Roubaix

Roubaix

Az előválasztásnak annyi...

2021. június 15. - Sr2021

Kedves "ellenzék"!

Arról kellene meggyőznötök, hogy

  • képesek vagytok (lennétek) kormányozni,
  • tisztességesebbek lennétek a mostaniaknál,
  • nem kellene attól tartanom, ami 2002-ben, az első száz nap alatt bekövetkezett gazdaságilag,
  • csak azok a régi arcok jöhetnek szóba, akik erkölcsileg és szakmailag is rendben vannak,
  • az előválasztáson én magam választok közületek, és nem ti, háttéralkuk során, jó előre,
  • és hogy az Antall József által is képviselt konzervatív értékrendem képviselete is helyet kap valahol.

Ehhez képest:

  • Orbánnal egy kaliberű figura egyetlen van (volt), Gyurcsány, de ő már rég leszerepelt, viszont koloncként cipelteti magát, míg a többiek csak egy-egy részterületen jobbak Orbánnál,
  • ha Zuglóban kiálltok Tóth Csaba mellett, az számomra erkölcsi csőd, és nyilván nem ez lesz az egyetlen súlyos balfogás,
  • a 2022-es költségvetés kapcsán semmi újat nem olvastam az ellenzék szokásos hozzáállásáról: kibicnek semmi sem drága,
  • Hiller István? - rendben, tényleg nem ő a legnagyobb gazember, talán nem is az egyáltalán, de Gyurcsány minisztereként nem mondott le 2006 őszén, ha jól emlékszem - ez az erkölcsi közösségvállalás számomra megbocsáthatatlan,
  • már nem is számolom, hány hírt olvastam, hogy itt vagy ott, de több párt is ugyanazon jelölt mögé áll be, ahelyett, hogy valódi versenyben, a szavazók választhatnának közülük, plusz a módszertanról (lebonyolításról) is azt írják hozzáértőnek látszó kívülállók, hogy ezt a kvázi kontraszelekciót támogatja,
  • nincs konzervatív párt a palettán: mindenki liberális meg demokrata meg zöld meg vegán meg LMBTQ+!%/ és esetleg egykori gárdista, de ők sem Antall örökösei.

Mondjátok már meg, mi a büdös francért kellene egy felháborodott, összecsapott poszton kívül foglalkoznom veletek?

De hogy kiemeljem azt, ami miatt megírtam: Tóth Csaba, Zugló. Ezzel veszítettetek nálam, végleg, örökre. Nincs az az isten, sem ember, hogy bármit elhiggyek nektek ezek után. Pedig nem kellene sok. Telhetett volna több is tőletek, elvégre Magyarországról van szó. A szátokra ne merjétek venni ezek után!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://roubaix.blog.hu/api/trackback/id/tr1316593906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2021.06.16. 10:05:56

Uhhhh. Ez elég őszinte cikk lett.
Persze ez kívülről is látható volt.
De most már belül is làtszik.

Sr2021 2021.06.16. 13:52:24

@gigabursch: Ha arra gondolsz, hogy fel vagyok háborodva, hát igen, fel vagyok, rettenetesen. Emiatt sem leszek sosem politikus, még egy kisebb "cégen" belül is alkalmatlan vagyok az efféle érdekvezérelt játszmázásra, és ezért örülnék (-tem volna) egy Márki-Zay-féle szakértői, tisztességes kormánynak, ami viszont, ilyen arcokkal, par excellence utópia.
Ha csak annyit adtak volna a látszatra, hogy a leggázosabb, könnyen támadható, erkölcsileg kétesnek tűnő (nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani, mondta egykor Kósáné Kovács Magda) arcokat leveszik a térképről, már az is valami lett volna, miközben és lényegében ez lett volna az alap (mint amikor a vállalkozás reklámjában az szerepel, hogy "minőségi" - miért, van, aki eleve a selejtért akarna fizetni?). De ha az alap ilyen ingatag, akkor másik alap kell, ilyenre nem építkezik épeszű ember.
És talán nem tűnik fel, de ez a lehetőség már-már történelmi, és ennyit arról (is), hogy megértették-e, mi ebben a felelősség. Nem, nem értették meg. És ha a felelősség már itt elvész, mi marad későbbre, ha kormányozni kellene? Költői a kérdés.

gigabursch 2021.06.16. 19:12:06

@Sr2021:
Bocs, de MZ-Perix szakértőségét egyáltalán mi támasztja alá?
Mitől szakértő?
Van egyáltalán bármilyen ilyen jogosultsága?
Vagy vannak a környezetében olyan, vezető habitusú emberek akik ilyen-olyan téren szakértők?
S ezt ne vedd kötekedésnek! Nem kizárt, hogy az én ismereteim hiányosak, ám erről a kritériumrendszerről semmit nem tudok.

Még valami!
A politikai baloldal és az érték egymást kizáró fogalmak.

Sr2021 2021.06.17. 06:42:36

@gigabursch: Csak a szándéka. A miniszterelnök-jelöltes posztot miatta írtam, ha van kedved, olvass bele. De fogalmam sincs, kikkel venné körbe magát, mármint konkrét neveket nem tudok, de egyelőre nem is érdekel.
Azt, hogy szakértő, úgy értem, hogy "a dolgok és problémák" van a központban, nem pedig a hatalomtechnika. Orbánnál a szakértők ott vannak ugyan (főleg Varga Mihályra és csapatára gondolok, és ezért alszom nyugodtan), de a hatalomtechnika mára mindent elnyomott.
A politikai baloldal, filozófiai értelemben, talán leginkább "relativista", és ez, amellett, hogy könnyen kikezdhető, gyakorlatilag is könnyen erodálódik. De hozzá kell tennem, úgy alakult, hogy 1990 körül a családba az MDF "férkőzött be", és nekem megtetszett, minden hibája mellett is. Az SZDSZ-re szavazóknak a felébredés eljöhetett 1994-ben, és, ahogy mondani szokás, de meg is érdemlik, innen nézve, Horn Gyuláék "ezekhez képest" Grál-lovagok voltak. De azért vissza nem sírom őket, csak relatív értelemben. :)
süti beállítások módosítása