Roubaix

Roubaix

Petry a kapitalizmus áldozata lett, a tolerancia csak szép ruha

2021. április 07. - Sr2021

Csak a szokásos magánvélemény, talán teli tévedésekkel.

Bevallom, nem sok fogalmam volt arról, hogy Petry Zsolt létezik, azt sem tudtam, mivel foglalkozik. Az interjúját olvasva, amely végül a kirúgásához vezetett, kicsit büszke lettem rá, és kicsit sajnáltam is. Az előbbi magyarázata annyi, hogy megállja a helyét olyan versenyben is (ez a futball mint szakma lenne), amelyre mi mindig csak benevezünk, aztán megmagyarázzuk, miért nem kedvezett nekünk a szélirány, a szabályok vagy bármi, de mindenképpen rajtunk kívül álló tényező, mert mi aztán beleadtunk százhúsz százalékot, mégse sikerült. Kapusedző a Herthánál, ahol történetesen a szerintem legsikeresebb magyar edző is dolgozik. (Dárdai nevét tényleg csak az nem ismeri, aki egy kő alatt él.)

És sajnáltam, mert átütött rajta néhány kommunikációs panel, amit sokan már messziről megismernek, és még ha van is bennük egykori igazságérték, régóta csupán panelnek tartanak. Gyorsan lehet belőlük legfeljebb közepes minőségű véleményt építeni.

Azt még inkább sajnáltam, amikor Petry egy szintén sikeres focistánk (Gulácsi) szemére vetette, hogy mintegy politikai véleményt mondott, majd, mivel a foci valahogy másmilyen észt kíván, azzal folytatta, hogy nem érti, "Európa hogyan képes morálisan ilyen mélyre süllyedni". És nem tűnt fel neki, hogy ugyanazt csinálja, mint amit mások szemére vet. Kivéve, hogy másokat nem rúgtak ki a véleménye miatt.

Lincselés és pénz

A többi meg, hogy lehet-e véleménye, vonatkozik-e rá a szólásszabadság, most akkor ő rasszista-e vagy mi, nem bizonyítva van, csak kimondva. A "kimondva, de nem bizonyítva" pedig nem jogállam, hanem lincselés.

Viszont, van egy sejtésem, ami a kirúgás végső, ám szemérmesen meghúzódó oka: a pénz. Ha a szurkolók vagy a tágabb közvélemény nyomán a szponzorok és a szimpátia elpártol a Herthától, akkor egy nagy vállalkozás kerül veszélybe. Ha gyorsan lépünk, és elintézzük látványosan, akkor "csak" egy elvet sértünk meg, de az piaci értelemben súlytalan, szóval, nem nagy kockázat. Most a szivárványcsalád és a bevándorlás fizet jól, ezek ellen fogadni bukás. Így megy ez, egyszerű a pénz logikája. Vajon ugyanez lett volna az eredmény, ha a német sajtó dicsérőleg ír az interjúról?

Akkor is, annak ellenére is maradok ennél a summázatnál, ha tudom, mert igyekeztem utánaolvasni: a Hertha "felfelé" kilóg tolerancia-kérdésben, vagyis kifejezetten jellemző rá az elfogadás és ezen érték melletti kiállás. Mert erről az alapról sokféle egyéb, sokkal szofisztikáltabb út-mód is adódhatott volna egy toleráns klub számára.

Értékrend

Egy filozófiai megjegyzés kikívánkozik belőlem: ha vélemény és vélemény között rangsorolunk, az éppen azt jelenti, hogy az értékük szerint (e tekintetben mindegy, hogy ki végzi a rangsorolást) sorrendet állítunk fel köztük, amit közönségesen értékrendnek hívunk. Ez azért fontos, mert ezen a történeten megbicsaklik az a közkeletű elv, miszerint a vélemények és igazságok és értékek egyenlők, egymás mellé tehetők, jól megférnek, vagy épp mindegy, melyiket választjuk közülük, hiszen végső soron relatívak, talán nem is tudjuk megítélni, melyik "igazabb" vagy "jobb" a másiknál. Hát, dehogynem tudjuk. Quod erat demonstrandum, zárójelben.

Akkor gondolva van

Sokadrészt pedig és végül, eszembe jutott az Egészséges erotika egy jelenete, és be is fejezem:

– Főnök, mi lenne, ha valaki azt mondaná, hogy szarok a szociolistára?

– Üzemi Bizottság! Fegyelmi! Kirúgás!

– És ha csak gondolná?

– Gondolás? Ha nincs mondva, erre torzió nincs se.

– Nna, akkor gondolva van.

Update

Kenderesi István véleménye kapcsán hajlok arra, hogy az ő véleményében foglaltakat tekintsem a kirúgás fő okának (rossz öltözői hangulatot teremt egy ilyen nyilatkozat, ami az elsődleges célt, a klub kiesésének elkerülését veszélyezteti), és a magamét ehhez képest hátrébb soroljam fontosságban, másodlagos szempontnak minősítve a "kapitalista érdekeket", amelyek ezzel együtt is összefüggenek az előbbivel: egy első osztályból kiesett csapat kevésbé jó befektetés. Mindazáltal nem hízelgek magamnak azzal, hogy bárkinél jobban értek a focihoz. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://roubaix.blog.hu/api/trackback/id/tr9716492672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2021.04.08. 09:17:54

Igazából a terjedõ kommunizmus áldozata. Ami a vicces az az, hogy a nagy cégek lelkesen támogatják ezt. Pedig hosszú távon ennek a vége államosítás szokott lenni. Még hosszabb távon pedig nyomor és csõd.

Emmett Brown 2021.04.08. 09:30:25

@midnight coder: nem lehet nem támogatni, ugyanis ha valaki elítélné, akkor már menne is ellene a bojkott.

Reding Roli 2021.04.08. 09:55:15

@midnight coder: A nagy cègek azt támogatják , amire a fiatalok között társadalmi igèny van, azokat a nemzetközi megatrendeket : a progresszív gondolkodást minèl zöldebb köntösben ès a multikulti dicsèretèt ,a nagy globális összeborulást..
Ebben van a pènz , hiszen globális szinten a fejlődő országok piacai szèlesednek a legjobban , illetve a fejlett országokban is multikulti fiatalság nyer teret demográfiailag ...

Galerida 2021.04.08. 10:01:58

Vajon kik lehetnek a háttérben, akik ezeket a barom dolgokat ilyen hatékonyan és kíméletlenül tudják normává tenni?
A miértet már meg sem merném kérdezni.....

Ekrü 2021.04.08. 10:02:38

Az a szomorú ebben az egészben ,hogy Petry kirúgásával nyilvánvalóvá vált,hogy nem az emberek meggyőzése a céljuk hanem az emberek megfélemlítése. Ha egy társadalomban az emberek félnek elmondani a véleményüket akkor az a társadalom előbb-utóbb robbanni fog.
Ráadásul rossz precedenst teremt.Ha valakit ki lehet rúgni a munkahelyéről véleménye miatt,akkor innentől kezdve bárkit ki lehet tenni az utcára.A jobboldalit és bizony a baloldalit is.A Hertha után pedig még a látszatra sem kell adni.Elég annyit mondani,hogy nem egyezik a vélemény a cég arculatával...

Ekrü 2021.04.08. 10:06:38

@Reding Roli:
" A nagy cègek azt támogatják , amire a fiatalok között társadalmi igèny van, "-A fiataloknak arra van társadalmi igényük amit a nagy cégek a médiával karöltve beléjük sulykolnak.Főleg ha megspékelik egy kicsi generációs uszítással...

Reding Roli 2021.04.08. 10:14:36

@Ekrü: Szerintem nem. Nèzed meg egy random nyugati nagyváros fiatalságát , mondjuk Berlinèt: több a migráns hátterű közöttük , mint az echte nèmet. A fiatalok írják a trendeket a cègeknek ès csak ritkán fordítva ...
A cègek a való világ realitásaira reflektálnak üzleti döntseikkel , a piaci igènyeket elègitik ki

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.08. 10:15:52

@midnight coder: Mi köze ennek a kommunizmushoz?

@Ekrü: Ajaj.. ezek a fiatalok! :-)) Kicsit lenézed őket. Ja, nem. Nagyon lenézed őket.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.08. 10:16:33

@Ekrü: " Ha egy társadalomban az emberek félnek elmondani a véleményüket akkor az a társadalom előbb-utóbb robbanni fog." - ebben egyetértünk.

Ekrü 2021.04.08. 10:38:27

@Reding Roli:
Nem a divat követi a fiatalokat ,hanem a fiatalok a divatot.:)))
"Nèzed meg egy random nyugati nagyváros fiatalságát , mondjuk Berlinèt: több a migráns hátterű közöttük , mint az echte nèmet. "-Úgy gondolod ők nem néznek TV-t? Vagy nem olvasnak újságot?
A fiatalokra főképp jellemző a csordaszellem.Ha naponta azt olvassák a netem és hallják a TV-ben és rádióban,hogy a zöld kesztyű milyen menő,akkor biztos lehetsz benne,hogy egy hónap múlva 90%-k zöld kesztyűben fog járni még 40 fokos melegben is. :))))

midnight coder 2021.04.08. 10:44:41

@Reding Roli: Berlinben talán igen, de az USA-ban nem annyira. Van valami 13% néger, és vagy 80% fehér. Ki az a hülye aki ilyen helyzetben üzleti okokból támogatná a BLM-et? És persze az is kérdés, hogy ki a felelõs azért, hogy ezek a fiatalok a saját elnyomásuk ellen küzdjenek? Mert ez már régen nem az egyenjogúságról szól. Ez kb. olyan, mint ha anno Hitlerék a németeknél kineveltek volna egy olyan generáció zsidót, akik támogatják a náci pártot a hatalomra jutásban.

Ekrü 2021.04.08. 10:45:26

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
" Kicsit lenézed őket. Ja, nem. Nagyon lenézed őket. "-Nem hinném....Csak épp nyitott szemmel járok.Ha a NIKE-nek a nyakán maradna egy csomó fél pár cipő és elkezdené holnap az összes médiában azt sulykolni,hogy fiatalként milyen menő felemás cipőben járkálni az utcán szerinted a fiatalok hány %-a kezdene felemás cipőnem járni? Elárulom,majdnem mind....
Így működik a világ.

kvadrillio 2021.04.08. 10:52:43

KIJAZA BAROM. AKI KIKÜLDTE NEKEM A VÉDETTSÉGI KÁRTYÁT, AMIKOR MÁRCIUS 25-ÉN KAPTAM MEG AZ I. PFIZER OLTÁST ?????! HADD VÁGJAM MÁÁÁ KUPÁN EGY BASEBALL ÜTŐVELLLLL !!!!!...DE...JÓÓÓ ERŐSEN ÁÁÁM !!!!!!!!!

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2021.04.08. 10:58:04

Nem lett ő senkinek az áldozata, meg se rezzent a döntést követően. Legalábbis ez látszott a fizimiskáján. Egy karakán, fasza, nemzeti ner hős még a rozsdás vasszöget is felfalja, majd aranyként kifossa. Majd csut dzsentrije talál neki jó állást, akár a birodalom portása is lehet akár nárcisz kuvasz mellett.

Maxim Tsigalko 2021.04.08. 11:05:03

Ez az egész nincs, ha Gulácsi nem kezd el pálcikaemberkéket rajzolgatni a tenyerére!! Eddig egy szakkommentátor (Hrutka), egy sportriporter (Lukács Viktor) és mostmár egy kapusedző állása szárad a lelkén! !Fúj Gulácsi, Dibuszt a kapuba!!

pragmatika 2021.04.08. 11:10:23

Az egészben az a borzasztó, hogy szerintem nem is merték megtenni azt, hogy nem rúgják ki.

A szocialista "népidemokráciának" nevezett szarság jut eszembe erről. Egyszerűen elképesztő !
Hiába na, itt tartanak a nyugati "demokráciák".
És ezek tépik a szájukat, hogy Magyarországon "diktatúra" van ?

midnight coder 2021.04.08. 11:10:26

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: baloldal, szélsõség, antiliberalizmus. Csak most nem a munkásosztály felemelése lesz a zászlón hanem a négereké. De a végeredmény ugyanaz lesz.
Tulajdonképpen a kommunizmus, nácizmus mögött lévõ algoritmus ugyanaz, csak az ideológia más ami alapján a kiirtandókat határozzák meg. Most igazából a poén az, hogy ez az ideológia a változatosság kedvéért nem a kisebbséget hanem a többséget választja ki. Aminek vicces vége lehet.

pragmatika 2021.04.08. 11:28:05

Ahogy egyre nő a termelés automatizáltsága, úgy egyre nagyobb az igény, egyfajta "szocialista" társadalomszerkezetre. Hogy a fogyasztás növekedéséhez meglegyenek a források. A hitelkihelyezések, és kamatok aranykora jött el.
Egy könnyen befolyásolható és irányítható társadalmi masszára van ehhez szükség.
Ennek elősegítésére jó eszköz a társadalom elbutítása. És a baloldali beállítottságú szavazói kör bővítése.
Ennek legegyszerűbb eszköze a "multikulti" közeg erősítése.
Ez zajlik most gőzerővel a nyugati társadalmakban.
Ennek része a BLM, a pozitív diszkrimináció, és a szabadosság támogatása.

midnight coder 2021.04.08. 11:34:54

Úgy látom, Brendel Matyi megint fertõz. Amúgy ettõl az 1. pontban igaza van, és a 4. pontban is van némi igazsága de ezzel a csodás hsz-szel megint tele fogja fosni a blogot. Matyinak sajna a nordikus troll az egyetlen ellenszere.

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2021.04.08. 11:41:13

Kirúgni az ürgét baromság volt, teljesen kontraproduktív, sokkal, de sokkal többet árt az elfogadás ügyének, mint az, amit mondott.
De ha már kapitalizmus: jelenleg két anyagilag produktív rendszer működik a világon: a nyugati demokrácia, és Kína. A nyugati demokrácia részint a harácsoló múltja miatt működik, részint viszont azért, mert nem baszogatják agyon az embereket tök felesleges dolgokkal (nyilván itt is van egy rakás beépített hiba, de azt nem is mondta senki, hogy tökéletes a rendszer),. Kína meg azért működik, mert embertelen nyersanyag készletet tud ötvözni a szívást kulturálisan elfogadni hajlandó munkaerővel. A két véglet közti csóringer autokrata rendszerekben az aktuális rezsim valagát nyaló szűk elit képes bármit is elérni, maga az ország (tudomány, fejlődés stb.) lerohad, a szűk elit jellemző módon a köpedelem nyugatra küldi a gyerekeit, a csóringer autokraták közt előbb-utóbb mindig háború tör ki, részint gazdaságserkentési okokból, részint az agyonbaszogatott, egyéb kormányzási ötlet híján folyamatosan ugrásra készen tartott nép feszültségét levezetendő. Mármost ha választani kell, hogy a tökéletlen nyugati demokráciában akarok élni, vagy Kínában, vagy csóringer autokráciában akkor inkább a legelső, annak minden hibájával együtt. Viszont ha ott akarok élni, akkor el kell fogdnom, hogy pl. az embereket nemi alapon nem lehet baszogatni, egyrészt mert teljesen feleslges és értelmetlen, másrészt az ilyen jellegű baszogatás vezet a csóringer autokráciák/Kína irányába.

kárárámaispj 2021.04.08. 11:58:19

Kicsit túlbonyolítjátok ezt.
A cégek - a fociklub is az - félnek a sajtótól. A sajtó pedig rendesen vissza is él a hatalmával.
Már a megnevezések is. Homofób meg szivárványcsalád..Miért nem seggbaszó család? Vagy szőrös faszt szopkodó család?

Gulácsi azért marhára örülhet a zártkapus meccseknek, húszezer ultra biztos véleményt nyilvánítana a róla meg a szivárványcsaládokról.

Alick 2021.04.08. 12:11:23

@Reding Roli: "A cègek a való világ realitásaira reflektálnak üzleti döntseikkel , a piaci igènyeket elègitik ki "

...amely igényeket a marketing formálja, manipulálja.

Alick 2021.04.08. 12:16:32

@jancsi_4: "Továbbá Petry bevándorlóként él Németországban, de a bevándorlók ellen uszít."

Nyilván nem azokról a bevándorlókról szólt, akik útlevéllel, diplomával, szakmai ajánlásokkal érkeznek, hanem azokról akik menekültnek adják ki magukat, de transzparens identitás híján nincs igazolva, hogy pár hete-hónapja vajon nem embertársaikat végezték-e ki.
Ami a háborús zónákból való menekülést illeti, anno a II. vh. után igazoló bizottságok működtek, hogy a kérdéses személyek esetében meg lehessen állapítani, nem követtek-e el háborús bűncselekményeket.

