Roubaix

Roubaix

A NER hibái: Rapport Richárd román színekben folytathatja

2022. május 31. - Sr2021

Nem különösebben rezonálok a politikával kapcsolatos korrupciós meg tolvajozós hírekre, így nem is azt tartom a NER-oligarchák világa legnagyobb hibájának, hogy vannak, vagy hogy úgy vannak, ahogy, és sem a pénzüket, sem semmi mást nem is irigylek tőlük, sőt, a napokban kiderült, hogy inkább náluk van kevés valamiből, amiből ekkora vagyonok mellé több kellene: józan ész.

Rapport Richárd lehet, hogy román színekben fog versenyezni, ez volt a hír. És most komolyan: ilyen tehetség huszonöt évente egy akad, és bár a sakkot nem lehet pörgős közvetítéseken keresztül eladni, a chess.com-nak 86 836 178 regisztrált felhasználója van (köztük e sorok írója is), szóval, vannak sakkozók is a világon. Hát nem lehetett volna időnap előtt felhívni, hogy kedves Richárd, mire lenne szüksége? Stadion? Egy csapatra való mez? Focicsuka? Bőrfoci? ("- Hallotta? A BESZKÁRT-tól elloptak egy csapatra való mezt. - Akkor most biztosan nevet változtatnak, Dresszkár-ra.") Az informatikai háttér valószínűleg nem hétköznapi ezen a színvonalon, de aprópénz a csapatsportokhoz képest. Ja, és legyen pénz a nevezésre és az első osztályú ellátásra. Hogy a zseninek csak sakkoznia kelljen, minden mást csináljon meg a stábja. Filléres dolog, de tényleg.

És hogy ezt "Lőrinc" (nem egyszemélyi felelőst keresek, ez a teljes NER-es vállalkozói elit bűne) eddig nem intézte el, azt komoly szégyennek tartom, de nincs késő, hogy helyrehozzák.

És ha már belekezdtem: legyenek baromi jó ösztöndíjak a tehetséges gyerekek támogatására, akár külföldi képzésekre is, nyelvtanulásra, hátrányos helyzetű térségek fejlesztésére stb. Nem több beton kell, hanem több okos ember, és ha kétségeink támadnának, akkor vissza az elejére: Rapportot már rég támogatnia kellett volna valamelyik nagy cégnek. Menőségből, jófejségből, mert megtehetik, azért.

És mielőtt valaki azzal kezdené, hogy de ez a srác meg elárulja a hazáját, mert pénzért országot vált, nos, ennek az aljas és ostoba érvelésnek a cáfolatába nem kívánok a legkisebb mértékben sem belebocsátkozni.

A bejegyzés trackback címe:

https://roubaix.blog.hu/api/trackback/id/tr2817844553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása