Roubaix

Roubaix

A Momentum és a jogállamiság viszonya egyoldalú meg nem értésen nyugszik

2021. március 01. - Sr2021

A Momentum vasárnap bemutatta a programját.

"Fekete-Győr szerint a választások után Mészáros Lőrinc napokon belül előzetes letartóztatásba kerülhet, arról, hogy ez lehetséges, több bűnügyi szakértő is biztosította a Momentum elnökét."

A fenti, a cikkben is kiemelten szereplő tartalommal az a bajom, hogy úgy érzem, messziről bűzlik róla a politika, miközben önmagában büntetőügyre vonatkozik.

És ha így lenne, vagyis ML pár nappal egy kormányváltás után előzetesbe kerülne, az világrekord lenne a demokráciákban, azt hiszem. Mert az előzetes nem úgy van, legalábbis az én fejemben, hogy akit a politikusok egy része vagy "a nép" bűnösnek tart, az megy. Ezt, eddig úgy tudtam, statáriumnak vagy lincselésnek hívják.

Nem tudom, ML milyen indokkal mehetne előzetesbe, csupán azt, hogy ennek az indoknak megokoltnak kell lennie, és a megokolásnak bizonyítékokon kell nyugodnia, különben oda a jogállam. És bizonyítékokat összeszedni időbe telik, ami mérhető ugyan napokban, de biztosan több "néhány napnál".

Na, ezzel fenyeget Andris. És még mindig szövetségese a DK, ami számomra elfogadhatatlan, hiszen annak elnöke a magyar jogállamiság történetének egyik legsötétebb alakja.

A bejegyzés trackback címe:

https://roubaix.blog.hu/api/trackback/id/tr616443876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása