadni az ukránok az oroszok felől.
Ez Putyin számára vereség lenne, mivel nem úgy indult ennek a partinak, hogy a végén még neki is komoly engedményeket kell majd adnia, nagyon fázik ettől, ezért most kissé ideges az egész miatt.
Ezért fenyegetőzik az atommal, mert neki ez szinte élethalálharc lesz már lassan, és mikor elkezdte ezt a háborút, akkor nem fordult meg az a fejében, hogy ő is bukhat ezen a partin sokat.

Viszont azt nem várhatja szerintem az Uniótól (és az egész világtól sem), hogy ölbe tett kézzel nézzen egy lassan népirtásra hajazó háborút végig úgy (mivel civilekkel is küzdeni fognak mostantól), hogy közben annyit sem tesz, hogy fegyverekkel, élelmiszerekkel, oroszoknak kényelmetlen szankciókkal, és amivel még csak tudja, hogy ne támogatná az ukrán népet.
Putyin attól tart a legjobban, hogy nem tudja majd megfélemlíteni, megtörni az ukránokat, pedig neki ez lenne most a legfontosabb még a béketárgyalások előtt.
Holnap már elvileg lesz egy béketárgyalás, a kérdés csak az, hogy mit tart elfogadhatónak az egyik, és mit a másik fél.
Születik valami jó kompromisszum ami mind a két félnek elfogadható, vagy nem.

Ha vészjóslóan fogalmazok akkor minden olyan nap, ami távolabb visz minket a békétől, tehát ha nem törik meg az ukrán nép még sokáig (nem úgy tűnik), és ha egyre kevesebben fogják nézni tétlenül azt a gyilkolászást ami ott zajlik most, akkor az egyre inkább szűkíti Putyinnak a nyerési lehetőségeit.
Nem tudom mi számára a vereség, mivel azt se tudom pontosan, hogy milyen szándékkal indított ő támadást.
Lehet nagyon csekély követelések ezek, csak az elrettentés miatt kellett ez a nagy csinnadratta, de ha többet gondol mint ami elfogadható az ukránoknak, az viszont már baj, mert akkor Putyin nem számol számára vereséggel felérő forgatókönyvvel, és a franc se tudja milyen érzelmeket fog ez kiváltani belőle..

A józan ész azt mondja, hogy az atomfenyegetés az elrettentés miatt kell, esze ágában nincs használni atomot neki senki ellen, no para tehát.
Ha viszont kevesebb józansággal van dolgunk, tehát ha nagyon ragaszkodik Putyin ahhoz amit eltervezett, akkor én már nem merek jósolni se.

tiltsál ki te gyökér 2022.02.27. 23:28:03

@kunzoo:
"A nemet GDP 2,5 százaléka lehet nagyobb összeg önmagában mint amit most a ruszkik a hadseregükre költenek."
Ez is tipikus nyugati gondolkodás. Valaki már egyszer leírta- nagyjából így szól.
Az orosz legyárt két AK-t 200 dollár. A német meg egy HK-t 1000 euro. A német hatszor akkora összeget tett bele, nőtt a gdp-je, hurrá.
Melyik hadsereg lesz erősebb?

Boldeone2 2022.02.27. 23:34:15

@tiltsál ki te gyökér: szláv ....atta a másikat, aztán most az odavág. Ennyi"

- Putyin a szabad világ , a nèpek önrendelkezèse ellen lèpett fel , tömeggyilkos . A nackók vèdik csak a nyugati világban !
Te is nackó vagy? Orbán is elítèlte vègül Putyint!

"Ez is egy vèlemèny. Az eddigi esemènyek azt bizonyítjak hogy hősiesen helytállnak"
Melyik események? Amit beha.....tak a Kígyó sziget hőseiről?"

- A motschkos dik tátor azt mondta " 48 óra övè lesz Ukrajna" Harkiv , Kiev vèdői hősiesen ellenállnak, meg mindenhol önkèntesek tömegei harcolnak !

"- Amit vagy elfogadnak vagy nem . Orosz bábállam nem lesz Ukrajna!"
Tényleg, a szélsőjobbos tol vaj kormányzásuk annyira jó volt. Az megvan, hogy két hónapja még minket fenyegetett ez a bátor és hősies nép?"

Az megvan , hogy Orbán mindig az oroszok mellett vètózott, az ukránok ellenèben ? Csak az utolsó pillanatban ismerte el Oroszország bűnössègèt!

"Soha nem volt ekkora tisztelet az ukrán nèp felè, szinte hőssè emelte őket a világ . "
Mint ahogy másik ezer dolgot, a meleg pingvintől egy beteg svéd kislányig. A világ annyira könnyen átállítja a profilképét, hogy "

Az egèsz világ szinte , az erkölcsösebbik rèsze az ukránok pártján áll az agresszoral szemben , a pszicho pata elmebeteg , erőszakos , militarista nackókat kivève
Ez bizony komoly dolog ami most törtèn kik: egy embergyilkos diktátor háborúzik egy szuverén országgal!

"A konfliktus már megvan az orosszal , amit az orosz visz realizálódó katasztrófába"
Esetleg akkor nem kéne szórakozni velük?"

- meg kell állítani az orosz mèszárlast , azt pedig csak erővel lehet!

" A szèljobb populisták mind elbuktak erkölcsileg , "
Igen. Van olyan hely is, ahol éppen most buknak el, mert nyakukon az orosz hadsereg.

- Hazudsz ! Zelenszkij liberális szemlèletű ember, demokrata ! A világon ès az ukránok között nèpszerűbb mint valaha
Az orosz nackók többen vannak mint az ukránok!

"Orbán is gyorsan irányt váltott "
Semmilyen irányváltás nem volt. Az első pillanattól ki akar maradni, és jól is van."

- Dehogynem. Eddig erős orosz szövetséges volt, most ez változni fog!

"Az EU fegyvereket küld, a haderő is szerveződik"
Milyen haderő szerveződik? Nem gondolod, hogy kicsit késő szerveződni?"

- Meg nem kèső.

Boldeone2 2022.02.27. 23:38:12

@tiltsál ki te gyökér: . Abból polgárháború lenne csak tovább
8 éve az van, csak szólok"

- Kamu , kizárólag a Donbas területèn , ahol 3 millió ember èl

2. A világ azonnal ellehetlenítenè a működèsèt
Ahogy az oroszokat is 14ben, ugye?"

- Az orosz gazdaság 2013 óta csak vegetál , a jelenlegihez nem mèrhető szankciókkal
Egy ukrán puppet government meg rögtön elbukja
A lakosság 90% oroszellenes

Boldeone2 2022.02.27. 23:46:41

@tiltsál ki te gyökér: Azt nehèz megèrteni, hogy a ti fajtátok miért vèdi az embergyilkos , hódító muszka rendszert???
Nektek nem volt elég 1848-49, Petőfi lekopjazása , Limanovo , Bruszilov- offenzíva , Budapest ostroma , több százezer nő megerőszakolása , 56 leverèse, a kommunista rendszer????

- Az orosz ès elődei páratlan szenvedèst okoztak az országnak . Putyin is ugyanolyan kegyetlen ès vèreskezű diktátor mint elődei , nem sok különbsèg van . Ti pedig ezt üdvözlitek!
Az ukránok sem hibátlanok, de legalább vannak szabad választások , egy színèsz győzhetett , többè- kevèsbè de demokratikus ország ,ezzel szemben Putyin egy vèreskezű elnonyomó rezsimet működtet

birkamenet 2022.02.28. 00:14:03

A fiderrnyákok Putyin gazdája már 70 éves, megette a kenyere javát, a "népszerüsége" és szélhámossági sikere kifulladóban, épp most jött el az ideje, hogy kijátssza a "fasisszta kártyát", meg hogy megjátssza az "áldozat szerepét", mielött befuccsol a rendszere és lámpavasra rakja a ruszki nép.

Ócsó, átlátszó mocskos húzása ez ennek a vén szzaros diktátornak és ismerve a ruszki diktátorok szégyenletes listáját (pl. Sztálin, Brezsnyev), biztosra lehet menni, hogy putyinnak is teljesen deformálódott lett az agya az egész életében folytatott hazudozásoktól, FAKE NEWS gyártásoktól, VALÓSÁGTAGADÁSTÓL és a bukás és a lámpavas elleni félelmétöl. Ennek a deformált tudatú, állandó paranoiás félelemben élö diktátornak már semmi se drága. Akárcsak Sztálin elödjének.

A vén elhüllyült putyin ráadásul már a háborúja elsö napján sokkot kapott, ugyanis egy nap alatt beomlott a ruszki tözsde, a nyugati reakció már a felvezetöben is olyan erös , hogy a ruszki gazdaságnak a napjai meg vannak számlálva - ebben a helyzetben a vén háborús bünös egyetlen menekülési útvonala egy atomháború.

birkamenet 2022.02.28. 00:21:24

Az meg külön élvezet, ahogy putyin a következö 50 évre 200 évvel küldte vissza a ruszki gazdaságot: már most akkora gazdasági szankciót kapott a Nyugattóll hogy összecsuklott a tözsde, jövö héten meg a gazdaság, jöhet a jegyrendszer. A háború után meg a ruszkik 50 évre tiltólistára kerülnek minden 20. századi technikát elérö termékben, a segghüllye putyin népe térhet vissza az abakuszhoz, meg a az íróasztal méretü mikrolehallgató csipjeihez, ennél több technkát Oroszországba a kutya nem fog eladni ennek a háborús bünös népnek a következö 50 évben.

orbán Keleti nyitásán (Nyalásán)m eg jót röhög az egész világ. Puytin gazdájával visszajutottak a 17.századba.

tiltsál ki te gyökér 2022.02.28. 00:22:34

@Boldeone2:
" Azt nehèz megèrteni, hogy a ti fajtátok miért vèdi az embergyilkos , hódító muszka rendszert???"
Na, ez a szép, végre előjött. Miben védtem?
Szembesítettelek tényekkel, hogy álmodozhatsz itt hős ukránokról, meg majd jön a felmentés, meg bevonulnak Moszkvába -de felesleges.
Esküszöm, hogy te a DK vagy Momentum aktivistája vagy, és nyomatod a párt marhaságait ezerrel.

Mit számít, hogy én mit gondolok? Nem én támadtam meg, nem miattam támadtak. Sőt az se számít, hogy szerintem az ukrán mocskosabb szemét mint az orosz.

"Nektek nem volt elég 1848-49, Petőfi lekopjazása , Limanovo , Bruszilov- offenzíva , Budapest ostroma , több százezer nő megerőszakolása , 56 leverèse, a kommunista rendszer????"
Jaa, hát tényleg. Akkor most vegyük elő a drága németeket, haláltáborokat, két világháborút, De most ugye ők a szentek.

"- Az orosz ès elődei páratlan szenvedèst okoztak az országnak "
Ennél többet csak a németek és osztrákok - (tudod, keleti német) okoztak.

"Putyin is ugyanolyan kegyetlen ès vèreskezű diktátor mint elődei , nem sok különbsèg van . Ti pedig ezt üdvözlitek!"
Mikor és miben üdvözöltem?

"Az ukránok sem hibátlanok,"
Ez egy nagyon diszkrét megfogalmazás
"de legalább vannak szabad választások , egy színèsz győzhetett ,"
És el is nyomják a kisebbségeket, annyira jó fejek.

" többè- kevèsbè de demokratikus ország ,ezzel szemben Putyin egy vèreskezű elnonyomó rezsimet működtet"
Téged mégis ki tett meg a világ bírójának? Engem nem érdekel, hogy melyik országban milyen választások vannak. Téged ez miért foglalkoztat, miért rangsorolsz bárkit, akikhez semmi közöd? Kijelented az egyik oldalra, hogy az a gonosz, a másikat meg itt könnyes szemmel magasztalod.
Ha már így belementél, arról milyen infóid vannak, hogy a muszka hadseregben ugyan mennyi volt az ukrán, aki itt gyilkolt, fosztogatott meg erőszakolt?
Az orosznak egyébként ha annyira nem tetszene, akkor elzavarná a Putyint, van benne rutinjuk, hogy hogyan kell forradalmat csinálni.

dare 2022.02.28. 00:43:54

A bekiáltás blogot elolvasva csak megerősítést kap az ember, hogy Amerika nyakig sáros abban, ami most jelenleg itt történik a szomszédban.
Eddig is tudtam persze, csak nem írja felül bennem ez azt a fizikai agressziót, amit most az oroszok tesznek.
A mostani helyzetért pedig Putyint terheli a legnagyobb felelősség.
Mindig felteszem magamnak ilyenkor a cui bono kérdést, ki az akinek a legtöbb hasznot hozza ez, és kinek a legkevesebbet, mindig azokat kell rangsorolni.
Ez az egész háború pedig a legtöbbet az Eu-orosz kapcsolatoknak árt.
Tényleg nagyon rossz ez a szitu, mert nem nézheti az Eu a végtelenségig tétlenül ezt a háborút, és minél tovább tart, annál jobban nő az esélye annak, hogy komolyabb támogatást fog majd adni az ukrán népnek.
A lehető legrosszabb forgatókönyv, mert akkor megint itt fog elkezdődni a harmadik világháború.
Jól legyakjuk egymást ahogy szoktuk, megint leamortizáljuk magunkat, majd jöhetnek újra a hitelek (már ha lesz még kinek).
Ha így lesz, én egy dolgot kérek csak.
Ha véletlen tényleg ilyen forgatókönyvet tartogat nekünk a sors, és ha lesznek olyanok, akik túlélik az első támadási hullámot, azok kerekedjenek majd fel, keressék meg az összes olyan gazdasági szereplőt vagy céget, amelyiknek bármilyen haszna származik ebből a háborúból, bármilyen, és azokat vonják szépen majd felelősségre.
Ne kiképzett katonákkal harcoljanak, hanem korrupt, elvtelen, gátlástalan, hazug, velejéig romlott gazemberekkel, mert őket le fogják majd tudni győzni, fizikailag nem olyan nagy kihívás ez.
Ne az kavarogjon a fejükben, hogy valami nagyon rossz dolgot tesznek.
Nem fognak olyan rossz dolgot tenni, legalábbis ha harcolni akarnak, akkor már tök mindegy szerintem kik ellen teszik ezt..
Találják meg a fő felelősöket, és ne katonákkal harcoljanak.
Nem a kormányfők irányítják a háborút, hanem a pénz.

"Lamberg szivében kés, Latour nyakán
Kötél, s utánok több is jön talán,
Hatalmas kezdesz lenni végre, nép!
Ez mind igen jó, mind valóban szép,
De még ezzel nem tettetek sokat"
youtu.be/BfmekdJRsss

Boldeone2 2022.02.28. 00:52:25

@tiltsál ki te gyökér: Na, ez a szép, végre előjött. Miben védtem?"

- Amit leírtál, abban mindenben. Èn azt mondom , amiben teljes vèlemènykonzenzus van a szabad világban , te pedig a vèlemènyburokban èlő populista szèlsőjobb nèzeteit harsogod!

Szembesítettelek tényekkel, hogy álmodozhatsz itt hős ukránokról"

- A tènyekkel èn szembesítettelek ! Ukránok hősiesen vèdik a hazájukat, az oroszok pedig hódítók, azaz : az erkölcstelensèg oldalán állnak , megsèrtve a nemzetközi jog alaptèziseit , nèpirtók

Mit számít, hogy én mit gondolok? Nem én támadtam meg, nem miattam támadtak. Sőt az se számít, hogy szerintem az ukrán mocskosabb szemét mint az orosz."

Pont fordítva igaz! Az ukránok elszenvedtèk az orosz- szovjet elnyomást, holodomor . Az ukrán rendszer többè- kevèsbè demokratikus , Oroszország autokrácia
Az oroszok Közèp- Európa elnyomói a 20. században

Jaa, hát tényleg. Akkor most vegyük elő a drága németeket, haláltáborokat, két világháborút, De most ugye ők a szentek."

- Ők sem szentek , de az oroszok tettèk tönkre Közèp- Európát , nem a nèmetek!
Lsd: a lengyelek egyik nèpet sem kedvelik , de a "szláv testvèr " oroszt ma már jobban " utálják "
Nèmetorszag megváltozott, orosz maradt despotikus

sírjatok 2022.02.28. 02:38:27

@Boldeone2: "Èn azt mondom , amiben teljes vèlemènykonzenzus van a szabad világban , te pedig a vèlemènyburokban èlő populista szèlsőjobb nèzeteit harsogod! "

:D

Ezt a csodás, irónia nélküli brutál kettősmércét azért tanítani kéne :P

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.02.28. 03:46:24

@dare: Nem olvasom a bekiáltás blogot, mert nem lehet kommentelni. Könnyű mindig mindent Amerikára fogni. A helyzet az hogy bárhol a nép lázad/harcol az elnyomók vagy az agresszorok ellen, akkor az USA elvből azokat támogatja.

ez a nevem senki 2022.02.28. 06:16:32

Algokin: arapaho, feketeláb(Blackfoot), csejenn, krí, delavár, mohikán, montagnais, naszkapi, odzsibva, ottawa, sóni.
Athapaszk: apacs, csipeva, navahó, kucsin, sárgakés.
Irokéz: kajuga, cseroki, éri, huron, mohawk, oneida, onandagó, szeneka, tuszkakora.
Sziú: assziniboin, varjú, dakota, hidatsza, mandán, winnebago
Muszkogi: csikaszó, csotó, krík, necsez, szeminóle
Jút- azték: komacs, hopi, kiowa, pajut, soson, jút

ezeket a népeket az usa irtotta ki

kunzoo 2022.02.28. 06:22:59

@tiltsál ki te gyökér:
Azt nem tehetik meg az oroszok hogy s teljes haderejüket Ukrajnában vetik be. Máshol is maradnia kell katonai erejüknek. Az ukránok viszont a teljes haderejüket bevethetik az oroszok ellen.

kunzoo 2022.02.28. 06:39:47

@tiltsál ki te gyökér:
Itt nem a gépfegyverekről van szó. Hanem a Leopard tankokról esetleg egy saját fejlesztésű vagy közös EU fejlesztésű rakétavédelmi rendszerről. Erre eddig nem volt elég pénz, most lehet rá költeni. Akkor a ruszkik baszhatják a ballisztikus rakétáikat.

kunzoo 2022.02.28. 07:22:00

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Bajban vannak a ruszkik, muszály kompromittálniuk Belorussziát, nekik is be kell vetni a szárazföldi csapataikat.

Bandibacsi34 2022.02.28. 07:46:07

Ha ttps://youtu.be/KM8sY9qYV3A
Ha ttps://youtu.be/KL2Vog6N1EU
Ha ttps://youtu.be/q34eUKnyZMA A cenzura miatt kell igy irnom.
Valoszinuleg nem szamolt azzal, hogy nagy varosi harcokat kell majd vivnia, a propagandahaboruban viszont alulmaradt. Nyugaton mar el van adva, hogy behuzott farokkal vissza kell vonulnia. Jo kerdes, hogy tenyleg ennyire buta lett volna? Ez nem ra vall. Azert UA nem egy kis szatelitallam, mint Kirgiziszthan stb. Ilyen kepzetlen huleket kuldeni akik besetaltak a csapdaba... (Ha egyenlo h) Ha ttps://youtube.com/shorts/DQwpKzghVQ0?feature=share

Kivlov 2022.02.28. 08:34:05

@Etniez:
"ideje leszakadni az orosz gázról"

Lóf*szt. Nem az a lényeg, hogy ki adja a gázt, hanem hogy mennyiért...

tiltsál ki te gyökér 2022.02.28. 08:47:40

@Boldeone2:
"Amit leírtál, abban mindenben."
Egy példát arra, hogy miben védtem, bazmeg.

"Èn azt mondom , amiben teljes vèlemènykonzenzus van a szabad világban , te pedig a vèlemènyburokban èlő populista szèlsőjobb nèzeteit harsogod!"
Persze az nem lehet, hogy te vagy egy véleményburokban, ugye? :D:D: Tudod, attól, hogy azt harsogod, hogy Ukrajna majd jól ellenáll, és így meg úgy, és micsoda bátor nép - attól ez még nem lesz tény. Ezek a vágyaid.
Egyébként, attól mert én mást harsogok, még miben védem? Arról nem tehetek, hogy a világlátásod olyan egyszerű mint a kutyámé, elfogadod, hogy azért támad az orosz, mert a Putyin csúnya és rossz.

" A tènyekkel èn szembesítettelek ! "
:D:D:D Az agyad szüleményei nem tények.

"Ukránok hősiesen vèdik a hazájukat, az oroszok pedig hódítók, azaz : az erkölcstelensèg oldalán állnak , megsèrtve a nemzetközi jog alaptèziseit , nèpirtók"
Népirtók? Nem vagyok nemzetközi jogban jártas, de szerintem ez nem a népirtás.

"Pont fordítva igaz! Az ukránok elszenvedtèk az orosz- szovjet elnyomást, holodomor "
Ne száz évvel ezelőtt dolgokkal gyere, meg ki ne találd, hogy a szovjetuniót az oroszok csinálták egyedül. Pont ugyanolyan gyökér volt az ukrán szovjet vezetés, mint az orosz.
". Az ukrán rendszer többè- kevèsbè demokratikus , Oroszország autokrácia"
ÉS? Akkor az egyik a jófiú, a másik a rossz? Várj, hitlert is megszavazták, aztán megtámadta a szovjet diktatúrát. Ő is a jó volt?

Jaa, hát tényleg. Akkor most vegyük elő a drága németeket, haláltáborokat, két világháborút, De most ugye ők a szentek."

"Ők sem szentek , de az oroszok tettèk tönkre Közèp- Európát , nem a nèmetek!
Nèmetorszag megváltozott, orosz maradt despotikus"
NA, EZT KI KELL ÍRNI VALAHOVA. Tudod, a gyűlöltellenségeink blog kb 10 éve röhög ezen a "megváltoztak " dumán. :D:D:D:D:

Nézd, egy vágyvezérelt idióta vagy, fosod a szót olyan dolgokról, amiről fogalmad sincs. Remélem, hogy a hozzád hasonló idióták nem kerülnek semmilyen döntési pozícióba,

tiltsál ki te gyökér 2022.02.28. 08:57:36

@kunzoo:
"Azt nem tehetik meg az oroszok hogy s teljes haderejüket Ukrajnában vetik be. Máshol is maradnia kell katonai erejüknek. Az ukránok viszont a teljes haderejüket bevethetik az oroszok ellen."
Én ezt tudom, mondd annak, aki úgy képzeli, hogy az orosz haderő 3/4e ott van Ukrajnában. AZ azt jelentené, hogy a tengeralattjárókon meg távol-keleti flottákon meg stratégiai bombázókon kívül mindenki ott van. Ez marhaság.

"Itt nem a gépfegyverekről van szó. Hanem a Leopard tankokról esetleg egy saját fejlesztésű vagy közös EU fejlesztésű rakétavédelmi rendszerről. Erre eddig nem volt elég pénz, most lehet rá költeni. Akkor a ruszkik baszhatják a ballisztikus rakétáikat."
Az elvet, amit leírtam érted? Számháborúzol, hogy x összegű gdp-t fognak elkölteni. Ott egy orosz fegyver, ami x dollár, ott egy európai ami 8x - gdp alapján. Mert az európai mérnök, munkás ennyiért rakja össze. De pont ugyanazt tudja, mint az orosz.

AZ egész balhé ott kezdődött, hogy baszhatják a ballisztikus rakétákat. Pont ezt nem akarja engedni az orosz, ezért nem engedi a védelmi rendszereket. Mert akkor ott lenne letolt gatyával, úgy hogy Kínának meg Amerikának van lehetősége odabaszni, neki meg nincs. Kezdjünk csak el ilyenekre költeni, aztán esetleg oda is bevonulnak.

Már bocs - próbálj már meg kicsit az orosz szemszögéből nézni a világot. Az elmúlt 200 évben átlag 35 évente megtámadták őket. Nem akarja, hogy védtelenül álljon.

midnightcoder2 2022.02.28. 09:12:26

@kunzoo: A piac azt árazza be, hogy a kicsi mûanyag kertitörpét 100 forintért tudod elõállítani, vagy 150-ért. És ha 150-ért akkor a piac nem tõled fogja rendelni, hanem az USA-ból vagy a kínaiaktól.

midnightcoder2 2022.02.28. 09:17:04

@Oleg Gontar: Az USA ugyanarról a piacról veszi az olajat ahonnan te, meg a kínai, indiai, afrikai. Ha te kevesebb olajat tudsz venni, akkor neki több marad. És persze itt ne csak olajban gondolkodj. Az erõforrások végesek, és minél több ember él minél jobban, Átlag Joe odahaza annál szarabbul él.

Az amcsiknak semmi sem hiányzik kevésbé, mint ha mondjuk az európai tõke és technológia meg az orosz energia, nyersanyag, munkaerõ összetalálkoznak. Akkor már nem csak Kínától kellene tartania, hanem tõlünk is. De velünk sokkal-sokkal könnyebb a dolga, az EU-t és az oroszokat nem volt nehéz összeugrasztani. Persze kellettek hozzá az európai ballibek is, akik most már nem a KGB hanem az amcsik forgatókönyvébõl játszanak.

midnightcoder2 2022.02.28. 09:18:31

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Mondjuk én is pont ezért nem olvasok Bekiáltást, csak egyszer-kétszer. De néha nem mond hülyeséget.

tiltsál ki te gyökér 2022.02.28. 09:39:25

@Bandibacsi34:
Na, szóval ezt ugye mutogatja Ukrajna. A háborúzás alapvető dolga, hogy hazudni kell a saját dicsőségünkről, kicsinyíteni az ellenfelet.
Mert a katonának azért van morálja, és nem mindegy, hogy úgy gondolja, hogy a világ második legerősebb hadseregével néz szembe, vagy egy csürhével.

Normális támadó elsősorban a legjobb embereit legjobb felszerelését veti be, azok az élcsapatok, aztán a biztosításra majd jók lesznek a selejtek is.

Most van két lehetőség:
Putyin, meg az egész orosz vezérkar tökhülye, nincs felderítésük és az elmúlt 50 év legnagyobb katonai műveletébe nulla hírszerzéssel, vaktában egy rakat rongyos szerencsétlennel vágtak bele.
A második, hogy ez ukrán propaganda, - na, ez az orosz hadsereg, lőjétek őket nyugodtan.

dare 2022.02.28. 10:26:56

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Sárosak ők is a szituban, de nem ők az agresszív fél.
Jelen pillanatban a történésekért Putyin a felelős, ezt mindenki így gondolja (na jó, nem mindenki, mert többen is megideologizálják ezt), és most a legeslegfontosabb az, hogy a béketárgyalás sikeres legyen.

Sir Gombóc 2022.02.28. 10:32:50

@ez a nevem senki: szerintem tanulmányozd picit a történelmet, mert az állításod ebben a formában marhaság.

nemecsekerno_007 2022.02.28. 10:34:34

@midnightcoder2: Jaja, pontosan ez történik. Az USA leválasztja az EU-t az orosz nyersanyagról közben szláv gyilkol szlávit. Természetesen az egészet leöntik cukormázzal, hogy jobban csússzon.

Sir Gombóc 2022.02.28. 10:46:44

@tiltsál ki te gyökér: van egy harmadik lehetőség is. Az oroszok fejlett haditechnikával felszerelt, harcedzett(ebb) erőinek a létszáma korlátozott. És ezeket sem vetheti be teljes létszámban Ukrajnában. Így a "töltelék" egységeket is harcba kell küldenie.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.28. 10:51:57

@nemecsekerno_007: bizony, már tisztán látszik, hogy Soros embere Putyin!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.28. 10:55:26

@tiltsál ki te gyökér: van egy harmadik lehetőség, Putyin rossz informáciòkat kapott.
A keleti területek oroszul beszélő lakosai sem virággal várták a tankokat.
Az orosz katonák sem voltak felkészítve. Már több esetről hallottam, amikor civilek fordították meg a tankokat.
Ne mondd, hogy propaganda, mert volt rá példa '56-ban is!

nemecsekerno_007 2022.02.28. 10:58:08

@Igazamvanvagyigazamvan?: Tolhatod a szalmabáb érvelést naiv Csillámpóni, de a világbéke nem jön el.
A geopolitika mocskos játék.
,,Küldd harcba a honfitársad, mi támogatunk. Ha mégse sikerül, várunk szeretettel mint munkaerőt, jó fizetésért.,,
Ezt bele lehetne írni az amerikai alkotmányba.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.28. 11:09:14

@tiltsál ki te gyökér: "Normális támadó elsősorban a legjobb embereit legjobb felszerelését veti be, azok az élcsapatok, aztán a biztosításra majd jók lesznek a selejtek is"

Minél tovább elhúzódik a "blitzkrieg", annál kevésbé éri el célját.
A nyugat összezár, fájò szabályokat hoztak, már az orosz emberek a saját pénzükhöz sem jutnak hozzá, a BP kivonul az orosz gázüzletből, a devizában denominált orosz államtartalék blokkolva...Kína nem boldog, az ukrán korszerû fegyvereket kap, az orosz katona nem akar meghalni, sem embert ölni, különösen nem orosz nyelvűt.
Ja, Kiev nincs körbezárva.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.28. 11:13:55

@nemecsekerno_007: én nem èrveltem, csak összefoglaltam a te mondanivalódat.
Egyèrtelmű, Putyin békés ember, csak a cúna gonosz usàkok addig huzigálták a bajszát, hogy meg kellett támadnia az egyetlen testvérnépet...

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.28. 11:15:19

@nemecsekerno_007: "Küldd harcba a honfitársad, mi támogatunk"

Mondom, Putyinnak semmi köze hozzà, Soros és Gyurcsááány!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.28. 11:23:03

@tiltsál ki te gyökér: Putyin azt tervezte, hogy lerohanja Ukrajnát pár nap alatt, míg a Világ dermedten áll. Igen, rossz volt a felderítés, igen, rosszul döntött.

Egy hosszan tartó háborút, egy ország rendfenntartását nem tud finanszìrozni. Ne feledd, Olaszországtól gyengébb a gazdasàga, pénze nyersanyagbòl van, amit most blokkolnak, az orosz nép azt tapasztalja, hogy a bankokban nem fér hozzá a pénzéhez, hogy orosz fiatalok halnak meg, az oligarchák buknak milliárdokat, az orosz tőzsde bezuhant, majd leállt, a rubel 20%-ot esett, a nyugati beruházók vonulnak ki az orosz gazdaságból.

midnightcoder2 2022.02.28. 11:28:08

@Igazamvanvagyigazamvan?: Azért ha én BP részvényes lennék, nem biztos hogy annyira nagyon örülnék annak, hogy az ukránok az én pénzembõl veszítik el lassabban a háborút.

midnightcoder2 2022.02.28. 11:32:29

@Igazamvanvagyigazamvan?: Kivéve pesze, ha a BP úgy gondolkodik, hogy ez egy kockázati befektetés, és ha Putyin helyére sikerül egy Jelcin-féle alkeszt ültetni, akkor az amcsi cégek mellett õk is betegre kereshetik magukat - persze az oroszok és általában a térségben élõk, valamint az EU rovására.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.28. 11:33:37

@midnightcoder2: ha te részvényes lennél, annak sem örülnél, ha a részvényeid értéke felére esne.

De szerencsédre nem vagy az, így senki sem kérd3zett, a BP nem fog visszakozni, mert te felnyitod a szemét.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.28. 11:39:35

@midnightcoder2: a BP valszeg úgy gondolkodik, hogy az orosz gáz blokkolva lesz, tehát a befektetés bukó, veszteséget termel.
Ùgy gondolkodik, hogy a tőzsdei befektetői inkább elhagyják és aranyat, frankot vesznek, mintsem egy háborúban résztvevô ország beruházását támogassák.
Úgy gondolkozik, hogy amennyiben az orpsz cégek el lesznek zárva a pénzpiactól(swift), az lehetetlenné teszi az együttműködést. Úgy gondolkodik, hogy ha ráég egy olyan bélyeg, hogy Putyin rezsimjét támogatta akár átvitt értelemben is, akkor azon többet bukik.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.28. 11:43:11

@midnightcoder2: ezt a háborút Putyin nem tudja megnyerni. Ukrajna csak számára stratégiai jelentőségű, gazdaságilag sokat nem ad hozzá a nagy közöshöz, viszont kurva drága fenntartani a megszállást. Ráadásul csak közelebb ķerül a nato-hoz.

CSOKKI MÁLNA 2022.02.28. 12:06:46

Harkov, Mariupol gyakorlatilag körbezárva..

midnightcoder2 2022.02.28. 12:07:43

@Igazamvanvagyigazamvan?: Szerinted mennyi ideig húzza az EU orosz gáz és olaj nélkül? Ok, a németek (egy darabig) meg tudják venni a drágább naftát is, de mi lesz velünk? Szerinted mekkora gazdasági válság fog végigsöpörni Európán - és a világon - ha tényleg ragaszkodik az EU a szankcióhoz? Plane, ha megszállva is tartja õket, amitõl ugrik az ukrán és az orosz mezõgazdasági import is?

Az oroszok buknak ezen a dolgon óriásit, de legalább ekkorát bukik az EU is. De lehet, hogy jóval nagyobbat, és az egész EU lufi kipukkan.

CSOKKI MÁLNA 2022.02.28. 12:07:50

@Igazamvanvagyigazamvan?: Próbáld meg felfogni, hogy nem a tartós megszállás a cél.

CSOKKI MÁLNA 2022.02.28. 12:16:48

@Igazamvanvagyigazamvan?: Az Árpád-vonalat sem tudták áttörni ‘44-ben, sokra mentünk vele. Egy hadművelet gyakran nem úgy alakul, ahogy azt eltervezik..

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.28. 12:33:50

@CSOKKI MÁLNA: bármi a cél, minél inkább elhúzódik, annál többe kerül. A mostani szankciókat mind elkerülte volna Moszkva, ha bejön a blitzkrieg.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.28. 12:39:08

@CSOKKI MÁLNA: jó, amit belinkeltél, azt támasztja alá, amit mondtam. Kösz.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.28. 12:41:06

@CSOKKI MÁLNA: "Próbáld meg felfogni, hogy nem a tartós megszállás a cél"

A bábkormány fenntartása is megköveteli az oroszok által elképzelt rend fenntartását, smi a nyugati területeken nem lesz egyszerú. Ezt mondja a riport is, amit linkeltél.

BOAR 2022.02.28. 12:43:18

@midnightcoder2: Orosz mezőgazdasági import?
Nevetséges. Az elmúlt pár évtől eltekintve olyan, hogy orosz mezőgazdasági import(pontosabban export orosz részről) nem létezett. Azóta van, amióta nyugati technológiát és vetőmagot stb. használnak. Így nagy kínkeservesen elérik mondjuk a magyar termésátlag 1/3-át.
Szóval volt hely a nemzetközi piacon a ruszki búzának de megvoltak előtte/nélküle is.
Az ukrán az más tészta, még a tavalyi termésből is van náluk kb. 16 millió tonna kukorica amit mielőbb el kellene hozni de ahhoz megbízható vasúti közlekedés kellene. Az idei kukorica meg nagy kérdés, hogy el lesz-e vetve egyáltalán, lesz-e üzemanyag megművelni a földeket, be van-e tárazva a vetőmag és a ruszkik nem teszik-e rá a kezüket stb.

CSOKKI MÁLNA 2022.02.28. 12:47:52

@Igazamvanvagyigazamvan?: Miért is? Mit mond Bondarenko, hogy Zelenszkij nem komoly politikus, és alapvetően nem vette komolyan az orosz támadás lehetőségét. Valamint, hogy az oroszok célja a jelenlegi kormány lemondatása.

CSOKKI MÁLNA 2022.02.28. 12:50:37

@Igazamvanvagyigazamvan?: Ezzel előre lehetett számolni.. Ne gondoljuk már, hogy az oroszokat meglepetésként érték ezek a lépések.

CSOKKI MÁLNA 2022.02.28. 12:52:20

@Igazamvanvagyigazamvan?: “-Két szcenárió lehetséges. Zelenszkij ugye most már kész tárgyalni Ukrajna semleges státusáról, amennyiben az ország biztonsági garanciákat kap.

– S van még esély arra, hogy Moszkva leül vele?

– Persze.

– S miért csak most jutott ez Zelenszkij eszébe? Ha az elmúlt hét végén Münchenben az atomfenyegetés helyett ezt ajánlja, talán még máképpen alakulhattak volna az események…

– Zelenszkij nem akarta elhinni, hogy Oroszország megtámadja Ukrajnát. Emellett még abban reménykedett, hogy az Európai Unió és a NATO képes eltéríteni ettől Oroszországot.

– Hogyan? Hiszen Joe Biden közölte, hogy a NATO nem fogja megvédeni Ukrajnát…

– De abban bízott, hogy a légtér lezárása, Oroszország lekapcsolása a globális pénzügyi rendszerről (SWIFT) megakadályozza Moszkva törekvéseit. Több kifutása is lehet az eseményeknek, de tény, hogy Ukrajna egyedül maradt Oroszországgal szemben.”

CSOKKI MÁLNA 2022.02.28. 12:56:03

@Igazamvanvagyigazamvan?Nézze, Zelenszkij soha nem volt komoly politikus. A show bizniszből jött, és a nagypolitikában máig nem igazán igazodik el.

– S mint érezhetjük, ezt Moszkvában nagyon jól látták…

– Pontosan. De még így is jobban alakulhattak volna a dolgok, ha jó tanácsadókkal veszi körbe magát. De Zelenszkijnek nincs rendes csapata. S ahogy már említettem, mivel orosz környezetben szocializálódott, élete jelentős részét Moszkvában élte le, nem tudta elképzelni, hogy Oroszországgal kell harcolnia. Olyanokat hitt, hogy a titkosszolgálatok zsarolják, az SZBU megvezeti.“

BOAR 2022.02.28. 13:06:05

@CSOKKI MÁLNA: Egyre inkább úgy tűnik, hogy Ukrajna nem maradt egyedül...
Azok a fegyverek áramlanak befelé amelyekkel egy gyengén kiképzett civil is komoly károkat tud okozni a méregdrága orosz haditechnikában. Kap pénzt, üzemanyagot. Ha kap pénzt, megjelennek a zsoldosok is.
Az EU és a NATO most az ukránok faszával veri a csalánt?
Meglehet. De egyre vastagabb óvszert adnak hozzá...
És lassan hazaérnek az első gyászjelentések. A végtelenségig nem fog működni, hogy a háborúról nem lehet beszélni, minden információforrást nem zárhatnak el mert az mégtöbb kérdést szül. Az sem megy, hogy minden tüntetőt bebörtönöznek aki a háború ellen demonstrál.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.28. 13:07:00

@CSOKKI MÁLNA: ez pont az, amit mondtam. Bábkormány. Csak pont az általad linkelt riportban hangzik el hogy a nyugati területeken ellenállásra lehet számítani. A bábkormány felállítása villámháború keretében kivitelezhetőbb, most, hogy a dolog elhúzódik, tud reagálni a másik oldal is.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.28. 13:09:45

@CSOKKI MÁLNA: "ehát Ukrajna megtörése, átalakítása igazából a Nyugat tárgyalásokra kényszerítését, az orosz érdekek elismerését szolgálja. Így aztán elkésett a semlegesség elfogadásával Zelenszkij is, hiszen a cél ennél már jóval több"

Namost úgy tűnik, nem koherens a véleménye...

CSOKKI MÁLNA 2022.02.28. 13:15:58

@Igazamvanvagyigazamvan?: Még ha így is alakulna az is sokkal jobb helyzet lenne Moszkva számára, mint ami eddig volt.

CSOKKI MÁLNA 2022.02.28. 13:19:29

@BOAR: Páncéltörőkkel eddig is tele voltak. Egyébként is hogyan juttatják be a szállítmányokat körülzárt városokba?

CSOKKI MÁLNA 2022.02.28. 13:22:26

@BOAR: Ez nem Afganisztán, hiába fantáziálnak erről egyesek. Itt milliós nagyvárosok vannak, és mégiscsak egy kezdetleges fogyasztói társadalom, nem középkori szinten élő törzsi társadalom.

BOAR 2022.02.28. 13:25:21

@CSOKKI MÁLNA: Páncéltörőből soha nem elég. A "körülzárt" pedig nem azt jelenti, hogy csatárláncot alkotnak a ruszki katonák. Amúgy is lehet akár kívülről, akár belülről egy rést ütni a falon.

BOAR 2022.02.28. 13:34:44

@CSOKKI MÁLNA: Így van, ez nem Afganisztán. Ez egy egységes társadalom, egy célért harcolnak.
És ez európának is, amerikának is sokkal fontosabb mint afganisztán volt. Putyin már nem az ukránokkal harcol, csak még nem fogta föl...
Persze kapisgálja, azért "atomozik". Addig fenyegetőzik amíg a saját emberei akasztják föl...
Nyilván már csak a leglojálisabbak maradhattak körülötte de azok se mennek önként a halálba, márpedig "korlátozott atomháború" nincs.
Putyin elbaszta. Nem kicsit, nagyon. Nem lett volna szabad már az elején fenyegetni a világot a "soha nem tapasztalt következményekkel". Nem lett volna szabad folytatni a keménykedést a Finn, Svéd csatlakozással kapcsolatban. Ezt még megkoronázta az atomfegyverek készenlétbe helyezésével ami persze üres lózung, hisz eddig is "készenlétben" voltak.
Beterelte a világot egy egyirányú utcába és ez az irány neki nagyon nem lesz jó.
Mindenkinek fájni fog, de nem valószínű, hogy patyomkin országa lesz a túlélő.

Wildhunt 2022.02.28. 13:49:39

@kunzoo: ezt az ukránok már 14-ben sem tudták megcsinálni. Eddigi példa alapján nyugaton lesz egy failed state ahol fegyveres bandák uralkodnak egy bábkormánnyal, ami lejmolásból tartja fenn az oligarcháit miközben lerohad a maradék infrastruktúra.

kvp 2022.02.28. 13:52:46

Ha Putyin csak megszallja es elcsatolja a ket szakadar nepkoztarsasagot, a nyugat semmit sem tett volna ellene es Ukrajna sem kerul se a NATO, se az EU tagsag kozelebe se tobbet. Ha penzzel, szakertelemmel es titkosszolgalati modszerekkel, "alulrol szervezodo" ellenallassal levaltja a jelenlegi kormanyt, akkor sem mond senki semmit. Meg akkor sem, ha 10% alatti valos tamogatassal allt volna fel egy uj oroszbarat kormany.

Viszont nyilt, teljes frontos tamadas az amit a nyugati vezetok nem nezhetnek el neki, mert mar a sajat lakossaguknak sem tudjak azt eladni. Ezzel egy kozeptavon (10-20 ev) joreszt nyert helyezetbol atkerult egy szinte nyerhetetlen helyzetbe. Kapkod es ez nagyon latszik.

A nuklearis fegyverek beveteset nem nezne el neki senki es ha csak ukrajnaban hasznalna, akkor is hirtelen fontos lenne az egesz vilagnak (meg Kinanak is), hogy levaltsak. Globalis, NATO vagy EU ellenes tamadas eseten pedig automatikusan mindenki mindent kilone Oroszorszagra. (Kina valoszinuleg nem, micimacko csak egy teat kerne)

nemecsekerno_007 2022.02.28. 14:03:32

@Igazamvanvagyigazamvan?: Magyarországi viszonylatban még vicces is, ahogy uszítjátok a hasznos hülyéket, de az ukránokat a halálba külditek.
Persze ti tudjátok. Elég vastag a lelkiismeret, elbírja.

midnightcoder2 2022.02.28. 14:11:13

@Igazamvanvagyigazamvan?: Ja. Az az orosz aki hozzá van szokva a nélkülözéshez, vagy az az európai aki évtizedek óta megszokta hogy 4-5x annyit keres ugyanzzal a melóval mint a világon egy átlagpolgár?

Mi történik abban a Nyugat-Európában egy gazdasági összeomlás után, ahol a lakosság elég nagy részének még saját lakása sincs, és arra épít hogy úgyis lesz jövõ havi fizu amibõl tudom fizetni a következõ lakbért? Vagy ha nem, akkor is van pár évnyi tartalékom... Csak ezek is gyorsan lenullázódhatnak egy nagy válságban. Ami szerintem idõvel amúgy is bekövetkezett volna, de ez most felgyorsíthatja az eseményeket.

midnightcoder2 2022.02.28. 14:13:28

@kvp: Kína jó eséllyel az USA-ra lõné ki, ha már lúd legyen kövér alapon... De ebben a forgatókönyvben azért nem nagyon hiszek.

midnightcoder2 2022.02.28. 14:16:03

@BOAR: "És ez európának is, amerikának is sokkal fontosabb mint afganisztán volt."
Igazából az USA-nak fontos. Kell (ene) az orosz olaj. Ha a környéken nem lenne nafta, az amcsikat és az õket szolgáló EU-s politikusokat és médiát kb. annyira sem érdekelné Ukrajna mint az afgánok.

BOAR 2022.02.28. 14:19:47

@midnightcoder2: Ukrajna azért eteti európát... És közel is van.

kvp 2022.02.28. 14:23:48

@midnightcoder2: Ukrajnaban nincs olaj. Csak termofold van, de abbol nagyon sok. Biouzemanyaghoz es elelmiszerhez tokeletes. Plusz olcso munkaero. De a nyugat se kapkodna annyira utanna, ha nem jott volna be a majdan szponzoracioja, akkor siman leirjak es hagyjak orosz erdekszferaban. Most viszont mar nem tudnak a nyugati kormanyok nem tamogatni az ukranokat, mert abba otthon belebuknanak.

Persze haborut nem szeretne a nyugat. Putyin meg nem tud jelentos arcvesztes nelkul kikerulni a csapdabol amibe a globalistak beleugrasztottak. Raadasul a helyzet tovabb noveli az EU fuggoseget a globalis toketol es ellatasi lanctol. Szoval szinte mindenkinek rossz, de van aki hatalmasat kaszalhat rajta (mind penzugyi, mind politikai hatalom szempontjabol). Felteve, hogy nem lesz atomhaboru, mert akkor azt ugyse eli tul senki.

BOAR 2022.02.28. 14:35:25

@kvp: Szvsz. nyugat-európa mezőgazdasága maxra van járatva és nem nagyon van benne tartalék. Elég egy aszályos év és egekbe szöknek a terményárak. Az ukrán termelési potenciálra szükség van, lehetőleg olyan körülmények között, hogy biztonságban lehessen beruházni, technológiát biztosítani. Ez eddig a korrupció miatt volt döcögős de orosz felügyelet alatt méginkább az lenne.

Billy Hill 2022.02.28. 14:43:00

(Azért attól sem repes az ember szíve, amikor belegondol, hogy mi lesz, ha a Putyin ebbe belebukik. Valami katonai junta átveheti az irányítást, és a dél-amerikai változattal szemben ezeknek lesz egy csomó atomfegyver is a kezében... Szóval minél hamarabb kellene béke ide - mondjuk amúgy is...)

tiltsál ki te gyökér 2022.02.28. 14:55:19

@Sir Gombóc: Ez a harmadik lehetőség akkor lenne helytálló, ha nem az invázió els napján mutogatnák a foglyokat.

midnightcoder2 2022.02.28. 15:06:34

@kvp: Nem is ukrajna érdekes itt. Õk csak arra jók, hogy legyen ürügy embargózni Putyint. Minél nagyobb a balhé, annál többet lehet. Ilyen szempontból ez a háború fõnyeremény az USA-nak, elvégre most az EU-t bele lehet olyan gazdasági öngyilkosságot jelentõ akciókba is vinni ami nélkül még a nyugat-európai polgár is elküldte volna a politikusait a fenébe ha ilyesmivel próbálkoznak.

zia77 2022.02.28. 15:08:18

Tetszik a gondolat, hogy tőlünk keletre már nem Európa van. Ezt régóta így látom. Tudat alatt rengetegen gondolják így, mert a szovjet érát kivéve, amikor valaki Moszkvában kandidátusi oklevelet szerezhetett vagy az orenburgi és egyéb gázvezetéken és elektromos hálózaton dolgozott, szinte mindenki csak "nyugatra" jár tanulni, nyaralni, dolgozni. Éppen ezért értelmetlennek tartom, és csak az USA világhatalmi céljainak tulajdonítom a tőlünk keletre lévő területek ügyeibe történő beavatkozást. Az utóbbi időkben a nemzetközi terrorizmus és a "népvándorlás" sokkal több veszély hozott magával, mint Oroszország.

midnightcoder2 2022.02.28. 15:12:47

@Billy Hill: Szerintem az amcsik azzal számolnak, hogy ha Putyin megbukik akkor egy Jelcin-féle figura kerül a helyére. Csak ez nem biztos hogy így lesz, elvégre Szaddám után sem egy derék balliberális szolgalélek került a trónra hanem létre jött az IS. Másrészt, Putyin bukása után jó eséllyel akciósan lehet majd atomfegyverekhez és technológiához jutni a terroristáknak. Persze ez az amcsiknak szintén kevésbé fáj, elvégre a bombát jóval egyszerûbb az EU-ban felrobbantani, mint az USA-ba hurcolni.

CSOKKI MÁLNA 2022.02.28. 15:25:53

@BOAR: Te egy álomvilágban élsz..

tiltsál ki te gyökér 2022.02.28. 15:28:37

@BOAR:
"Azok a fegyverek áramlanak befelé amelyekkel egy gyengén kiképzett civil is komoly károkat tud okozni a méregdrága orosz haditechnikában."
Ja, pont mint a filmekben. Nem is értem, hogy minek kiképzés, meg hadsereg, ha a civilek simán lenyomják az orosz hadsereget.

" Kap pénzt, üzemanyagot. Ha kap pénzt, megjelennek a zsoldosok is."
Azt valahogy oda is kell juttatni, nem gondolod? Mert az orosznak nagyjából kimeríthetetlen készlete van, és megvan az utánpótlási vonala.

kunzoo 2022.02.28. 15:28:57

@CSOKKI MÁLNA:
Úgy, hogy veled, meg az oroszok hiedelmével ellentétben igenis felkészültek a támadásra.
Ha nem készültek volna fel, már rég győztek volna a ruszkik.

kunzoo 2022.02.28. 15:30:08

@tiltsál ki te gyökér:
Miért lenne kimeríthetetlen készlete? Ez nem a Szovjetunió.

CSOKKI MÁLNA 2022.02.28. 15:30:25

@BOAR: Ja, a remény hal meg utoljára..Viszont ha tényleg annyira makacs lesz az ukrán ellenállás a városköpontokban, idáig is eljuthatunk: youtu.be/vUqVbKlSx0c

tiltsál ki te gyökér 2022.02.28. 15:32:26

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"A bábkormány fenntartása is megköveteli az oroszok által elképzelt rend fenntartását, smi a nyugati területeken nem lesz egyszerú."
Miért ne lenne egyszerű? Egy laza államszakadás, nyugat mehet ahova akar - (nem kell senkinek, de ők ebben bíznak)
A kelet meg mint Belorusz.

kunzoo 2022.02.28. 15:33:14

@midnightcoder2:
Hát persze. Elpusztítani a saját piacodat? Nooormális???

kunzoo 2022.02.28. 15:37:33

@CSOKKI MÁLNA:
Putyin 2 napot mondott. Aztán ha ránézel a térképre, alig haladtak valamit előre. Elakadtak az első városoknál. Hogy szállsz meg milliós nagyvárosokat 200 ezer emberrel? Ha nem szállod meg, hogyan mész tovább? Utánpótlási gondok ennyi kis távolság után? Mikor visszavan még a táv tízszerese? Akkor megint menetoszlopba kell rendeződni. Újra rajtuk lehet ütni. A benzinszállítókról nem is beszélve.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.02.28. 15:48:20

@CSOKKI MÁLNA: Mondd! Téged fizetnek az oroszok hogy állandóan nekik drukkolsz? Vagy birca ígért neked egy numerát hálából?

tiltsál ki te gyökér 2022.02.28. 15:52:33

@kunzoo:
"Putyin 2 napot mondott."
Kinek? Mikor?

"Aztán ha ránézel a térképre, alig haladtak valamit előre. Elakadtak az első városoknál."
Persze. Vagy esetleg nem akarják porrá lőni őket?

"Hogy szállsz meg milliós nagyvárosokat 200 ezer emberrel?"
200 ezer katonával, páncélos tankokkal? Hát mondjuk mint Budapestet 56ban.

"Ha nem szállod meg, hogyan mész tovább?"
Bekerítés, aztán annyi

"Utánpótlási gondok ennyi kis távolság után? Mikor visszavan még a táv tízszerese? "
Ez is csak az ukrán média híre.

"Akkor megint menetoszlopba kell rendeződni. Újra rajtuk lehet ütni. A benzinszállítókról nem is beszélve."
Sőt. Azt is lehet várni, hogy felgyújtják maguknak, nem?

Baszki, legalább te állj le a vágyaid leírásával, és nézd reálisan a dolgokat. Van egy nagyjából hatszor akkora sereg. A légierőt már tönkreverték, nem céljuk, hogy kő kövön ne maradjon.
Mind szép és jó, hogy mondják az állítólagos ukrán győzelmeket, meg orosz veszteségeket, de láttál olyat, hogy az ukránok mit kaptak eddig?
Szeirnted az jó jel, hogy a börtönökből is kiengednek, hogy harcoljanak? Fegyvert osztanak a lakosságnak? Ezek pozitív jelek?

tiltsál ki te gyökér 2022.02.28. 15:56:40

@kunzoo: Nem, tényleg nem a szovjetunió.
Orosz olaj: 10,7 millió hordó naponta. Ukrán?
Orosz gáz- az látja el a világot. Ukrán?
Miben nem kimeríthetetlenek? Acél? Szén?

kunzoo 2022.02.28. 16:05:18

@tiltsál ki te gyökér:
A szénnel nem tudsz csatát nyerni. A ruszkiknak kéne meg vagy 200 ezer ember most. Ami most van, azzal nem lehet összefüggő frontvonalat csinálni, menetből kell támadni és ezeket a menetoszlopokat megtámadják. Baráti területnek hitték, ehelyett ellenséges földön vannak még az oroszajkú vidékeken is. Meg pár nap, és a fáradtság miatt le kellene váltani ezt a sok embert. Hogy váltják le őket? Beragadtak a harcokba, nem tudnak pihenni. Idegkimerültség. Látták jópár társukat élve elégni. Az ukrán, de még az orosz testvérek is harcolnak ellenük.
Könnyen elveszítheti az irányítast fölöttük a vezetés.

CSOKKl MÁLNA 2022.02.28. 16:05:50

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Bircával rendszeresen összejárunk dugni ha hazamerészkedik. Tavaly náluk nyaraltam, az király volt, egy tíznapos szexmaraton. Sajnos már nem bírja az öreg a tempót.

kunzoo 2022.02.28. 16:08:20

@tiltsál ki te gyökér:
Miert? Az jó jel hogy Csecsenföldről hoznak katonákat? Aztán nehogy őrizetlenül maradjon az a békés csecsenföld.

kunzoo 2022.02.28. 16:09:33

@tiltsál ki te gyökér:
Harkovot épp porrá lövik.
Azt érdemes tudni hogy ott oroszok élnek.

BOAR 2022.02.28. 16:17:39

@tiltsál ki te gyökér: Az orosz utánpótlást egyre messzebb kell szállítani. Az meg, hogy uralják a légteret, kamu. Az nem "uralás" amikor bármelyik fa mögül leküldhetik a milliárdos technikádat egy párezer dolláros rakétával. És sok fa van és sok rakéta.
Meglehetős tudatlanságra vall ahogy lebecsülöd a kézifegyverek(beleértve a rakéták) jelentőségét.
Minél kisebb valami, annál nehezebb ellene védekezni...mert ugye fel is kell deríteni...
A katonai kiképzés nagyon sokmindenre jó de afganisztán példája mutatja, hogy a világ legjobban képzett hadseregei sem mindenhatók, egy boxolót is le lehet csapni egy kocsmai bunyóban ha mögé kerülsz.
Nyilván rommá lehet pusztítani Ukrajnát az orosz szárazföldi haderővel is de milyen áron és miért? Azért, hogy egy elmebeteg diktátornak győztesnek hirdethesse ki magát?

BOAR 2022.02.28. 16:27:44

@CSOKKI MÁLNA: Persze. Bármeddig el lehet jutni. Ki lehet írtani az ukrán népet, mondjuk a bomba nem fogja megkérdezni, melyik etnikumhoz tartoznak az áldozatok.
De az oroszok meg fogják kérdezni...pláne azok, akiknek rokonai éltek a letarolt területeken, meg akik koporsóban kapják vissza a fiaikat, férjeiket, apjukat. El lehet nyomni azt a népet de a lófasznak is van vége, ha megbolondulnak, az pugyin cárevicsnek is gond lesz.
Az oroszok közt ennek a háborúnak nagyjából nulla a támogatottsága. Nem véletlenül tilos beszélni róla, nem véletlenül tilos tüntetni ellene. Most, hogy hirtelen szása nem tud az aliról pótfejet rendelni az análvibrátorához, elgondolkozik a sok kis orosz, hogy mi a fasz történt? Rövidesen nagyon sok kellemetlen kérdésre kell majd válaszolni.

kunzoo 2022.02.28. 16:39:20

@BOAR:
A krím annektálását...értem.
Jófaszjóska népköztársaságok elismerését...értem. hogy bevonulnak oda...azt is értem. Még egy kis határvillongást is megertek ott a környéken. Ha rakétákkal kiüt pár ukrán célpontot, azt is lenyelte volna a világ. De ezt???? Pacifikálni háborúval? Barki nyer, Ukrajna olyan ország lesz ahol egy rendes csűrben van pár Kalasnyikov, a rendesebbjének pár Jevelin, Strela stinger. A pórnépnél RPG. Texas ehhez képest...

BOAR 2022.02.28. 16:44:04

@kunzoo: Mondjuk a csecseneket nem értem. Ennyire feledékenyek?

BOAR 2022.02.28. 16:47:53

Bár nincs jelentősége de érdekes lehet most azoknak az oroszoknak a helyzete, akik szerte a világban "nyaralnak" stb. Oszt reggel a szállásadójuk közölte velük, hogy a svédasztal lerablása előtt jó lenne kipróbálni a kártyákat, tudnak-e még fizetni...
Oszt ők nem a russia todayt nézik a kábeltévén...

kunzoo 2022.02.28. 16:50:28

@BOAR:
Nyilván vannak oroszpártiak is. Csak ha ők eljönnek onnan, akáz újra fellángolhat a harc.

kunzoo 2022.02.28. 16:51:05

@BOAR:
Kifogy az üzemanyag a luxusjachtból...

CSOKKI MÁLNA 2022.02.28. 17:05:40

@BOAR: Ez azért nem írtja ki a teljes ukrán lakosságot. A kijevieknek biztosított a szabad távozás.

BOAR 2022.02.28. 17:16:23

@CSOKKI MÁLNA: Biztosított? Ja, mert putyin megígérte...
Nem jelent semmit, mit hazudik, már nem hisz neki a világ.
Juteszembe, van olyan mocskos, aljas dolog a világon amit ne védenétek be, ha az a parancs?
Bele tudtok nézni a tükörbe reggel?
Nem féltek, hogy egyszer nyilvánosságra kerül, kik vagytok?

alöksz róz 2022.02.28. 17:25:00

@sírjatok: "Ezt a csodás, irónia nélküli brutál kettősmércét azért tanítani kéne :P" - ezt nem lehet.
ezzel születni kell

BOAR 2022.02.28. 17:30:06

@alöksz róz: Embernek is.
Neked ez szemmel láthatóan nem sikerült. Talán majd legközelebb.

alöksz róz 2022.02.28. 17:30:19

@Boldeone2: "A világ akaratègysège most az ellehetetkenítsèk most az orosz tömeggyilkos diktátor" - te milyen állampolgár vagy, boldi?
egyszer már kérdeztem, nem mertél válaszolni

alöksz róz 2022.02.28. 17:45:05

@tiltsál ki te gyökér: "Esküszöm, hogy te a DK vagy Momentum aktivistája vagy, és nyomatod a párt marhaságait ezerrel." - inkább egy másik szervezeté, nem? a dk vagy momentum minek tolná az indiaiaknak a propagandát

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.02.28. 17:47:15

@CSOKKl MÁLNA: Akkor kap nyugdíjas kedvezményt nálam a proktológián ha berepeszted az ánuszát. Ugyanis a Sberbankos kártyája nem fog működni. De fájdalomcsillapítót nem adatok nekik a medikusokkal. Szeretem hallgatni ahogy üvölt a fájdalomtól. :-))

CSOKKl MÁLNA 2022.02.28. 17:55:36

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Megöklöztem, attól se repedt el. Be van az már járatva, lóval is csinálta.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.02.28. 18:18:27

@CSOKKl MÁLNA: Vazelint sem használtok? Nahát csokikám, hogy te milyen szadista vagy! Vagy birca így szereti?

midnightcoder2 2022.02.28. 18:58:48

@kunzoo: "Ukrajna olyan ország lesz ahol egy rendes csűrben van pár Kalasnyikov"

Mondjuk Svájc is ilyen ország.

midnightcoder2 2022.02.28. 19:01:44

@kunzoo: A német proli akkor is megveszi a Coca-Colát és az IPhone-t, ha annyit keres mint a magyar proli. Az is megveszi.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.02.28. 19:05:21

@Igazamvanvagyigazamvan?: Azért durva, hogy öt nap alatt mennyi szankcióról döntöttek. Szerintem ez Putyint is meglepte.

Ménár Atya 2022.02.28. 19:08:27

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Kissé ,mintha megkéstek volna ezzel.
Már előre fenyegetőzni kellett volna ezekkel.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.28. 19:15:03

@tiltsál ki te gyökér: most hallom, hogy Kharkiv még mindig nincs orosz kézen. Hogy nem uralják az oroszok a légteret. Hogy kifogyott az üzrmanyag, megálltak a tankok..
harsány kacaj.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.28. 19:16:53

@tiltsál ki te gyökér: "Orosz olaj: 10,7 millió hordó naponta"

Jó is az, ha még a saját támadó hadosztályaik sem kapnak belőle...

kunzoo 2022.02.28. 19:17:04

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Azert ezek biztosan ki voltak dolgozva, csak az áment kellett rámondani. Putyin azt hihette hogy a németek majd kifarolnak. A németek agya üzemmódot váltott, lesz új Wehrmacht.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.02.28. 19:21:04

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Putyint már az meglepte, hogy két nap alatt nem térdeltek le.
Az LBC egyik adásában volt egy riport Putyin KGB felettesével, amikor még a németeknél dolgozott. Azt nyilatkozta, Putyin rendkívül határozott, karakán figura volt, de szellemi képességek terén nem tartozott az élmezőnybe.

CSOKKl MÁLNA 2022.02.28. 19:21:05

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Vazelint? Mint a kezdők?
Ugyanmár, mi profik vagyunk. Jó, ha egy kicsit fáj...

belekotty 2022.02.28. 19:42:15

@CSOKKl MÁLNA: Sokat nyaltad a seggét? Attól barnultál be?

birkamenet 2022.02.28. 19:42:46

@alöksz róz: @CSOKKl MÁLNA:

bulgár birka, téged egypár liberális pon úgy halálra szopat itt, mint Puyin gazdád Vörös hadseregét az ukrán szabadidös honvédö gárda. Csúfos csapásokat mérnek rátok, akárcsak a ruszki gazdátokra!

belekotty 2022.02.28. 19:43:36

@CSOKKl MÁLNA: Kurt úrfi majd ki is fehérít téged. :-D

alöksz róz 2022.02.28. 19:49:20

@birkamenet: na most árultad el magad, sosekúrt úrfi.

tiltsál ki te gyökér 2022.02.28. 19:49:24

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"most hallom, hogy Kharkiv még mindig nincs orosz kézen. Hogy nem uralják az oroszok a légteret. Hogy kifogyott az üzrmanyag, megálltak a tankok..
harsány kacaj."
És amennyi eszed van, el is hiszed, az a helyzet.
Egyébként tényleg rohadt sok oka van mostanában kacagni mindenkinek.

"Jó is az, ha még a saját támadó hadosztályaik sem kapnak belőle..."
Persze. Sőt, lehet, hogy a kijevi óvodások is felborítottak tankokat.

birkamenet 2022.02.28. 19:51:13

@CSOKKl MÁLNA:

A gumicsizmás Putyin gazdád úgy belerohant a tasliba, hogy az egész világ azóta is röhög rajta. A háborújának már az elsö napján, pénteken 50%-kal berogyaszotta a Moszkvai töszdét. Ma hétfön már ki se mertek nyitni. Pedig ha a héten nyitva lenne és Putyin elmbetegünk minden nap felezné a tözsdei kapitalizációt, akkor pénteken Soros Gyuri fél rubelért felvásárolná a fél ruszki nemzetgazdaságot.

Szerintem ez a félkegselmü putyin a Soros embere!

alöksz róz 2022.02.28. 19:52:13

eddig még kétséges volt, hogy a matyié a nick vagy a kurt úrfié.
nem hittem hogy ilyet le fogok írni, de ez lehet még a matyinál is betegebb...

tiltsál ki te gyökér 2022.02.28. 19:55:21

@kunzoo:
"A szénnel nem tudsz csatát nyerni."
De esetleg nem árt, ha beleteszik a vasba, és akkor van acél, nem?

"A ruszkiknak kéne meg vagy 200 ezer ember most. Ami most van, azzal nem lehet összefüggő frontvonalat csinálni, "
Mert miért is akarnának összefüggő frontvonalat csinálni?

"menetből kell támadni és ezeket a menetoszlopokat megtámadják."
Igen, mert az orosz tank az menetoszlopban nem tud visszalőni.

"Baráti területnek hitték, ehelyett ellenséges földön vannak még az oroszajkú vidékeken is."
Ha annak hitték volna akkor nem lövik szarrá, és nem tankkal mennek, hanem lovaskocsin.

"Meg pár nap, és a fáradtság miatt le kellene váltani ezt a sok embert. Hogy váltják le őket? Beragadtak a harcokba, nem tudnak pihenni. Idegkimerültség. Látták jópár társukat élve elégni. "
Még jó, hogy ez csak az oroszokra vonatkozik, ukrán áldozat még egy darab sem volt.

"Az ukrán, de még az orosz testvérek is harcolnak ellenük."
Igen, ezt nyilván tudják, hogy öt kilométerről ki lő rájuk.

"Könnyen elveszítheti az irányítast fölöttük a vezetés."
Igen. Átállnak az ukránokhoz, és visszafordulnak, elmennek Moszkváig. Szerintem ne hagyd itt abba a vágyálmaidat - rögtön agyonütik Putyint, és szivárványszínűre festik a Kreml-t

birkamenet 2022.02.28. 19:57:10

@tiltsál ki te gyökér:

hehe bulgár birka, putyin gazdád meg lavrov ma egész nap zokogtak a médiába, hogy nem gondolták volna, hogy az egész világ összefog ellenük!

Szegény barmok, ezek tényleg at hitték, hogy a ruszki m uzsikok fogják megszabni, hogy mit tehet a civilizált világ meg mt nem.

Azért ne búslakodjanak, ORBÁN CSICSKÁJUK MINDENBEN TÁMOGATJA PUTYINT, semmi fegyvert, semmi katonát nem enged be Orbanisztánon keresztül az ukrajnai magyarok megvédésére.

Na de hát ezzel a kis magyar bolhafing orbán csicskával putyin semmire se megy, már érzi a vén szaros diktátor, hogy a napjai meg vannak számlálva, a lámpavas egyre közelebb kerül hozzá.
Amint megvan putyin, jöhet orbán csicskája!

tiltsál ki te gyökér 2022.02.28. 19:58:18

@birkamenet:
"A gumicsizmás Putyin gazdád úgy belerohant a tasliba, hogy az egész világ azóta is röhög rajta."
Ja, tényleg. A világ csak úgy fetreng a röhögéstől.

"A háborújának már az elsö napján, pénteken 50%-kal berogyaszotta a Moszkvai töszdét. Ma hétfön már ki se mertek nyitni. "
És? Ez mennyiben befolyásol bármit is? Nem megy tovább a tank, ha a Moex leesik?

Pepejoe 2022.02.28. 20:00:09

Putyinék bukni fogják ezt a kocsmai bunyót, komoly arcvesztéssel fog tudni csak kijönni belőle. Talán még az "állásába" is kerülhet, ha megszűnik a háta mögötti támogatás. Hamar mást tesznek a helyébe és mehet önkéntes száműzetésbe.
Nem halad úgy ez a project, mint kéne, mint ahogy eltervezte. Az ukránok legalább olyan csökönyösek mint az összes szláv nép. Ezzel számolni kellett volna, viszont nem lehet mindenkit kinyírni, aki fellép ellenük. (ugye azt mondták, hogy akinél nincs fegyver, aki nem harcol ellenük, azt elengedik) Na de ha x millióan fellépnek, akkor kinyírnának ennyi embert? Az nagyon gáz lenne, messzemenően kizárnák magukat az oroszok a világ dolgaiból és sosem bocsátanák meg nekik, ahogy a németeknek sem. Putyin körül feltűnne valaki, aki golyót repít a fejébe. Vagy "agyvérzést" kap mint Sztálin A tömeg tiltakozása is elsöpörné.
Az biztos, hogy a főnök elcellázta magát, benézte a szitut. Ez kb. Afganisztán neki. Ráadásul a fegyverek és az emberek is ugyanaz a szitu. BTR meg BRDM meg BMP. Úgy látom a képeken. O.k., van a Specnaz, az a pár száz fő, elfogynak majd és ők nem a civilek keresésére vannak ott. És ugyanaz a jellemzően motiválatlan sereg sorozottakkal, tizenhuszonéves taknyokkal, akik még nem is dugtak tán életükben. És ugyanaz az "utánpótlás". Amúgy meg tökmindegy, kinek van igaza a két fél közül. Egyik nép sem a kedvencem onnan. De akkor már inkább az ukránok, bár a körmöm tépik.

tiltsál ki te gyökér 2022.02.28. 20:01:15

@birkamenet:
" putyin gazdád meg lavrov ma egész nap zokogtak a médiába, hogy nem gondolták volna, hogy az egész világ összefog ellenük!"
Mutatnád a videőt ahol Putyin zokog?

"Szegény barmok, ezek tényleg at hitték, hogy a ruszki m uzsikok fogják megszabni, hogy mit tehet a civilizált világ meg mt nem."
Eléggé megszabják már vagy 100 éve lassan.

"semmi katonát nem enged be Orbanisztánon keresztül az ukrajnai magyarok megvédésére."
Nagyon helyes. Nem kell, hogy errefele is lőjenek.

"Amint megvan putyin, jöhet orbán csicskája!"
Értjük matyi. Tehát abban látod a jövőt, hogy a demokratikusan megválasztott magyar miniszterelnököt majd lámpavasra lógatod.

CSOKKl MÁLNA 2022.02.28. 20:04:46

@belekotty: Fingósat játszottunk...aztán jött egy kis csoki is a málnásból...

BOAR 2022.02.28. 20:11:10

@tiltsál ki te gyökér: Hol van itt demokratikusan megválasztott magyar miniszterelnök te nagyonhülye?
2010-ben még talán volt...aztán átírták a játékszabályokat úgy, hogy ezek már nem "demokratikus választások".
A lámpavas stimmel. Neked is. Ha licitálni lehetne rá, ki rúgja ki a sámlit, hát durván elszaladna a végére az összeg...

tiltsál ki te gyökér 2022.02.28. 20:15:16

@Pepejoe:
"Nem halad úgy ez a project, mint kéne, mint ahogy eltervezte. Az ukránok legalább olyan csökönyösek mint az összes szláv nép."
Ehhez képest az ukrán kért tűzszünetet, és rohant tárgyalni.

"Ezzel számolni kellett volna, viszont nem lehet mindenkit kinyírni, aki fellép ellenük. (ugye azt mondták, hogy akinél nincs fegyver, aki nem harcol ellenük, azt elengedik) Na de ha x millióan fellépnek, akkor kinyírnának ennyi embert?"
Akinél fegyver van, és katona? Erről szól a háború

"Az nagyon gáz lenne, messzemenően kizárnák magukat az oroszok a világ dolgaiból és sosem bocsátanák meg nekik, ahogy a németeknek sem"
Hmm, mintha a németeknek már el is felejtettek volna mindent.

"Az biztos, hogy a főnök elcellázta magát, benézte a szitut. Ez kb. Afganisztán neki. Ráadásul a fegyverek és az emberek is ugyanaz a szitu. BTR meg BRDM meg BMP. "
Mégis mivel kéne szárazföldi hadműveletet indítani?

Úgy látom a képeken. O.k., van a Specnaz, az a pár száz fő,"
17000
" elfogynak majd és ők nem a civilek keresésére vannak ott. "
Igen, az orosz hadviselés mindig erről szólt, hogy elfogytak.

"És ugyanaz a jellemzően motiválatlan sereg sorozottakkal, tizenhuszonéves taknyokkal, akik még nem is dugtak tán életükben. És ugyanaz az "utánpótlás". "
Miért, az ukránoknál kiképzett veteránok vannak? Mind pornószínész?

"Amúgy meg tökmindegy, kinek van igaza a két fél közül. "
Hát ez így van. Leginkább mindkettőnek van igazsága.

"Egyik nép sem a kedvencem onnan. De akkor már inkább az ukránok, bár a körmöm tépik."
Ez az egész nem arról szól, hogy ki kinek a kedvence.
Attól mert utálják a Putyint, még nem lesz kevesebb katonája, meg kevesebb cucca.

tiltsál ki te gyökér 2022.02.28. 20:16:37

@BOAR: "Hol van itt demokratikusan megválasztott magyar miniszterelnök te nagyonhülye?"
Ott fent a karmelitában te genny.

"2010-ben még talán volt...aztán átírták a játékszabályokat úgy, hogy ezek már nem "demokratikus választások".
Jajaja. Amin veszít a fajtád az nem demokratikus.

"A lámpavas stimmel. Neked is. "
Gyere, próbálkozz kisköcsög.

BOAR 2022.02.28. 20:46:33

@tiltsál ki te gyökér: Oszt hol keresselek kiscsávó?
Ja, megvan, orbán seggében. Mióta a retkes kurva anyád kinyomott magából a disznóól mögött a trágyakupócnál, ilyen meleg, otthonos helyre vágytál...a büdös meg nem zavar...

a nagy hohohorgász 2022.02.28. 21:57:05

@Kurt úrfi teutonorclikus vezértroll: Ukrajnát már segíti az imf:()))))))) jöjjenek az unioba megtudjak hogy milyen tuti demokratikus az:)))) majd amikor a 2 klicsko fivér nem akarja leszopni egymást és a helyi dobrevne feljelenti az EU-ban:))))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.02.28. 22:01:06

@BOAR: baszod ember, megölsz a kommentjeiddel! XD

birkamenet 2022.02.28. 22:40:07

@tiltsál ki te gyökér:

putyon, orbán a két jó barát,
együtt robbantjak fel Európát!

(illiebernyák himnusz)

birkamenet 2022.02.28. 22:53:15

"Döntetlen!"- ordította a világnak a jó hirt Putyin, ahogy éppen alátették a lámpavasnak.

"Ebböl is Putyin jött ki jól!" - írta NERmecsek, nyugdijas fideernyák troll az indexen.

"A lámpavasat is a Soros irányíccsa" - kommentelte vissza Csokkimálna, azaz a bulgár birka 76-ik fikanickje.

"Csúfosan megbuktak a ballibek"- kommentelte vissza magának bulgár birka, amint putyin nyakáról éppen méretet vett a kötél.

"A nigggereket meg az elrpivatizáló komcsikat meg a nemváltó LMBTQ-sokat az óvodából kellett volna lámpavasra húzni, akkor nem jutottunk volna idáig" - morfondírozott magában midnájt kóder amint éppen ráhúzta magának az orbán portrét. Háromszor.

tiltsál ki te gyökér 2022.02.28. 23:38:16

@birkamenet:
És most jól érzed magad? Elmondtad amit akartál, hatezredjére is ideböfögted a szarodat.

HgGina 2022.03.01. 00:38:10

A tervezetthez képest kicsit lassabban, nyögve nyelősen, de az oroszok nyerni fognak. És remélhetően Ukrajna 4-5 résre szétesik. Végre elkezdődhet egész Európában e nemzetiségek anyaországaikhoz csatolása. A vége Portugáliánál és Észak-Írországnál lesz vége. A sors fintora, hogy Galíciánál kezdődik keleten, és nyugaton a másik Galíciánál lesz vége. Pont jó ez így.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.01. 00:56:58

@tiltsál ki te gyökér: " Ez mennyiben befolyásol bármit is? Nem megy tovább a tank, ha a Moex leesik?"

Bizony nem, gyökér!
Úgy kell ôket traktorral elvontatni. Láttad az Origo-n?
Te nagyonbuta, mit gondolsz, mivel fizetnek az oroszok, és hogyan? Olajuk az van elég , de valahogy még a tankjaikhoz sem jut el.
Harsány kacaj...igen, rajtad röhögök, gyökér.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.01. 01:05:36

@tiltsál ki te gyökér: igen, gyökér, ott a példa, Putyin hogyan értelmezi a testvéri nép fogalmát...irtja a polgári lakosságot. Ha elfoglalja Ukrajnát, már nem sok idő, hogy kenyérrel és sóval várd imádott oroszaidat a határon...
Csak nehogy Putyin azzal kezdje, hogy befenyít...

fkv.118 2022.03.01. 07:01:07

mi az apja fasza nem jó a szaros fórum endzsinnek a hsz-ben?

fkv.118 2022.03.01. 07:04:58

"Most miért ne hihetném, hogy képes lenne atomfegyvert bevetni? Bármilyen jó okot szívesen látok."

Mert GARANTÁLTAN jön a válaszcsapás. Ez a MAD doktrina, Mutually Assured Destruction:
en.wikipedia.org/wiki/Mutual_assured_destruction

Aki elkezdi, annak is reszeltek. Tehát atomot bevetni csak végszükségben lehet, amikor már minden mindegy, magával rántani a pusztulásba a másik felet. Ez azt garantálja, hogy egyik atomhatalmat se lehessen végérvényesen megsemmisíteni. De amíg van vesztenivaló, addig értelme sincs elkezdeni. Ukrajna nem Oroszország utolsó erődje, ahonnan nincs hova hátrálni, nem érdemes letaroltatni miatta teljes Oroszországot Moszkvától Vlagyivosztokig. Ez csak egy újabb afgán, vietnami kaland.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.01. 08:42:37

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Úgy kell ôket traktorral elvontatni. Láttad az Origo-n?"
És amilyen buta vagy, te ezt el is hiszed ugye? :D:D:D Istenem, mennyire nagyon ostoba egy jószág vagy.
Na, elmondok akkor neked dolgokat.
1. A tanknak van csöve. Amit a videó elhúztak, annak nincs. Vagy valami rakétaindító, vagy csapatszállító
2. Ezeknek az eszközöknek személyzete is van. Nehezen elhihető, hogy elaludtak, amíg ellopták.
3. Ha ezt a cuccot sebességbe teszed, akkor nem húzza el semmilyen traktor.
Szóval: Ha a tank (nem az, de egy egyszerűbb leírni) azért áll meg, mert nincs benzinje, akkor azért ott van pár felfegyverzett katona. Plusz olyan nincs, hogy egy konvojból csak egynek fogy ki - hogyan? Ugyanúgy haladnak, ugyanazt fogyasztják, az úton végig kéne lennie az egész oszlopnak.
Szóval - ismét szájbaszar téged a realitás, mint oly sokszor szánalmas életed folyamán, de az a tíz másodperces videó, hogy elhúz egy traktor egy tankot az sok minden lehet, csak az nem, hogy kifogyott a gázolaj, és ellopták. Tetszik érteni. Lehet, hogy kilőtték, lehet, hogy megölték a személyzetet, lehet műszaki hiba, lehet nagyon sok minden, de csak a nagyon hülyék hiszik el, a kifogyott a benzin dumát.

" mit gondolsz, mivel fizetnek az oroszok, és hogyan?"
Kinek kell, hogy fizessen az orosz hadsereg?

" Olajuk az van elég , de valahogy még a tankjaikhoz sem jut el."
Mondom, hangoztasd csak a saját sötétségedet bizonyítod vele.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.01. 08:51:47

@Igazamvanvagyigazamvan?:
" Putyin hogyan értelmezi a testvéri nép fogalmát...irtja a polgári lakosságot."
Nem, nem irtja, ez hazugság. Természetesen nem várom el, hogy felfogd a különbséget a népirtás és a polgári áldozatok között, egyszerűbb dolgokat sem értesz.

" Ha elfoglalja Ukrajnát, már nem sok idő, hogy kenyérrel és sóval várd imádott oroszaidat a határon...""
Na, most jól figyelj, te fasztarisznya! Az orosz nem akarja elfoglalni azt a romhalmazt, számtalanszor elmondta, hogy mit akar.
DE! Ha igazad lenne, és Ukrajna bedarálása után elindulna nyugat fele -
1. Én mennék a határra védeni az országot. Te biztos nem, mert a hozzád hasonló patkányok olyankor elrohannak.
2. Közben kurvára reménykednék, és imádkoznék, hogy Orbán eléggé fényesre nyalta és nyalja az orosz seggét, és eléggé sok szép emlék fűzi őket egymáshoz, ahhoz, hogy az orosz mondjuk Romániába vagy Szlovákiába menjen, és ne minket gyilkoljon halomra. Bármibe lefogadom, hogy eközben te kurva okos dolgokat írnál kommentbe valami menekülttábor ingyenes wifijén.

fkv.118 2022.03.01. 10:02:00

@tiltsál ki te gyökér: Románia IS kell neki, meg Magyarország IS, és legfőképp Lengyelország IS.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.01. 10:56:14

@tiltsál ki te gyökér: "
" mit gondolsz, mivel fizetnek az oroszok, és hogyan?"
Kinek kell, hogy fizessen az orosz hadsereg"

Nagyon tudatlan vagy, gyökèr!
Az orosz hadsereg japán, kínai, amerikai, stb alkatrészeket használ.

Már látom, képtelen vagy felfogni: nem egyetlen eszközt vontattak el traktorral.
Igazad van, az Origo hazudik.
Meg mindenki màs. Csak neked vannak korrekt információid.
Kicsit húlye is vagy, gyökér.

BOAR 2022.03.01. 10:56:52

@tiltsál ki te gyökér: Nem mennél te sehová a határt védeni te féreg, a vezéred parancsára virágcsokorral várnád az orosz katonákat meg egy csöbör vazelinnel...
A határt amúgy sem az ilyen nyálas kis buziknak kell védeni mint, egyenlőre még NATO tagország vagyunk, amíg ki nem basznak bennünket a gazdád hathatós közreműködésével.
Úgyhogy búj csak vissza a narkós kurva anyádba de előbb gondoskodj róla, legyen wifi a tetves picsájában, hogy onnan is tudd nyomatni az oroszbarát propagandát...

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.01. 10:57:03

@tiltsál ki te gyökér: ne izgulj, nem kell harcolnod az orosz ellen, önként csatlakozunk.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.01. 10:58:20

@tiltsál ki te gyökér: a bulgàr határt védenéd, vagy a magyart?
Mert Bulgária keményen beleállt.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.01. 11:01:08

@tiltsál ki te gyökér: azért azt képzeld el, amint a szláv testvériség jegyében a szerbek, románok, oroszok, szlovákok békefenntartó erőket küldenek Magyarországra...egyszerre öt felé szaladnál.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.01. 11:56:54

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"Az orosz hadsereg japán, kínai, amerikai, stb alkatrészeket használ."
Hát persze. Végül is nyilván egy ország az ellenségtől vásárol katonai felszereléseket - ez így logikus. Orvos látott már?

"Már látom, képtelen vagy felfogni: nem egyetlen eszközt vontattak el traktorral."
Igen bazmeg. Minden eszközt traktorral vonatattak el. A Kiev felé vonuló hadoszlopot is biztos tolják. Álmodj tovább seggfej.

"Igazad van, az Origo hazudik. Meg mindenki màs."
Igen, a háború már csak ilyen. Mindenki beszél összevissza, dezinformál. Ez gondolom téged meglep, ezért hiszed el, hogy az orosz támadóéknek elfogy a benzinje, hogy szakadt gyerekek alkotják

"Csak neked vannak korrekt információid."
EGY DARAB PLUSZ INFORMÁCIÓM NINCS, MINT NEKED. Sőt, nem is mondtam semmi pluszt. Baromi egyszerű - aki minimálisan is képben van, van némi agya, az látja a teljesen blőd marhaságokat - mint ellopták a tankot amiben nincs üzemanyag. Nem igaz. Ilyen nincs. Érted?

BOAR 2022.03.01. 11:59:56

@tiltsál ki te gyökér: Fel tudod fogni a különbséget a "felszerelés" és az "alkatrész" között?
Ezekszerint nem...
Hajrá, jókat röhögünk rajta, mekkora egy tudatlan, primitív barom vagy :-)
Száz éve téged simán befogtak volna a szekér elé...

tiltsál ki te gyökér 2022.03.01. 12:11:22

@BOAR:
Annyira vicces a mocskosszájú gyűlölködésed.
Én már feküdtem anno a határon teljes készültségben. Te meg basztad otthon anyád.

De te is tépd csak a pofád, hogy mit kéne csinálni, hálisten a magadfajta idióták nincsenek döntésközelben.

BOAR 2022.03.01. 12:34:14

@tiltsál ki te gyökér: Aztán ki alatt feküdtél nyuszifiú?
Nagyon fájt? Vagy inkább élvezted?

BOAR 2022.03.01. 12:39:05

@tiltsál ki te gyökér: Ja, és persze tévedsz...nem az én anyámat basztam...hanem a tiedet... :-)

tiltsál ki te gyökér 2022.03.01. 16:51:33

@BOAR: Azon kívül, hogy anyázol nagyon bátran egy billentyűzet mögül, van még bármi érdemi hozzászólásod, kisköcsög?

BOAR 2022.03.01. 19:05:27

@tiltsál ki te gyökér: Nagyon szívesen elküldelek a narkós kurva anyádba face to face is...
Amúgy meg a tapasztalat szerint olyan hozzászólás amit a degenerált agyaddal értelmezni vagy képes, nagyjából az Ablakzsiráf szintjén kell, hogy íródjon.
Amúgy se játszd az eszed, mindenki tudja rólatok, nem azért kapjátok a júdáspénzt, hogy érdemi vitát folytassatok...nem is menne ennyi gógyival...
Esetedben a fejlövés max hidrodinamikus sokkot okozhatna, az agyvelő sérülés kizárt.

BOAR 2022.03.01. 19:16:44

@tiltsál ki te gyökér: Csak hogy tanulj, olvasd ezt el te csököttagyú, erről pofáztam neked tegnap:
www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/arab-katonai-kikepzes-ukran-hadsereg-oroszorszag-haboru.747191.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
Változnak az idők és az új harcmodort tanulni kell. A ruszkiknak is.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.01. 19:33:40

@BOAR: "Nagyon szívesen elküldelek a narkós kurva anyádba face to face is..."
Ó dehogy. Annak lennének következményei, azt pedig te nem szeretnéd.

Mondd már el te kis fasz, hogy miért is utálsz annyira engem? Mi rosszat mondtam?
NEM mondtam semmi újat, csak a vágyálmaitokat tettem kicsit helyre. Ezek a tények. Amíg a kis pajtásaiddal arról álmodoztok, hogy kifogyott tankokat lopnak traktorral, addig a realitás az, hogy úgy néz ki, hogy eltörlik a Föld színéről fél Kievet ma este.
Ez nem annak a kérdése, hogy drukkolsz-e valaminek, ezek tények.
Tök jó, hogy teli szájjal faljátok az ukrán propagandát mondjuk "az ukrán fővárosban harcol „Kijev kísértete”, egy harcos, akik állítólag a háború első napján modernt kézi légelhárító rakétáival hat orosz repülőgépet lőtt le egymaga."
Az első nap, hat gépet, mi? :D Aztán megsimogatta a kutyát, csókot lehelt egy kislány arcára, és mondott egy frappáns egysorost, ugye?

Szóval az nem baj, hogy te, meg a hülye pajtásaid ezeket elhiszitek. Jó messze vagytok, a billentyűzet mögött, senkit nem érdekel.
A baj ott kezdődik amikor Oleg is elhiszi, aztán majd nekiáll a kispuskájával hadoszlopot lőni. Meg nem húz el a francba a civil a félig bekerített fővárosból, mert meg van győződve, hogy egy inkompetens gyülevész banda nem okozni. Aztán amikor őket is szájbaveri a realitás, akkor jön a sírás-rívás.

Egy példa:
Ott a videó, index címlap, hogy fegyvertelen civilek megállítottak egy hadoszlopot. Nézd meg, nyugodtan. Aztán amilyen hülye vagy ebből arra a következtetésre fogsz jutni, hogy az orosz hadsereget puszta kézzel vissza lehet fordítani. Aztán itt fogod ugatni a szép stílusodban. Ami megint mondom, nem baj, a kutyát nem érdekli egy ilyen korcsnak a pofázása. A baj ott lesz, amikor majd minden ukrán civil azt fogja gondolni, hogy csak oda kell állni, aztán elfut az orosz. Csak rohadt messze áll ez a valóságtól. Nem megállították, hanem ki volt adva a parancs, hogy kíméljék a civileket. Pont. A következő alkalommal meg nem lesz ilyen kiadva, aztán átmegy a hadoszlop a tiltakozókon.

CSOKKI MÁLNA 2022.03.01. 23:01:54

@tiltsál ki te gyökér: A valóság végül mindig rájuk vigyorog..Ilyenkor néhány másodpercig hülyén bámulnak maguk elé, de aztán ugyanott folytatják, ahol abbahagyták..

BOAR 2022.03.02. 10:30:12

@CSOKKI MÁLNA: Aztán mit nevezel "valóságnak" te kretén?
Ami reggel jön a napiparancsban?

BOAR 2022.03.02. 11:10:32

@tiltsál ki te gyökér: Következmények?
Ja. Fel kellene fedni az inkognitódat, meg kellene mutatni, milyen egy fidesztroll/putyincsicska bérkommentelő aki a világ legmocskosabb dolgait is bevédi ha utasítást kap rá.
De ehhez nincs bátorságod, csak a neten fenyegetőzöl meg fényezed magad, hogy mekkora májer vagy.
Attól, hogy mellébeszélsz, hogy szándékosan eltúlzod, elferdíted a tényeket, azok még tények maradnak.
A harckocsis hadviselés kora lejárt. El lehet velük pusztítani bármit de a felperzselt föld a támadónak sem érdeke. Ezenkívül a precíziós fegyverek korában nagyon sebezhetőek, egy drága és nehéz koporsó mindegyik. Egy töredékébe kerülő eszközzel egy gyalogos a pokolra küldheti a tankot legénységestől.
Nem véletlenül linkeltem be a cikket, hátha világosság gyúl a sötét agyadban de nyilván el sem olvastad, ha netán belenéztél, akkor sem fogtad fel.
A harcosok új generációját nevelték ki az elmúlt évek konfliktusai, újfajta fegyverekkel és harcmodorral. Ez ellen a nagy, hagyományos hadseregeknek is meg kell tanulni küzdeni. Arra van potenciálja az oroszoknak, hogy a puszta földig lerombolják Ukrajnát, likvidálják a teljes lakosságot de ez nem lehet cél, ezt "otthon" sem tudnák "eladni". Enélkül viszont nehéz győzni.
A drónokat, amikkel sok kárt lehet tenni az orosz haderőben, a föld másik oldaláról is irányíthatják. És ott nem kell az ellenség szemébe nézni, olyan, mint egy videojáték, nem a kezelő szedi össze utána a hullákat.

CSOKKI MÁLNA 2022.03.02. 12:27:16

@BOAR: Például azt, hogy az oroszok sorra zárják körbe az ukrán nagyvárosokat balfaszka..

BOAR 2022.03.02. 16:13:07

@CSOKKI MÁLNA: Oszt el is olvastad amit belinkeltél, te fasz?
"Egy új korszak köszönt be
Mint ahogy arra már több elemző is felhívta a figyelmet, a drónok elterjedésével a fegyveres erőknél elérkezett a hadviselés új korszaka.

Francis Fukuyama amerikai történész is azon a véleményen van, hogy a viszonylag olcsón előállítható, kis testű, mozgékony és gyorsan telepíthető drónok felemelkedésével idejétmúlttá váltak a páncélosok.

Fukuyama írásában rámutatott arra is, hogy Törökország ugyancsak Szíriában tesztelte le azt, hogyan lehet drónokkal sikereket elérni. Tavaly márciusban ugyanis az orosz fegyveres erők támogatását élvező szíriai kormányerők offenzívát indítottak a felkelők, s közvetve Törökország ellenőrizte Idlíb tartomány ellen, melyet a török drónok bevetésével vertek vissza, több száz ellenséges páncélost iktattak ki emberveszteség nélkül.

Az amerikai író szerint a drónok elterjedése nemcsak a nagyhatalmi geopolitikai játszmákat írja át, de azt is, hogyan vívják a jövő háborúit. Meglehet, hogy a 2003-as iraki háború volt az utolsó, melyet tanksereggel vívtak. A jövő immár a drónseregeké. "

A ruszkik nagyon frenkiznek az állami propagandatelevízióban a drónjaikkal, de mégsem nagyon hallani, hogy azokkal harcolnának Ukrajnában.
Talán, mert
-kevés van belőle
-nem tudják pótolni, a gyártásukhoz olyan mikroelektronikai alkatrészek kellenének amiket importból szereznek be
-vagy mégsem annyira hűdejók pl. a barát/ellenség megkülönböztetésben aztán visszanyal a fagyi.
Vagy csak még nem kezdték el, reméljük, sose derül ki.
De a drón csak az egyik, igaz, a legkényelmesebb megoldás. A vállról indítható tankelhárító rakéták is giroszt csinálnak a személyzetből...oszt annyira nem személyes ügy az orosz katonáknak ez a háború, hogy meg is haljanak érte...
Nyilván vannak olyan hadműveletek, amikor kellenek a harckocsik, de a városi harcokra egyre kevésbé alkalmasak, a szállításuk során sebezhetőek, lábon mozgatni őket nagy távolságra meg lassú, többek között az utánpótlás miatt. Ha bele tudják kényszeríteni az ellenfelet egy tankcsatába, akkor biztos kijönnek a különbségek de ezt az ellenfél is tudja és nem bocsátkozik ilyenbe.

CSOKKI MÁLNA 2022.03.02. 16:25:00

@BOAR: Francis Fukuyama a hadászati zseni..hehe. Egyébként is a politikai jóslata is befuccsolt. A Huntington-Fukuyama vitát bizony az utóbbi elvesztette, és Huntingtonnak lett igaza. Az ezredforduló óta kb. az zajlik, amit ő jósolt.
Hiába vergődsz te balfasz a drónok ellen is lehet védekezni, nem mindenható csodafegyverek, ahogy megpróbáljátok beállítani. Csak a Telexen meg a 444-en nem látsz olyat, hogy egy Ukrán drón kifingik..Libernyák alternatív valóságuniverzum..:)

tiltsál ki te gyökér 2022.03.02. 18:33:26

@BOAR:
" Következmények?
Ja. Fel kellene fedni az inkognitódat, meg kellene mutatni, milyen egy fidesztroll/putyincsicska bérkommentelő aki a világ legmocskosabb dolgait is bevédi ha utasítást kap rá."
Na, hajrá. Írj privátot, esküszöm randizhatunk.

"De ehhez nincs bátorságod, csak a neten fenyegetőzöl meg fényezed magad, hogy mekkora májer vagy."
Te fenyegetőztél eddig, kisgyerek.

"Attól, hogy mellébeszélsz, hogy szándékosan eltúlzod, elferdíted a tényeket, azok még tények maradnak."
Melyik tényt ferdítettem el? Te meg a pajtásaid vannak az álomvilágban, azt várjátok, hogy az offenzíva megáll ha csúnyán néztek.

"A harckocsis hadviselés kora lejárt. "
Ja. Ezért fejleszt mindenki.
.Te meg távolról sem értesz hozzá.

"Arra van potenciálja az oroszoknak, hogy a puszta földig lerombolják Ukrajnát, likvidálják a teljes lakosságot de ez nem lehet cél, ezt "otthon" sem tudnák "eladni". Enélkül viszont nehéz győzni."
Nofene. Amikor meg én mondom, akkor tényeket ferdítek, ugye?
Na, lássuk, mit is javasolsz, meg a teljes ukrán propaganda. A lakosság álljon ellen. Továbbra is érvényes, hogy senkit nem érdekel hogy te miben hiszel, te lehetsz és vagy is hülye alanyi jogon. A baj megint ott kezdődik amikor majd Jura a 17 éves ukrán nekiáll ellenállni.
De ez azt fogja eredményezni, hogy halomra fogja lőni őt is meg a várost is az orosz.

"A drónokat, amikkel sok kárt lehet tenni az orosz haderőben, a föld másik oldaláról is irányíthatják"
Tudtommal az ukrán hadseregnek a konfliktus elején volt nyolc darab. - Lehet, hogy téves az infó, de ezzel nem nyernek háborút.

. "És ott nem kell az ellenség szemébe nézni, olyan, mint egy videojáték, nem a kezelő szedi össze utána a hullákat."
Egy rakátatámadásnál sem. Sőt utcai harc után sem a katona szedi össze.

apro_marosan_petergabor 2022.03.04. 11:43:58

Sokan itt elvesznek a részletekben.
Nézzünk tartalomelemzést. A WW2-ben a brit felderítés statisztikázta a német lapokat, számolták, hányszor fordul elő benne a "tengeralattjáró" szó. Mikor csökken tudható volt, hatékony lett a brit tengeralattjáró elhárítás. A baloldali sajtót figyelve csökken az ukrajnai háorúval, hadieseményekkel, stb. foglalkozó cikkek száma, ebből azt gondolom, nem állnak jól az ukránok.
Hogy meddig tart még? Ez nehezebb kérdés. Ha 1 hét múlva Kiev nem kapitulál, szaporodnak a nehézségei Putinnak odahaza. Ha néhány héten belül végez, nyert,s elindul a konszolidáció.
De. Látni azt is, hogy a nyugat (az USA irányít) mindent elkövet, nehogy NATO ügy legyen a dologból! Ha valaki kapkod, egyből a kezére ütnek - lásd lengyel repterekről indított ajándék adászgépek, ukrajnai légtérzárlat, s hasonló hagymázas európai felsővezetői ötletek...
Mit akarelérni P? Ukrajnai fegyerletételt, demilitarizálást, no meg összefüggő orosz tengerpartot nagyjából Odesszáig, "független" orosz köztársaságokkal az orosz határig.
Ebben nem gyors menetrendnél az ukránok, lassúnál az USA fog dönteni. Ha makacsok, hosszú ideig hidegháború lesz, abba belerokkanhatnak az oroszok, de az EU is, ezért az EU a kiegyezés irányába tolja majd a dolgokat (ha lassan megjön az esze) - kérdés az mikor lesz?
Mindenesetre a hadipar jól jár...

apro_marosan_petergabor 2022.03.26. 10:04:42

Az USA egyre "ügyesebb". Proxy háborúit nem csak idegenekkel (jelenleg az EU.val) vívatja meg, de velük is finanszíroztatja.
Saját költségei pedig megtérülnek az "ügyes" gazdasági húzásokból,
nevezhetjük őket szankcióknak is.
Lezáratja az Északi Áramlat II-t (meg se nyitották), exporttilalomra, gáz, olaj import visszafogásra kényszeríti az EU-t.
Helyette palagázt vásárolunk (LNG), no meg amerikai fegyvereket.
Nagyon sokba kerül ez nekünk, s még többe fog.
Ideje hogy az EU felébredjen - mi szerencsére még eszünknél vagyunk, és amíg ez a kormány van, ez így is marad.

apro_marosan_petergabor 2022.03.26. 13:49:46

@pityu41: Sok zöldéget hoztál össze megint.
A kárpátaljai menekültek nem akarnak ukrán katonák lenni, sem bombát nem szeretnének a nyakukba. Ne legyél a helyükbe. Másrészt vagy mafgyarok, vagy európaiak, keresztények, munkához vannak szokva. A koptok keresztények, a venezuelaiak is - valami közösnek kell lenni, különben nem it a helyük, hanem mondjuk Szaudi Arábiában, stb.
Mohamedán bevándorlókra nncsen szükségünk, voltak itt 150 évig, az már elég volt. Untig.
süti beállítások módosítása