Ekrü 2021.04.08. 12:19:48

@Kovácsné:
"Viszont ha ott akarok élni, akkor el kell fogdnom, hogy pl. az embereket nemi alapon nem lehet baszogatni, egyrészt mert teljesen feleslges és értelmetlen, másrészt az ilyen jellegű baszogatás vezet a csóringer autokráciák/Kína irányába. "-Nem érted a problémát.Amit te itt most leírtál az nem más, mint amit a konzervatív/jobboldali oldal folyamatosan mond és ezzel nincs is semmi probléma.De a konzervatív jobboldal nem is állítja be magát a tolerancia és elfogadás bajnokának.A probléma azzal van,ha egy ország/cég/ futballcsapat miközben a tolerancia bajnokának szerepében tetszeleg nem hajlandó elfogadni a tőle eltérő véleményt.Tessék szépen kimondani,hogy a fene nagy tolerancia és szólásszabadság egy nagy humbug és Németországban és a többi nyugati országban TILOS a hivatalos véleménytől eltérő véleményt mondani mert azért jelen esetben a média által "megkövezés", majd kirúgás jár.Mert Petry kirúgásával egyetlen egy dolog derült ki,miszerint, a " fejlett" nyugaton sem szólásszabadság sem tolerancia NINCS.

alöksz róz 2021.04.08. 12:34:18

@jancsi_4: "Engem is kirúgna a cégem, ha egy napilapban hasonló nyilatkozatokat tennék." - kíváncsi vagyok, kirúgna-e a céged, ha látná ezt a nyilvános ámokfutásodat.
ki kéne próbálni :-)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.08. 12:34:41

A konkrét eset egyszerű: a dolgozó ki lett rúgva, mert szembe ment a Párt vonalával.

A mai nyugaton szólásszabadság már nemigen van. Kötelező zengeni a hivatalos pártvonalat. A kései SZU-ban kicsit nagyobb volt ennél a szólásszabadság.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.08. 12:38:37

@jancsi_4: Újabb blogger szembesül azzal mennyire elmebeteg vagy. A magya-ur blogon hogy megszopattalak! :-)) Ott ahol én vagyok a moderátor, ott te szívsz, de nagyot.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.08. 12:40:23

@jancsi_4: Az a cég amelyik téged alkalmazott, már ezzel lejáratta magát.

konrada 2021.04.08. 12:46:45

@alöksz róz:
Ilyen mentális betegséggel nem hiszem, hogy lenne cég, mely alkalmazná.
Inkább csak azon múlik ámokfutása, hogy a gondnoka hagyja-e a géphez ülni, vagy sem.
...és inkább hagyja, mert addig is, amíg az előtt onanizál, nem őrjöng.

...szerencsétlen bloggeren meg vagy van sapka, vagy nincs: vagy azért csesz szét egy blogot, mert hagyják, vagy mert próbálja korlátozni, a végeredmény egy őrült elme roggyanása...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.08. 12:46:58

@jancsi_4: " Petry edzője" :-)) Te még egy hírt sem vagy képes értelmezni?

Echo73 2021.04.08. 13:24:02

Kedves jancsi_4, amely néven ide írogatsz, rombolsz, élvezettel trollkodsz! Az, hogy egy értelmesnek induló komment-párbeszédet a végtelenszer belinkelt véleményeddel eltömni próbálod 3 dolgot bizonyít:
- nem érdekel, vagy nem okoz neked örömet okosan érvelve értelmesen vitát folytatni más értelmes emberekkel
- a saját véleményedet olyan értékesnek gondolod, amely mindenki másét kenterbe veri (itt érdemes lehetne elmélázni, mitől is értékesebb, vagy jobb valaki véleménye egy másikétól)
- gyűlölöd az embereket egészében, vagy csak az értelmes vitát folytatni akaró, egy-egy témával kapcsolatban véleményt formáló embereket.

Ezek fényében kérlek hagyd abba a felesleges trollkodást, állandóan más nicknév mögé bújva, az internet anonimitát-segítő működését kihasználva tönkreteszed más emberek értelmes időtöltését. Ez gyerekes és kínos. A hozzászólásaidban még lenne is megfontolandó vélemény, de ezek után ki olvassa el a szánnivaló fröcsögéseidet?

Remélem más formában megnyilvánulva tudnánk okos vitát folytatni, vagy csak azonosan gondolkodva egyetérteni fontos közéleti kérdésekben.

Alick 2021.04.08. 14:17:41

@jancsi_4: A Menekültügyi Egyezmény alapján a menedéket kérőnek kell alátámasztania, hogy egyénként vagy üldözött közösség tagjaként kér menedéket.
Az az érv, hogy háborús országból érkezett, ugyanakkor tisztázatlan a háttere, legfeljebb internálásra jogcím (ld. Genfi Konvenció).

Csak hát az imperialista Merkeléknek a "házhozszállított gyarmatosítás" keretében olcsó munkaerőre van szükségük, ezért átlépnek a nemzetközi szabályokon:

www.libri.hu/konyv/udo_ulfkotte.a-menekultipar.html

Alick 2021.04.08. 14:19:19

@jancsi_4: Egvébként pedig te vagy a mocskos szájú kirekesztő fasiszta.

citrix 2021.04.08. 14:47:18

Szegény Petry, a hanyatló kapitalisták csúnyán elbántak vele. Szerencsére itthon, a nemzeti együttműködés rendszerében mindenki szabadon kifejtheti véleményét ( akár a nemzeti ideológiával nem egyezően is) és semmi retorzió nem éri... Hihető.

EmericusMax 2021.04.08. 15:28:02

@jancsi_4:
Csak azért regisztráltam, hogy elmondjam, téged AstraZeneca-val oltanálak, amíg trombózisod nem lesz :)

Értem, hogy van véleményed, de elég lenne ha egyszer leírnád, akkor is értené mindenki. Attól, hogy leírod 100x, attól nem lesz sem hitelesebb, sem hihetőbb, sem meggyőzőbb. Viszont a reakciód látva, neked komoly problémáid vannak. Nem te vagy véletlenül, aki a napokban a mentősöket is följelentette, mert azok megálltak hamburgert venni?

Szerintem egy blog lényege, hogy bárki hozzászólhasson az adott témához, nem pedig az hogy szét-trollkodja szándékosan. A te véleményed is számítana és senki sem várná, hogy egy véleményen legyél azokkal, akiket láthatóan gyűlölsz, bár nekem úgy tűnik, hogy te ezt a gyűlöletet már az egész világra kiterjesztetted.

