Roubaix

Roubaix

Nem akarok európai "világháborút"!

A lengyel és magyar vita az EU-jog elsőbbségéről

2021. október 29. - Sr2021

Végigolvastam, inkább csak összefoglalóként, a lengyel és magyar vita lényegét, amely végső soron az EU-s és nemzeti jog elsőbbsége körül forog. Az összefoglaló bizonyos interpretációival nem teljesen tudok azonosulni (úgy érzem, hogy pl. a "liberális demokráciának" nevezett berendezkedés megkérdőjelezhetetlen legitimitású, mintegy politikai dogma e körökben), de elfogadhatónak tartom ahhoz, hogy érthetővé tegye, miről van szó.

És a véleményem az, sőt, választópolgári szándékom és határozott akaratom a következő: a lengyel és főként a magyar kormány az én érdekeimet képviselje, ne pedig a sajátjait, még akkor sem, ha nem nehéz politikai érveket találnia: a nemzeti hatáskörben maradt kérdések tekintetében a nemzeti alkotmány legyen az elsődleges jogforrás, ne pedig az EU közös joganyaga.

A lengyelek kapcsán természetesen nem lehet ilyen igényem, de európai választópolgárként szeretném kőbe vésni: ha az EU-s bíróság úgy dönt egy nemzetközi jogi ügyben, hogy egy tetves szénbányát be kell zárni, mert az a működésével sérti a szomszédos ország bizonyos jogait (vízszennyezés), akkor azt nem lehet nem végrehajtani. Aki ezt nem tartja be, az valóban belerúg a jogba, és ezzel mindenkibe, belém is, aki jogkövető vagyok, és erre építem a mindennapjaimat, a jövőmet, a gyermekeim jövőjét is. Hogy soha nem kell azzal számolni, hogy pl. jön valaki, és erővel elveszi a házam, vagy ha azt nem is, de az én klotyómat fogja használni mostantól, akár éjszaka is. Ez ilyen kisstílű, igen.

A magyar vitatéma kapcsán - kell-e érdemben vizsgálni egy olyan menekült/migráns ügyét, aki Magyarországot egy biztonságos országon át érte el - történetesen védhetőnek tartom a magyar jogi álláspontot, de emberileg aligha az. A két megközelítés azonban nem feltétlenül vezet ugyanoda. Erről kicsit többet.

Tegnap este egy drágább kajáldából rendeltünk vacsorát, évfordulók, családi cuccok, miegymás. Kb. egyheti ebédpénzünkbe került, de jól esett, az ilyet mindig örömmel, szívesen, nem bánkódom költségeken, belefér. Szerencsés vagyok, afféle "álom-átlagpolgári" életem van. Eközben a déli határunkra érkezik egy afgán/etióp/szudáni nő, két kisgyerekkel. Hiányos az öltözékük, piszkosak, keveset ettek, idejét sem tudják, mikor fürödtek utoljára, és legfőképpen teljes bizonytalanságban telik az életük. A gyerekek egyetlen kapaszkodója, hogy az anyjukat látják, hogy foghatják a kezét, és amíg ez így van, ők is túlélnek valahogy, lelkileg is. Azért jöttek, mert otthon már nem maradhattak. Az anya arra gondolt, hogy egy ilyen út, át a fél világon, két gyerekkel, a szabad ég alatt, jobb esetben sátorban aludva, fillérekből élve, nagyobb biztonságot jelent, mint otthon maradni. Odaérnek a magyar határhoz, és ott - jogszerűen, mert a jog már csak ilyen: jogszerű, de szíve, az nincs - azt mondják nekik, menjenek vissza, de legalábbis húsz métert, mert az is biztonságos hely már. A nő csak néz, és próbálná elmondani, hogy ő is polgár volt egykor, és lenne is, és semmi rosszat nem tett, a gyerekei pláne nem, de senki nem hagyja, hogy csak éljen legalább, de nem beszél magyarul, a magyarok meg semmilyen nyelven sem. Talán eszükbe jut, hogy adhatnának nekik pár éjszakára szállást, ennivalót, ruhát, tisztálkodási és pihenési lehetőséget, mielőtt újra kilökik őket a bizonytalanba. Vagy legalább megengedhetnék (nyilván Soros által közvetlenül, saját zsebéből, személyesen fizetett és hergelt - bezzeg ezek beszélnek angolul!) terroristáknak civil szervezeteknek, hogy foglalkozzanak velük kicsit. Hogy valaki szóljon hozzájuk valami ismerős nyelven. Hogy vegye őket emberszámba.

Eközben én a fűtött lakásban legózom a gyerekkel, este olvasok, csak az applikációra nézve tudom, hogy kint majdnem fagy, de nem érdekel különösebben, nálunk van fűtés.

Tudom, ez a tanult szakmám, hogy az egyén problémáját sosem szabad lekicsinyelni. Foglalkozni kell vele, még akkor is, ha csak arról van szó, hogy nem kap magának az egyéniségét hűen kifejező mintájú és színű zoknit. Majd kontextusba helyezzük, beszélgetünk róla, fejlesztjük a személyiségét, önismeretét, beszélgetünk az értékek fontosságáról stb. Talán egy kitalált afgán/etióp/szudáni menekült család története is felmerül közben.

És tudom, hogy a politikus is ember (volt valamikor). Neki is vannak problémái, ő is felerészt buzi, de úgy tesz, mintha mindet utálná, meg keresztény is, legalábbis amikor látják az emberek, néha színleg nagyokat imádkozik, szerencsésebb napjain lefotózzák a pápával, és bízik abban, hogy ez elég lesz a ketteshez. Az ő mindennapjai a hatalom körül forognak. És ha találkozik egy hasonlóval, akkor addig nincs nyugalom, amíg ki nem derítik, melyikük az erősebb. Tudom, van ennek valami "nemes" oldala is, európai történelem és hagyomány meg effélék. Érthető, ha akarom, értem is, de most nem akarom.

Keresztény vagyok, katolikus, pontosabban. Erről is kaptam papírt még régebben, hogy értek is hozzá. Mindenesetre az én Szentírásomban Jézus nem akart politikai hatalmat, és a "győzelmet" nem abban mérte, hogy hányan említik őt az irodalomjegyzékben. Ehelyett annyit mondott, hogy a legkisebbekben mindig ott lesz köztünk. Ezt még a reformáció sem merte elvitatni, ha már az eucharisztiát kitette is a templomaiból. A legkisebbek, a legelesettebbek talán még vitán felül segítséget érdemelnek, és talán még remélhetnek is.

A lengyelek állítólag katolikusok, ahogy vannak, éjjel-nappal. A magyarok is valami ilyesfélék, állítólag. Szerintem, mondjuk, egyik sem, de mindegy, és hogy a vezetőik/vezetőink biztosan nem, azt akármibe lefogadnám. Együtt tudok élni ezzel, én sem vagyok pont tökéletes. De azzal már nem, hogy a hatalom, a befolyás, az önérdek mentén, az én érdekeimre hivatkozva - nemzet azért talán még nincs állampolgár nélkül -, néha aligha, máskor pedig egyáltalán nem vállalható konfliktusokba menjenek bele. Európának volt módja és ideje is, hogy tanuljon a saját hibáiból, két világháború és két(féle) totalitárius rendszer után különösen. Nem a szaros kis reggeli kávémat féltem (DeLonghi kávéfőzővel), hanem mindazt, amit nekem az igazság, az erkölcsi jó és a szabadság jelent. Ez pedig nem kevesebb, mint az európai (filozófiailag: kontinentális) kultúra, amely eddig megőrizte és fenntartotta, ha nem is általánosan és mindenki által elfogadott módon mindazt, amit az "európainak lenni" jelentett és manapság jelent. Ezzel az európaival, amit az egyes ember nem definiálni, legfeljebb, jobb esetben, megélni tud, nem engedem, hogy a választott politikusaim vitatkozni kezdjenek, mert akkor el kell küldenem őket, és másokat megbíznom. Ha az egészből mást és másképp nem értenek, akkor nekik is az afgán/etióp/szudáni nővel jövök majd, és azzal, hogy az ő automatikus, kérdezés nélküli visszatoloncolását akkor sem fogadom el, ha jogilag nem támadható. Mert egyszerűen nem akarom, hogy úgy tegyünk másokkal, ahogy igazából nem szeretnénk, hogy velünk tegyenek mások.

Kicsit beleéltem magam, tudom. De a lényeg ugyanaz: az, amit Európának hívunk, nem egyszerűen szabályok, alkotmányok és ilyesmik halmaza, hanem rendszere, szövedéke, hagyománya, történelme. Egy rendszert megbontani a saját, partikuláris (mégpedig szükségképpen az, hiszen nem egy-egy nemzet jelenti Európát) szempontjaink kedvéért, általában háborúhoz vezetett. A magyarok ezeket jobbára megszívták, hogy egyszerűen fogalmazzak. (Az oroszok legközelebb meg majd megvárják, hogy a magyarok melyik oldalra állnak, mert a másik lesz a nyerő...) Nem csupán megszívni nem akarom, de okot sem látok, hogy ennek a lehetőségét, azon kívül, hogy félkegyelmű politikusok efelé terelgetik a dolgok állását, egyáltalán felvessem a mindennapjaim szintjén. Talán nem olyan macsós lehetőség, de tárgyalással, amióta képesek vagyunk a tagolt beszédre, többre mehettünk volna bármikor, és ez ebben a helyzetben is így van.

Helyhiány miatt csak megemlítem: hosszan és sokat lehetne és kellene is írni a jólétében eltunyult nyugat-európai társadalomról, amely legjob esetben is pénzzel akarja megoldani a problémákat, és csak ritkán és viszonylag kevesen vannak, akik oda is mennek, ahol a probléma van, segítségnyújtás céljából. Eközben pedig még arra is lusta, hogy ne haljon ki, aminek most az elöregedési fázisánál tartunk.

Kellene valami csattanó, egy bon mot a végére, nem? Hát, nincs. Csak az, hogy ne égessük fel sem a múltunkat, sem a jövőnket, és hogy egy év múlva, tíz év múlva, száz év múlva is elmondhassunk legalább annyit, hogy a fizikai, a biztonsággal kapcsolatos és a valahová tartozás szükségleteit képesek vagyunk legalább nagy vonalakban kielégíteni. A többivel, úgy tűnik, csak a vallások Istene lenne képes boldogulni. Esetleg még ebben bízhatunk. Ha már a szánkra vesszük a nevét.

A bejegyzés trackback címe:

https://roubaix.blog.hu/api/trackback/id/tr9616739016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Muzsikok közt 2021.10.30. 11:49:57

prusszel elmehet a picsaba

szerintem

KiülökADombtetőre 2021.10.30. 13:39:20

@Muzsikok közt:
Neked sokat ártott Brüsszel gondolom. Mik is ezek a sérelmek?

Sir Galahad 2021.10.30. 13:50:12

Bocsánat, de az a bizonyos afgán/etióp stb. nő hogy került a magyar határra, ha nem vagyunk határosak Afganisztánnal, Etiópiával, stb.? Nemde úgy, hogy egy rakás másik országon is átjött? És nem lehet, hogy ezen országok némelyikében nincs háború, nincs életveszély? Na most, ha mégiscsak így van, akkor semmi keresnivalója Magyarországon. Ha valaki menekül, menjen a legközelebbi békés országba, ne válogasson.

Ekrü 2021.10.30. 14:07:51

"Eközben a déli határunkra érkezik egy afgán/etióp/szudáni nő, két kisgyerekkel. Hiányos az öltözékük, piszkosak, keveset ettek, idejét sem tudják, mikor fürödtek utoljára, és legfőképpen teljes bizonytalanságban telik az életük. "- Aha. Akkor már csak egy kérdés. Honnan is érkezett a déli határra? Görögországból? Bulgáriából? Ha jól tudom egyik sem háborús övezet. Milyen anya az,amelyik képes a kisgyermekeit végighurcolni piszkosan,éheztetve több országon keresztül,ahelyett ,hogy a legelső biztonságos országban megpihenne egy ilyen célra fenntartott táborban és ott a nagykövetségeken keresztül próbálná meg a letelepedését intézni? Mi a baj Görögországgal? Ütik-verik őket? Ha jól tudom az EU tagja. Ahogy Bulgária is.
Keresztény vagyok és református.És bizony úgy gondolom,hogy az olyan anyától, aki képes a fél világon piszkosan, éhezve végighurcolni a saját pici gyermekeit ,veszélyeztetve ezzel a testi épségüket ,attól bizony azonnal el kell venni ezeket a gyermekeket és az ilyen némbert (mert anyának nem nevezhető) vissza kell toloncolni oda ahonnan jött.

A lengyelek dolga pedig a lengyeleké,nincs senkinek sem joga beleszólni vagy ítélkezni.De egy dolgot azért tudok. Az uniós szerződésben pontosan le volt írva a belépéskor,hogy mi az amibe beleszólhatnak és mi az, amibe nem. Gondolom ezt a lengyelek is pontosan tudják és ennek a szerződésnek a tudatában döntöttek. És gondolom,hogy akár így vagy akár úgy de vállalni fogják a döntésük következményeit is,de ez kizárólag az ő dolguk.

Mérnork 2021.10.30. 14:19:27

Bakker, gondolj csak a gyerekre, mikor hazaállít egy kismacskával.
Az elsőt nyilván befogadja az ember, mer cuki meg szegény, meg elfér, fölneveljük, satöbbi. Aztán a gyerek, mivel hatalmas szíve van hozza a következőt, meg az azutánit és így tovább. Mikor mondja az ember azt hogy több nem kell? Ötnél? Tíznél? Ötvennél?
Sajnos ugyanez a helyzet most a bevándorlókkal, egyszerűen hirtelen túl sokan jönnének egyszerre, még véletlenül se a legális eszközöket próbálva.

leponex 2021.10.30. 14:36:42

Inkább csak összefoglalóként, a lengyel és magyar vita lényege nem az, amit féligazságként megfogalmazol.
Abszolút konkrétan AZ a vita lényege, hogy MEDDIG terjed az Eu kompetenciája a tagállamok jogrendszere felett !
Ha már a posztot féligazsággal ( ergo: hazugsággal) kezded, nyilván így is folytatod.

És féligazságod van az afgán/etióp/szudáni nő, két kisgyerekkel esetében is.

A Sir érvelése korrekt, és ha Te is korrekt lennél , AZZAL folytattad volna: ez a afgán/etióp/szudáni nő, két kisgyerekkel Németországba, Franciaországba,Hollandiába, ... igyekszik, esze ágában sem lenne Magyarországon menedéket kérni - hiszen egész eddig nem tette ezt meg sehol útközben. (Ne kérdezd, miből telt neki erre a fél világ körüli útra...)

Ha a kétszínű (posztodhoz hasonlóan farizeus) Eu annyit mondana a schengeni határ országainak: Engedjétek hozzám Németországba, Hollandiába, Franciaországba, ahová szeretnének végül eljutni ezek a szegény menekülteket , ne akadályozzátok meg őket ebben, segítsetek nekik - akkor biza szívélyes, széles legális folyosó nyílna számukra, hogy gyorsan elérhessék céljukat.

A Te virtuális 'katolicizmusodról' emígyen szólt már akkor a próféta:
Találóan jövendölt rólatok Izajás: Ez a nép ajkával tisztel engem, de a szíve távol van tőlem.

Szavakban, állásfoglalásokban végtelenül toleránsak, befogadók vagytok, csak a valóság hagyjon benneteket békén legózni a fűtött szobában a gyerekkel...

DE!
Tegyük fel, Mo. befogad mindenkit, aki illegálisan lép be az Eu területére.
( Megszegve az Eu belső szabadságának alapját biztosító KÖTELEZETTSÉGÉT, hogy az Eu területére csak ellenőrzött személyek léphessenek be, ugye...)
Befogadja az afgán/etióp/szudáni nő, két kisgyerekkel.

AKI aztán továbbmenne a magyar-osztrák határ felé, hiszen NEM itt szeretne élni.

Szerinted az osztrák határőrizet szintúgy befogadja, és szintén továbbsegíti Németországba? ...

Még meddig tudjátok ezt a végtelenített demagóg féligazságokat, azaz a hazugságokat tovább ragozni?

midnight coder 2021.10.30. 14:43:12

"Azért jöttek, mert otthon már nem maradhattak."

És azért nem maradhattak otthon, mert odahaza az átlagpolgár pont ugyanazt az értékrendet, vallást képviseli amit õk. Amit nem fognak eldobni amikor átlépik a határt, ergo ha elegen érkeznek akkor Európából is pont ugyanolyan remek helyet csinálnak mint ahonnan eljöttek. Ezért nem kellene beengedni õket. Másrészt az érkezõ migrik nagy része nem fiatal anya gyerekekkel, hanem fiatal férfi.

laci_52 2021.10.30. 15:17:17

Márpedig igenis fel kell lépni az EU központosító törekvései ellen! A tagállamok függetlenek, az EU mégis folyton beleszól a belügyeikbe és olyan ügyekben is szabályokat hoz, amelyeket tagállami hatáskörben kellene hagyni. Remélem, nemcsak a lengyelek és mi, hanem más tagállamok is fognak még harcolni az önállóságukért.

Müge Szagos 2021.10.30. 15:32:59

Odamentem a svájci határra,hogy nyomorgok,menekülök otthonról,és szeretnék itt élni.Nagyívben elhajtottak a picsába.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.30. 15:35:51

A német alkotmánybíróság is kinyilatkoztatta a német alkotmány primátusát az uniós joggal szemben Németország területén. Persze a németekkel szemben azért nem mernek így keménykedni, mint a lengyelekkel szemben.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.30. 15:38:50

@Mérnork:

Hát ez az..A nyitott határok hívei hány illegális bevándorló után mondanák vajon, hogy köszi, állj, elég, zárjuk le a határainkat? 50, 100, esetleg 200 millió után.
A hajléktalanokon sem úgy próbál segíteni a polgár, hogy beengedi őket a lakásába, személyes életterébe, mert ezzel a saját, és családja életét, egzisztenciáját veszélyeztetné..

white999 2021.10.30. 15:56:54

@Ekrü: "A lengyelek dolga pedig a lengyeleké,nincs senkinek sem joga beleszólni vagy ítélkezni"

Azért az eu pénze és az amerikaiak fegyvere, segítsége azért csak jól jön a medve szomszédságában. Akkor ne legyenek finnyásak oldják meg azt is maguk nem? Kicsit szűk látókörű gondolkodás az én mindenkit leszarok de nekem segítsen mindenki, mert nekem ez jár.

white999 2021.10.30. 16:09:19

@laci_52: Akkor neked is történelem óra. Az eu nem azért jött létre hogy pénzeket osztogasson és belepofázzon mások dolgába. Sokkal egyszerűbb volt a koncepció. Ha az országok közös szövetségben vannak és szorosra fűzik a gazdasági kapcsolataikat akkor nem éri meg a másikat lebombázni és háborúba menni ellene mert az az agresszornak is ugyanannyira fáj. Kb ezért nincs háború az eu ban. 45 óta. Olyan elhanyagolható dolgokról már ne is beszéljünk, hogy ha mindenki mehet mindenhova akkor a szomszéd ország lakójáról kiderül, hogy nem is szőrös a talpa és nem is kretén, ami megint csak a békés egymás mellett élést segíti. Ennek a hozadéka pedig, hogy minden egyes háborúnál nem kell elölről kezdeni az egészet, tehát javulás az általános jólét.
A fentiek miatt szükségszerűen minden országtól a saját szabadsága részének feladását, illetve kompromisszum készséget vár el. A gond ott kezdődik amikor két kretén ezt fel akarja rúgni és soha semmiben nem mutat kompromisszumot. Ha pedig nem tetszik akkor lehet úgy csinálni mint az Angolok. A nagy eszükkel sikeres önszopást mutatnak be viszont győzött a sovinizmus nem lettek Brüsszel gyarmata, csak éppen szarabbul élnek és fognak élni.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.30. 16:16:04

@white999:

Vagy meg lehet próbálni belülről változásokat elindítani. Mutatis mutandis! A V4 ezt az utat járja..

CSOKKI MÁLNA 2021.10.30. 16:17:11

@white999:

Ne gondold, hogy az amerikaiak jófejségből támogatják katonailag a lengyeleket. Nekik sem érdekük az orosz expanzió a térségben.

white999 2021.10.30. 16:29:55

@CSOKKI MÁLNA: Ne gondold, hogy az amerikaiak jófejségből támogatják katonailag a lengyeleket. Nekik sem érdekük az orosz expanzió a térségben.

Szerinted az eu miért? Jófejségből? Piacért, békéért, az orosz felé kiterjesztett övezetért. Mindössze annyi lenne az elvárás, hogy ne váljon az ország hasonló berendezkedésévűvé, mint Belorusszia. Mert az belépő drog az orosz övezetbe. Nem nagy elvárás de ezt sem tudja a Lengyel és Magyar kormány megugrani

CSOKKI MÁLNA 2021.10.30. 16:32:51

@white999: Hát épp ez az, hogy az EU válik egy bürokratikus pc diktatúrává. Ez ellen fel kell lépni. Az európai kultúrát súlyosan veszélyezteti a generált bevándorlás és az LMBTQ nyomulás.

luis5 2021.10.30. 16:35:41

1.bullshit. A határon tipikusan nem a 2 gyerekes nő jelenik meg (őket otthon felejtették) hanem életerős fiatal ffiak akika nyugati segélyre hajtanak munka helyett. Ha megvan jöhet a 16 tagú család.
2.egy konzervatív keresztény kormány hálót próbál adni helyben és nem halat Európában. És nem egyházat vezet hanem országot. Ha meg igazi liberális tojik mindenkire

luis5 2021.10.30. 16:37:23

@white999: ja mert nálunk bebortonzik az ellenzéket mi???

Ekrü 2021.10.30. 16:42:48

@white999:
"Azért az eu pénze és az amerikaiak fegyvere, segítsége azért csak jól jön a medve szomszédságában. "-És ehhez a tisztelt blogírónak mint magyar állampolgárnak ugyan mi köze? Milyen alapon próbál ő beleszólni az EU meg a lengyelek viszonyába.Majd elintézi egymás között azt a két érintett fél.
Az EU meg az amcsik pedig NEM könyöradományt juttatnak Lengyelországnak,hanem bizony jól jön nekik egy szövetséges ott a nagy medve árnyékában. Az ukránok ugyanis elég instabilak és túl sok orosz nemzetiségi él ott.
Olyan pedig nincs,hogy megkötök egy szerződést egy adott feltételek mellett,majd mikor nekem úgy tetszik akkor holmi mondvacsinált indokra (pc,jogállamiság) hivatkozva azt felrúgom és megpróbálom megcsonkítani a másik ország szuverenitását. Ezt ugyanis nem szövetségnek,hanem bekebelezésnek hívják.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.30. 16:44:27

@luis5:

Pontosan. Szó nincs arról. hogy ez egy menekültekből álló tömeg . Sokkal több nő és gyerek lenne.

white999 2021.10.30. 16:44:42

@luis5: Nem. Csak nem biztosított azonos feltétel a választásokon. Bebörtönzés akkor jön/jöhet ha nyernek, a Beloruszoknál is így volt.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.30. 16:45:37

@luis5:

Vajon egy diktatúrában Tordai Bencus, Jakab Petra, vagy Szabó Timike hány éve csücsülne egy hűs cellában jó nagy monoklikkal a szemei körül? :)

Ekrü 2021.10.30. 16:47:27

@white999:
"Jófejségből? Piacért, békéért, az orosz felé kiterjesztett övezetért. "-Pontosan.Tehát az EU-nak van szüksége a lengyel piacra,no meg az orosz felé kiterjesztett övezetre. Akkor pedig Ne tegyen úgy,mintha Lengyelország az ő gyarmata lenne.

white999 2021.10.30. 16:51:02

@CSOKKI MÁLNA: Bürökratizmus ellen mindenhol fel kell lépni. Magyarország kezdhetné magán. Lmbtq nyomuláson nem tom mit értesz. Egy lmbtq embernek pont annyi jogot kell biztosítani mint egy másiknak aki nem az. Se többet se kevesebbet és ahogy a heterot se kell utálni a heterósága miatt, ugyanez kell, hogy igaz legyen rájuk. Kb és ennyi megvan oldva a probléma de mindketten tudjuk, hogy az egész azért van mert ezzel kilehet jelölni egy választói csoportot. Kreténeket akik erre tudnak rezonálni.
Generált bevándorlás itt például csak az ukrán vendégmunkások, akik elveszik a munkát és nem a migráncsok. Azok meg nem generálva jönnek hanem leginkább generálás nélkül menekülve.

white999 2021.10.30. 16:55:13

@Ekrü: Nem tesz úgy. A Lengyelek nem hajlandók kompromisszumra. Bezárnák a baxot szénbányájukat (ami nyilván fáj nekik) és bírákat nem akarnák eltávolítani ez nem lenne.
PL A németek is bajban vannak az autógyáraikkal még is követik az emissziós elveket és nem mondják, hogy szarnak rá, mert nekik így jó. Pedig ők ezzel nagyságrendekkel buknak többet mint a lengyelek a szénbányával. Nem érthető-e hogy ez egy ilyen játék.

white999 2021.10.30. 17:00:22

@CSOKKI MÁLNA: Miért természetes gondolat számotokra, hogy nők és gyerekek több ezer kilométeres vándorlása evidensebb mint egy fiatal férfié. Vagy ha csak ugyanannyian indulnak, akkor jó eséllyel ki fog megérkezni a célhoz épségben?

white999 2021.10.30. 17:05:52

@Ekrü: Blogíró is azért pofázik bele mert neked szabad is jogod van hozzá, itt is a legnagyobb faxságokat összehordjál és ez így van jól.
Mindent elmond rólad, hogy a jogállamiságot mondvacsinált indoknak érzed. Innentől kezdve nehéz értelmes vitát folytatni nem mintha eddig ez nem lett volna nyilvánvaló.

white999 2021.10.30. 17:08:27

@luis5: Ha meg igazi liberális tojik mindenkire.

Ismét gazdagodott a tudásunk. Akkor most Merkelről és a CDU -ról kiderül, hogy nem keresztény párt hanem liberális. Köszönjük. Hiánypótló volt.

Alick 2021.10.30. 17:32:12

www.youtube.com/watch?v=ZDceLiPLHWQ

Egyébként nő és kisgyerek se áll gyanún felül (bár nem ők vannak többségben), ld. American Sniper első menet.

Alick 2021.10.30. 17:34:31

@white999: "A németek is bajban vannak az autógyáraikkal még is követik az emissziós elveket"

A németek ezerrel nyitják meg az új szénbányákat.
www.dw.com/en/germany-climate-activists-occupy-excavators-to-block-coal-mine-expansion/a-59379291

Fikalnyik Eugén 2021.10.30. 17:37:58

A sok finnyás fideszmajom szabadságharcos bezzeg nem tüntetett a Lendvai utcában 2007 december 17-én, amikor a gci és csicskái a másik komcsi bandával együtt elolvasás nélkül egyhangúlag megszavazták a lisszaboni szerződést...

white999 2021.10.30. 17:57:39

@Alick: A lengyeleknek a határ menti cseh vízkészletek miatt kellene bezárni egy bírósági döntés nyomán és nem az emisszió miatt. A itt Mátrai erőmű is termel. Csak veszteséget a kvóták miatt. Lehet most ilyen áron, főleg hogy nincs gáz megéri beindítani őket. A Mátrai erőműben is megérné most növelni a termelést de nem teszik. Hiába no állami cég.

eloi 2021.10.30. 18:40:59

@white999: Amerika nem ad fegyvert (sem) ingyen!!! A SZU, aztán az oroszok is évtizedekig fizettek a fegyverekért! Ukrajna sem a két szép szeméért kapja, meg a lengyelek sem!
Nekünk sem adták volna az F16-osokat ingyen, ezért vettünk Gripent. ...
Az USA-t kizárólag a saját érdekei mozgatják! Pl. Oroszországot pakolja körül a fegyvereivel, támaszpontjaival.

eloi 2021.10.30. 18:49:00

@white999: Nem biztosítottak az azonos feltételek???? Hát nem arra szavazol, akire akarsz, aki a te érdekeidet képviseli???
De.
A rinya oka, hogy nem nyertek, mert kevesen szavaznak azokra, akikre te. Ennyi. Ez nem diktatúra, hanem a szabad választás és a demokrácia lényege. Az győz, akire többen szavaznak.
Akkor is demokrácia, ha a vesztesnek nem tetszik és rinyál, meg diktatúrázik, mert nem ő nyert.
Most ezt csinálják.

eloi 2021.10.30. 18:54:40

@white999: " Akkor most Merkelről és a CDU -ról kiderül, hogy nem keresztény párt hanem liberális. "

Ez már régen kiderült! A névben bármi lehet, ha a cselekedetek és a politika meg nem keresztény!
Vajon miért fogy olyan gyorsan a támogatottságuk? Azért, mert már nem a konzi-keresztény politikát viszik, nem őket képviselik. Merkel alatt durva balos-liberális fordulatot vettek, és velük együtt a Néppárt is, amit dominálnak.

birkamenet 2021.10.30. 18:55:12

@Ekrü:

De eltüntél a Birkamenet után trollocska, csak nem intenzivre vágtak a covid-román birka eftársaid? Vagy olyan vagy mint a Rubovszky, a lélegeztögépröl írod az orbáni fake világodat'?

eloi 2021.10.30. 19:03:40

Nem a tagállamok kezdtek túlterjeszkedni a saját határaikon, hatásköreiken, hanem az EU, amely szeretné már elfelejteni, hogy 27 KÜLÖN országból álló szövetség. Nem egy szuper állam, egy központtal.

chrisred 2021.10.30. 19:05:20

"A magyar vitatéma kapcsán - kell-e érdemben vizsgálni egy olyan menekült/migráns ügyét, aki Magyarországot egy biztonságos országon át érte el - történetesen védhetőnek tartom a magyar jogi álláspontot, de emberileg aligha az. "

A biztonságos ország nem jogi kategória, politikai szempont. Magyarország például sokáig nem minősítette Szerbiát biztonságos országnak (a Menekültügyi Főbiztosság ajánlásainak megfelelően), aztán, amikor politikai érdek fűződött hozzá, változtatott az álláspontján.

eloi 2021.10.30. 19:06:43

@white999: Az évek óta tartó vitáknak csak egy porszemnyi eleme a bánya ügy!
Sokkal komolyabb és mélyebb ideológiai és politikai viták és ellentétek vannak.
De nem árt tudni, hogy egyenrangú tagországok vannak, és lehetnek más vélemények dolgokról! (lásd pl. bevándorlás, gender, LMBTQ...) Amit illene a többinek elfogadni.

birkamenet 2021.10.30. 19:09:40

@Ekrü: "Keresztény vagyok és református."

Húbammeg, egyx fiderrnyák, aki kereszténynek hazudja magát, te jó ég, hogy a pofátok nem rohad le?!

Mesélj mi újság órbán gazdádnál a NE LOPJ! parancsolattal?

birkamenet 2021.10.30. 19:13:09

@eloi:

bulgár birka 79-ik fikanickje, ha nem tetszik az EU, akkor takarodjatok a lengyel illiebrnyák eftársaitokkal Moszkvába. Ott majd megtaláljátok a nemzetállami meg nem szuperhatalmi rinyálásaitokra a megfelelö választ!

eloi 2021.10.30. 19:18:11

A poszter szörnyen demagóg és az érzelmekre akar hatni ezzel az EGY anya-gyerek példával.

Ahogy többen is írták már: nem az EGY anya-gyerek bevándorló a gond, hanem a több tízezer, százezer, sőt, mára már millió "anya-gyerek"/férfi-nő-tolókocsis..., stb. bevándorló!

Egyszerűen ezt sok ország és nép nem akarja. Ennyit kell tudomásul venni.
És kár itt a kereszténységgel jönni - szintén szörnyen demagóg módon -, mert az nem jelent hülyeséget, irracionalitást vagy önfeladást, önfelszámolást.
Márpedig százezres, milliós bevándorló tömegek, főleg, ha muszlimok is, nagyon komolyan változtatják meg a társadalmakat és a kultúrát ott, ahol letelepednek. És lényegében hont foglalnak.

Nagyon ajánlott megnézni a CSAPDÁBAN című dán filmet! (Ahol ugye nincsenek no go zónák, csak olyanok, ahová már a dán rendőrség sem mer bemenni...) Lásd a filmet!

Szintén írta már más is: a keresztény segítség az, ha ott segítesz, ahol a baj van, az emberek saját otthonában. És nem idehozod, hogy itt is baj legyen.
A kormányunk pontosan ezt a politikát követi! Lásd pl. a Hungary Helps programot!

eloi 2021.10.30. 19:24:44

@birkamenet: A kommunista-libsi EU nem tetszik, és ehhez jogunk van!
Ugyanis EGYENJOGÚ tagországok vagyunk, lehet más véleményünk és más politikánk olyan kérdésekben, amelyek NEMZETI HATÁSKÖRBEN VANNAK!
Az EU terjeszkedik túl a saját hatáskörén! És ilyenkor vagy behódolsz, mint ti balosok, ahogy szoktatok, vagy ráütsz a kezére, hogy el onnan, ahol semmi közöd, dolgod nincs. És a szerződések sem teszik lehetővé valójában.
Erről szól a történet.

chrisred 2021.10.30. 19:27:13

@eloi: Erről szavazhattál 2003-ban, ahol kiderült, hogy ez kisebbségi vélemény.

eloi 2021.10.30. 19:38:43

@chrisred: Mire gondolsz? Az EU tagságra? Én mellette szavaztam és jónak is tartom, ha nem akarnak leuralni minket és új Moszkvává, új birodalommá válni.
Egyszerűen az EU-nak nem kellene túlterjeszkednie a megszabott jogain és mindenbe beleszólni, abba is, ami a SZERZŐDÉSEK SZERINT nemzeti hatáskör! És főleg nem lenne szabad erőszakkal kikényszerítenie azt, amit egy-egy tagállam jogosan (!!!) nem akar! Mert az ő hatáskörében van és mást gondol adott dologról. És ehhez joga van! Az EU most ezt a jogot akarja sok-sok kérdésben elvitatni. Nem véletlenül kényszerült már Németország után (!) Lengyelország is arra, hogy tisztázza, kinek hol a beleszólási határa?
Csak annyi kell, hogy az EU vonuljon vissza a saját, szerződésekkel szabályozott határai közé és békesség lesz.
Vagy szakadások.

chrisred 2021.10.30. 19:52:46

@eloi: A menekültügy akkor is a közös politikák része volt, lényegében a schengeni övezet rendszerére épül.

A schengeni megállapodást és a schengeni vívmányokat az amszterdami szerződés emelte az EU keretébe.

"Az 1997. október 2-án aláírt és 1999. május 1-jén hatályba lépett amszterdami szerződés alapvetően átrendezte a bel- és igazságügyi együttműködést. A maastrichti rendszer harmadik pillére kettévált, a kilenc témakörből a külső határok átlépésével, a bevándorlással, a menedékjoggal és a polgári jogi, valamint vámegyüttműködéssel és a csalással foglalkozó részek átkerültek az EU I. pillérébe, így a belső határátlépésre, a külső határok ellenőrzésére, a vízumkiadásra, a bevándorlás szabályozására és a menedékjogra vonatkozó döntéseket ezután az EU Tanácsán ülésező miniszterek hozzák meg."

Vagyis, bár ezzel a jelek szerint nem voltál vele tisztában, arra szavaztál, hogy ez a csatlakozás után ne legyen nemzeti hatáskör.

Az tényleg érdekes kérdés, hogy hova vezethet, ha az alkotmánybíróságokat jogrenden felüli, diktatorikus helyzetbe hozzák, ahol gyakorlatilag bármiről, még nemzetközi szerződésekről is saját szájíze szerint dönthet, őket viszont senki nem kontrollálhatja.

Motorogre 2021.10.30. 20:08:29

Miért nem tanulunk ettől a kétgyermekes anyától ? Menjünk tömegesen mondjuk Szaud-Arábiába és pár év múlva dúskálhatunk a mesés olajvagyon busás hozadékából !!!
De komolyan: a tömeges és ellenőrizetlen migráció a többezer év során kialakult történelmi status-quo suttogó erőszakos megváltoztatását jelentené/jelenti , ami megengedhetetlen.
Kontrolált módon viszont igen nagy szükség lenne pártízezer szakmunkásra, betanított munkásra - Frau Angela is ezért imádta az összes szírt .
ismeretlen Avar szerző a Kárpátmendencéből

chrisred 2021.10.30. 20:13:21

@Motorogre: Nincs semmilyen történelmi status quo, különben nem fehérek népesítenék be Észak-Amerikát és Ausztráliát.

birkamenet 2021.10.30. 20:17:19

@midnight coder: "És azért nem maradhattak otthon, mert odahaza az átlagpolgár pont ugyanazt az értékrendet, vallást képviseli amit õk. Amit nem fognak eldobni amikor átlépik a határt, ergo ha elegen érkeznek akkor Európából is pont ugyanolyan remek helyet csinálnak mint ahonnan eljöttek"

Nyilvánvaló, hogy a te zsákfaludba nem jutott még el a hír, hogy Európaba már 70 éve van migráció. Csak hogy tudjál róla. Meg arról is, hogy a török muszlimokat anno a nßemetek behívták. Az se kizárt, hogy a te egyik ösöd is egy janicsár herezacskójában érkezett a 16-17. században.

Az elmaradott zsákfalusi rétegedhez az a hír meg már pláne nem jut el, hogy 70 éve nincsen Muszlim Párt Európában, nem is próbálkoztak meg vele és igény se lenne rá. Muszlim ápolóra, mérnökre, kukásra, szakácsra, autószerelöre stb meg nemcsak hogy igény van, hanem nélkülük nem állnának a nyugati társadalmak azon a jóléti szinten, amit a te koszos zsákfaludban még elképzelni se tudsz.

Tamáspatrik 2021.10.30. 20:19:53

Egyszer hallottam egy beszélgetést, amikor a wellness szálló élményfürdőjében heverve valaki azt mondta, hogy mennyire ki van akadva a menekültektől.
Azért ez elég álságos, hogy ő télen ott heverészik a wellness szállóban a melegben félmeztelenül és szidja azokat, akiknek a házát történetesen szétlőtték (vagy az életüket lőtte szét a háború) és valamilyen országot keresnek, ahol meg tudnak élni normálisan, és közben az abszolút létminimum az, ami nekik jut.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2021.10.30. 20:21:40

"ha az EU-s bíróság úgy dönt egy nemzetközi jogi ügyben, hogy egy tetves szénbányát be kell zárni, mert az a működésével sérti a szomszédos ország bizonyos jogait (vízszennyezés), akkor azt nem lehet nem végrehajtani. Aki ezt nem tartja be, az valóban belerúg a jogba"

Közel jár az igazsághoz, de egy nagyon fontos dolgot ez a példázat elhallgat. Az "EU-s bíróság" pártatlanságát elég nehéz elképzelni egy olyan ügyben, amelyben az EU hangadó bürokratái és hatalmasságai, akik a kontinens sorsáról meg szokták mondani a tutit, perbe kerülnek a manapság példásan megfegyelmezni vágyott "keleti" országgal. Te engedelmesen, jogtisztelő módon hajtanád végre a döntést, amiről az ellenséged felesége ítélkezett?

Az a "tetves szénbánya" egyébként fűtéshez és áramtermeléshez szedi ki a földből a fogyatkozó és drága energiahordozót, továbbá munkahelyét jelenti számos embernek. Nem pusztán úri hóbort. Persze, a vízszennyezés - bár én úgy emlékszem, hogy inkább vízfelhasználás - szintén emberek érdekeit sérti (ne emlegessük állandóan a jogot), nehéz lehet itt igazságot tenni, de akkor ne is csináljunk úgy, mintha csak egy fölösleges akadákoskodás lenne a lengyelek kedvenc szórakozása.

"a lengyel és főként a magyar kormány az én érdekeimet képviselje, ne pedig a sajátjait"

Demokráciát játszunk, tudod, választásokkal, többségi hatalommal. Ha a te érdekeid nem képviselhetők a veled ellentétes többség érdekeivel egyidejűleg, akkor te vagy a vesztes kisebbség, a Nyugat tanúsága szerint ez egy jó szabály. (Amíg azok vannak többségben, akiket ők akarnak többségben tudni. Ellenkező esetben a demokrácia rögvest átváltozik diktatúrává, és máris megvan az áhított jogalap a hatalom megtámadásához. A többi Nagy addig félrenéz.)

"Mert egyszerűen nem akarom, hogy úgy tegyünk másokkal, ahogy igazából nem szeretnénk, hogy velünk tegyenek mások."

Ezt a krisztusi hippibaromságot majd mormold magad elé, amikor egyszer ennek jegyében úgy döntesz, hogy nem véded meg magadat egy veszélyben. Te odatarthatod a másik orcádat, ha elég hülye vagy hozzá, én inkább visszaütök, de ha választani lehet, inkább megpróbálnám megelőzni, hogy a másik üthessen. Ha beengeded a szutykosokat a saját lakásodba, akkor tudatosan és ostobán lemondasz minden előnyödről, ismeretlenekben bízva szentséges és szenteskedő katolikus hited bénulatában.

birkamenet 2021.10.30. 20:22:57

@eloi: "A kommunista-libsi EU nem tetszik, és ehhez jogunk van! "

Nem teszik az MSZMP-s orbán, kövér família, a matolcsi, a 3/2-es Varga Judit família? Nem tetszik az ifjúkomcsiból libsire váltott orbán-kövér megle´heti politikus páros? Nem tetszik a kersztényként buzi Szájer, Gergö, Máte meg a többi fidernyák?

Igen, az EU tele van komcsikkal, libsikkel, buzikkal, ha ilyet akarsz látni, ki se kell mozdulnod a fideSSböl.

birkamenet 2021.10.30. 20:31:18

@Androsz:

ércsük fidernyák troll. Akkor már csak azt magyarázd meg, hogy mi haszna van az EU-nak abból, ha egy cseh-lengyel vitában az EU vagy az egyiknek vagy a másiknak ad igazat. Mi az összeesküvés elméleted arra, hogy az EU mit fog ezért a döntésért kizsarolni a csehektöl?

Vagy ha fordítva lenne és Lengyelország kapott volna igazat, akkor miaz összeesküvés elméleted arra, hogy ezért mit kell a Lengyeleknek az EU-nak adni?

Halljuk fidernyákom!

a nagy hohohorgász 2021.10.30. 20:37:15

Na akkor poszterke, kívánom hogy neked a nagy szívedre való tekintettel 10 hajléktalant 10 romát és 10 afgant utaljon ki az eu ha kéred ha nem..... ott rohadj meg ahol vagy

a nagy hohohorgász 2021.10.30. 20:39:30

@birkamenet: Matyi te szar, tedd fel YouTubera hogy befogadsz 10 romát. Majd 1 evre utána ugassal te lelki nincstelen.

cavalry 2021.10.30. 20:42:43

@eloi: Vesztes játszma. Nincs olyan vélemény ami erkölcsös is lenne és a problémát is megoldaná. Az erőszakos megoldás meg nyilván erőszakot szül - csak később. Remélem azt már kihagyom. 1. Ha az Eu nem tart össze, mi kifelé mozdulunk, úgy elsöpör majd minket az északra induló hatalmas tömeg mint falevelet a szél. 2. Százmilliók fognak jönni a felmelegedés miatt mert vagy elindul vagy meghal. Mi a francot szórakozunk mi a hülye kerítéssel és pár ezer határőrnek nevezett amatőrrel? Mi van ha a bevándorló is hozza a AK-t (fogja hozni). Átfogják őket engedni egy folyosón ahogy eddig is tették. Mi az a hülyeség hogy maradjona törököknél és a görögöknél stb.? Most is milliók vannak ott. De ez csak a játékos bevezető. A fiatal indul el most, mert kockáztat. Később mindenki fog jönni, olyan százmiliós tételben, mert pld Nigéria 750 millióval szaporodik a század végére, de addig nem tart ki a jóidő arrafelé. Az egyéni megoldás okosba, felejtős, ha mindenki katona lesz nálunk akkor is elsörpörnek, mert olyan műszaki zár nincs amin nem lehet átmenni. Esélytelen a szivóskodás. A megoldás talán Szibéria lehet, ott hely van és nem annyira meleg még. Azt kell benépesíteni, de milyen érdekes az oroszok nem lelkesednek ezért. Milyen jogon birtokolják a fél földet? A lakhatatlanná váló területekről el fognak menni az emberek , ez a tény, a megoldást kell keresni nem szivóskodni.

ulpius66 2021.10.30. 20:47:43

Egyebekben meg az EU-VEZETÉSNEK KIMONDOTTAN NINCS JOGA BELEPOFÁZNI AZ EU-27 ORSZÁGAINAK POLITIKÁJÁBA, BELÜGYEIBE!

Mikor beleléptünk az EU-ba (mondjuk én ellene savaztam....) na szóval, mikor beleléptünk, akkor egy gazdasági közösségbe léptünk bele!

AZ EU JOGALKOTÁSA, JOGHATÓSÁGA MAXIMUM A GAZDASÁGI JOGI SZFÉRÁRA TERJEDHETNE KI!!!!!!!!

Erre mi történik???????

AZ EU MINDENNEL FOGLALKOZIK (FŐLEG A MIGRÁNCSOK ÉS A BUZIK SEGGNYALÁSÁVAL) CSAK A GAZDASÁGGAL NEM!!!!!!!!
(ezért tart ott az EU-27 gazdasága, ahol tart.....)

a nagy hohohorgász 2021.10.30. 20:52:43

@cavalry: az ugye meg van hogy amíg nincs meg a megoldás addig maradjon ott ahol van... mond te tényleg hülye vagy????? A saját hazadat add oda másnak a többieket meg hagyd békén. De nem látom tőled sem hogy adnál akár csak 1 forintot a hajléktalanoknak...... a saját faszoddal verd a csalant!!!!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2021.10.30. 21:14:34

@cavalry: Érthető okfejtés. Sajnos néhány uniós főszarkavaró és a kutyáik már most a játszma feladására akarnak bennünket kényszeríteni. Te is azt mondod, hogy már most adjuk fel, mert vesztes játszma?

cavalry 2021.10.30. 21:39:41

@a nagy hohohorgász: Szövegértés 1-es. Nem azt mondtam hogy adjunk fel bármit is. De amit most pofázik a politikánk az ökörség. Nulla eredménye van. Lásd már be te nagy stratéga hogy nincs erőforrásunk semmi, ami képes lenne egy békés tömeget megállítani. Ha meg erőszakoskodsz szarrá lőnek. Az a rendőr aki kint sétál a kerítésnél még életében nem lőtt emberre, és azért a pénzért nem is lesz céltábla. Világos? A szír fiatal meg évek óta lövöldöz emberekre és rá detto. Jobban lő mint a rendőrünk és nincs beszarva. Menj ki te oda és add elő magadat. A jövőről beszéltem, amikor a felmelegedés már ott Afrikában elviselhetetlen és nálunk is 30-60 napig lesz 40-50 c fok ahogy már idén is volt. (2050-ig m,utatja az előrejelzés mi várható) Konkrétan le fogják szarni hogy szédeleg a határnál kilométerenként egy két rendőr. MEGOLDÁS kell te ész. Ez nem az.

cavalry 2021.10.30. 21:46:27

@Androsz: Hagyományos módszerekkel nem lehet megnyerni ezt a dolgot. Valamit ki kell találni :) Az Eu nélkül meg összepakolni sem lesz időnk.

a nagy hohohorgász 2021.10.30. 22:08:28

@cavalry: szovegertes nálad meg 0. Te magad leirtad hogy nem bekevagyo jönnek ide akkor arra nem az a megoldás hogy felteszed a kezed bmeg. Én is tudom hogy a magyar határőr kevés de pont ezt írom hogy eus hadsereg védje a kibaszott eu határokat fegyverrel bmeg....

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2021.10.30. 22:23:56

@cavalry: "Az Eu nélkül meg összepakolni sem lesz időnk."

Az lehet, de ők egyelőre azért fojtogatnak minket egyre bátrabban, mert még fel sem fogták azt, amit te olyan érthetően felvázoltál. Vagy legalábbis úgy csinálnak, mint aki nem érti, de ez a bohóckodás a fene tudja, kiknek a gazdagodása kedvéért most már kezd túl önveszélyessé válni. Az EU kardoskodása egyelőre arra utal, hogy vágóállatot akarnak velünk játszatni egy közelgő mészárlásban. Nem tetszik. És csak azért tartok ki Orbán mellett, csakis azért, mert ez neki sem tetszik.

laci_52 2021.10.30. 22:53:25

@ulpius66: Igazad van, az EU gazdaági közösségből egyre inkább politikai közösséggé válik és maga alá gyűri a tagországokat. Ezt nem szabad hagyni! Ezt teszi most a magyar és a lengyel kormány, nagyon helyesen. Remélem, találnak szövetségeseket is a törekvéseikhez.

cavalry 2021.10.30. 22:54:19

@a nagy hohohorgász: Az Eu éppen nem annyira a barátunk tehát nem tuti hogy ideküldi majd a katonáit a mi határunkra. Miért ide küldené amikor az Eu határa a görögöknél van. Addig baszakodunk az EU-val amíg azt mondják hogy védd meg magad kisbarátunk és ennyi is volt. Na akkor mit lépsz? A türkök rokonai vagyunk amúgy (ezt hirdetjük nem?), a népességünk fele törög génekkel van meghintve jobb ha tudod, mert Juliska nem tudott elszaladni a janicsárok elől. A Balkán egy zűrös hely, nem tuti hogy nem adja fel a nyugat. Legalább lehet 5 feleséged :) mi a gond? Kapunk 20 millió atomtudóst és lehet majd szőnyeget szőni meg bőrtáskát gyártani. A török birodalom részei vagyunk örökre jobb ha tudod, ahol a próféta zászlója lengett az már török. Budát sem törökök védték 1686-ban hanem jórész áttért magyarok csak ezt nem mondták neked az iskolában.

a nagy hohohorgász 2021.10.30. 22:55:34

@Androsz: emlékszem még amikor töri órán azt tanultam hogy jön a török ...... hahaha

cavalry 2021.10.30. 22:56:23

@Androsz: A politikusoknak mindig az tetszik ami neked is teszik, mert akkor szavazol rá, ahogy mondod is. Az igazság odaát van :)

a nagy hohohorgász 2021.10.30. 22:58:34

@cavalry: figyelj zsenike, ha görögöknél az eu megallitja akkor bizony nálunk is.... hahaha mert szerinted Afganisztánbol egyből Szerbiába sétálnak át????? Mond te még mindig hülye vagy?????

a nagy hohohorgász 2021.10.30. 23:03:30

@cavalry: és néked melyik politika tetszik te barom? Miért nem Orbánra szavazol mert a másik csak át akar baszni hiszen ugyanazt mondja mint te:)))))

cavalry 2021.10.30. 23:05:00

@a nagy hohohorgász: Téged nem zavar a valóság? Ez nem képregény vagy TV sorozat. Millliók érkeztek eddig is és tartalékban van 3-4 millió Törökországban. Az Afgán mese csak most jön. Egyébként kell a munkaerő azért engedik be őket, nem szívjóságból. Világos?. Kapitalizmus van, kell a rabszolga. Romániának is milliók kellenek most közölték, mert nincs munkaerő. Nálunk sincs. Csak teherautó sofőrből hiányzik sok tízezer. A tények makacs dolgok. A britek kipróbálták milyen az ha nincs 100000 kamion sofőr, üresek a boltok. Sör sincs b.meg. :)

CSOKKI MÁLNA 2021.10.30. 23:05:04

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Hejj, te bunkócska te drága.." Nem ti szoktatok IFA platóról, meg lámpavasakról fantáziálni?

cavalry 2021.10.30. 23:07:22

@a nagy hohohorgász: Egyrész nem mondtam rád hogy barom vagy, mert udvarias vagyok és a hülyeség nem bűn hanem egy állapot, de még tovább tanulhatsz. Maradjunk ennél. A szavazás még odébb van. Volt amikor a Fideszre szavaztam amúgy. Nem érdekel ki mit mond, szeretek saját magam gondolkozni.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.30. 23:15:53

@white999: Már elnézést, de szerencsésebb történelmi időkben ezek a diliházba kerültek volna. Mint ez a Kaffka Mercédesz is. Biológiailag férfi, nőimitátor, nőként akar létezni ,de közben leszbikus, és egy nővel él, akit megver. Nyugaton lányokat zaklatnak a női Wc-kben a magukat transznőnek valló fiúk. A női börtönökbe bekerülve transzok erőszakolják meg a női elítélteket. Meddig lehet még fokozni ezt az őrületet? Tisztességesen élő leszbikus nőket bélyegeznek transzfóbnak, mert nem akarnak biológiailag férfi, magukat nőként azonosító férfiakkal randizni.
A ringben női sportolókat vernek ripityára magukat nőként azonosító transz férfi sportolók.
Húzni kell egy határozott vörös vonalat, és ezt a szarságot az ország határán kívül kell tartani, és minden fórumon tiltakozni kell ellene.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.10.31. 06:31:25

@CSOKKI MÁLNA: Egy-két ilyen kirívó eseten pörögsz? Ez a legfontosabb az életedben? Azért mert barna vagy, ne képzeld magad csokinak, más anyagból vagy te!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.10.31. 06:32:21

@CSOKKI MÁLNA: "Nem ti szoktatok IFA platóról, meg lámpavasakról fantáziálni?" - Hazudozol, hazudozol? Na idézzél tőlem ilyet! Nem fog sikerülni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.10.31. 06:36:36

@cavalry: Ez túlzás. A menekülteknek nincs logisztikai támogatása, komoly fegyveres konfliktus azon a határon max a szerbekkel fordulhat elő. Ha lövöldözés kezdődik, a csetniket úgy elbánnak a migránsokkal, hogy csak na. A szerb hadsereget a balkáni háborút megjárt tisztek vezetik, azok nem szívbajosak tűzparancsot adni.

a nagy hohohorgász 2021.10.31. 06:46:53

@cavalry: na most akkor szanalombol vagy szamitasbol fogadjuk be? Döntsd már el
Az meg külön vicces amikor azt hiszed hogy ezek dolgozni fognak csak mert te szeretnéd:)))

Andy73 2021.10.31. 07:33:14

A demográfiai helyzet miatt a migrációt nem lehet megállítani, csak fékezni. Az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy fékezik-e, vagy fokozzák. Ha korlátozás nélkül engeded be a bevándorlókat, akkor nem lehet integrálni őket, és fenntarthatatlan lesz a helyzet. Erre egyébként az osztrákok is hamar rájöttek, és ők is kerítést építettek, meg szigorították a határ védelmét.

Ekrü 2021.10.31. 07:59:22

@white999:
"Nem tesz úgy. A Lengyelek nem hajlandók kompromisszumra."- De úgy tesz. Ez NEM kompromisszum kérdése.Mint írtam ,amikor a Lengyelek és mi beléptünk ,akkor aláírtunk egy adott szerződést. Ez a szerződés nem csak ránk,hanem az EU-ra is kötelező érvényű.Mihelyst átlépi az ebben a szerződésben lefektetett szabályokat,gyakorlatilag felrúgja a szerződést.
Te magad írtad le ,hogy az EU-nak van szüksége Lengyelországra. (piac,oroszokhoz való közelség). Akkor kompromisszumokat neki kell kötnie.
" Blogíró is azért pofázik bele mert neked szabad is jogod van hozzá, itt is a legnagyobb faxságokat összehordjál és ez így van jól."- Viszont ,ha belepofázik,akkor ne csodálkozzon rajta,ha lesznek olyanok (sokan) akik nem osztják a véleményét és ennek hangot is adnak.Az meg ,hogy szerinted mi a faxság ,számomra érdektelen. Szerintem ugyanis az amit te hordasz össze.
"Mindent elmond rólad, hogy a jogállamiságot mondvacsinált indoknak érzed. Innentől kezdve nehéz értelmes vitát folytatni nem mintha eddig ez nem lett volna nyilvánvaló. "-ühmm. Áruld már el nekem,melyek azok a jogállamisági pontok amelyeket Magyarország megsért? Konkrét példákat kérek.Mert ugye itt volt nemrég az a bizottság azt megállapította,hogy NEM állapítható meg . :)))))))
Innentől kezdve pedig nem más mint egy hatalmas nagy kamu. Egy ürügy amit jól hangzik és nem kell megmagyarázni....

Ekrü 2021.10.31. 08:04:48

@birkamenet:
"De eltüntél a Birkamenet után trollocska, csak nem intenzivre vágtak a covid-román birka eftársaid? "- Én édeske itt voltam. :))))) Sőt még érdeklődtem is párotoknál ,hogy hová is tűnt október 23-án az a hatalmas tömeg amelyik Orbánt lett volna hivatott leváltani. :))))) (Mondjuk azért nem vittem túlzásba,mert földön fekvő emberbe nem rúg bele az ember.
Téged viszont nem láttalak ,így akkor nem tudtalak megkérdezni a nemlétező ellenzéki tömegektől. Csak nem elbújtál ? :))))))))))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.10.31. 08:50:38

@cavalry: Még egy példa. A szlovénektől a szerb katonák kivonultak egy puskalövés nélkül, mert tudták hogy a horvátokon keresztül nem tudnák a logisztikailag megoldani a harcokat. És ott egy komoly hadsereg tette ezt. A szerbek különben is utálják a moszlimokat, ugye nem gondolod hogy hagynák hogy fegyverük legyen?

Minden ballib bérretteg 2021.10.31. 09:03:20

"a lengyel és főként a magyar kormány az én érdekeimet képviselje, ne pedig a sajátjait,"

Szarunk a te érdekeidre libsi gyökér.

A kormány feladata, hogy az állampolgárok többségének az érdekeit képvsielje, legalábbis demokráciában.

Éppen ez történik. Az emberek többsége nem szeretne se bevándorlókkal elárasztott lakótérben élni, sem pedig EU-s gyarmatban.

Majd választások során észre fogod venni, de akkor már rég másért rinyálsz majd, ostoba Gyurcsány csicska.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.31. 09:05:51

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Elvbarátaid, akikkel ugyanarra a moslékkoalára fogtok szavazni áprilisban..

midnight coder 2021.10.31. 09:14:47

@birkamenet: "Nyilvánvaló, hogy a te zsákfaludba nem jutott még el a hír, hogy Európaba már 70 éve van migráció. Csak hogy tudjál róla. Meg arról is, hogy a török muszlimokat anno a nßemetek behívták."

Igen birkuci, a franciák tudnának is mesélni arról hogy mennyire fasza dolog is ez. A németek pedig a saját törökjeiket mint vendégmunkást hívták be határozott idõre, csak aztán amikor már nem volt szükség rájuk, nem tudták hazazsuppolni õket. Rájuk aztán szó szerint igaz a mondás: törököt fogtam, nem ereszt! Viszont a török történethez még hozzátartozik, hogy akkortájt amikor a németek importáltak, a törököknél még messze nem volt ennyire megerõsödve az iszlám, Atatürk tevékenysége nyomán egy még elég világias csapat voltak. Mostanra viszont ez megváltozott, és nem csak a törököknél: a németeknél 2018-ban nagyobb arányban szavaztak Erdoganra mint odahaza.

midnight coder 2021.10.31. 09:22:24

@Andy73: "A demográfiai helyzet miatt a migrációt nem lehet megállítani, csak fékezni. "

Egy fenét nem. Egyrészt egy rakás ország a mai európai népsûrûségnél jóval alacsonyabbal is kiválóan prosperál, lásd balti államok. Ergo az, hogy a gazdaságnak szüksége van a nagy népességre eleve nettó hazugság - és a technológia fejlõdésével egyre inkább az, mert hogy egyre kevésbé van szükség a termékek elõállításához élõmunkára. És különösen nincs szüksége a gazdaságnak nyelvet nem beszélõ fél vagy teljesen analfabéta, az európai értékrendtõl alapjaiban eltérõ kultúrájú, vallású tömegekre. A másik oldalon, ez technikailag remekül megvalósítható: ha anno a vasfüggönyt meg lehetett csinálni, akkor nehogy már a migriket ne lehessen fizikailag távoltartani. Csak és kizárólag politikai akarat kérdése a dolog. Ez pedig csak és kizárólag az európai médián és oktatáson múlik - és ezért fog Európa záros határidõn belül elpusztulni.

midnight coder 2021.10.31. 09:24:17

@Tamáspatrik: "Azért ez elég álságos, hogy ő télen ott heverészik a wellness szállóban a melegben félmeztelenül és szidja azokat, akiknek a házát történetesen szétlőtték (vagy az életüket lőtte szét a háború) és valamilyen országot keresnek, ahol meg tudnak élni normálisan, és közben az abszolút létminimum az, ami nekik jut."

Ja, Ali és Hasszán szétlövik egymás házát, aztán felkerekednek hogy elmenjek Brüsszelbe lakni, de lehetõleg egymás mellett adjanak nekik házat mert egymás nélkül nagyon unatkoznának.

midnight coder 2021.10.31. 09:26:26

@Motorogre: "Miért nem tanulunk ettől a kétgyermekes anyától ? Menjünk tömegesen mondjuk Szaud-Arábiába és pár év múlva dúskálhatunk a mesés olajvagyon busás hozadékából !"

Picit tovább megyek: az iszlamista migrik vajon miért nem a saját testvéreiknél kopogtatnak, miért a lúzer európaiaknál?

chrisred 2021.10.31. 09:26:56

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A szerbek nem a muszlimokat utálják, hanem a körülöttük lévő balkáni népeket. A csecsenekkel jól megvannak, náluk nem érdekes a vallás.

chrisred 2021.10.31. 09:28:16

@midnight coder: Mármint Erdoganra gondolsz, aki kampányszerűen engedi Európára őket?

chrisred 2021.10.31. 09:31:56

@midnight coder: Az Euróába érkező terroristáknak a letelepedési kötvényes háttéremberek megszervezik a utazását és a szállását, mondjuk egy zuglói hotelben.

chrisred 2021.10.31. 09:33:19

@midnight coder: A demográfiai helyzet nem csak a népességszámot jelenti, hanem elsősorban az aktívak és az eltartottak arányát.

midnight coder 2021.10.31. 09:38:02

@white999: "a az országok közös szövetségben vannak és szorosra fűzik a gazdasági kapcsolataikat akkor nem éri meg a másikat lebombázni és háborúba menni ellene mert az az agresszornak is ugyanannyira fáj."

A koncepció még egyszerûbb volt: szimpla kereskedelmi szövetség. És nem azért hogy ne háborúzzanak, hanem mert anyagilag megéri. És itt nem a nagy büdös EU miatt nem volt háború a gazdag tagországok miatt, hanem azért nem, mert a II világháború után - hála Hitler bácsi innovációinak - errefelé elég nagy lett a jólét. Tömegesen elterjedtek a benzin/elektromos motorok, fellendült a gépgyártás, az elektronika, a világpiac epedve várta az új, modern termékeket. Aminek a gyártásában az amcsikon kívül leginkább csak a kis japánok voltak a konkurencia. Plusz az amcsik is támogatták az EU-t. Az eredmény pedig jólét lett. Nagy-nagy jólét. Jóléti állam. Teli hassal pedig az átlagpolgár nem rohan megszavazni semmilyen harci-marcit aki a csatatérre hajtaná õt. Ez a nagy európai béke záloga. Illetve ez volt, amígy az elmúlt 30 évben a remek európai és amcsi politikusok nem asszisztálták végig a gyártás kiszervezését ázsiába. Sõt, a remek liberósbolsi közgizdák még meg is ideologizálták ezt: az iparból nem lehet jól élni, a fejlett gazdaság a szolgáltatásról szól. Aztán egy mozdulattal elkezdték ezt is kiszervezni Indiába. Ebbõl elõbb-utóbb egy szép nagy pukk lesz, és akkor aztán lehet hogy a nagy európai békének is vége lesz, akár lesz EU akár nem. És ehhez jön még az EU-s politikusoknak az a szent meggyõzõdése, hogy az EU-nak kell megmentenie a világot. Miközben lassan inkább azon kellene elfilózni, hogy ki fogja megmenteni az EU-t? Mert hogy nem az afrikából átevickélõ négerek és arabok az biztos.

midnight coder 2021.10.31. 09:45:58

@chrisred: Igen, bizony arra az Erdoganra.

"Az Euróába érkező terroristáknak a letelepedési kötvényes háttéremberek megszervezik a utazását és a szállását, mondjuk egy zuglói hotelben."

Ha európában csak annyi iszlamista lenne aki kis hazánkból letelepedési kötvénnyel jött, a fejünk se fájna.

"A demográfiai helyzet nem csak a népességszámot jelenti, hanem elsősorban az aktívak és az eltartottak arányát. "

Amin nagyon sokat segít az, ha beimportálsz pár millió további eltartottat akinek a dédunokája is az lesz. Nézd meg mennyi idõ alatt és mennyire volt ez sikeres a hazai rejtett tartalék eseténben, és képzeld ezt el úgy hogy a migrinek ehhez még az európai civilizációval ellentétes értékrendje és vallása is van.

white999 2021.10.31. 09:50:08

@Androsz: A tetves szénbánya valóban munkahely és energia de az autógyártás is. Meg a műanyag szívószál de tulajdonképpen minden. Az kurvára senki nem mondja ki, hogy kevesebbet kellene fogyasztani, mert egy új elektromos autó sem old meg semmit , mert sokkal károsabb a környezetre mint az aki egy 20 éves régi dízelt használni. Alapvetően fele ember kellene a földre és nem kellene teleszülni sem keleten sem Magyarországon. Csak hát mind a szülésre, mind a termékek gyártására szükség van arra, hogy a világ működjön egészen addig amíg össze nem omlik az egész amihez egyébkén nagyon nem sok kell időben, ha történelmi léptéket nézzük. Ha a tetves szénbányában nem tudnak megegyezni, ami egyébként csak a problémahalmaz felszínének a kapargatása, akkor hogyan reménykednék abban, hogy mindenki a földön kontrolláltan megpróbálna kevesebbet fogyasztani de még olyan mértékben amitől nem azonnal zuhan össze a világgazdaság. És ebben a kérdésben szuverenitás emlegetése egyszersmind megmutatja, hogy miért is nem működőképes a dolog. Mindig lesznek akik kiakarnak lógni a sorból és ezzel a szabálykövetőkkel szemben előnyt nyerni. Na erre remek példa az Orbán kormány és a lengyel. Amúgy a környezetvédelemhez való hozzáállása éppen az elkövetkezendő népvándorlás katalizátora, Most a háborúk miatt menekülnek, pár év múlva meg a meleg a víz és a termőföldek hiányában fellépő éhezés miatt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.10.31. 09:51:11

@midnight coder: "mert a II világháború után - hála Hitler bácsi innovációinak - errefelé elég nagy lett a jólét" - na bazzz, ez nem semmi. Milyen anyagot szívsz? Király egy cucc. Honnan lehet ilyet szerezni? Egyébként az a jólét, az USA technológiának és a Marshall tervnek volt köszönhető, meg a kurva olcsó olajnak. Nagyon el vagy szállva mostanában, kezded elveszteni a kapcsolatod a realitásokkal. Ennyire megártott a homeoffice?

chrisred 2021.10.31. 09:52:42

@midnight coder: "Ha európában csak annyi iszlamista lenne aki kis hazánkból letelepedési kötvénnyel jött, a fejünk se fájna."

Nyilván nem jól értelmezted, a letelepedési kötvényesek a szervezet irányítói. Azokból nemn kell sok, de nélkülük a terrorosita sejtek életképtelenek lennének.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.10.31. 09:54:07

@white999: A húszéves dízellel az a baj hogy ott szennyez, ahol élsz, és közvetlenül beszívod. A szénerőmű meg valahol egy szeles pusztában. Az igaz a szénerőmű végső CO2 kibocsátása ha a kocsit töltjük vele, természetesen rosszabb mint az öreg dízelé.

chrisred 2021.10.31. 10:00:33

@midnight coder: "Amin nagyon sokat segít az, ha beimportálsz pár millió további eltartottat akinek a dédunokája is az lesz. Nézd meg mennyi idõ alatt és mennyire volt ez sikeres a hazai rejtett tartalék eseténben, és képzeld ezt el úgy hogy a migrinek ehhez még az európai civilizációval ellentétes értékrendje és vallása is van."

Egy félmilliárdos kontinens esetén nem oszt, nem szoroz. A magyarországi cigányok életmódja teljesen más volt, mint a szíriai nagyvárosokban élőké. A tönkrebombázott Aleppó egy több ezer éves történelmű város, a Közel-Kelet egyik legfontosabb ipari és kulturális központja volt.

DFK 2021.10.31. 10:00:48

Úgy látszik, miután az orvosok és mérnökök meséje nem jött be, most az anya gyermekével mese jön.

white999 2021.10.31. 10:06:28

@CSOKKI MÁLNA: Szerinted az emberiség hány %-a transzszexuális? Marginális a mennyiség és a kérdés is amit felvet. A megoldás hogy tudomásul vesszük, hogy van ilyen és mind a liberális mind a keresztény értékrend szerint egyenlő jogot biztosítunk neki. Se többet se kevesebbet. Ez olyan kurvára egyszerű megoldás, hogy el se hiszed. El nem tudom mondani mennyire nem érdekel ha két nő vagy két férfi megfogja egymás kezét az utcán. Ha csókolóznak az még hetero pároknál is furcsa pedig nem vagyok maradni de nekem ez egy intim dolog ami nem az utcára tartozik. A megerőszakolás pedig büntetendő bárki csinálja és van egy nagyon rossz hírem, több ezres számban fordul elő, hogy hetero erőszakol mint az, hogy transzszexuális vagy homoszexuális. Akkor mi a megoldás? Lépjünk fel az elburjánzó heteroszexualitás ellen? Ugye milyen furcsa dolog a logika?

white999 2021.10.31. 10:11:14

@Ekrü: A lengyeleknek nagyobb szükségük van az eu-ra, mint az eunak a lengyelekre. Az erősebb kutya baxik elve. Ha az eu túllép ezen a döntéshozatali inkompetenciáján akkor elég nagy bajban lesznek a lengyel és mi is. A két kretén azt érte l, hogy 10 év után kezdik megunni a szórakozást. Ha finomabban játszanák, akkor évtizedekig el lehetne ezzel szórakozni. Tudni kellett volna, hogy hol az elég.

white999 2021.10.31. 10:20:40

@midnight coder: Ez mennyiben cáfolja az az állításomat, hogy ha valaki a szomszéd országban csinálta gépkocsidba a lámpát akkor nem lövöd szét, mert akkor nem lesz sem lámpád (így kocsid sem) sem piacod aki megvenné a kocsidat? A példa nyilván egyszerűsített. de jól mutatja, hogy a szoros gazdasági kapcsolatoknak mi a végső hozadéka. Kb egy ország is a polgárháborúkat leszámítva nem harcol saját magával. Az egész eu integrációnak is ez a lényege, ami természetszerűleg az egyéni érdekek becsatornázásával jár a közösbe és igen itt is vannak egyenlőbbek, mert a németek mind gazdasági mint emberanyag potenciál miatt jobban pofáznak és pofázhatnak, hogy mi legyen.

Ekrü 2021.10.31. 10:30:16

@chrisred:
"Mármint Erdoganra gondolsz, aki kampányszerűen engedi Európára őket? "- Ebből is látszik,hogy több esze van (sajnos),mint az összes nyugati politikusnak együttvéve. Az idő neki és a törököknek dolgozik,és láthatóan a másod/harmad generációs törökök is inkább lojálisak Törökországgal mint azzal az országgal ahová születtek és ahol élnek. (lásd Özil)
Te úgy gondolod ez tényleg egy üdvözülendő dolog?

white999 2021.10.31. 10:33:35

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Viszont a 20 éves dízelt egyszer már legyártották. Nem kell hozzá acél, műanyag, szövet, bőr, víz kémia, vegyi anyagok ragasztók és az ezek előállításhoz szükséges energia. Egészen biztos lehetsz benne, hogy amennyivel többet szennyez a kipufogóból annak a több ezerszeresét lehet megspórolni az új gk. előállítás során keletkező környezet rombolás elmaradásával.
Csak hát ugye fogyasztói társadalom. Erre az anomáliára próbáltam rávilágítani de soha senki nem mondta még ki politikusként, hogy a legegyszerűbb az lenne ha minden terméket a széthullásig kellene használni. Törekvések vannak de nem biztos, hogy 20 évig kellene tartani olyan halál egyszerű dolgoknak mint például egy a telefontöltők szabványosítása és hogy ne adjanak minden készülékhez újat, mert az előző is bőven kiszolgál több készüléket. Abba meg már ne is menjünk bele, hogy miért létszükséglet évente, két évente valakinek lecserélni a telefonját. Pláne egy olyan szenzációs innovációra, hogy a kijelzőjét össze lehet hajtani.

Ekrü 2021.10.31. 10:38:33

@white999:
" A lengyeleknek nagyobb szükségük van az eu-ra, mint az eunak a lengyelekre."-Ez majd kiderül,mert ugye egyelőre nem ez látszik.
"Az erősebb kutya baxik elve.Ha az eu túllép ezen a döntéshozatali inkompetenciáján akkor elég nagy bajban lesznek a lengyel és mi is. "- Igen ,mintha láttunk már volna ilyet. Mikor is? Szovjetúnió?
Mégis szerinted ,ha az EU az "erősebb kutya baxik" elvet használja akkor mi különbözteti meg a többi elnyomó rezsimtől? Mondjuk a szovjet uralomtól? Mi jön majd? Ha végképp nem bír a lengyelekkel vagy velünk akkor lerohan bennünket?
Mint írtam (és amit te szándékosan figyelmen kívül hagysz),amikor beléptünk akkor aláírtunk egy szerződést.Ez a szerződés nem csak ránk,hanem az EU-ra is vonatkozik. Nem csak nekünk ,hanem az EU-nak is be kell tartania. Mert ha nem és mondvacsinált indokokkal megpróbálja csorbítani a jogainkat ,akkor ő már NEM szövetséges lesz,hanem agresszor mint anno a szovjetek.

cavalry 2021.10.31. 10:44:54

@a nagy hohohorgász: "na most akkor szanalombol vagy szamitasbol fogadjuk be? Döntsd már el
Az meg külön vicces amikor azt hiszed hogy ezek dolgozni fognak csak mert te szeretnéd:))) " 1. A szánalom erkölcsi kérdés, a számítás meg gazdasági. A két dolog elfér egymás mellett. A gazdasági érdek az erősebb. Tetszettek volna gyereket csinálni. ****A lányom is gazdasági migránsnak mondható, de kint végzett közgazdász-pénzügy-számvitel szakon a briteknél- kitűnőre.. Kapott állást mert 5000 jelentkezőből kiválasztva benne volt 26 főben aki állást kapott a világ egyik legnagyobb bankjában. London legújabb 75 emeletes felhőkarcolójában lakik jó magasan, 3 szobás lakásban és annyit keres mint 8 hazai hasonló végzettségű. Tehát szükség van rá. Beiskolázták 3 éves nemzetközi pénzügyi elemző oskolába, közben +nyelvet tanul és végzi egy amerikai egyetem adatbázis kezelő nyelv tanfolyamát is mert kell neki a munkájához. Tanul és dolgozik, a divíziók versengenek érte (mondjuk bombázó csinos, modell is volt korábban). Anyanyelvi szinten beszél angolul és még két nyelven közepes szinten a magyaron kívül. Angol munkatárs ismerősei meg nem nagyon csipkedik magukat, el vannak mint a befőtt, nekik az is jó ami van. Tehát motivált. Egy csomó nagy cég csábítgatja de egyenlőre hiába. A lényeg: a munkatársainak csak 30%-a angol, van ott mindenféle, és nem zavar senkit. Azt mondta az süket duma hogy a bevándorlók nem dolgoznak, az hogy kitették a nagy részét vagy önként elment, óriási, megoldhatatlan gondot okoz a briteknek. a politika találta ki azt hogy a bevándorló csak segélyből akar élni és nem akar dolgozni, ez mese. A segélyből csak vegetálni lehet és akkor nem veszed meg a szuper autót soha.

cavalry 2021.10.31. 10:54:38

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Katonai témákat hagyjuk, két diplomám van erőszakból és van két másik is, közgáz és informatika. Az északra történő áramlás igazi komoly hullámait nem lehet katonai eszközökkel megállítani és nem is próbálná meg délen senki. Kompromisszumokat fognak kötni, és ez az eredmény lesz ami most- nagy méretekben. Elvileg egy fő sem tudott volna eljutni idáig mégis eljut mert átengedik. Két választás van, vagy ott állítják meg délen és akkor ott lesz harc vagy feljön idáig és akkor itt lesz unga bunga. A görögög átengedik, egyszerűbb és nem fáj. Kadhafi nem engedte át őket a sivatagon, mészárolták őket halomra amíg nem hoztak magukkal puskát.Egy idő után elfogytak a határőrök és megdöntötték Kadhafit nagy okosan. Kadhafi a saját népét sem tudta megállítani pedig nála volt a hadsereg. nem ért semmit a harckocsi a városokban. Emlékezz a kínai nagy menetelésre ez hasonló móka, vagy a Vietkong harcaira. Az USA sem tudott velük csinálni semmit. Folyamatos lesz a nyomás és állandóan harcolni kell ami kimeríti a védekezőket. Én nem hinném hogy itt lesz rá jelentkező hogy nőket és gyerekeket lőjön halomra nap mint nap.

Billy Hill 2021.10.31. 12:01:12

"Ezt még a reformáció sem merte elvitatni, ha már az eucharisztiát kitette is a templomaiból."

Olyannyira kitette, hogy a sátoros ünnepeken 100%-kal több eucharisztia van a reformátusoknál, mint a katolikusoknál, mivel nem a lelkész issza meg az összes bort...

Billy Hill 2021.10.31. 12:05:03

@white999: "Akkor neked is történelem óra. Az eu nem azért jött létre hogy pénzeket osztogasson és belepofázzon mások dolgába. Sokkal egyszerűbb volt a koncepció. Ha az országok közös szövetségben vannak és szorosra fűzik a gazdasági kapcsolataikat akkor nem éri meg a másikat lebombázni és háborúba menni ellene mert az az agresszornak is ugyanannyira fáj."

Akkor neked is történelem óra. :-) Arra nem az EU jött létre, hanem az ESZAK meg az Euratom meg az EGK.

Billy Hill 2021.10.31. 12:06:22

Lengyel (német, magyar stb.) jog vs. EU jog témában pedig az igazi, klasszikus a kérdés a "bírói jogalkotás".

white999 2021.10.31. 12:29:55

@Billy Hill: Ami az eu előszobája volt. Ahogy a gyerek először Pistike utána meg István

midnight coder 2021.10.31. 12:38:00

@chrisred: A magyarországi cigányok élete akkor tért el nagyban a nagyvárosokban élõkétõl, amikor a magyar átlagpolgár is falun élt. A 70-es évektõl a cigányok is nagy mértékben városiasodtak. Az megint egy más kérdés, hogy aztán a gengszterváltás után egy csomó visszatért vidékre azzal a jelszóval, hogy a segílykét tökmindegy hogy hol vesszük fel, viszont a pesti lakás és a vidéki ház ára jó pénz volt.

midnight coder 2021.10.31. 12:42:12

@white999: A baj az, hogy az EU nyugati oldalán kissé túlburjánzott a balodal, egyrészt pont a nagy jólét miatt, másrészt mert az ottaniak tapasztalata kb. arról szól a multikulti kapcsán, hogy a néger szolga behozza az ötórai teát. Ebbõl még nagy kopp lesz, és az EU pont az egyetlen elõnyét próbálja most felszámolni: a sokféleséget. Ami persze a másik oldalon legalább akkora hátrány, viszont a sokféleség árnyoldalait esélye sincs legyõzni, az elõnyeit viszont a baloldal diktatórikus nyomásának a hatására igen.

white999 2021.10.31. 13:11:46

@midnight coder: Az eu val van probléma nem kicsi. A problémák jó része egyszerű józan paraszti ésszel orvosolható lenne. A többire pedig nincs jó csak rossz vagy nagyon rossz megoldás de nyugaton miért lenne másképp mint itt. Mindenhol a választók akaratának akarnak megfelelni, így vagy eleve kretének kerülnek hatalomra, vagy azzá válnak ha nem akarnak kikerülni a pikszisből. Itt csak annyival nagyobb a baj amennyivel több kretén ember van.
Talán nincs szebb példája ennek a a sokszor megénekelt oltás kérdésnek. Két hónap alatt kötelezően mindenkit beoltani akit lehet és a a probléma jó része el van felejtve. De szabadságjogok, meg ugye az oltásellenes kretén is szavazó, tehát ilyet nem lehet csinálni addig kell várni amíg tele kórházak meg halottasházak és a nép nyomására a bölcs vezető majd akkor csinál valamit ami a közvélemény kutatások alapján a nagy többség számára még elfogadható és minden így működik. Nem a szakember dönt, hanem a politikus és olyat, ami választóknak még elfogadható vagy népszerű függetlenül attól, hogy az kreténség vagy semmi értelme.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.31. 13:14:12

@white999:

Ugyanúgy megpróbáljátok elbagatellizálni, mint az illegális bevándorlást 2015-ban, amikor arról szövegeltetek, hogy álprobléma.
Nem szabad megengedni, hogy itthon olyan helyzet alakuljon ki LMBTQ ügyben, mint például Kanadában. Nem szabad megengedni, hogy óvodákban, iskolákban propagálhassák aberrációikat

Rodney_2 2021.10.31. 13:22:43

@cavalry: A migránsokat nagyon szépem meg lehetne állítani a tengernél, ne mondd hogy előbb utóbb atommeghajtású tnegeralattjárókkal támadnának :) Amikor Salvini volt hatalmon, érdekes módon több volt a visszatoloncolás mint az új érkező. Előtte-utána megy a niggerfaszszopás és import, a Soros hajók már a líbiai parti vizeken szedik össze a "menekülteket" és hurcolják Európába. Ezeket kellene a tengeren elsüllyeszteni aztán problem solved. Ehhez nem technika kell hanem csak akarat.
(Nekem is van 17 diplomám mindenféléből és 6 európai országban éltem, láttam már közelről muszlimniggert sajnos)

Rodney_2 2021.10.31. 13:24:41

@white999: Most pont elmagyaráztad, hogy a liberális demokrácia nem működőképes fenntartható módon: minden krízis kicsinálja. Mi akkor a megoldás??

white999 2021.10.31. 13:28:16

@CSOKKI MÁLNA: Álprobléma. Tanulj kedvenc vezéredtől. Orbán kedvenc mondása, hogy elég akkor gondolkozni, hogy kelünk át a folyón ha partjára érünk. Őt sem azért izgatja, mert a parton van, hanem tökéletes téma, ami alkalmas a kretén fidesz szavazók egyben tartására.

white999 2021.10.31. 13:31:50

@Rodney_2: Nincs megoldás. Jelenleg egyetlen rendszer sem alkalmas az emberiség túlélésére. Max fokozatok vannak. Az eu egy vidám barakk az átlag embernek. Kínában vagy más illiberális demokráciákban még csak nem is vidám és ugyanaz lesz a vége mindenhol csak még szenved előtte egy kicsit a nép.

CSOKKI MÁLNA 2021.10.31. 13:47:37

@white999: Szerintem az a kretén, aki nem látja, hogy hova vezet a gerjesztett illegális bevándorlás, illetve az LMBTQ nyomulás. Az európai kultúra pusztulásához.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.10.31. 14:05:01

@CSOKKI MÁLNA: Ki gerjeszti a bevándorlást? Már mindenki belátta hogy meg kell akadályozni. Az LMBTQ meg csak azokat zavarja, akik bizonytalanok a szexuális irányultságukat. Különben is nyomják csak, több nő marad nekem. Neked meg jó lesz egy gumifiú.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.10.31. 14:07:23

@Rodney_2: A krízisek juttatják hatalomra a zsarnokokat. Hitler, Lenin, Mao, stb.. o1g..

white999 2021.10.31. 14:20:59

@CSOKKI MÁLNA: A gerjesztett bevándorlás az az ukrán vendégmunkás áradat, amit a fidesz hoz be az országba és elveszi előled a képzetlen munkát. Talán náluk kellene reklamálni és nem itt hőbörögni.

cavalry 2021.10.31. 14:58:39

@Rodney_2: "Ezeket kellene a tengeren elsüllyeszteni" Voltak már ilyen megoldási kísérletek, alapvetően akasztás lett a vége. De ismétlem kis létszám megállítására alkalmas megoldások nagy létszám esetén nmem szoktak működni. Hány millió embert szeretnél a vízbe fullasztani? Hol a határ amire azt mondod ez már sok, bocs, de nem csinálom. ha megnézed a II. VH történéseit, a Wermnacht megtagadta, még az SS is besokallt, ezért volt szükség ukrán vendégmunkásokra a feladathoz. Pedig az létszám tekintetében kevés volt arányaiban az 5-600 millió turista érkezéséhez. befejezett tényként kell elkönyvelni, hogy itt a vég, a kérdés az időpont, Afrika lakhatatlan lesz nagyrészt. Mivel senki sem tud előre becsléseket készíteni, pld az idei év rendkívüli aszályos volt, víz nem is esett egész nyáron, a talajvíz most is méterekkel lejjebb va mint szokásos, (van ahol 50 méterre kerül minuszban, Bugac és társai). Nálunk is baj lesz, nem csak a sivatagos helyeken. Lehet hogy gyenge a fantáziám és neked sokkal jobb, de nem látom az erőszakos megoldás kivitelezhetőségét katonai szakmailag. Ezek a pimfli problémák amin rugózunk hogy Márkizajos lesz az elnök vagy ki a franc, semmiségek.

Alick 2021.10.31. 15:13:23

@cavalry: Már évtizedekkel ezelőtt preparált élelmiszer segélyekkel kellett volna végrehajtani egy részleges sterilizálást azoknak a régiókban, ahol a föld nem képes eltartani a szaporulatot.

Alick 2021.10.31. 15:33:26

Európai Kereszteslovagok Pártja: "Állítsuk meg a szaracén áradatot!" :)

www.youtube.com/watch?v=wXj--f1bzpU

a nagy hohohorgász 2021.10.31. 16:34:56

@Alick: nyugati felvilagosultak megoldása: állítsuk meg a keresztényeket minden eszközzel.... ilyen okosat én is tudok mondani

a nagy hohohorgász 2021.10.31. 16:41:31

@cavalry: figyelj csak, látom értelmesen próbálsz érvelni, és azt kell mondanom hogy értem is amit mondani akarsz. Sőt odáig egyet is értek hogy ezt már nem lehet felmegoldasokkal elintezni. DE veled ellentétben én annyit viszont tudok tapasztalatok alapján hogy nem befogadni kell először őket és utána megtalni a megoldást mert az nem működik. Pont a 20. Század bizonyitotta be vegleg hogy különböző kultúrák nem tudnak egy fedél alatt meglenni .

Che21 2021.10.31. 17:24:51

Nem tudom mit tanult a cikkíró, szociológiát, vagy jogot, de egy kis matek nem ártott volna.

a nagy hohohorgász 2021.10.31. 18:12:43

@Che21: a matekot utálják mert ott nem lehet kummantani....

a nagy hohohorgász 2021.10.31. 18:16:00

@white999: te buzi az ukrán haza is megy.... hazudozhatsz tovább de attól még nem lesz igaz sokat mondod.... mi nem vagyunk olyan birkák mint te:)

a nagy hohohorgász 2021.10.31. 18:24:09

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: egyet szopsz be de nagyon hogy ha te lennél az utolsó heteroszexuális pasi akkor sem kellenel senkinek.... és akkor még nekünk van szexuális frusztrációnk amikor leirtad hogy így jutsz csak nőhöz bmeg... saját magadat szopatod már megint adósság huszár:)))))

cavalry 2021.10.31. 19:13:55

@Alick: Amit mondasz emberiség elleni bűncselekmény és ki szokott derülni általában mert valaki fel
dobja a dolgot. Nem járható. Próbálkoztak pld Dél Amerika egyik országában sterilizálással a szülő otthonban. Megölték az orvosokat.

cavalry 2021.10.31. 19:19:05

@a nagy hohohorgász: A mi országunk már a török hódoltság óta egy turmix, mindenhonnan betelepítettek komplett falvakat is hogy legyen munkaerő. Van itt kultura annyi hogy megszámolni is nehéz. Nem sorolnám fel. A legutóbb görögök jöttek amikor polgárháború volt náluk. Ha genetikailag nézik az embereket, komoly vizsgálattal, akkor a magyar teljesen kimutathatatlan, csak részekben is 1 % körül van. A Magyarságkutató Intézet vizsgálatait nézd meg.

Rodney_2 2021.10.31. 19:28:59

@cavalry: Az ukrán "önkéntesek" a mindenhol népszerű zsidók legyilkolásában jeleskedtek. Az egy hobbi szerű tevékenység ahhoz képest, ha ahogy vizionálod 500-600 millió feka próbál átjutni Európába. Szerintem elég hamar rájön még a legdegeneráltabb ballibsi is, hogy annak nem lesz jó vége (nekem vanak nyugaton élő 2015-ben még boldogan migráncsoló zsidó ismerőseim, akik ma már szó szerint rettegnek a környezetükben elszaporodó muszlimoktól). Az tényleg élethalálharc lenne az élettérért. Egészen más kategória. Arról nem beszélve, hogy hadihajóról nagy távolságban közeledő "migránshajó" kilövése kb a computer game szintjén borzolná az elkövetők idegeit. Én voltam katona (erről nemrég értekeztünk néhányan valamelyik blogon) és ott azt tanultam meg a gyakorlatban is, hogy a gyilkolásra felkészítésben nagyon profin tud működni az "ellenség" dehumanizálása. Onnantól elég könnyen megy. A másik dolog az, amikor olyan a helyzet, hogy ha te nem ölöd meg őt, akkor ő öl meg téged. Ez is facilitálja az emberben a cselekvést, főleg ha van benne valami szikrája az életösztönnek. És akkor jön még az, ha az embernek van családja, gyereke (ballibsinek macskája) akit szintén meg kell védeni a vadaktól :)))

a nagy hohohorgász 2021.10.31. 19:33:57

@cavalry: megint terelsz bmeg . Én értem hogy te idegenszivu liberalista vagy ,és ehhez szíved joga. Csak az csípi a szememet hogy te egy fideszest is felakasztanal és a magyar cigányokat meg a hajléktalanokat lenezed miközben szaros orral hapogsz az empatiarol!!!!! Milyen hadi kiképzést kaptál te? Arulot???? Na húzz a gecibe

cavalry 2021.10.31. 20:20:40

@Rodney_2: Pontosan jól látod a háborúzás receptjét. Hippikkel nem lehet háborúzni. Csak itt az a gond, hogy nagy államok mint pld Franciaország is csak csekély létszámú légióst tud kiképezni közvetlen küzdelemre, szárazföldi csapatok bevethető állományának, ejtőernyősöknek stb. A párizsi pizzasütő nem igazán alkalmas a vérengzésre. Egy kiképzés nem rövid idő, csináltam képeztem ki embereket és baromi nehéz belőlük fizikailag egyáltalán működőképes katonát csinálni. Az egyenruhába öltöztetett ember az még nem katona., nem rendőr stb. Tehát ha tömeges a beáramlás akkor ugyan hány "katonánk " van ez itt a kérdés. Pár száz maximum. A nehézfegyverek kezelői, tüzérek stb, kiszolgálók nem számítanak ide, mert nem harckocsik ellen kell harcolni. A másik gond hogy kevés az idő ameddig bírják az emberek a megpróbáltatást. A hagyományos háborúban is pihentetni kell őket különben egyszerűen használhatatlan lesz. Ez a romantikus elképzelés hogy majd megvédjük a határt az szuper, de meddig, Hány napig? Hány ember stb. egy hét téli hadgyakorlat után is kegyetlen a helyzet, de itt hónapokra kell számítani, a harcérték zuhanna meredeken. A kelet Ukrajnai harcok is ilyenek. De a fő gond a létszám kérdés. Az Afganisztáni harcok is komoly tapasztalatot adhatnak, pedig ott nem százezrek támadtak, hanem a teljes létszáma a táliboknak csekély volt. Szóval az csak elméletben egyszerűhogy amjd a helyzet miatt alkalmas lesz az akit kiraknak a mezőre harcolni. Ez a nemzedék már nem olyan, inkább elhúz onnan. Csak egy példa a nemzedékekre, a Jász kun huszárezredekbe csak olyan sorozott embert irányítottak akin látszott hogy verekedős, harcos, össze visza van vadosva bicskával (akkor az volt a hétvégi szórakozás) és terhelhető, vágott le már disznót látott vért stb. A mai városi facebook bajnok még vért sem látott soha, max ha eleredt az orra vére akkor is elájult. Ezekből Rambót csinálni az nagy kaland lenne. Kiás egy álló lövészgödröt és nem marad a kezecskéjén bőr, mehet haza betegnek. :)

cavalry 2021.10.31. 20:22:16

@a nagy hohohorgász: Ma már ne igyál többet. :) Ez a szósz kicsit zagyvaságra sikerült.

a nagy hohohorgász 2021.10.31. 20:29:51

@cavalry: te mocsing, a családodnak igazi fattya vagy. Büszkék lehetnek rád:)))(

white999 2021.10.31. 22:28:59

@a nagy hohohorgász: Buzi az még lehet értelmes de a kretén az nem. A másik migráns meg meg sem áll itt egy percre se te nagyon hülye. Ki a tököm akar itt maradni olyan fizetésért ami legszarabb az unióban. Plusz a lakosok nem beszélnek angolul e van egy megtanulhatatlan nyelvük.

DFK 2021.11.01. 04:40:50

@white999: hát nem is dolgozni jönnek a migrik. A segélyért, amit ha Úniós szinten szabályoznának, elég szép lenne.

DFK 2021.11.01. 04:46:45

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: nem tudom figyelted-e az egyik úniós biztos nyilatkozatát, miszerint kell a migráns, hiszen nélkülük nem tudtuk volna leküzdeni a járványt...

white999 2021.11.01. 10:33:06

@DFK: Ahgliába menet egy rakat gazdasági migráns. Pl. magyarok akik itt éhen haltak volna a csodálatos gazdasági intézkedések mellett 2010 után. Azok egy elhanyagolható része a segélyért ment de ha nem akarsz dolgozni és a nyelvet se beszéled ott is elég szar dolgod van. Aki dolgozott az megmaradt, amíg hagyták. Most meg a rexit miatt nincs aki a kuli melót megcsinálja. Oszt xarabbul élnek mint a migráncsokkal. Viszont győzött a hazafiasság. Máshol sincs másképp. Plusz rengeteg selejt is érkezik kétségtelen de elég felületes az összes migránst összemosni egy halmazba. Van aki jó van aki rossz az országnak és plusz vannak akik tényleg az életüket mentve érkeznek.

Rodney_2 2021.11.01. 12:06:56

@cavalry: Jelenleg az van, hogy ha megjelenik egy napsütötte arcú genetikai hulladék a zöld határon, akkor NY-Európa lakosságának jelentős része elalél a gyönyörűségtől, letérdel előtte és leszopja, ad neki pénzt, lakást, kaját, erőszakolhatja a nőket stb. Innen kellene elmozdulni abba az irányba amit fentebb írtam. Kurva nagy különbség van, hogy otthon azt hallják hogyha eljutnak Európába akkor az a Kánaán, vagy ha azt hallják, hogy jó eséllyel lelövik őket a határon és ha be is jutnak, akkor sincsen segély hanem "hard labour" :))) Ki kellene próbálni :)

Rodney_2 2021.11.01. 12:19:38

@white999: Azt kellene megszüntetni, hogy érdemes legyen élősködni menni. Azzal nincsen sok gond, hogy egy legális bevándorló keményen dolgozik, hogy ne haljon éhen. A többieket kellene kitoloncolni (vagy persze be se engedni ilyen bullshittekkel hogy "menekült". Ne a UK-be meneküljön a világ másik feléről. A UK-ben az a menekült, akikekt mondjuk Franciaországban, Belgiumban és Norvégiában üldöznek, vagyis a vallásos zsidók akikeket üldöz a betelepült muszlim csőcselék és ezért egyre töben alijáznak)
A hate preacher imámokat meg be kellene baszni 20 év kényszermunkára, ha nem lehet kitoloncolni. Ez az egész "emberi jogi" idétlenkedés csak arra jó, hogy leépítette és széjjel verte az európai társadalmakat.
Amit a sok idióta elfelejt: A UK vagy Franciaország nem akkor lett gazdag amikor ballibsi meg zöld idióták a szinesbőrűek farkát szopták, hanem amikor ezeket halomra lőtték illetve kereskedtek velük. Amióta megváltoztak a dolgok, azóta folyamatos Európa hanyatlása és visszaszorulása, minden fontos mutatóban csak veszít a világban betöltött súlyában. Hogy ezt miért nem veri ki a szemét az embereknek, fogalmam sincs (erre mondják hogy a jóléttől általános elhülyülés következett be). És ahogy
@cavalry: is írta, már arra se lehet találni épkézláb embereket, hogy megvédjék a hazájukat. Kurva nagy progresszió (az elkorcsosulásra legjobb példa, hogy a nyugati férfiak egyre növekvő százalékánál annyira alacsony a spermaszám, hogy már nem alkalmas természetes megtermékenyítésre: természetes kihalás, evolúciós zsákutca)

pragmatika 2021.11.01. 15:05:32

"Ez pedig nem kevesebb, mint az európai (filozófiailag: kontinentális) kultúra, amely eddig megőrizte és fenntartotta, ha nem is általánosan és mindenki által elfogadott módon mindazt, amit az "európainak lenni" jelentett és manapság jelent."

Ha az egészből mást és másképp nem értenek, akkor nekik is az afgán/etióp/szudáni nővel jövök majd, és azzal, hogy az ő automatikus, kérdezés nélküli visszatoloncolását akkor sem fogadom el, ha jogilag nem támadható. Mert egyszerűen nem akarom, hogy úgy tegyünk másokkal, ahogy igazából nem szeretnénk, hogy velünk tegyenek mások.

Szóval őrizzük az európai kultúrát, de jöjjenek csak a szudániak, etiópok, afgánok.
Értem. Azaz mégsem értem.

Na, figyu. Annak idején, miért küzdöttek a spanyolok, hogy Andalúziából a mórokat kihajtsák ?
Miért küzdött európa, hogy a törököket középeurópából kihajtsák ?
Pontosan azért, amit te most "Európai kultúraként" nevezel, ugyanis ezzel őriztük kereszténységünket, amire te itt szintén hivatkozol.
Mi lesz itt akár csak 50 év múlva is, ha a te vágyálmod szerint, minden migri feltétel nélkül bejön ? Minden lesz, csak európai kultúra nem.

pragmatika 2021.11.01. 15:22:10

@cavalry:

"De ismétlem kis létszám megállítására alkalmas megoldások nagy létszám esetén nem szoktak működni."

Nem is kell hogy működjön. Két hajó elsüllyesztése után, több vállalkozó nem lenne.

cavalry 2021.11.01. 22:40:54

@pragmatika: Az it a gond nálatok, hogy gondolkodás módszertani képzettség nélkül vélekedtek valamiről, ami messze áll a valóságtól, és a bekövetkező események még távolabb fognak esni. Vannak fogalmak ami megfoghatatlan pld a "kereszténység, európai kultúra, haza védelme, nemzet, stb. Ezek csak akkor érvényesek ha a haderő így lett nevelve és képes háttérként szolgálni a műveletekhez. A másik megoldás az erőszak, amikor az erőinket kényszerítjük a hadi cselekményekre, sorozás, kiképzés harcba vetés stb. ma az emberek a telefont nyomkodják, bulizgatnak és szép autót akarnak nem harcolni a fene tudja miért, amiről azt sem tudják mi a franc. Az ország nagy része nem is keresztény és nem gyakorolja a vallását, akik beszélnek róla azok sem. Az európai kultúra megfoghatatlan. A sokk akkor következik be amikor látod a másik katona bajtársad beleit a fára szétteríteni akkor érzed hogy itt lőnek. A profi katona az teljesen más kategória, nem érzékelhető hogy ebből mennyi lenne használható és nemcsak foglalkozásként próbál a katonáskodással boldogulni. A jog egy másik kérdés nem lehet itt tengerbe lövöldözni senkit6 csak úgy. Ez mese. A gazdaság meg megint más téma a bevándorlókra szükség van, fel kellene már fogni, és a kapitalistát nem érdeklik a szép jellemzők, mert neki termelni kell. Az Audi gyárban szerelni kell nem imátkozni és verseket szavalni, és ha nincs ember akkor hoznak akárhonnan. Az meg egy mese hogy nem dolgoznak nyugaton, a briteknél is négy órás munkát kapnak, egy munkakört két ember lát el de legalább dolgozik. Mindenki jól járt. A baj nem most lesz hanem pár év múlva amikor lakhatatlan lesz Afrika. Izraelben máris a duplája a felmelegedés mint nálunk. Voltam kint októberben náluk, pont 23, körül, az eszem megállt olyan meleg volt. Ezt itt elképzelni sem tudod. Akkor mondtam hogy ez káosz, innen menekülnék akárhová. Kínát nem érdekli a felmelegedés mert különben tönkre megy, ezért a helyzet fokozódik. Most volt a klíma csúcs nézd meg az anyagokat, néztem élőben. Szart sem fogja érdekelni hogy elmerül pár hajó, majd kitalálnak valamit. Száz milliókról van szó fogjuk már fel. A mohácsi vész az húsvéti körmenet a dologhoz képest.

cavalry 2021.11.01. 22:54:32

@Rodney_2: Szóval a tőke irányít most is, és azt nem érdekli hogy ki szereli a cuccot. Anglia lábon lőtte magát, azt sem tudják hogy másszanak ki belőle. Csak egy példa: a tengeri fúrótornyokra munkást találni nem egyszerű móka. Olyanok a viszonyok hogy egy hétig bírnád. Már odarepülni sem életbiztosítás, és egy börtön ahhoz képest öt csillagos hotel. Hideg van meg szél és 5 perc után lefagy a fejed ha nem vigyázol. Nincs ám nőzés meg örömködés. Nézheted a számítógépet ha éppen nem dolgozol. Kell oda a melós és nem tolonganak a britek sem erre. www.bing.com/videos/search?q=Oil+Rigs+at+Sea&&view=detail&mid=494CD2C6B34AC50489C1494CD2C6B34AC50489C1&&FORM=VRDGAR&ru=%2Fvideos%2Fsearch%3Fq%3DOil%2BRigs%2Bat%2BSea%26FORM%3DVDMHRS

DFK 2021.11.02. 05:10:44

@white999: ide egy sem az életét mentve érkezik a zöldhatáron.
És már megént fogalmi zavarban vagy. Az EUban vagy exEUban (UK) dolgozó (hangsúlyozom:dolgozó) nem menekült. Ki is röhögnék ha menekült státuszt kérne.

Sr2021 2021.11.02. 07:23:28

@Ekrü: Szomorú vagyok, hogy ez ilyen gyorsan előkerült, mármint hibáztatni az áldozatot, és a legkisebb megértést vagy elfogadást sem mutatni.
Már említettem valahol korábban a Cordelia Alapítványt. Ők a 2015-ös menekültválság előtt is már ezekkel a nőkkel és gyerekekkel (és másokkal, természetesen) foglalkoztak. Anyanyelvi tolmácsok, pszichológusok, pszichiáterek. Járták a táborokat, beszélgettek velük, ha kellett, gyógyszert írtak fel stb., amit tudtak. De egy olyan nő, akit otthon, ahonnan menekült, az épp ellenségnek számító valamilyen hatalom emberei többször is megerőszakoltak, kínoztak, elvették mindenét, az nem sokban különbözik egy világháborús haláltábort túlélt, traumatizált embertől. Ugyanúgy "gyógyíthatatlan". Ha jobban tetszik a holokauszt-túlélők leszármazottainak története, javaslom Virág Teréz könyveit. Sajnálom, hogy a vele való személyes találkozás élményét nem tudom átadni. (Tekints úgy ezekre a menekültekre - és ne a gazdasági menekültekre -, mintha zsidó túlélők lennének, és most írd le mindezt újra.)
Ha pedig református vagy, azt kérdezem: mikor tette érvénytelenné a református egyház a szamaritánus történetének jézusi példáját és tanítását? És mióta tartja ugyanezen egyház hamisnak Jézus azon szavait, hogy amit a legkisebbel teszünk, azt vele (érte, miatta) tesszük (és tegyük is meg)?
Értem én, hogy egyikünk álláspontja sem fekete-fehér, de annyit igazán megtehetsz te is, hogy nem erősíted egyik szélsőséget sem, és hagysz helyet az árnyalatoknak. Mert ha az minden érved, hogy a menekült, ide jőve, elveszi az éltelt és a szállást előled, és ezt tartod a legnagyobb (látszólag egyedüli) veszteségednek, akkor azt a benyomást teszed, mintha az ember - szerinted - nem lenne más, mint valamelyes értelmesebb állat, de semmi több, semmi nemesebb, magasabb rendű, és semmiképp nem ura semminek. Mert ezt egy farkasfalka is megteszi a betolakodókkal szemben.
Az én szempontom az, hogy legalább minimális, bárkivel szemben elvárható emberséget mutasson Magyarország: az éhezőknek adjon enni, a legkisebbekkel pedig bánjon úgy, ahogyan szeretné, ha az ő legkisebbjeivel bánna bárki idegen. Úgy tudom, hogy az aranyszabálynak nevezett cselekvési elv sem érvénytelen még keresztény körökben.
De ha úgy gondolod, hogy jobban érted Móra Ferencet, akkor olvasd el a tegnapi esti mesét, ha nem hallgattad volna (Bessenyei Ferenc előadásában), megtalálod a MEK-en, Nekopogi kovács a címe.
Ha válaszolnál, arra kérlek, légy jószándékú és udvarias. E kettő megkülönbözteti az emberfalkát a farkasfalkától.

Sr2021 2021.11.02. 07:44:38

@leponex: A poszt lényege az, hogy a világ valamiképp úgy "alakul" mostanában, és immár évek óta, hogy egy újabb nagy háború lehetősége nem illúzió. És a háborúk a tárgyalások helyett, politikusok férfiasságának méregetése és a saját érdekeik túlértékelése (egyúttal másokéi leértékelése) mentén robbannak ki. Ha ehhez hozzávesszük, hogy mára az egyetlen tekintély az anyagi szerzés maradt (a tanárokat verik a tanulók, az oltásellenes cukrászdai felszolgáló pedig nem bízik az oltást javasló tudósokban és orvosokban), és az erkölcs legutóbb a Newcastle eladását követő szurkolói öröm révén halt újabb mártírhalált, hogy az oroszok és kínaiak hideg érdekemberek, de cseppet sem gáncs nélküli lovagok is egyúttal (e kettő ki is zárja egymást), viszont a globális világ nagyon is függ tőlük, és eközben egy egész ország került olyanok uralma alá, akik szó szerint értve egyszerűen nem elég felkészültek azt még minimális szinten sem működtetni, és emiatt kisgyerekek ezrei éheznek és halnak meg, ártatlanul, nyakunkon a klímaválság, de ha hétköznapi példa kell, akkor az infláció, az általános drágulás, az egekben lévő ingatlanárak, amik egy húszévest ma kilátástalan helyzetbe hoznak, ha nincs segítsége, szóval, mindeközben Lengyelország, tökéletes ütemérzékkel, a világban tapasztalható minden rossz mellé még odateszi azt is, hogy egy tetves szénbányát sem képes bezárni, hiába a bírósági ítélet.
És igen, az volt a lényeg, hogy még időben volnánk kicsit lassítani, és lépésenként megoldani a "háborús helyzeteinket". De nem tesszük. És igen, az én gyerekem is ártatlan, mint az afgán kisgyerek, és egyiknek sem akarok háborús időket. Te talán igen?

Sr2021 2021.11.02. 08:47:22

@eloi: A példám kétségkívül nem az általánost fogalmazta meg, szándékosan. De talán, gondoltam naivan, ártatlanok szenvedésén keresztül jobban észrevehető mások érdekvezérelt viselkedése. Nem migránspárti befogadás-szószóló vagyok, hanem azt szeretném felmutatni, hogy van középút, árnyalatok, és van magasabb érdek, amit figyelembe lehet venni. Mert egy kisgyerek továbbra sem lesz felelős azért, mert el kell jönnie otthonról, és azért sem, mert éhes. Szóval, nézd el ezt a kis demagógiát, és próbáld meg tényleg átgondolni. Ez nem kerül sokba.

white999 2021.11.02. 10:34:04

@DFK: Ezért használtam a gazdasági migráns kifejezést és írtam a le három jól megkülönböztető csoportját a migrációnak. Akinek baja van a migránsokkal azoknak mind a 3 csoporttal bajuk van. Lásd a brexitnél a gazdasági migránsokkal is baj volt akik elvették a szorgos angol kezek elől a pizzafutár és mezőgazdasági munkákat. Azután kiderült, hogy mégsem.

leponex 2021.11.21. 00:30:29

@Sr2021: hogy mi volt a posztod lényege? például ez:
"A magyar vitatéma kapcsán - kell-e érdemben vizsgálni egy olyan menekült/migráns ügyét, aki Magyarországot egy biztonságos országon át érte el - történetesen védhetőnek tartom a magyar jogi álláspontot, de emberileg aligha az. A két megközelítés azonban nem feltétlenül vezet ugyanoda. Erről kicsit többet."

ÉS ebben abszolút egyet is érthetnénk.
HA nem lettél volna farizeus, mint az EU.

Igen, nem tehetne mást az ember, mint segítséget nyújt egy segítséget kérőnek.
DE egyik sem segítséget kér(t), hanem hogy tovább mehessen nyugatra: Berlinbe például.
Vajh az osztrák határon is tovább engednék? -kérdeztem.
Ugye hogy nem.

PS: Ha hozzád este bezörget egy szegény menekült afgán, befogadnád-é egy éjszakára? Hogyne.
És ha holnap tízen jönnek?
És holnapután?
Vagy válogatni kezdenél köztük?
Vagy belátnád, hogy baleknak néznek?
Nem kicsit, nagyon?
És meddig szabad baleknek lennie egy kereszténynek?
üdv!
süti beállítások módosítása