Sajnos még ha igazad is lenne, akkor sem szimpatizálna veled senki a stílusod miatt. És ezzel nem azt állítom, hogy nincs igazad egyben másban, de egyszerűen mert beragadt a lemezed, így a véleményed egy futóbolond szintjére degradálódik.

P.S.: Most ha igazam van veled kapcsolatban, akkor mindjárt 200x beküldöd megint az eddig megírt és küldött üzeneteidet...

Kár érted, jó ügynök lehettél...

EmericusMax 2021.04.08. 15:35:03

Amúgy az ilyen trollokat miért nem lehet kitiltani, vagy korlátozni?

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2021.04.08. 16:47:18

Engem sokkal inkább a jakobinus hisztériára emlékeztet az, ami ma nyugaton megy. Persze most a guillotine -egyelőre-csak képletes.

Gato666 2021.04.08. 18:19:09

@jancsi_4: HÜLYE VAGY BAZD MEG, ÚNIÓ VAN.

Billy Hill 2021.04.08. 18:28:23

@jancsi_4: Mi ez a fideszes stílus ebben a kommentfolyamban is már megen? Összebaszni mások beszédterét, elterelni a figyelmet igazi Rogán-tempó, Janika!! :-)

élveteg 2021.04.08. 18:29:06

Ne vicceljen már Miért lenne a kapitalizmus áldozata Én itthogy egy többszáz milliárdo árbevételű kapitalista cégnek az alkalmazottja vagyok mérhető teljesítményem alapján cégszinten a második legjobb a munkakörömban Én aztán azt mondhatok amit csak akarok azt nyilatkozhatnék amit csak akarok Lehetnék náci kommunista homofób vagy ultraliberális vagy rasszista .szabadon terjeszthetnék bármit ( na nem munkaidőban bent a cégnél hanem azon kívül ) egy hajszálam se görbülne meg Amit nem tehettnék az hogy a cégre köpködnék rössz hírét költeném stb Azért azonnal kirugnának akárhol is tenném ha tudomást szereznénak róla

Billy Hill 2021.04.08. 18:34:55

@Reding Roli: "Nèzed meg egy random nyugati nagyváros fiatalságát , mondjuk Berlinèt: több a migráns hátterű közöttük , mint az echte nèmet." Igen, és mint tudjuk, a migránsok (főleg az arab térségből vagy Afrikából érkezők) egyenesen rajonganak a szivárványcsaládokért, és sosem köveznének meg vagy löknének le épület tetejéről homoszexuálisokat, illetve semmiképp sem támogatnának ilyesmit sem odahaza, sem az újhazában...!

kvadrillio 2021.04.08. 19:48:06

épelméjű emberkék ilyet nem csinálnak

KÉRDÉS: HÁNY ÉP ELMÉJŰ EMBER VAN MOST A VILÁGUNKBAN ???!......FŐLEG, DÖNTÉSI HELYZETBEN ???????????!

kvadrillio 2021.04.08. 20:50:21

TZÚL SOK MÁR A SPIRIT MAGYARORSZÁGON !!!

Organic-Spirit-Hungary Kft.
Nincs vélemény
Budapest
06 30 221 2771
Útvonalterv
Spirit Thai Massage, Váci utca 39
4,5 (276) · Thai masszázsterapeuta
Budapest
06 70 524 6836
Hamarosan zár ⋅ 21:30
Webhely
Útvonalterv
Spirit Színház és Központ
4,5 (536) · Előadóművészeti színház
Budapest
(06 1) 269 8211
Webhely
Útvonalterv
SPIRIT.HU Kft.
Nincs vélemény · Egészséges ételek boltja
Budapest
Zárva ⋅ Nyitás: P 10:00
Helyben vásárlás
Webhely
Útvonalterv
Spirit Management Kft.
Nincs vélemény · Ruházati bolt
Budapest
(06 1) 318 0823
Útvonalterv
Spirit-Spa-Concepts Kft.
Nincs vélemény
Budapest
(06 1) 214 0430
Útvonalterv
GoodSpirit Whisky&Cocktail Bar
4,8 (1 087) · Bár
Budapest
06 20 286 8040
Zárva ⋅ Nyitás: Szo 17:00
"Good spirit, just like it's name says. Love the interior design and vibe ..."
Webhely
Útvonalterv
New Spirit Bt.
Nincs vélemény
Budapest
(06 1) 166 1772
Útvonalterv
Spirit Női-Férfi Divat
4,4 (14) · Divatkiegészítőket árusító üzlet
Tatabánya
06 20 530 6769
Zárva ⋅ Nyitás: P 9:00
Webhely
Útvonalterv
Spirit Beauty Holisztikus Kozmetika
5,0 (4) · Kozmetika
Budapest
06 30 760 0477
Webhely
Útvonalterv
Regus - Budapest, Spirit Centre
4,3 (3) · Irodabérleti ügynökség
(06 1) 467 5400
Nyitva: 0–24
Online időpontok
Webhely
Útvonalterv
Spirit Boulder & Gym
4,6 (107) · Falmászó terem
Budaörs
06 30 562 0799
Zárva ⋅ Nyitás: V 16:00
Webhely
Útvonalterv
Pestovateľská pálenica - 121 Spirit - Pálinkafőzde
5,0 (7)
Bodza, Szlovákia
+421 903 748 194
Zárva ⋅ Nyitás: P 8:30
Webhely
Útvonalterv
GoodSpirit Shop
4,9 (370) · Italbolt
Budapest
(06 1) 267 1588
Zárva ⋅ Nyitás: P 11:00
"It's a true heavan for spirit enthusiasts."
Helyben vásárlás·Átvétel az üzletben
Webhely
Útvonalterv
SPIRIT JÓGA STÚDIÓ
5,0 (3) · Jógastúdió
Budapest
06 30 951 8375
Zárva ⋅ Nyitás: P 6:45
Webhely
Útvonalterv
Spirit Nail Spa
4,9 (33) · Szépségszalon
Budapest
06 70 881 9955
Zárva ⋅ Nyitás: P 9:00
Webhely
Útvonalterv
Saloon de Spirit
Nincs vélemény · Szépségszalon
Budapest
Útvonalterv
Rebes-Spirit Kft.
Nincs vélemény
Budapest
(06 62) 641 193
Útvonalterv
Spirit Hotel Kft.
5,0 (1) · Szálloda
Budapest
(06 95) 321 694
Webhely
Útvonalterv
Spirit Dance Company Nonprofit Kft.
Nincs vélemény

Ménár Atya 2021.04.09. 06:24:30

"3) Továbbá Petry bevándorlóként él Németországban, de a bevándorlók ellen uszít. Németország befogadó politikája ellen szólal fel, miközben Németországban él bevándorlóként. A második önellentmondás"
Te ostoba ló, már megint mellébeszélsz.
A kecskebaszóid bevándorlók, és nem kellenek ide.
Petry Eu állampolgár és bárhol élhet az euban bárhol vállalhat munkát, nem korlátozhatják, sőt bizonyos esetekben szavazhat is németországban, mint ahogy a németek is nálunk.
Ennyit a színességet kedvelő polkorrekt hertáról :ripost.hu/sport/oldalvonal/petry-zsolt-hertha-kirugas-2826430

Sr2021 2021.04.09. 07:29:39

Sziasztok! Elnézést, most volt érkezésem rendet tenni a kommentek között. "jancsi_4" biztosan visszatér majd más néven, harmadjára dobtam ki valószínűleg ugyanazt a kommentezőt, nincsenek vérmes reményeim arra nézve, hogy aki képes ezerszer elküldeni ugyanazt, az lusta lenne regisztrálni egy ezredik nicket magának. Ez van.

Utólag gondolkodva kicsit, kimaradt egy számomra fontos szempont. Mégpedig az, hogy ami miatt Petryt kirúgták, abban a témában miért "kapusedzők" mondanak véleményt. Úgy értem, hogy ha bárki is bebizonyítaná, én az elsők között ismerném el, hogy Petry a világ legjobb kapusedzője. De az már ennyiből is kiderült, hogy messze nem a világ legjobb gondolkodója.
Szóval, az a szívfájdalmam, hogy miért egy kapusedző, bár természetesen joggal teszi, lehet véleménye, és ha kérdezik, el is mondhatja felőlem, egy "focista" véleménye válik mintegy mércévé, ahelyett, hogy a társadalomtudósok szakmai, de érthető írásaitól nyüzsögne a közbeszéd.
Az értelmiség (és szégyen vagy sem, ide sorolom magam) jobbára hallgat, pedig tudna mit mondani, ez biztos, és még füle-farka is lenne, amin érdemes lenne vitatkozni. (Ha ez naivitás, vállalom.)

Most egy kapusedző gondolatai miatt áll a bál (amennyire), aki viszont, ahogy A tizedes meg a többiekben mondják, "nem kompetens".

Sadist 2021.04.09. 10:59:25

@Sr2021: "Szóval, az a szívfájdalmam, hogy miért egy kapusedző, bár természetesen joggal teszi, lehet véleménye, és ha kérdezik, el is mondhatja felőlem, egy "focista" véleménye válik mintegy mércévé, ahelyett, hogy a társadalomtudósok szakmai, de érthető írásaitól nyüzsögne a közbeszéd."

A bibi ott van, hogy a "társadalomtudósok" csupán a nevükben tudósok, valójában csak ideológiai droidok, akiknek papírjuk van róla, hogy végigseggeltek egy bölcsész szakot, így a véleményük is pontosan annyit ér, mint egy kapusedzőé, egy építőmérnöké vagy egy péké.

Sr2021 2021.04.09. 12:22:48

@Sadist: Az illúzióm nem veszett el azzal kapcsolatban, hogy értelmiséginek lenni jelent valami pozitívat. Ezért továbbra is fenntartom, hogy az adott téma szakértőinek lenne a feladata a közvélemény terelgetése. (Covid-ügyben vannak ilyenek, csak az a kár, hogy a kormány nem fél szembemenni a szakmai véleményükkel. De ezzel minket is segít a jövő évi választásoknál, hogy úgy mondjam. :))

Nem baj, sőt, ha bárki más is gondolkodik körülöttünk, de elsősorban az ilyen szakmát, jobb esetben hivatást, (élet)pályát választott emberektől várom ezt. Ehhez pedig (nálam) hozzá tartozik a szellemi függetlenség is. Mert végső soron nem az a cél, hogy tíz népszerű interjú után megkérdezze a Nők lapja, hogy mit szoktam inni reggelire, kávét vagy teát, hanem az, hogy a véleményem, ha van értelme, előrevigye a folyamatokat. És ha most hülyének is gondolsz, tényleg komolyan mondom mindezt. És az se érdekel, ha soha, senki nem tudja meg, ki vagyok, mert mit számít.

Sr2021 2021.04.09. 12:23:46

@MAXVAL birсaman közíró: Irigylem, hogy ennyi szabadideje van. :)

vackor1 2021.04.09. 17:36:20

Szó nincs véleményszabadság nyírbálásáról, meg kettősmércéről, meg ilyenekről. Azért rúgták ki, mert a csapatot - ahol sok külföldi játékos van, ha jól tudom a csapatkapitány is az - osztotta volna meg és EZT nem hagyhatta a vezetés ( mákor/soha sem, de ebben a kiesés közeli helyzetben végképp nem ) .
A véleményét elmondhatja bármiről, a csapatot nem zavarhatja, ő megtette, mennie kellett.

Ménár Atya 2021.04.10. 05:35:01

@vackor1: Előbb -utóbb jön a német gondolat rendőrség, meg a könyvégetés....volt már ilyen .
Ez egy rossz út szerintem.
Nem szeretnék attól rettegni, hogy kirúgnak a munkahelyemről, mert mást gondolok a világról, mint mások.
Ez diktatúrákban szokás, németország pedig elvileg nem az.
Engem már az is zavar, hogy politikát vittek a sportba, és bele akarják kényszeríteni a világot, hogy kövesse őket egy agyament térdeléses ökörséggel, egy bűnöző "emléke" előtt, aki meghalt rendőri intézkedés közben, ami szomorú, de valamiért az én nyakamon nem térdelnek a rendőrök,
Nézzük ki is ő:
1998 – 10 hónap börtön fegyveresen elkövetett rablásért
2002 – 8 hónap börtön kokainozásért
2004 – 10 hónap börtön kokainozásért
2005 – 10 hónap börtön kokainozásért
2007 – 5 év börtön, mert fegyveresen kirabolta egy terhes nő otthonát
Akit fegyverrel fenyegetett, és évtizedekig halálfélelme, és mentális problémái lettek miatta, az előtt nem kellene térdelni?
De visszatérve Petryhez, innentől lehet rettegni, hogy ki mit mond bárkinek, nem lehet véleményed semmiről,ha nem azt tükrözi, amit a fősodor épp diktál.
És ezek az emberek merik kritizálni Észak-Koreát, hiszen csak egy ólom golyóval jobbak náluk.
De nézzünk agy szivárványos véleményt:
"Lakatos Márk: A melegeknek jutalmat kéne adni, mert ők nem szülik tele a Földet"
Ha ezt Petry nyilatkozza, kirúgják, ha Orbán, akkor jogállamiság,hetes cikkely homofób diktátor...
Ha egy meleg , akkor cukiság.....
Na ez a kettős mérce, és a véleményszabadság nem korlátozása, hanem rendszerszintű megszüntetése.

vackor1 2021.04.10. 10:00:33

@Ménár Atya:
Lehet nem értjük egymást ? Én azt írtam, hogy nem a véelénye miatt rúgták ki, ha em, mert a csapategységet bontotta volna meg a jelenléte a nyilatkozata után ( ne jöjjenek bevándorlók, miközben a munkahelye tele van bevándorlóval ) és ezt nem engedheti meg egy főnök sem, semilyen munkahelyen...
A letérdelés meg nem a mostani Floyd eset miatt van - ill. volt - , csak szólok, ha netán az ő bűnlastromát írtad volna..

És egy szubjektív vélemény : te tényleg lakatos márkot idézel ? Naaaaaaaa, ne mááá'..... :))))

gigabursch 2021.04.10. 11:23:45

Több gondolat is van a fejemben ezzel kapcsolatban.

1) Petry véleménye egy vélemény, és ahol nincs sem idiokrácia, sem véleményterror, ott tiszteletben tartják. Szerintem egyébként vállalhatót mondott.
(tehát Berlinben egyszerre van idiokrácia és véleményterror is)
2) Gulácsi véleménye is egy vélemény, csak szerintem baromságot mond.
3) Aki a válogatottat képviseli, az a hazáját képviseli. Innentől kezdve Gulácsi a szememben kuka...
4) Ebben a kérdésben felelős döntést kell hozni hazai oldalról is, válogatott szinten.
5) A k.va sok megmondó ember, meg politikai zseni, meg sajtóokádék higgadjon le, attól, hogy ők buzeránsok én meg nem leszek az. Parancsra se.
6) Dárdainak a saját elvei mentén színt kell vallania - a közönségnek meg döntenie. Aki sehova se áll, az semmi marad és kárhozatra jut.

Ménár Atya 2021.04.10. 19:38:17

@vackor1: Nem azt mondta, hogy ne jöjjenek a bevándorlók, hanem nem ért egyet azzal ahogy és akik jönnek.
Az idióta korlátok nélküli bevándorlás beteg agyszülemény, láthatóan nem működik és feszültséget okoz, még ha titkolni próbálják is.
A térdelősdi Floyd miatt van, ill ráhúzták már a rabszolgaságtól kezdve a klímaváltozáson át mindent.
Nem szeretném a munkahelyemen minden nap igy kezdeni, hogy térdelek, mert a munkáltatóm , az "uraság" ezt várja el,másként repülök.
Ráadásul a sportban nincs helye ennek, főleg nem ilyen kötelező jelleggel állandósítva.
A feketék rasszisták, és most a politika hagyja ezt kiélni, Keleteurópával nem boldogulnak, nem nagyon tartottunk rabszolgákat, főleg feketéket nem.
Mi a gond a lakatos márk idézettel? Azt hiszem ez a gond, attól hogy hozzám közelebb ál bizonyos dolgokban a konzervatívnak titulált gondolkodás, még nem járok csukott szemmel.
Lakato Márkot példaként hoztam fel hogy mi lett volna ha ezt mondjuk orbán mondja.
Az hogy valaki homokos, vagy leszbikus az az ő dolga, találja meg a párját és élje az életét, nem igazán érdekel, ettől még lehet hasznos tagja a társadalomnak, Amúgy Ezt a Márkot kifejezetten kedvelem, bár nem ezért idéztem.
Ha valaki homokos az egy állapot ami nem fog változni, mint az sem hogy én heteró vagyok.
De van egy két dolog amivel nem tudok egyetérteni, pl a gyereknevelés.
Van fiam és lányom, és úgy látom, nem mindegy, hogy mikor ki neveli őket, van amikor apás, van amikor anyás kell nekik, ezt két apu ill két anyu nem tudja megadni bármennyire is erőlködnek ezen.

Ménár Atya 2021.04.10. 19:41:00

@gigabursch:
Dárdai van a legszarabb helyzetben.
Bármit mond az rossz.
Épp ezért nem kellene politikát vinni a sportba.
De most lehet majd gondolkodni, hogy nem kellene e fellázadni a sportolóknak és visszatérni a normál munkájukhoz, utána meg politizáljon ahogy neki tetszik.

Ad Dio 2021.04.11. 12:55:41

Tök jó, hogy fel tudjátok menteni ilyen-olyan érvekkel a klubbot, de valójában ezt akkor sem szabadna megtennie egyetlen klubnak sem, hacsak ne foglalja bele az egyes szerződésekbe azt, hogy a mindenkori alkalmazottak kötelesek a klub véleményével azonosulni politikai és erkölcsi ügyekben. Ha ezt nem teszi meg, abszolút jogtalan a kirúgás és normális világban egy munkajogi pert ige durva kárpótlással megfejelve kellene megnyernie ellenük a kirúgottnak.

Ami a kapitalista vagy épp egyéb "öltözői" ügyeket illeti, az ilyen téren vétők szerződését lejáratkor nem kötelező meghosszabbítani. És még azt is el lehet mondani, hogy ez miért történik... bár akkor és ott, ezt sem kötelező.

Ez így megy az igazi liberális világban... ami meg ma zajlik, az tényleg sokszor inkább vélemény diktatúra, mint szabadelvűség.

vackor1 2021.04.11. 13:25:43

@Ménár Atya: Változatlanul nem érted ( nem akarod érteni ) , hogy NEM a nyilatkozata miatt rúgták ki, hanem mert a csapategységet bomlasztotta volna a további jelenléte. Biztos vagyok benne, hogy a Herthának jobban hozzáértő jogászai vannak nálad és nálam, akik pontosan tudják, hogy mi lenne ha egy ilyen sima nyilatozat miatt kirúgnak valakit, abból milyen pereket kapnának a nyakukba, az mennyibe kerülne és ott - itthonnal ellentétben - a profit a lényeg, nem az állam tartja el a léhűtőket.
Ezen nem vitáznék tovább , ahogy igazából semmin sem - tőlem mindenki gondol, amit akar -, válaszra is csak az indíttat, hogy mielőtt azt gondolod, hogy említett izé nemi beállítottsága zavar/érdekel , hát szemernyit sem. Engem az szokott zavarni, ha semmi értéket nem teremtő, a világ jobb vagy csak egyszerűen a normális működéséhez hozzá nem járuló lények úgy "viselkednek", ahogy ez a lakatos teszi. Teszem hozzá rögtön : akár tévedhetek is, szerncsére soha nem láttam/olvastam tőle semmit, de párszor egy-egy percre hallottam a tv-ben- ami nálam háttérzajnak 24-ben megy mindenhol - ,amíg fel tűnt, hogy ki van képernyőn és el nem kapcsolta, Ettől még lehet a világ legjobb embere is , én az alatt a pár perc alatt konkrétan féltem, hogy leépül az agyam és nem akartam elhinni, hogy létezik ilyen lény a Földön. ( nyilván ő ebből él, ami azért - legalábbis nekem - mutatja az egyéb képességeinek a hiányát )
És ha már írtam, akkor még egy : kb. 2016 óta térdel sok csapat rengeteg játékosa, akkor térdelt le a himnusz alatt a San Francisco 49ers akkori irányítója, Colin Kaepernick - azaz ő volt az első - , hogy így tiltakozzon a feketék elleni rendőri erőszak és a rasszizmus ellen , amibe aztán az idióta trump "beleállt"- azzal is jól elszámítva magát a nagyeszű - , ettől még többen folytatták ezt , és a Herthások EZT a hagyományt követték, elég ha a dátumokat megnézed.....
De segítek is : www.nemzetisport.hu/nemet_labdarugas/hertha-dardai-palek-csatlakoztak-a-terdelok-mozgalmahoz-kep-2597421 2017-es a cikk, Floyd-ügy meg - akinek a bűnlastromát voltál kedves nekem megírni - ugye......

Ad Dio 2021.04.11. 14:47:39

@vackor1:

"Változatlanul nem érted ( nem akarod érteni ) , hogy NEM a nyilatkozata miatt rúgták ki, hanem mert a csapategységet bomlasztotta volna a további jelenléte."

Nekem kívül állónak sajnos sokkal inkább az jön le, hogy Te nem akarsz itt megérteni/észrevenni egy nagyon is jól látható jelenséget.

vackor1 2021.04.11. 15:04:55

@Ad Dio: Rendben, legyen így ( bár gondolkozni nem tilos ) .
Lennél kedves megmutatni a hozzászólásaidat Hrutka és a másik srác kirúgásával kapcsolatban ? Köszönöm.

Ad Dio 2021.04.12. 08:00:43

@vackor1: Valóban nem tilos. De Neked sem. Lépj hátra két lépést és próbáld meg kicsit függetlenebb nézőpontból tekinteni át az eseményeket.

Adott valaki, aki nyilatkozik valamit, majd ezért kirúgják. Vajon állítható az (józan ésszel) hogy nem a véleménye miatt rúgták ki? Minden más mese.

Tudod, valójában MINDEN vélemény sérthet valakit. Ha erre hivatkozva ki lehetne rúgni valakit, akkor nagyon cudar világ jönne minden munkavállalónak.

Ezért lenn jó, ha komolyan vennénk a liberalizmust és nem csupán gumibotnak használnánk a rá való hivatkozással. A vélemény és annak kimondhatósága szent. Aztán ha kialakul egy állandó feszültség a vélemények különbözősége felett, akkor lehet kezdeményezni egy közös megegyezéses lelépést, végső esetben szerződést lejártakor nem meghosszabbítani. Kirúgni akkor SEM. Mert a vélemény és annak kimondhatósága a liberális világban szent.

Kapis?
süti beállítások módosítása